PLOG#16: IKEA, NESTELDRANG & OETELDONK

 In Persoonlijk, Zwangerschap

collage16

Omdat wij gisteren carnaval vierden in Den Bosch komt de plog van zaterdag even een dagje later online! Ietsje vertraagd dus, maar niet minder leuk hoop ik. We hadden zaterdag een héle fijne dag. Ik heb sinds een paar weken gruwelijke nesteldrang, dus zaterdag gingen we samen aan de slag om daar iets aan te doen. We gingen even het dorp in, reden naar Ikea en gooiden een grote stapel rotzooi weg waar je u tegen zegt! Kijk je weer mee?

IMG_4377

Wakker worden! Ik zet meteen mijn plog van vrijdag in elkaar om die online te kunnen zetten. Ik doe dat meestal de avond van de dag dat ik geplogd heb zelf, maar omdat het gisteravond met Robin z’n feestje best een beetje een latertje was had ik er geen kracht meer voor. Dan doen we het dus nu:)!

IMG_4380

Ontbijtje! Twee appeltjes met kaneel en een grote mok thee. Dat schaaltje voor de appel is nieuw – onder het mom van ‘nu kan ik mijn hele ontbijt uit dat gezellige servies eten’. Haha. Schaaltje is overigens ook van Blond en was nu voor de helft afgeprijsd. Normaal gesproken vind ik dat servies hartstikke duur, maar nu had ik twee van die bakkies voor 9 euro. Dat is dan nog wel enigszins te doen dacht ik.

IMG_4381

Er is er weer eentje de slaapkamer in geslopen. Kijk dan zo lief hij ligt te slapen. We laten hem maar gewoon even liggen, zo erg is dat ook niet. Ze mogen eigenlijk alleen niet meer in de slaapkamer, omdat ze heel erg krabden aan ons oude bed. Dat hebben ze aan deze nog niet gedaan, dus als hij zo rustig ligt te tukken vind ik het niet zo’n probleem.

IMG_4383

ZO. Make-upje zit er weer op!

IMG_4387

En ik ben ook weer aangekleed. We maken op zaterdag altijd de wekelijkse buikfoto dus ik trek maar weer een simpel shirt uit de kast – dan zijn de foto’s het mooist en het duidelijkst. Echt spannend is het alleen niet hè! Sowieso kom ik tijdens mijn zwangerschap niet veel verder dan een zwangerschapsbroek, simpel shirt, eventueel een jasje en hakken of sneakers. Zit gewoon ‘t fijnst.

IMG_4389

We zijn onderweg! We gaan heel even het dorp in voor wat kleine boodschapjes.

IMG_4391

Beginnen bij de HEMA. We spotten de nieuwe newborn collectie, maar nemen niets mee. Frummel z’n kast is al zo bizar vol dat ik van mezelf alleen nog iets mag kopen als ik het écht écht heel mooi vind.

IMG_4392

Even een rondje Hennes! Ik noem de H&M overigens altijd de Hennes. Koen zoekt een nieuwe zwarte blazer. Zijn oude Oeteldonk jasje is véél te groot, oud, van slechte kwaliteit en eigenlijk gewoon best wel heel erg lelijk. Hij wil dus graag een ‘goede’ nieuwe, waar die weer jaren mee vooruit kan. Bij de Hennes lukt dat overigens niet, hij heeft namelijk eigenlijk lengtemaat 47 van jasjes, een aangezien ze de reguliere 46 al maar op heel weinig plaatsen verkopen, is 47 helemaal bijna onbegonnen werk.

IMG_4393

Outfit van vandaag! Zwarte broek van Mamalicious, shirt van de Primark, jasje van Zara – wel van 5 of 6 jaar geleden, en sjaal van de Hennes. Enkellaarsjes zijn van ViaVai. Lijkt net of ik daar heel grote voeten in heb vind ik zo! Valt overigens best mee, ik draag maat 37,5 of 38.

IMG_4395

Bijna onbegonnen werk dus, maar niet helemaal, want bij de WE (!) of all places, daar komen we normaal echt nooit, hangt dus een zwart slim fit jasje in maatje 47. Missie geslaagd. Man blij, en ik ook, want van dat oude ding werd ik niet zo heel vrolijk.

IMG_4396

We halen een broodje bij de Subway. Dat is al zo lang geleden. Vroeger deden we dat met enige regelmaat, maar nu stoppen we vaker bij Bakker Bart. Ik ga voor een half broodje met pittige kip en die is echt heul lekker!

IMG_4397

Rondje Discus voor de jongens. We halen nieuw grid en een grote zak Royal Canin van 10+2 kilo voor 53 euro! Bij de Discus zijn die grote zakken altijd in verhouding héél goedkoop; bij andere zaken kost zo’n grote zak soms wel 80 euro! Nu is het zelfs goedkoper dan online bij Zooplus.

IMG_4398

Ik moet ook altijd even bij de konijntjes kijken. Ze hebben er nu heel veel. Deze zit helemaal in zijn uppie in een hok en hij is een beetje bangig, maar ik vind ‘m wel heel schattig. Die hormonen toch..

IMG_4399

IKEA. Normaal mijden we die altijd op zaterdag, maar vandaag valt de drukte hartstikke mee. Ik denk door de carnaval.

IMG_4400

We willen onze slaapkamer een klein beetje veranderen. Omdat dat we hier natuurlijk niet héél lang meer blijven wonen hebben we geen zin om de boel grondig aan te pakken, maar nu is het niet gezellig en daar willen we wat aan doen. We willen dit supersimpele meubeltje hebben om de tv op te zetten. Die staat nu op mijn Alex make-upkasten, en dat is eigenlijk geen porem.

IMG_4405

Dit is zoiets wat maar zelden lukt, maar vandaag dus wel: de Ikea ingaan en écht alleen maar kopen waar je voor gekomen bent.

IMG_4413

Eenmaal weer thuis liggen er twee in coma op de bank. Pellė is trouwens bijna niet te zien hė, zo donker op donker.

IMG_4408

Koen begint met het in elkaar zetten van dat tv meubeltje.

IMG_4409

En ik begin met het uitzoeken van mijn make-upcollectie. Ik heb door de jaren heen zóveel verzameld, maar een groot deel vind ik niet meer mooi of gebruik ik gewoon nooit, dus ik ga er snel doorheen. Ik hou twee van dit soort bakken over, de rest gaat in een grote vuilniszak. Spijkers met koppen dus!

IMG_4418

Die staat. De twee bakken met make-up passen precies in dit meubeltje – ideaal dus! In ons nieuwe huis willen we het natuurlijk allemaal helemaal anders, maar voor nu is dit perfect opgelost zo. En het oogt een stuk gezelliger dan eerst!

IMG_4410

Mama appt of we zin hebben om mee te eten, dus dat doen we. Dat carpaccio-loze bord is overigens van mij! Haha.

IMG_4411

Na het eten wandelen we gauw weer terug naar huis: mijn nesteldrang is nog niet onder controle dus ik wil nog even door!

IMG_4415

Ik ruim de badkamerkasten en het washok helemaal uit. Ik gooi héél veel weg, verzorgingsproducten die we nooit gebruiken en die al héél lang in de kast staan, vazen en potten die we niet meer mooi vinden en ga zo nog maar even verder. Uiteindelijk kunnen we een heleboel van onze pre-baby to do list afvinken.

IMG_4417

En staat deze berg rommel in de gang! Vijf tassen vol! Was dus echt een keertje nodig dit.

IMG_4421

We halen mijn Oeteldonk jasje te voorschijn, en halen de embleems van Koen zijn oude jasje. Die moet ik dus allemaal op zijn nieuwe jasje naaien. Hier zitten ze er alleen nog maar opgespeld.

IMG_4422

Wie is de Mol?! Ons favoriete tv-momentje van de week. Hierna kruipen we lekker in bed. Dit was zó’n drukke dag! Ik ga wel met een heel fijn gevoel slapen. Superfijn om zo veel van de to do list in één dag gedaan te hebben. Die hele lijst is nu ineens een heel stuk korter.

IMG_4431

Gisteren vierden wij carnaval in Oeteldonk, en daar is het een stuk minder lastig om je te verkleden als zwangere vrouw. Dat is het ideale aan die jasjes; ze kunnen jaren mee, je naait of strijkt er alleen af en toe een nieuw embleempje op als je dat leuk vindt, en het staat hartstikke prima. Ik doe hier nog mijn grote rood wit gele sjaal bij om en dan zijn we klaar om te gaan. We zijn rond 16.30 in de stad, en gaan rond 23.00 weer naar huis. Na 6,5 uur staan merk ik dat mijn buik best een beetje zeer begint te doen en vinden we het mooi geweest!

Wij hebben dus een behoorlijk druk maar wel heel gezellig weekend gehad. Als jullie carnaval gevierd hebben hoop ik dat jullie het ook zo naar jullie zin gehad hebben!

Hadden jullie ook zo’n nesteldrang tijdens jullie zwangerschap? Voor nu wens ik jullie weer een hele fijne week! Liefs!

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Monique

  Erg leuke plog, Dankjewel voor het mogen meelezen.
  X Monique
  Of ik nesteldrang had weet ik niet meer is te lang geleden hihi

  • Michelle

   Dankjewel voor je lieve reactie:)! Hier is de nesteldrang echt volop aanwezig!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!