PLOG159: UGGS VOOR MORRIS

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen! Deze week doen we weer twee plogjes, omdat jullie anders een halve dag bezig zijn om er één te lezen: te veel foto’s! Vandaag die van vrijdag. De steen die ik de hele week in mijn maag had om oma’s verjaardag verdween eindelijk weer van het toneel. Ik ging met de boys naar Eindhoven om thee te drinken met een lezeres van mijn blog, ik kreeg súperlieve post en verder hadden we weer een burgerlijke vrijdag met weekboodschappen en dat soort toestanden. Kijk je mee?

Volgens mij beginnen al mijn vrijdagen hetzelfde. De was.

De boys slapen nog, en ik maak me klaar voor de dag!

Morris is wakker! Met aap en beer. ‘Apie en Bee’ zijn dat, z’n grote vrienden.

Aangekleed en wel. Even de landjes aanwijzen.

Benjamin is ook wakker en na de voeding kolf ik de rest af zoals altijd. Voor in de diepvries!

Ontbijtje! Yoghurt met havermout en lijnzaad.

Hoi lieve kleine vriend!

Wij zijn in Eindhoven met z’n drieën!

We drinken koffie bij Lucifer met een lezeres van mijn blog en haar vriend en baby. Ze heeft Uggs voor Morris meegenomen uit Amerika! Superlief, en scheelt toch gauw drie tientjes.

Het is echt graftakkenweer, maar wij wandelen even door de stad.

Als het ineens verdacht stil is in de kinderwagen blijkt Morris in slaap gevallen. En Benjamin ook! Ik doe wat boodschapjes en rijd dan weer naar huis.

Benjamin krijgt weer een voeding. Perfect moment om filters te proberen. Haha.

Even spelen in de box! Voorheen vond hij dat helemaal niets, zo op z’n rug, maar dat gaat dus steeds beter!

Ik pak pakketjes uit. Ik kreeg dit boek thuisgestuurd van Kosmos en ik ben erg benieuwd!

En ik kreeg ook een nieuwe Dooky. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar het lijkt me voor nu een ideaal ding tegen de wind!

Morris past zijn nieuwe Uggs even en ze zitten hem héél goed.

Ik vind dit dus echt zó mega leuk staan. Ik hoor wel eens dat Uggs voor meisjes zijn, maar daar ben ik het zó niet mee eens. Vind ze juist hartstikke stoer zo met een spijkerbroekje, en het allerfijnste: ze zijn lekker warm! En dat is vooral straks voor op het voetbalveld ideaal, want dat staat hartje winter garant voor megakoude voeten. Voor Morris nu dus niet meer!

Tijd voor een middagdutje! Maar eerst nog even heel veel knuffels.

Dit schatje doet ook een middagdutje. Ze liggen ‘s middags altijd allebei tegelijk in bed.

Heb ik mooi even de tijd om uitgebreid te lunchen. Vandaag een broodje met truffelmayo, serranoham en een gekookt eitje. En een beetje kaas omdat ik daar zin in heb.

Ik stofzuig en dweil beneden.

En dan is mijn wederhelft weer thuis! We maken samen een weekmenu en een boodschappenlijstje. Sinds we dat doen hoeven we zelden meer iets weg te gooien, en ook niet door de weeks nog heel vaak naar de supermarkt. Dat bespaart zo veel geld! Ik zal m’n burgerlijke moeke reputatie wel weer ff eer aan doen hiermee, maar ik vind dit ideaal.

Benjamin krijgt z’n derde voeding, en kijk dat matje in die nek dan! Zijn haartjes groeien zo snel. Ben benieuwd of hij straks net zo’n bos krijgt als Morrisje.

Deze bink is ook wakker van z’n middagdutje. Even knuffelen met papa en iets lekkers eten. Weekend!

Koen blijft even bij de jongens, en ik ga boodschappen doen. Dat gaat in m’n uppie sneller dat met z’n vieren, en we kunnen het maar gehad hebben. Het weekend in met een volle koelkast! Ik begin bij de Lidl..

En ga dan nog even naar de Ap!

Eenmaal thuis helpt Morris mee met koken. Op het aanrecht zitten en alles aangeven waar ik om vraag: hij vindt het een feestje.

We eten snelle pasta met courgette, ui, serranoham en HEEL veel Parmezaan.

Morris vindt het ook lekker en z’n wiebelmeneer mag ook mee eten.

Baddertijd! Allebei de jongens gaan in bad.

En naar bed! Welterusten vriendje.

Wij duiken de bank op. We kijken een documentaire van Stacey Dooley die op ons allebei diepe indruk maakt, en sluiten de avond af met The Voice. Iets luchtigere kost. Wel zo fijn voor het slapengaan.

Ik kreeg dit kaartje van Wendy<3. Hebben we elkaar weer even niet gezien, stuurt ze me deze om te laten weten dat ze toch aan me denkt. Hoe lief?

Wij gaan naar bed, en ik word altijd vrolijk als ik Benjamin zijn slaapkamertje binnenloop. Vind het zo’n fijne plek geworden. Nog steeds helemaal blij mee. Dit lichtsnoer kocht ik bij de Action en doet nu dienst als nachtlampje.

Ik haal dit kereltje uit zijn grote bed, laat hem nog heel even drinken, en na twee slokken valt hij, en ik ondertussen ook zo goed als, in slaap! Ik leg Benjamin over in z’n wiegje, en dan zit de dag er weer op. Morgen is het weekend! Hoe dat eruit zag zien jullie dinsdag in de plog. Voor nu wens ik jullie een goede week toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Isa

  Heerlijk weekend, zo te zien! Net ook even de shoplog bekeken, super leuk:) Enne, Uggs kunnen prima voor jongens.

 • Lieke van Veen

  Je nieuwe haarkleur is super mooi! Wat wordt Benjamin al groot.

 • Jessy

  Mooi je haar zo!
  Wil je eens een foto maken van je week menu, ook benieuwd naar. Zo lastig om met twee babys en een kleuter Iedere dag wat lekkers te maken. En een beetje variërend haha

 • Nadine

  Wat grappig. Hier ligt dochter van 3 maanden nog steeds niet graag op buik.. ik oefen elke dag in de box, maar na een aantal minuutjes vind ze het al helemaal niks.

 • Mirte

  Weekmenu’s <3 We proberen het wekelijks te doen, maar af en toe lukt het toch niet en dan baal ik zo als ik uit mijn werk nog moet bedenken wat we gaan eten en met kind dat net van het kinderdagverblijf komt (lees: moe en hongerig is) boodschappen moet doen. We houden met het weekmenu ook altijd rekening met de dagen dat we allebei werken, dus dan eten we iets dat snel te maken is (pasta, soepje met brood of restjes uit de vriezer) en met een dag dat je geen zin hebt om te koken of zin hebt pizza/patat/etc. (meestal de vrijdag). En ik laat de boodschappen meestal (gratis) bezorgen :$ Het scheelt inderdaad ook in de portemonnee, want je koopt wat je nodig hebt, dus geen impuls aankopen meer en we gooien veel minder weg. Tot zover mijn enthousiasme over weekmenu's, haha. Ik vind dat Morris de Uggs heel goed kan hebben en het lijkt me inderdaad heerlijk voor langs de lijn! En ik wil nog altijd een voorbeeld nemen aan jou als huisvrouw, want ik ben daar zo slecht in.. Alleen strijken vind ik niet erg, als ik bezig ben tenminste, moet me er wel eerst toe zetten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!