PLOG144: BABYKNUFFELEN

 In Persoonlijk

Hoi! Leuk dat je er weer bent voor de weekendplog! In verband met de plog van gisteren een dagje later dan normaal, maar daardoor – volgens mij – niet minder leuk. Afgelopen weekend genoten wij van Koen zijn laatste twee dagen vrij. Hij is vanaf Benjamin zijn geboorte bij ons geweest, maar dat feest kan niet eeuwig duren en nu moet hij terug aan de slag. We genieten dus volop van de tijd met z’n vieren voor hij weer gaat werken, knuffelen heel veel met baby Benjamin én met Morris, krijgen nog wat bezoek, cocoonen thuis, gaan even naar Bella haar tiende verjaardag en proberen heel bewust met ons gezin bezig te zijn. Ik maak weer een boel foto’s! Kijk je mee?

Zo ziet mijn zaterdagochtend eruit.. Na de voeding nog even bij papa verder slapen. Dat rode licht komt van de led-strip boven onze kast. Als ik Benjamin ‘s ochtends zo vroeg moet voeden doe ik die altijd aan omdat die zo fijn dimbaar is, en nu stond ie toevallig op rood. Haha. Maar goed dat de gordijnen dicht waren;)!

De jongens slapen nog, dus ik spring lekker onder de douche!

En begeef me dan meteen weer op vertrouwd terrein: er moeten wasjes gedraaid!

Na achten is Morris ook wakker en moet er uitvoerig met zijn broertje geknuffeld worden. Benjamin verdwijnt er compleet van uit beeld!

Deze lieverd drinkt weer even. De borstvoeding gaat overigens echt heel erg goed, voor wie het zich afvraagt, en ik vind het zelf vooral ook heel fijn dat we een ritme hebben al.

Ik kleed me aan! Ik mis mijn buik ZO erg als ik in de spiegel kijk. Niet te doen. Dat kleine hummeltje maakt natuurlijk alles goed, maar desalniettemin moet ik echt weer even schakelen.

Deze kanjer waant zichzelf Andre Agassi met z’n vliegenmepper. Voor hem het perfecte formaat tennisracket!

En daar zitten we weer. Lekker knuffelen!

Anne komt langs voor de newbornshoot. Ze maakt mooie foto’s van Benjamin, maar vooral ook van ons gezin. Ik ben zooo benieuwd naar het resultaat!

Benjamin doet een dutje in zijn wieg.

En Morris mag bij wijze van uitzondering overdag even dansen op Kabouter Plop.

Kijk ‘m staan dan! Die voeten. Ik moet hier zo om lachen.

Ik kreeg deze twee doosjes binnen van VSM: die ga ik testen!

We besluiten een soort grote schoonmaak te doen. Ik ruim alle kaartjes en kraamcadeautjes op die we gekregen hebben. Dit setje kreeg Benjamin van zijn overgrootouders. Een bord, kommetje en beker. Vind het zo leuk!

En dit kommetje en bestekje vind ik ook geweldig. Ik ben zo blij met dit soort cadeautjes, omdat ik wéét hoeveel we dit soort spul met Morris gebruiken.

Mijn schoonmoeder maakte zelf weer allerlei mooie dingetjes.. We zijn echt zo ontzettend verwend door iedereen. De jongens, maar Koen en ik ook, en hoewel dat helemaal niet nodig is, is het wel heel erg leuk.

Het gaat buiten ineens helemaal los. Het lijkt wel herfst!

Ik verschoon het bed en deze bink helpt daar even bij. Hij gooit alles in de was. Wat een held.

Ik maak zelf iedere dag een paar foto’s van Benjamin, en dit pakje had Morris ook veel aan. Het is zo net een kopie van zijn grote broer! De gelijkenissen zijn treffend.

Babyhandjes..

Ik bestelde bij Plein.nl weer flink wat luiers nu ze 35% korting hebben op de maandboxen. Scheelt toch weer in de aanschaf!

Lunchtijd! Ciabatta met filet en een eitje. Heerlijk.

Benjamin slaapt heerlijk in zijn babynestje! Deze hebben we gekregen van Kleine Keutel, en ik ben er echt dol op! Bij Morris hebben we geen nestje gebruikt, maar ik vind het een ideaal ding. We gebruiken hem alleen overdag, want ‘s nachts slaapt hij gewoon in zijn wieg, maar wat is het ideaal om gewoon overal een soort bed bij te hebben. Uitgebreide review volgt nog!

Koen doet wat boodschapjes.

Ik maak ondertussen weer lasagne. Lekker makkelijk en bij iedereen favoriet..

En deze lieverd speelt lekker met zijn boerderij!

Voor wij aan tafel gaan krijgt Benjamin eerst even zijn avondeten.

ZO! Smakelijk!

Deze knapzak komt even gauw iets brengen.

En Anne stuurt alvast een preview van de fotoshoot van vanochtend, en ik word helemaal emo van deze. Mijn kleine grote vriend. Ik post ‘m ook op Instagram, dus grote kans dat je ‘m al gezien hebt, maar ik ben zo trots op deze kanjer. We hadden nooit durven dromen dat het zo goed zou gaan meteen. Hij is niet jaloers en wil zijn broertje letterlijk alleen maar knuffelen, kussen, aaien en vasthouden, en hij lijkt zo goed te begrijpen dat Benjamin ook echt bij ons hoort. Ik was van tevoren een beetje huiverig met betrekking tot de borstvoeding, omdat dat voor Morris natuurlijk ook nog niet zo lang geleden is, maar het doet hem helemaal niks. Misschien scheelt het dat hij destijds zelf aangaf dat hij er klaar mee was. Ik heb geen idee: het is gewoon fijn dat het gaat zoals het gaat!

Wij kijken Feyenoord.

En we brengen samen Morris naar bed. We proberen heel bewust tijd te maken voor die momenten. Hem op het gemak uit bed halen ‘s ochtends, ‘s avonds de tijd nemen voor zijn avondritueeltje, rustig een boekje lezen.. Wat dat betreft is er voor Morris niets veranderd.

Wij duiken de bank op en ik smelt van dit plaatje.

We kijken een muziekquiz-achtig programma terug van RTL4, en het is best vermakelijk. Als het tijd is voor Benjamin z’n laatste voeding gaan we lekker naar bed! Morgen weer ‘n dag!

Zondagmorgen met z’n vieren in het grote bed. Wat hebben we daar lang naar uitgekeken!

Ik ga voor dit makkelijke kloffie voorlopig!

Morris en z’n boekjes zijn weer niet te stoppen. Boekjes in bed, boekjes op de bank; overal boekjes.

Koen’s broer en zijn vriendin komen weer even langs, dus we houden de beschuiten met muisjes er lekker in!

Morris eet ‘n banaantje met zijn oom.

Als Koen naar voetbal is, komen papa en mama op de koffie. Morris mag bij wijze van uitzondering zijn boterhammetje op de bank eten, ik eet ook een lekker broodje en Benjamin chillt bij papa. Als ook pap en mam naar huis zijn gaan de jongens allebei slapen..

En ik neem even wat te snacken.

Ik wilde eigenlijk voetbal gaan kijken, maar dat zit er niet in. Benjamin heeft spruw en is daardoor een stuk onrustiger dan normaal: nog altijd niet echt huilerig, maar je kunt zien dat hij niet lekker in z’n hum is en drinken lijkt hem wat zeer te doen. Geen ideale omstandigheden voor langs het veld. Ik besluit thuis te blijven en houd hem lekker dicht bij me.

Ik schrijf wat artikeltjes voor de site..

En dan is deze bink alweer wakker!

Zo aandoenlijk: hij rent meteen naar onze slaapkamer om Benjamin te knuffelen, alleen is die beneden. Morris begrijpt er niks van en is oprecht verdrietig dat hij zijn broertje niet meteen ziet.

Broertje is gesignaleerd, en de rust weer terug. We doen even voetballen samen.

En dan is het tijd voor restjes lasagne van gisteren. Heerlijk!

We wandelen  naar Wendy en Bella, omdat Bella haar tiende verjaardag viert. Kijk Morris hier met z’n harem! Alle meisjes zijn dol op hem, dus aan aandacht geen gebrek. Op een gegeven moment gaan ze zelfs even een stukje lopen buiten met hem. Moeders weer slikken natuurlijk, want oh oh dat loslaten. De oudste van deze meisjes zit overigens al lang en breed op de middelbare school hoor;)!

We eten een broodje kroket mee.

En dan wandelen we weer naar huis! Het is maar tien minuutjes wandelen, maar toch lekker om heel even die benen te strekken!

Eenmaal thuis heeft er eentje héél erg honger!

En is het bedtijd voor onze grote trots. We leggen hem weer samen in bed..

En trekken dan zelf een joggingpak aan om de bank op te gaan. Benen omhoog!

De rest van de avond kijken we Miljoenenjacht en Meisje van Plezier – Heel Holland Bakt wordt uiteraard opgenomen, dat snap je – en als het tijd is voor Benjamin zijn laatste voeding gaan we naar bed. En dan zit onze vakantie er zomaar alweer op. ZO bizar is dat he; je kijkt er negen maanden lang naar uit, zo van, zometeen is de baby er en dan gaan we 10 dagen volle bak genieten met z’n vieren, maar het is echt voorbij voor je er erg in hebt gewoon. Het is ook niet erg hoor, integendeel zelfs. Het is weer tijd voor het normale leven. Koen aan het werk, ik thuis met de jongens en volle bak aan de slag voor de site. Er is genoeg te doen! We kijken in ieder geval terug op een heel fijne week!

Ik hoop dat jullie ook zo’n lekker weekend achter de rug hebben en wens jullie een goede week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Michelle

  Heel leuk om mee te kijken naar jullie weekend als gezinnetje van 4. Rijkdom hoor, die twee jongens van jullie :)! Succes met Benjamin zijn spruw. Vervelend voor hem dat hij daardoor niet helemaal lekker in zijn velletje zit.

 • Manon

  Hi Michelle! Leuk om je plogs te lezen, ik volg je nu al een tijdje! Mijn vriend en ik hebben een nieuwbouw huis gekocht en zijn nog op zoek naar de perfecte vloer. We vinden jullie vloer op de eerste verdieping erg mooi. Welke vloer is dit? Merk/type? Alvast bedankt voor je reactie!

  • bijzonderkleinwonder

   Dit is een laminaatvloer van Karwei! Beach eiken heette ie geloof ik! Veel geluk in jullie nieuwe huis!

 • Sophie

  Hoi Michelle, Wat een heerlijke plog om te lezen. Jullie stralen van geluk! Liefs

 • danielle

  Hey, het geboortekaartje op de achtergrond bij je broer op de foto. Ziet er gaaf uit

 • Melissa

  Wat kleden jullie Morris toch altijd leuk aan! I love your style.

  Liefs Melissa

 • Daphne

  Hoi Michelle, van harte gefeliciteerd met de kleine Benjamin!
  Ik lees je blog graag. Nu zie ik steeds die leuke salontafeltjes langs komen.
  Ik vroeg me af waar die vandaan komen? Ik ben al een tijdje op zoek naar zoiets, maar kan het tot nog toe nergens vinden!

 • Lindsay

  Wat hebben jullie toch een goede smaak in zowel fashion als interieur. Daarnaast heerlijk om af en toe mee te kijken in jullie leven.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!