PLOG160: SUSHI ETEN

 In Persoonlijk

Hoi! De nieuwe week is alweer even onderweg, en jullie hebben de foto’s van ons weekend nog van me tegoed. Wij hadden ‘n keer geen voetbal op de planning, dus waren we twee volle dagen met z’n vieren! Doordeweeks ben ik eigenlijk bijna continu alleen met de jongens en zijn we veel met z’n drieën thuis en dat is helemaal oké, maar dan is het ook wel heel fijn om in het weekend samen te zijn en een beetje meer sociaal te doen. Op zaterdag dronken we koffie bij mijn schoonouders, gingen we lunchen en aten we ‘s avonds spontaan sushi met Robin en Mees, en op zondag gingen we naar Joke haar 70e verjaardag en deden we verder he-le-maal niks! Joggingpakkendag op de bank. Ook fijn! Ik legde het weer vast!

Ik begin de zaterdagochtend met dit. Ik heb me ‘n potje een snor, daar wordt je gewoon echt bang van. Het begint me nu zelfs op foto’s op te vallen, dus echt tijd dat daar wat aan gebeurt.

Snorloos en wel: aangekleed! Alles is van Zara. Ik ben zo dol op m’n nieuwe laarsjes!

We gaan op pad. Kindjes op de achterbank en gaan met die banaan. Dit blijft soms wel een soort van onwerkelijk. Die kinderen zijn gewoon allebei van mij..

We zijn gezellig even bij mijn schoonouders, en Morris is zwaar onder de indruk van de hondjes. Dit is de liefste hond ever. Beest doet nog geen vlieg kwaad. Morris vindt ‘m wel indrukwekkend omdat ie zo groot is.

Koffie, thee en boterkoek.

Mijn schoonmoeder is weer druk aan het knutselen geweest. Morris krijgt wat nieuwe diertjes voor in zijn boerderij, én ze heeft dit Pietje gemaakt voor Sinterklaas. Hoe leuk is die?

Morris vermaakt zich met alle knuffels die zijn oma heeft gemaakt. Aap hier gaat nu slapen.

Als hij een beetje lui wordt gaan we weer naar huis. Een tasje met z’n nieuwe spulletjes mee, tutje in – dan slaapt ie in de auto meteen – en beer bij z’n oor.. Kijk hem nou staan.

Morris doet een dutje in de auto, en dan gaan we lunchen bij Wittern.

Deze geweldige gehaakte teckel maakte mijn schoonmoeder ook zelf! Morris vindt ‘m het einde. Hij heet Teuntje, net als de teckel van mijn schoonouders. ‘Teutje’ zegt Morris.

Wittern zit op de Noordkade in Veghel en ziet er van binnen heel vet uit ook.

Ik eet Vitello Tonnato. Heel lekker.

We zijn weer thuis! Dit kereltje heeft dorst en na z’n voeding ligt ie lekker even bij mij. Hij kan nog steeds niet zelf een tutje in houden! We hebben letterlijke ie-de-re variant geprobeerd, maar hij houdt ze geen van allen in. Af en toe behoorlijk onhandig, want aangezien hij zijn voedingen altijd in 5 à 6 minuten naar binnen kloekt heeft ie daarna vaak wel nog wat zuigbehoefte. Dan zitten wij die speen dus continu vast te houden. Haha. Nouja, als dat alles is.

Koen is niet helemaal fit, dus die doet even een tukkie op de bank.

En Benjamin doet mee, maar dan in de box.

Robin en Mees bellen; of we zin hebben om de nieuwe sushizaak in Uden te proberen. Daar zeg ik never nooit nee tegen, dus dat gaan we doen!

Dit was prima! Ik vind all you can eat sushi om heel eerlijk te zijn nooit écht heel erg geweldig, maar dit smaakt best goed! ‘Gewoon’ lekker, zeg maar.

Ik plaatste filmpjes op Stories van Morris tijdens het eten. Zo geweldig. Hij zat vanalles te proberen, en dan keihard voor zichzelf te klappen omdat ie het toch zelf ook wel een prestatie vond. Hilarisch.

Eenmaal thuis gaan we op tijd naar bed, maar dan krijg ik ineens gewoon serieus buikpijn van de honger. ZO bizar erg trek ineens, dat is gewoon niet normaal. En dus lig ik na elf uur een cracker weg te bunkeren in bed. En ik neem er ook nog een stuk witte chocolade bij. Honger als een paard. Het is toch te erg voor woorden? Zo hormonaal dit.

Zondagochtend!

Dit kereltje moet weer omgekleed.. Iets met spugen for life. Hij was er trouwens vroeg bij vandaag. Hij is zó mega verkouden, dat hij af en toe nauwelijks lucht krijgt door z’n neus. Om 5:30 uur wordt ie heel verdrietig wakker. Gelukkig slaapt ie bij mij op mijn borst meteen weer verder.

Benjamin gaat naar bed voor z’n ochtendslaapje. Ik leg hem er altijd wakker in..

Maar dat is maar van heel korte duur.

Wij ontbijten met onze favoriete broodjes filet, truffelmayo, ui en ei.

Zondagochtend samen boekjes lezen op de bank. Quality time!

Ik ben weer aangekleed! We gaan naar een verjaardag.

We zijn onderweg!

Joke wordt vandaag 70, en daar moet een taartje op gegeten worden. Ze heeft ZO veel lekkere dingen gebakken! Morris snoept uiteraard ook mee.

En rond lunchtijd eet hij z’n boterhammetje.

En ik neem ook wat lekkers te eten! Goulashsoep, hackrolle, frikadel en een bladerdeeghapje.

Benjamin denkt er het zijne van.

Als de jongens naar bed moeten gaan we weer naar huis. Tijd voor helemaal niks! Joggingpakken aan en bankzaken tot en met. Mét iets lekkers op tafel. De rest van de middag werk ik aan de site en kijken we naar de GP van Brazilië.

Avondeten! Broccolisoep met broodjes om te dippen.

Wij doen niet heel veel meer dan dit vanmiddag. Bankhangen. En knuffelen..

Héél veel knuffelen dus. Hier slaapt Benjamin even op mijn arm. Zo fijn. Dit komt al helemaal niet vaak meer voor. Ik kan er maar niet over uit dat dit mensje morgen alweer 11 weken bij ons is.

We brengen de jongens samen naar bed!

En dan houden wij het ook voor gezien. Ik haal m’n make-up eraf en we handelen nog even wat dingen af die op ons to do lijstje stonden, en dan is het mooi geweest voor vandaag. Dit is trouwens mijn favoriete reiniger ever. Purity made simple van Philosophy. Ik heb er even aan moeten wennen, want ik ben nog steeds bang voor water in m’n gezicht – ja echt, verdrinkingsangst op ‘n next level – maar ik gebruik hem inmiddels al jaren en zweer erbij. Even inwrijven, afspelen met water, voor de zékerheid nog even een wattenschijfje met micellair water of tonic langs de randjes en klaar ben je. Nooit gekke dingen met mijn huid, terwijl ik echt never naar de schoonheidsspecialiste of zoiets ga, en ik verder ook geen dure crème of andere toestanden smeer.

Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete manier is om je gezicht schoon te maken ‘s avonds voor het slapengaan! Hebben jullie ook ‘n favoriet product? Let me know!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Ilana

  Wat een leuke plog weer! Wij gaan vaak naar sakana in den bosch daar vinden wij het altijd heerlijk! Ook voor een al you can eat:) fijne week verder!

 • Nadine

  Ik maak mijn gezicht vaak met een nat washandje schoon, daarna heb ik wel van die mooie pandaogen door de uitgelopen mascara. Daarna haal ik de restjes eraf met reinigingsmelk en doe ik een laagje moisturizer op.
  En oja ik laat me ook harsen hoor!

 • Yvette Steskens

  Ik gebruik een milk en lotion van mijn schoonheidsspecialiste voor mij gezicht te reinigen. Ook niet heel prijzig rond de €14-15 per flesje. Maar vind het ook ontzettend fijn! Het is van henriette faroche.
  En oh wat is Benjamin groot geworden!

 • Merel

  Hoi Michelle, heb je toevallig ook al zo’n Wubbanub tut/speentje geprobeerd? Dat zijn die dingen met een knuffeltje er aan, waardoor het speentje in het mondje blijft zitten door het gewicht van het knuffeltje. Ik had hetzelfde met mijn zoontje toen hij zo klein was en zag pas veel later dat die Wubbanub daar speciaal voor is. Ik kon uiteindelijk zelfs slapen terwijl ik dat ding in zijn mond hield

  • bijzonderkleinwonder

   Jaaa ik heb ‘m geprobeerd, maar ook geen succes. Haha. Hij houdt alles alleen in als ik ‘t tutje vasthoudt. Anders spuugt ie ‘m meteen uit.

 • Kiki

  Wat een mooie dingen maakt je schoonmoeder zeg !! Super leuk.
  Dat even dat je geen contact had met je schoonouders omdat ik altijd alleen jou ouders voorbij zie komen in je blog.

  • bijzonderkleinwonder

   Ja ze is echt zooo handig. Oh man.. We hebben hartstikke goed contact met mijn schoonouders, maar ik heb dit al vaker gezegd: dit is míjn site, en niet iedereen zit er op te wachten om altijd maar op beeld te komen!

 • Merel

  Ojee….hij vindt het waarschijnlijk gewoon veel gezelliger zo 🙂

 • Jill

  Waar zijn je laarsjes van?

 • Denise van Doesburg

  Hoi Michelle!
  Ik vind het echt knap dat alle twee jullie zoontjes zo goed kunnen slapen. Het is misschien een gekke vraag maar zou je een apart artikeltje kunnen maken met hoe jij/jullie dat voor elkaar gekregen hebben? Ik zag ook dat Benjamin nu ook al helemaal uit zichzelf in slaap kan vallen!
  Bij mij is het nooit echt goed gelukt en denk (vele) andere ook niet echt. Ik zat er wel eens eerder aan de denken maar nu ik weer een foto zie van jullie jongste (die trouwens op zijn moeder lijkt!!) denk ik, ik ga het toch eens vragen!
  Leuke plog trouwens weer! Ik lees ze al tijden met VEEL plezier <3

  • Kim

   Ik vind dat slapen ook heel knap! Zag ook in je stories voorbij komen dat een voordeel aan 2 kindjes in anderhalf jaar is dat ze dan tegelijkertijd 2,5 uur slapen. Denk eerlijk gezegd dat dat misschien eerder uitzondering dan regel is 🙂 Mede door het onvoorspelbare slaapgedrag van ons ventje toen hij nog zo klein was stellen wij een tweede nog heel even uit. Even bijkomen 😉 Ik vind deze plogs ook altijd heel leuk en echt respect voor jou hoe je zo bezig blijft met 2 kleintjes, heb ik echt bewondering voor!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!