PLOG148: RANDOM VERLOFDAG

 In Persoonlijk

Morning allemaal! Het is maandagochtend en tijd voor een nieuwe plog! Het is me de afgelopen keren goed bevallen om de weekendplog op dinsdag te plaatsen.. Dan hoef ik op zondagavond niet nog de hele tijd met de laptop op schoot en kan ik nog even genieten van de laatste uren weekend met mijn mannen. Dat doe ik dus deze week ook weer! Ik hoop dat dat voor jullie geen probleem is. Vandaag heb ik uiteraard wél een plog voor jullie, want de maandag is geen maandag zonder fotodagboekje. Afgelopen vrijdag maakte ik foto’s van onze dag met z’n drieën. Een random verlofdagje dus, in en om het huis. Eentje die een perfecte weerspiegeling is van hoe onze dagen er veelal uitzien! Ik ging even met Benjamin naar het dorp, deed de weekboodschappen en ik ontving heel leuke pakketjes. Kijk je mee?

Ik begin de vrijdag met een heeel leuk pakket van Greentom! Ze hebben me deze buggy toegestuurd en ik ben er zó blij mee. We hadden nog geen buggy, dus ben erg benieuwd hoe deze gaat bevallen. Lijkt me vooral ideaal voor als ik alleen met Morris even gauw iets ga doen, of voor als we een stukje wandelen met Benjamin in de draagzak, én ook voor straks in het nieuwe jaar als Benjamin iets groter is en we bijvoorbeeld naar voetbal gaan. Morris loopt al veel, dus dan kan Benjamin mooi in de buggy en hoef ik niet zo te slepen met de grote kinderwagen. Ik ga ‘m reviewen, dus jullie gaan nog van me horen hoe hij bevalt!

Deze kleine slaapkop hangt zijn armpje continu buitenboord in zijn wieg! Wat we trouwens niet voor mogelijk hielden is toch gebeurd: Benjamin is net zo’n slaapkoppie als zijn grote broer was en slaapt ‘s nachts zo lekker door.

Deze bink is wakker!

Even de landjes aanwijzen voor we naar beneden gaan.

Ik doe aan casual friday vandaag. Met mégastuwing ook. Koekoek.

Tijd voor een ontbijtje!

Ik ga Benjamin uit bed halen omdat het tijd is voor zijn voeding!

Morris poetst ondertussen zijn tanden. Als ik vraag of het al tijd is om tanden te poetsen staat hij al bij de trap voor ik mijn zin heb afgemaakt. Zo schattig.

Benjamin geeft heel vaak een behoorlijk mondje terug, maar vandaag is het raak en spuugt hij na iedere voeding álles weer uit. Ongeacht hoe lang we hem overeind houden of laten boeren: hij spuugt zelfs als hij al een hele poos heeft geslapen. Hij heeft er gelukkig weinig last van, maar sneu is het wel. Heel vaak omkleden dus..

Morris en Meesje gaan samen een stukje fietsen.

En ik rijd met Benjamin naar het dorp.

We moeten wat dingetjes kopen bij de drogist, dus we maken een rondje samen. Op dit soort momenten ben ik héél blij dat we voor de Twin variant van de kinderwagen zijn gegaan – met nog een extra frame – in plaats van voor de Duo; ik klik de grote bak op de wagen, boodschappenmand eronder en gaan met die banaan!

We brengen Mees naar haar werk toe en dan is het alweer lunchtijd! Boterhammetje eten.

Én we delen een beschuit met muisjes samen. Moet je dat snuutje zien als ie een hap neemt. Opperste concentratie.

Morris is doodmoe. Zijn hoektandjes komen door en dat is echt wel te merken. Ik breng hem lekker naar bed toe. Dit fotootje sturen we naar Koen: ‘welterusten papa!’

Als Morris slaapt breng ik ook Benjamin naar bed. Ook voor hem is het tijd voor een middagdutje in zijn grote bed. Hij valt lekker zelf in slaap in zijn ledikantje, en dan is het drie uur lang heeel stil boven.

Ik ruim de boodschappen op. Kocht voor Morris dit tandenborsteltje; hoeft hij steeds met die van ons te rommelen. Die kleine babytandenborsteltjes wil hij ondertussen niet meer, dus ik vond dit wel een mooie middenweg.

Gaan we weer! Met een baby die zoveel spuugt heb ik hier een dagtaakje aan hoor.

Lunchtijd! Allemaal lekkere dingen! Beschuitje met aardbeien is het toetje.

Het is prachtig weer vandaag, en als de jongens zo’n lange middagdut doen ga ik eeeven buiten in het zonnetje zitten!

Aan het einde van de middag komen mama en papa heel eventjes langs. Benjamin is ondertussen weer lekker wakker..

En ook Morris is van de partij! Papa haalt hem uit bed en we zien dit blije koppie in de deuropening verschijnen. Dat is toch een feestje?

Mandarijntje eten met oma<3.

Koen is thuis en we bedenken samen wat we komende week gaan eten. Plaatpizza in het weekend, en dan volgende week pittige kipwraps uit de oven, Italiaanse ovenschotel, lasagne en pasta courgette. Twee keer pasta, één keer wraps, en een keer aardappeltjes – in die ovenschotel. En dan een keer bij papa en mama. Geen ingewikkeld menu deze week, maar wel heel lekker! Ik maak meteen een boodschappenlijst.

Ik kook en de jongens chillen lekker samen op de bank. Morris heeft zo’n last van zijn tandjes dat hij zowaar lekker blijft liggen. Zeldzame aangelegenheid!

Ik kook mijn snelle pasta naar het receptje wat jullie al duizend keer voorbij hebben zie komen, en hij verveelt nog steeds niet. Heerlijk!

Er komt weer een heel leuk pakketje binnen!

Van Petit Juul. Kijk zo mooi het is ingepakt?! Ik blijf het bizar vinden om ‘zomaar’ pakketjes te ontvangen, en als het dan ook nog zo prachtig is ingepakt is het al helemaaal geweldig natuurlijk.

Dit zit in dat mooie papiertje. Een prachtige ledikantdeken. Ik ben er helemaal blij mee. Gaan we ongetwijfeld veel plezier van hebben! Ik word overigens absoluut niet betaald om dit soort dingetjes te laten zien, maar ik vind het wel heel leuk om te doen als ik ergens oprecht enthousiast over ben!

Dit hummeltje is een beetje onrustig van al het spugen vandaag, dus hangt hij heerlijk bij me in de draagdoek. Ik heb ook een draagzak zoals jullie weten, maar ik vind een doek echt honderd keer fijner met zo’n minibaby’tje. Zodra ze iets groter zijn vind ik een zak weer fijner, maar voor nu lekker in deze doek.

Als hij lekker slaapt leg ik hem over in zijn babynestje.

Morris gaat naar bed, en ik ga de weekboodschappen doen! We hebben dit weekend andere plannen, dus ik zorg dat de boodschappen alvast in huis zijn. Rondje Appie!

En een rondje Lidl. En dan hebben we alles weer in huis.

Eenmaal thuis duiken we lekker de bank op. Benen omhoog en tijd voor quality time! Er is een mug naar binnen gesneakt, en voor ik dat door heb ben ik al hélemaal lek gestoken. Het valt me op omdat ik jeuk op mijn voet heb, en even later ineens drie rode grote plekken op mijn arm. Weer even later zitten daar witte schijven in die – hier nog klein – een paar centimeter doorsnee zijn. Ik reageer altijd zo raar op muggenbeten! Afijn. Tot zover deze monoloog over mijn muggenhaat en ik. Haha. We hebben fijn nog een heel weekend voor de boeg!

Dit was ‘m weer voor nu. Ondertussen zit het weekend er natuurlijk gewoon alweer op! Morgen ben ik er weer met de foto’s van de afgelopen dagen. Ik wens jullie een mooie week toe! Wij hebben opnieuw weinig spannends op de agenda, en dat vind ik helemaal niet erg. Donderdag wordt papa 54, en dat gaan we vieren samen.

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Janny

  Wat een lekker dagje hadden jullie.
  En dan morgen weer lekker de weekendplog lezen. Veel plezier met het in elkaar zetten ervan… Fijne week!!

 • Sabine

  Wat een fijne dag!! Mijn vader is ook jarig donderdag en die wordt 55! Alvast gefeliciteerd . Hier alleen een draagzak maar denk dat Lieve zo’n doek ook wel super fijn zal vinden. In de zak moet nog een inzet dus best wat werk met zo’n kleintje. Ik wacht met smart op de weekendplog. Liefs!!

 • Melissa

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader! Jullie als familie kennende zal dat vast gevierd worden met heerlijk eten!

  Liefs Melissa

 • Inge

  Leuke plog weer !

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!