PLOG164: POLITIEKE AMBITIES?

 In Uncategorized

Hoi lieve mensen: daar ben ik weer met de weekendplog! Een bommmetjevolle deze keer, want ik had een megadruk weekend. Of eigenlijk vooral een drukke zaterdag! Wél met alleen maar leuke dingen. We waren de hele dag onderweg. Ik begon de dag met de kickoff van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van de partij waar ik lid van ben – hierover later meer;), daarna gingen we lunchen en naar de intocht van Sinterklaas, en dáárna gingen we naar Veenendaal, naar Steef en Maris en de kindjes! Zondag was uiteraard weer voetbalzondag, as usual. Ondertussen werd dit ook het weekend dat Benjamin besloot voortaan minimaal 12 uur aan stuk te tukken ‘s nachts. Dikke prima dacht ik zo. Dus. Kijken jullie mee:)?

Het is zaterdagochtend, en deze kanjer heeft de hele nacht in zijn eigen bed geslapen, in zijn eigen kamertje! Hij is 12 weken oud, en de laatste paar weken werd het steeds lastiger om hem nog iets te laten drinken rond 23:00uur. Ik haalde hem dan altijd uit zijn eigen bedje om hem dan na die paar slokken weer in zijn wieg naast me te leggen, maar de afgelopen dagen wordt hij überhaupt niet wakker en drinkt hij misschien twee hele slokken. Als we hem vrijdagavond uit zijn bedje willen pakken terwijl hij zó rustig ligt te slapen voelt dat ineens niet goed. We besluiten hem te laten liggen en maar gewoon te zien hoe de nacht loopt. Het is uiteindelijk bijna 9:00 uur als hij op zaterdagochtend wakker wordt! IK daarentegen heb dramatisch geslapen. Zo abrupt ineens een lege wieg.. Ik vind het nogal een dingetje. Ik kijk honderd keer op de babyfoon of het allemaal wel goed gaat. Even wennen weer!

Wakker en tijd om te badderen. Ik ben al gedoucht en opgemaakt.

Maar weer eens een keertje in de Tummytub in plaats van onder de douche of in bad. Ik verbaas me erover dat Benjamin het allemaal prima vindt terwijl het ondertussen al vet lang geleden dat hij zijn laatste voeding kreeg!

Deze blije vogel gaat ook in bad om de dag lekker fris te beginnen.

ZO. Morris is klaar voor vandaag.

Ontbijten met Cracottes. Vindt hij zo lekker.

Ik ben ook klaar. Maar meteen m’n nieuwe lievelings streepjesshirt aan. Love it.

Koen en ik moeten even samen weg, dus de boys gaan een uurtje naar papa en mama. Morris gaat meteen zelf naar zijn kapstokje om zijn jas op hangen. De held.

En dan spot hij de worstenbroodjes in de oven. Haha. Tot zometeen vriendje.

Met z’n tweetjes in de auto. Dat komt niet vaak voor!

We zijn in de raadszaal van het gemeentehuis voor de kickoff van de campagne van Jong Uden, voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Vier jaar geleden was ik nummer 10 op de lijst van Jong Uden en dus verkiesbaar, en dit jaar gaan we dat weer doen, maar dan vanaf plek 7. Ik vind het helemaal leuk; campagnetijd is vet hectisch maar vooral zo leuk.

#MICHELLEBOLLENWALK dus. Hele mond vol.

Met een aantal van onze leden op de foto. Spot je Koentje Bollen helemaal achteraan?! Leuke mensen!

Na de kickoff is er lunch. We gaan zo ook al lunchen in het dorp, maar het ziet er allemaal zo lekker uit dat we dit niet kunnen weerstaan. Koen en ik delen samen een broodje tonijn.

Kijk eens wie ik tegenkom?! SUUS!

Het leuke aan campagne voeren voor de partij waar je achter staat is dat je in een heel korte periode heel veel met elkaar optrekt en deelt. Dat vond ik vier jaar geleden zó onwijs gezellig! We trappen ‘m deze keer ook weer lekker af.

Na de kickoff gaan we een broodje eten met papa en mama. Morris laat hier trots de tekening zien die hij net gemaakt heeft. Voor Zwarte Piet!

Vandaag is de intocht van Sinterklaas in Uden, en Morris kijkt zijn ogen uit.

Dit.. Ik vond Sinterklaas zelf vroeger geweldig – en nog steeds – en ik vind het zo bijzonder dat ik dit nu met mijn eigen kinderen kan vieren!

Morris geeft zijn kleurplaat aan Zwarte Piet.

Ik ben maar héél kort buiten en doe dan even stuivertje wisselen met Koen. Heb het hartstikke koud, dus neem een warme choco..

En deze kleine man moet drinken, dus dat wordt ook geregeld.

Terwijl Benjamin drinkt kom ik dit plaatje ineens heel vaak tegen op Instagram, en ik vind het méér dan treffend. Jaloezie is een bitch. En een intens lelijke ook nog.

Ik krijg deze foto door geappt. Morris vindt het allemaal zooo leuk. Inhoudelijk snapt hij er natuurlijk nog geen hout van, maar dat maakt geloof ik weinig uit. Moet je dat koppie nou zien! Helemaal niet bang!

Als de rest ook lang genoeg kou heeft geleden eten we wat. Ik neem een kleine Flammkuchen..

En een pintxo gamba’s. 

Hoppatee, door naar de volgende stop! Het is ondertussen drie uur geweest, dus Morris doet een tukje in de auto als we onderweg zijn naar Steef en Maris.

Dikke vrienden! Morris z’n middagdutje heeft ‘m goed gedaan! Deze twee kunnen zo leuk spelen samen.

Moeders gaat aan de wijn!

Benjamin slaapt even in het bedje van Riv. Normaal gaat hij na de namiddagvoeding niet naar bed, maar nu is hij zo moe dat we het gewoon even wel doen. Flexibel van me hè;)?! *kuch*

Wij bestellen pizza met z’n allen, drinken wijn, kletsen bij en hebben het gewoon heel gezellig samen. Blijft toch bizar dat je iemand leert kennen op een forum en dat dit er vervolgens van komt!

Tegen kinderbedtijd zijn we weer thuis. Benjamin krijgt zijn laatste voeding en daarna gaan de boys allebei lekker tukken en duiken wij de bank op!

Het is zondag!

Ik werk wat voor de site, maar verder doen we even helemaal niks.

Morris checkt of z’n broertje nog wel lekker slaapt.

Ennn ik doe dit. Je zou toch maar ‘n dag overslaan hè..

Ik ga even bij dit kleine mannetje spieken, en die ligt heerlijk te slapen.

Tijd voor een vroege lunch. Boterhammetje met kaas voor Morris..

Broodje filet voor ons. As usual.

Ik breng Morris vroeg naar bed zodat hij toch weer even een dutje kan doen, en iets na half drie staan we weer langs het voetbalveld! Papa heeft een tennisbal voor Morris meegenomen en die valt in de smaak hoor. Kind vermaakt zich de hele wedstrijd.

Het is onwijs koud, maar wel heel mooi open weer, en daar word ik blij van.

Na de wedstrijd doen we een derde helft, en Morris benut die met dansjes. Het is af en toe zó’n charmeur!

Tafelvoetballen met Koen! No worries, er stond nog iemand naast die stoel hoor. Dit is zo leuk om te kijken.

Als Benjamin heeft gedronken neem ik weer een wijntje. Wel weer uit zo’n afgrijselijk glas, maar hé..

Te leuk om ‘m niet in deze plog te stoppen; deze foto. Wij blijven uiteraaard weer het langste hangen, en Koen stuurt deze foto naar z’n teamgenoten. De drie punten voor ‘n goeie gevierd, zoals we dat hier dan zeggen.

We zijn thuis. We besluiten spontaan met z’n allen bij ons te eten.

Mama heeft nog verse tomatensoep die we met z’n allen delen.

En daarna is het vette hap. Voetbalzondag compleet hoor. Morgen ga ik op rantsoen jongens, echt. Wat een vreetweekend dit. Bah. Pannenkoeken, pizza, friet. De rest van de week ga ik op een krop sla liggen knagen!

Na het eten gaan pap, mam, Robin en Mees naar huis en brengen wij de jongens naar bed. Samen een boekje lezen terwijl ik Benjamin voed, en dan lekker slapen!

En wij gaan de bank op met, jawel, een wijntje. Haha. Ik zit er weer helemaal in hoor. Toen Morris het klokje rond ging slapen hebben we dat ook een hele poos gedaan; zo ‘s avonds nog een wijntje – of twee – drinken samen. Ik was vergeten hoe fijn ik dat vond! Wat dat betreft is het wel lekker dat die laatste voeding eraf is. Ik vond die momentjes heerlijk, zo nog even knuffelen voor het slapengaan, maar ik vind het ook wel lekker om nu na die voeding van 20:00uur gewoon een wijntje te kunnen pakken zonder te moeten tellen en rekenen met de tijd enzo. En dat we nu weer gewoon om 21:00 naar bed kunnen als we daar zin in hebben en we er dan niet meer uit hoeven. Mag ik vast allemaal niet zeggen, maar is wel.

Nou goed, dat was dus ons weekend! Volgend weekend is óók weer loeidruk, met een etentje op vrijdagavond, de eerste Sinterklaasavond op zaterdag en voetbal op zondag, maar dat vind ik wel leuk. Hoort een beetje bij deze tijd van het jaar!

Vieren jullie ook Sinterklaas bij opa’s en oma’s? Of alleen thuis?

Ik wens jullie een mooie week toe. Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 14 comments
 • Jana

  Wat een leuk weekend heb je gehad! Toffe fotootjes :-). Ik vind jaloezie eigenlijk een heel menselijke emotie, maar ‘t verschil zit ‘m in wat je er mee doet. Je kan jaloezie gebruiken om iets te leren over jezelf, want het zegt veel over je wensen en dromen. Maar je mag je er uiteraard niet door laten opvreten en van gemeen doen tegen de mensen die hebben wat jij wil, word niemand blij toch?!

  • bijzonderkleinwonder

   Ik bedoel inderdaad die laatste soort jaloezie. Je vervelend gaan gedragen uit pure afgunst.. Daar begrijp ik zo weinig van, want inderdaad; wie wordt daar nou blij van?

 • Carmen

  Haha op een krop sla liggen knagen! Briljant! Liggen ook echt :’)

  • bijzonderkleinwonder

   Ja je moet wat hè:’)! En dan ook nog pretenderen dat je niet zo van dat vette eten houdt.. Lekker geloofwaardig na zo’n weekend! Haha.

 • Mirte

  Wat een fijn weekend! Ik word altijd zo vrolijk van jouw plogs. Heel leuk om te zien dat er meer mensen zo family-minded zijn als wij en dat er ook zo ontzettend veel liefde is bij jullie 🙂

 • Lindsay

  Heerlijke weer plog om naar te kijken!!
  De liefde spat er echt op alle foto’s vanaf!

 • Denise van Doesburg

  Oh Michelle, ik moet zo lachen! Zelfs het lampje op jullie nachtkastje is #teamstreep. Jullie houden te trend er goed in!!
  Super leuke plog weer en dan met kleine Morris op de dansvloer. Hoe schattig om te zien <3

 • Josje

  Hey Michelle,

  Een vraagje: je bent van de laatste voeding afgegaan, betekend dat je dan 4 voedingen geeft per dag? Mijn dochtertje hoeft de laatste 5e voeding ook niet echt meer, maar lees overal dat het paa vanaf maand 5 is eigenlijk.. ze is 16w geef je Benjamin dan ook al bijvoeding met fruit of groente?
  Groetjes Joyce

  • bijzonderkleinwonder

   Hoi Joyce! Ik geef inderdaad vier voedingen per dag. Dat van die vijf maanden wist ik niet! Morris kreeg ook vanaf 3 maanden 4 voedingen en ik heb eigenlijk nooit iets gehoord over dat dat te vroeg zou zijn ofzoiets. Met bijvoeding begin ik pas met 5 of 6 maanden. Voorlopig doet hij het prima op alleen de borstvoeding:). Als je dochtertje er geen zin meer in heeft zou ik vooral kijken naar haar signaaltjes, en niet naar hoeveel weken ze precies is. De ene baby weegt met drie maanden 7 kilo, en de andere net 5; ze zijn allemaal anders, dus hun behoeften ook denk ik dan maar:).

 • Andressa

  Elke keer vraag ik mij af op wat voor materiaal jullie trouwfoto gedrukt is die naast de tv staat! Leuk idee namelijk 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Andressa, ik geloof dat het een soort aluminium is! Het was een cadeautje!

 • Nadine

  Dat die laatste voeding er af gaat heeft ook wel zo z’n voordelen! Onze dochter ging ook met 3 maanden klokje rond slapen. Heerlijk! Ze krijgt ook 4 voedingen en aankomend weekend gaan we met het eerste groente hapje beginnen, want ze is nu 4 maanden! Ben benieuwd 🙂

 • Lieke

  Super leuk weer om te lezen! Word altijd vrolijk van jouw plogs. Leuk om te zien hoe jullie genieten met het gezin! Zou je eens een eetschema van Morris willen delen?

  • bijzonderkleinwonder

   Leuk om te horen!♥️ Morris’ eetschema is eigenlijk een beetje net als dat van ons! Ontbijten met een boterham, cracottes of yoghurt met havermout en lijnzaad, tussendoor fruit, als lunch weer een of twee boterhammen of cracottes, ‘s middags weer fruit, een stuk komkommer of een ander tussendoortje, en ‘s avonds eten wat de pot schaft! Ennn hij krijgt af en toe ook gewoon iets lekkers. Een koekje, wat pepernootjes, een stukje gebak met feestjes.. Niet standaard, maar net hoe het uitkomt!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!