PLOG149: WOONKAMER VERANDEREN

 In Persoonlijk

Hoi lieve allemaal! De kop is alweer van de nieuwe week af: het is tijd voor de weekendplog. Afgelopen weekend gingen we september uit, en oktober in. Mag ik het cliché weer even uit de kast trekken?! HOE KAN HET DAT HET AL OKTOBER IS? Nog maar heel even en we vieren alweer Sinterklaas en Kerst.. Niet te doen zo snel de tijd gaat. Dus. Ik dwaal af. Ons weekend! Koen en ik gingen voor de allereerste keer sinds Benjamin er is heel even met zijn tweeën op pad, we kregen het op onze heupen en veranderden onze woonkamer een beetje, ik kreeg borstonsteking en we hadden uiteraard weer voetbalzondag. Ik maakte lekker veel foto’s! Kijk je mee?

Het is zaterdagochtend 7:00 uur. De jongens slapen alledrie nog, en ik word wakker met een heel heel heel pijnlijke blauwe borst. Ik heb weer borstontsteking en omdat Benjamin nog slaapt besluit ik eerst maar te douchen. Dat verlicht de pijn een beetje. Ik bel meteen met de huisartsenpost en die leggen antibiotica voor me klaar.

Als ik uit de douche kom is deze bink wakker. Morris is nogal van de knuffels en de kusjes, dus zelfs Zuid-Afrika wordt vanochtend op een pakkerd getrakteerd.

Het allermooiste ever: Morris meenemen naar onze slaapkamer en hem dan als een speer op het bed zien klimmen om naar Benjamin te kijken.

Als Benjamin ook – EINDELIJK!!! – wakker wordt is het tijd voor zijn ontbijt. Ik kan wel janken als hij aan m’n zere borst drinkt, echt – als ik ‘even op je tanden bijten’ letterlijk zou nemen zou ik nu geen gebit meer over hebben – maar uiteindelijk verlicht het wel een hoop.

Ik heb me wel eens fitter gevoeld, maar dat mag de pret niet drukken. Favoriete combi uit de kast vandaag.

We krijgen het op onze heupen en veranderen de woonkamer. De box gaat uit de hoek omdat ik het niet handig vind dat ik Benjamin vanuit de keuken niet kan zien.

Morris krijgt de afstandsbediening van de led-strip te pakken. Vindt ie leuk!

We zijn al vroeg op pad. We brengen Morris even naar opa en oma..

En Benjamin ook! Voor de eerste keer. Ik vind het even een dingetje hoor.

Wij hebben een afspraak bij de bank, en dat is nou eenmaal niet handig met kleine kindjes.

Als we klaar zijn gaan we weer terug naar pap en mam: we lunchen met z’n allen!

Morris mag even naar Kabouter Plop kijken. Hij vindt die liedjes zo geweldig.

Morris is heel moe, dus die gaat bij papa en mama naar bed. Koen en ik besluiten samen even naar de Intratuin te rijden. We willen meer groen in huis!

Ze zijn daar druk bezig met het opbouwen van de kerstafdeling. Het is 30 september, en de eerste bomen staan al. Hoewel ik ieder seizoen wel wat vind hebben en ik ook wel weer uitkijk naar dat knusse van de wintermaanden, ben ik er nu nog  zoooo niet aan toe!

ZO. Geslaagd. Op naar huis!

Mama appt dat de jongens allebei nog slapen, dus wij gaan eerst even langs huis om de plantjes in de pot te zetten. Een bananenplant en pilea’s!

We willen nog heel even naar de Action, maar daar is het zo bizar druk dat er complete chaos ontstaat bij de kassa’s. Toestanden!

Als het tijd is voor Benjamin zijn voeding zijn we weer bij papa en mama. Dit is één van de voordelen aan ritmekindjes! Morris wordt ook wakker.

Hij kan zo lekker spelen.

Benjamin buikt uit bij zijn peettante..

En Hepi & Hepi hier vermaken zich met Fifa. Uiteraard.

We besluiten met zijn allen te eten, en we hebben héél erg zin in vette hap. Mama en ik halen dus samen frietjes.

En ik neem er een kroketje bij. Ik houd niet zo heel erg van frituur – Koen daarentegen zou wel iedere week friet willen eten – maar zo af en toe een frietje met een kroket vind ik echt wel heel lekker.

Omdat we toch al zo goed bezig zijn ook nog maar even een Heldro ijsje als toetje! HEERLIJK.

Eenmaal thuis is het spitsuur en gaan de jongens in bad en naar bed. Wij duiken de bank op en ik krijg uiteraard weer trek. Ik snack nog met een beetje yoghurt en een beschuitje.

Het is zondagochtend en we worden met z’n vieren wakker in het grote bed. Aan Morris z’n koppie te zien is er iets heeel interessants op tv. Die ogen<3.

We kijken naar de Formule 1..

Terwijl Morris en ik samen crackertjes delen. Als wij het maar eten; dan vindt Morris alles even lekker.

Zo blij met de nieuwe indeling van de woonkamer en met de plantjes!

Morris vermaakt zich weer een hele poos met zijn autootjes..

En met zijn keuken!

Benjamin doet ondertussen een ochtenddutje in zijn wiegje.

En ik pas de laarsjes die ik besteld heb. Die van de Sacha gaan sowieso allebei terug; die van de Zara zijn nog een twijfelgevalletje.

Hangen bij papa en een banaantje eten.. Ik houd van zondagochtenden.

We zien hoe Verstappen de F1 wint. Ook wel eens leuk!

Morris heeft zo’n last van zijn doorkomende hoektandjes.. Het is 11:00 uur en hij ligt van moeheid zo op het vloerkleed, terwijl hij normaal gesproken pas tegen 13:30 uur gaat slapen.

Het is etenstijd voor Benjamin, dus ik haal hem uit zijn bedje. Eerst andere kleertjes aan!

Zitten we weer!

Koen moet zo gaan voetballen, dus we lunchen op tijd met broodjes filet met ei en ui. Én truffelmayo!

Ik ben klaar om naar voetbal te gaan! Ik vind dit zo’n leuk setje voor deze tijd van het jaar. Alles is van Zara, en tas is van Mulberry.

Deze knapperd is er ook klaar voor!

We zijn bij voetbal.

Wendy is ook mee en dat vinden wij héél leuk!

Appeltje eten met oma! Hij lijkt hier overigens niet zo blij, maar dat is ie wel hoor!

Het geen bijster goed potje vandaag en het eindigt in 0-0.

We gaan nog even de kantine in. Benjamin slaapt lekker in de kinderwagen..

En Morris doet dansjes. Die is helemaal in zijn element. Er is muziek, er is eten en er zijn mensen: blijer kun je Morris niet maken.

We gaan naar huis en na zijn voeding valt Benjamin meteen in slaap in zijn nestje. Review van dit babynestje volgt nog!

Kijk hoe leuk dit is?! We krijgen van Koen’s elftal een voetbalshirtje van de club..

Met Benjamin zijn naam achterop! Ik vind het zo attent! Dat een groep mannen zoiets bedenkt is toch extra leuk? Eerlijk is eerlijk, meeeestal moet zoiets toch van de vrouwen komen.

Ik drink voor de allereerste keer sinds de zwangerschap van Benjamin een wijntje. Ruim negen maanden geleden! En no worries: als je goed timet mag een glaasje ook als je borstvoeding geeft.

Wen is bij ons en ik maak plaatpizza. Dit is zo bizar lekker jongens echt, we kunnen wel blijven eten. Morris pikt ook een stukje mee.

Als Wen naar huis is en Morrisje naar bed gaan wij op de bank voor Heel Holland Bakt en heel veel babyknuffels. Benjamin is gewoon alweer een maand bij ons en ik kan er niet over uit hoe de tijd vliegt. De eerste kleertjes in maat 50 zijn alweer opgeborgen, en deze week hebben we de eerste afspraak op het consultatiebureau. Ik geniet als een malle van het moment, want voor we het weten loopt Benjamin net zo rond als Morris nu. Maar hopen dat die borstontsteking gauw over is en het voeden geen pijn meer doet. Dat zou wel even fijn zijn!

Hebben jullie een fijn weekend gehad? Ik wens jullie zoals altijd een mooie week toe!

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Bizar hé. De tijd vliegt zo ontzettend! T is ook gewoon om 8u al donker. Maar laten we t gezellig houden, fijne week!

 • Isa

  Het gaat allemaal zo snel! Het is gewoon al herfst, terwijl ik nog volop van de zomer wil genieten… Ach, het heeft ook wel iets hoor, dat knusse. Succes met de borstontsteking, zo pijnlijk!

 • Charlotte

  Jaloers op jouw ritmekindjes, ben heel benieuwd hoe je dat zo snel voor elkaar hebt gekregen (al ligt het grotendeels ook aan het kind ben ik van mening). ik had de eerste 10 weken een clusterbaby, waardoor ik echt alle avonden alleen maar aan het voeden was. Benieuwd naar jullie ritme!

 • Margot

  Vervelend die borstontsteking, hopelijk is het snel over! En heerlijk dat glas wijn! Onze kleine wil nog wel eens clusteren ‘s avonds, dus ik wacht nog even. Ik drink normaal heel weinig, maar na zo lang heb ik er wel weer trek in 😉

 • Youssra

  Leuk om weer te lezen!! Mooi gezinnetje zijn jullie En een heel mooi huisje!!
  Maar ik had een vraagje #durftevragen
  De decoratie plank, rechts van de tv, waar is die van? Ik vind die zo mooi en ben al een tijdje op zoek naar zoiets.
  Groetjes Youssra

  • bijzonderkleinwonder

   Die plank komt van VT wonen! Inmiddels wel al vier jaar oud, maar wellicht dat ze iets soortgelijks nog verkopen!

   • Youssra

    Oke, bedankt voor je reactie!! 🙂

 • Antoinette

  Leuk om weer te lezen. Wat gaat de tijd toch weer snel. Mooie jongens hoor!!
  (Alcohol en antibiotica??)
  Groetjes

 • Cindy

  Leuke plog weer! 🙂 Ik vind dat je morris altijd zo leuk kleed! Ik kan niet wachten tot mijn zoontje ook spijkerbroekjes en sneakers aan kan! Nu ben ik wel erg benieuwd hoe jij het nu ervaart met 2 kinderen? Omdat ik vaak lees dat de meeste moeders de overgang van 1 naar 2 kinderen wel zwaar vinden. En bij jou zit er ook niet zo’n groot leeftijdverschil tussen. Wellicht kan jij daar een keer een stukje over schrijven? Groetjes!

 • Celine

  Hoi Michelle,

  Wat een mooi gezin én prachtig huis heb je! Ik kijk altijd met veel plezier naar je plogs. Ik ben wel erg benieuwd hoe jij je plaatpizza’s bereidt! Zou je je geheim willen delen? 🙂 Liefs!

 • Mariska Koenen

  Lieve Michelle,

  Wat geniet ik toch iedere week weer van je leuke plogs. Ik kan me nog mijn uitje met Dirk herinneren in Le mans, waarbij wij te gast waren. Scheurend het circuit rond, achterop bij jou op de scooter, gezellig kletsen over vanalles. Ik was zwanger van Ties, maar dat wist jij toen nog niet. Je vertelde me dat je niet kon wachten om zelf moeder te worden! Michelle wat ben jij een leuke en zorgzame mama.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!