PLOG155: BLIJDORP & SUSHI

 In Persoonlijk

Hoi! De kop is alweer van de nieuwe week af! Over zes weken moet ik weer aan het werk. Niet te geloven hoe snel dat gaat. Van de andere kant: nog zes hele weken met de jongens. Dat is nog behoorlijk. Ik ga jullie laten zien hoe ons weekend was. Het zat bomvol leuke dingen! Op zaterdag gingen we naar Blijdorp en sloten we de dag af met sushi, en op zondag kwam Koen z’n oudste broer even langs, werd er uiteraard gevoetbald en aten we bij papa en mama. Ik maakte HEEL veel foto’s – daar lenen dierentuinen zich nou eenmaal uitstekend voor – dus scroll vooral lekker verder:)!

Morning! Het is zaterdag en de boys slapen allemaal nog. Ik spring onder de douche, blaas m’n haar droog en doe een make-upje op. Kan maar alvast gebeurd zijn.

Benjamin neemt het ervan vanochtend: hij slaapt als een roos.

Dit is de situatie om 8:15 uur. Morris is wakker, Benjamin ligt te drinken, ik ontbijt en we lezen een boek. Hoezo multitasken?

In het kader van ontploffingsgevaar en borstonstekingspreventie is dit ook wel even fijn. 

Ik kan eigenlijk net zo goed geen foto meer maken van wat ik draag hè. Saaaai. Maar wel leuk. Vind ik. En praktisch:). #momlife

Het is 9:15 uur en we zitten in de auto! We gaan even een bloemetje halen.

En dan rijden we door. Op naar Vlaardingen!

We gaan naar de dierentuin met vrienden! Roxy moet thuisblijven, maar eerst even knuffelen.

Meneer heeft de krentjes alweer gevonden hoor.

En oh wat is hij gek op dieren. Niet normaal. Hij kijkt z’n ogen uit en wil Roxy wel blijven aaien! Hij straalt van oor tot oor.

De krentjes zijn op. Door naar het volgende onderdeel. Dit kind kan eten. Niet normaal. Maargoed. Het is feest vandaag.

We zijn in de dierentuin! We hebben de buggy mee en de Joolz voor Benjamin. Omdat ik nu al weet dat Morris toch alleen maar wil lopen vandaag hebben we de reiswieg op de kinderwagen voor Benjamin. Als het grote zitje erop zit en Benjamin onderop ligt is dat toch net effe iets onhandiger. Op zich helemaal niet erg, maar als Morris toch meer loopt vind ik dat niet echt praktisch. Loop je met zo’n lege zit en een baby’tje onderop. Morris gaat dus in de Greentom voor de lange stukjes, en verder loopt hij, en Benjamin heeft lekker alle ruimte in de grote reiswieg.

Visjes kijken met papa!

De tijd van z’n leven. Hij vindt het allemaal even prachtig.

JOE HOI!

Even poseren met z’n grote vriendin. Voor in ‘t familiealbum hoor.

Hier moeten we zo om lachen. Hij ziet de dieren niet meteen, dus hij probeert ze op deze manier te spotten. Kleine wijsneus.

Wij eten er zo eentje. Blijven lekker!

Zo rond tweeën krijgen we trek en gaan we even bij De Terraszaal naar binnen. Kijk dat koppie nou! Morris en Olga doen aan twinning vandaag, met hun sweaters.

Krijten met Peet!

Deze bink slaapt ondertussen het grootste deel van de tijd. Heerlijk.

We nemen allerlei lekkere borrelhapjes, en Morris vindt het ook allemaal even smakelijk. Van brokkelkaas tot jonge kaas tot hammetjes tot worst. Fijnproever.

<3

Wij zitten naast de speelhoek, en dat komt mooi uit. Als hij klaar is met eten zien we Morris nauwelijks nog. Veel te druk met spelen. Hij is zo dol op oudere kindjes, maar het komt nog wel eens voor dat die hem niet zien staan. Dit meisje daarentegen speelt zó verschrikkelijk lief met hem! Zij zit hier op haar knieën om ongeveer dezelfde hoogte te zijn. Dat is toch te aandoenlijk? Echt heel leuk om te zien.

Dit is toch onbetaalbaar?

Olifanten kijken 2.0.

En door naar de leeuwen. Morris is heel erg onder de indruk van deze grote poes.

Kijk hoe dichtbij?!

Mijn mannen & ik.

Voor we naar huis gaan nog even gauw het winkeltje in.

We hebben afgesproken dat we iedere keer als we in een dierentuin of ander park zijn een mooi boekje voor de jongens proberen mee te nemen, als een soort aandenken. Ik vind dit een prachtig exemplaar met heel mooie illustraties! Zie ik trouwens ineens dat ze ook speciaal Blijdorp x Blond Amsterdam servies hebben, dus ik breid mijn collectie uit met een mok en een ontbijtbordje. Ik spaar dat servies niet per se, maar heb een aantal mokken, (bijna) allemaal gekregen met een bijzondere gelegenheid, dus ik vind deze wel een leuke toevoeging. Én één van mijn twee ontbijtbordjes is laatst kapot gevallen, dus ik neem dit bordje ook mee. Morris heeft er de afgelopen dagen al van gegeten!

Even een pitstop voor we gaan eten!


SUSHI-TIJD! Oh hier had ik me toch een potje op verheugd.

Deze doen me zo denken aan Mallorca.

Yum.

Morris mocht in de dierentuin van Peet en Ol een knuffeltje uitzoeken. Het werd een ijsbeer, en die heeft hij niet meer losgelaten. Hij valt zo in slaap.

Het is zondag en wij worden zo wakker. Knuffels in het grote bed!

Daar is de ijsbeer weer! Die is nog geen tel van zijn zijde geweken.

Wij doen samen nog een klein dutje.

En Koen en Benjamin ook. Lekker traag opstarten vandaag!

Ik breng Benjamin naar zijn bed voor zijn ochtenddutje.

En ik ga weer voor basic.

En ik ontbijt met yoghurt met havermout en lijnzaad.

Vindt Morris ook zooo lekker.

Mijn zwager en schoonzus komen langs, en Meesje ook, want Bram en Mees zijn de peetoom en peettante van Benjamin en ze hebben samen een cadeau voor hem, maar ze zijn nog niet tegelijk bij ons geweest dus het stond al heel lang te wachten. Vandaag mag Morris het eindelijk uitpakken!

Morris speelt met ome Bram. Aan aandacht geen gebrek!

We kregen de Wobbel van Bram en Mees en daar zijn we zooo blij mee! Ik heb dit heel vaak als tip gekregen dus ik ben zo benieuwd hoe de jongens dit gaan vinden.

We lunchen!

Dit schatje valt lekker even in slaap bij mij. Ik leg hem niet in bed omdat we zo weggaan!

Ik zet de plog van vrijdag in elkaar.

En als ik Morris uit bed wil halen om naar voetbal te gaan tref ik dit aan. Niet wakker te krijgen!

Of toch wel! Haha. Klaar om te gaan!

We hadden ons de moeite kunnen sparen, want het is niet om aan te gluren.

Gelukkig vermaakt Morris zich toch wel met oma.

En hangt Benjamin lekker dicht bij mij in de doek.

We zijn thuis. Benjamin drinkt bij mij, en Morris mag even naar Kabouter Plop kijken. Vindt hij zó leuk.

We eten bij papa en mama, en Benjamin slaapt lekker in zijn nestje.

Pasta met rode pesto saus en beefreepjes weer vandaag. En heel veel parmezaan!

TOETJE. Of twee. Heldro ijsje!

Als we weer thuis zijn gaan de jongens allebei in bad en naar bed.

En wij gaan de bank op, maar we maken eerst nog dit pakketje van Lillydoo open, met luiers en billendoekjes. Ben hier heel erg benieuwd naar!

In ieder geval honderd punten voor de doos, want hoe leuk ziet dit eruit?

Wij kijken de finale van Heel Holland Bakt en zien hoe Hans wint. Helemaal blij, want ik was fan! Al vond ik het laatste spektakelstuk van Gwenn wel het mooiste, maar overall was Hans sowieso mijn favoriete deelnemer. En dan is het weekend alweer voorbij.

Komende week gaan we voor de allerlaatste keer naar de verloskundige om de zwangerschap en kraamtijd officieel af te sluiten, en op woensdag moeten we naar het consultatiebureau voor Benjamin’s eerste prikjes. Verder ben ik gewoon weer met de boys.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Corina

  Wat een leuke foto’s weer. Heerlijk weekend achter de rug zo te zien. Nog een vraagje.. ik heb vaker “peetoom en tante” bij je voorbij zien komen. Zijn/worden jullie jongens gedoopt of zit ik daarmee in de verkeerde hoek? Fijne week en vooral alvast goed weekend weer gewenst!

 • Jessy

  Zag eruit als een gezellig weekend!

 • Sara

  Even een tip voor de kwijlslabbertjes 😉
  Mijn zoontje zevert ook heel erg. Ik gebruik daarvoor de slabbertjes van de Ikea. Deze zijn zo ontzettend fijn!
  De slabbertjes die jij nu gebruikt zijn volgens mij aan de dunne kant waardoor shirtjes toch nog nat kunnen worden.
  De slabbertjes van Ikea zijn anders qua stof waardoor shirtjes de hele dag door droog blijven! Ik kan niet meer zonder 🙂

 • Dez

  Ik vraag me af welke föhn je gebruikt, je haar glanst altijd zo mooi! Mijn haar pluist juist heel erg nadat ik het geföhnd heb.

  • hanna

   Misschien helpt een stijltang? Dat helpt ook tegen pluishaar 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Ik heb echt een heel goedkope föhn van Babyliss. Ben me juist aan het oriënteren op een beter exemplaar. Dat het zo glanst komt denk ik vooral doordat ik er serum insmeer. Anders zie ik er ook uit alsof ik met m’n vingers in het stopcontact heb gezeten!

 • Mandy

  Leuk hoor! De dierentuin is bij onze jongens ook altijd een hit! Hier een abonnement op Burgers Zoo. Ben heel benieuwd wat ze straks van de wobbel vinden (gaaf cadeau!) Ik twijfel ook al een tijdje om hem te kopen maar vind ze toch best prijzig. Wat heeft Morris trouwens een leuk sjaaltje, is die van de h&m?

 • Jacqueline

  Super leuk artikeltje weer! Heb jij nog tips qua voedingsbh’s? Zie dat je hier de Noppies bh aan hebt? Vind je deze de moeite waard of zou je een andere aanraden?

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Jacqueline! Thanks, leuk om te horen. Deze van Noppies vind ik mooi voor overdag, omdat hij een beugel heeft, erg stevig is en voorgevormd is. Voor ‘s nachts vind ik dit niet fijn! Dan zweeer ik bij de voedingsbeha’s van H&M. Op dit moment zweer ik bij deze: 0392933004. Als je dat nummer intoetst op de webshop van H&M komt ie meteen omhoog. Dat model vind ik superfijn, en doordat het kanten randje ook tijdens het voeden blijft zitten zit je niet zo in je blote bovenkantje als wanneer je de hele beha naar beneden flapt. Vind ik vooral met voeden in het openbaar wel prettig ook!

   • Jacqueline

    Super! Ik ga het uitproberen

 • Lieke van Veen

  Heel veel succes met de prikjes! Hopelijk valt het allemaal mee.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!