PLOG166: SINTERKLAAS & VOEDSELVERGIFTIGING?!

 In Persoonlijk

Hoi! Het is dinsdag en ik ben er weer met een nieuwe weekendplog. Wéér van een lekker vol weekend! Eentje waarin mijn mannen naar de kapper gingen, Robin en ik samen een afspraak hadden voor leuke nieuwe ontwikkelingen, we spontaan bezoek kregen van Lotje en Flip, we Sinterklaas vierden bij papa en mama thuis, ik een voedselvergiftiging – of in ieder geval iets wat daar heel erg op lijkt – opliep, en er weer voetbalzondag was zoals iedere week. Prima weekend dus om mijn verlof mee af te sluiten! Ik maakte overal foto’s van:).

Ik word zo wakker op zaterdagochtend. En dan is dit alleen nog m’n arm. Ik zit onder de blauwe plekken omdat ik donderdag met behoorlijk geweld van de trap ben gevallen. Was niet helemaal handig, zeg maar. Godzijdank zonder kind op de arm, dat is dan weer ‘n positief dingetje.

We gaan naar de kapper omdat Koen en Morris geknipt moeten, en het is gewoon -3. KOUD! We moeten krabben. Echt winterdingen dit.

Morris begint de dag maar meteen met pepernoten. Welja jongen, neem het er maar even van.

Koen is als eerste aan de beurt..

En als Morris mag neemt Koen Benjamin over. Die is uiteraard ook mee.

Robin en ik hebben samen een afspraak, en ik mag papa’s auto even mee. Als het over materialistische lifegoals gaat mag deze op mijn lijstje.

Deze hond en ik maken vrienden.

Er komen ZULKE leuke dingen aan jongens. Echt. Robin en ik zijn samen weer volle bak bezig met een leuk project en ik kan niet wachten om het allemaal met jullie te delen. Dus. Nog even!

Als ik thuiskom zijn Joke en Harald op de koffie. Ze hebben echte Duitse adventskalenders voor ons bij en dat vind ik helemaal geweldig, want een staaltje jeugdsentiment tot en met. Toen wij klein waren kwamen ze er ieder jaar voor Kerst een brengen, en nu zetten we die traditie voort met mijn kindjes. Vind ik bijzonder.

En nu dus iedere dag een vakje openmaken!

We doen weer even oefenen op de buik. Kleine krachtpatser!

Lunch. Het verveelt nog steeds niet; dit broodje.

Koen geniet weer van qualitytime met zijn jongens.

En als ze allebei naar bed zijn pak ik Sinterklaascadeautjes in!

Lotje en Flip komen spontaan langs, dus dat is gezellig! Tijd om te bankhangen en bij te kletsen met z’n vieren. Nog even en ze wonen om de hoek. Eentje voor in de categorie ‘kan niet wachten’.

Als de jongens een lekker lang middagdutje hebben gedaan zijn we bij papa en mama om Sinterklaas te vieren. We vieren het dinsdag – vanavond als jullie dit lezen – thuis met zijn viertjes, maar we vieren het ook nog met allebei onze ouders. Vandaag dus met die van mij!

Het is voor het eerst dat Morris het principe cadeautjes ‘n beetje begrijpt! Benjamin denkt er op zijn allerfotogeniekst (;p) trouwens het zijne van.

In de ban van z’n nieuwe muziekdoosje..

Dit truitje had ik al voor Morris, en krijgen we nu ook voor Benjamin. Twinninnnng.

We eten! Kreeftensoep van gisteren..

Die Morris uiteraard ook weer heerlijk vindt!

En daarna onder andere minipasteitjes.

Benjamin slaapt lekker bij z’n tante.

En als Morrisje moe is kruipt hij ook bij haar op schoot. Handjes vasthouden. Dat is z’n nieuwe ding!

Als de jongens naar bed moeten gaan we naar huis, en dan gaat het ineens niet bepaald heel erg lekker. Ik word zó onwijs beroerd; dat heb ik oprecht nog nooit meegemaakt. Ik heb buikpijn die bijna niet te harden is en kan niet stoppen met overgeven. De rest van de avond is de emmer dus mijn beste vriend. Google leert me dat de symptomen alles weg hebben van voedselvergiftiging, dus ik ga er vanuit het vanzelf weer over gaat, maar man man man; fijn is anders!

Zondagochtend in het grote bed. De jongens slapen allebei tot 9:00 uur – hallelujah – dus ik kan mooi nog even blijven liggen. Ik heb dramatisch geslapen en blijf maar op en neer rennen naar het toilet – sorry voor de TMI- dus ben zo slap als een vaatdoek, maar ik voel me niet ziek. Het gaat eigenlijk gewoon goed zolang ik niks eet!

We doen lekker op het gemakje de jongens in bad.

Ik hou van babyvoetjes!

Benjamin gaat lekker slapen.

En ik kruip met Morris op de bank. Heb ondertussen maar wel weer iets op m’n gezicht gesmeerd.

Alles wat ik eet komt er met hetzelfde tempo weer uit, maar bouillon met beschuit blijft erin. Daar eet ik dus twee koppen van en dat smaakt ook!

Als deze wakker is van een vroeg dutje kleed ik hem aan. We gaan toch gewoon naar voetbal. Ik heb zin om een frisse neus te halen en zolang ik niets eet gaat het oké.

Zitten we weer!

Lekker druifjes eten onder de wedstrijd.

Het is rust! Kijk die Morris gaan met z’n opa’s en oma. We gaan even naar binnen voor koffie en thee. Z’n nieuwe blauwe winterjas kreeg Morris gisteren van Sinterklaas.

Zeer geconcentreerd voetbal kijken met oma..

Pretbekkie! Die Uggs zijn hier trouwens nu al favoriet. Zo lekker warm!

Na de wedstrijd parkeren Benjamin en ik onszelf weer in een kleedlokaal voor een voeding. Lekker rustig.

We zijn thuis. Ik maak een pasta’tje voor Morris. Dat gaat er áltijd in!

Broederliefde. Vandaag is de laatste dag van mijn verlof dus ik ben best een tikkie sentimenteel. Morris is zo lief voor z’n kleine broertje. Die noemt hij trouwens tegenwoordig vooral ‘Beeebie’. Even geen ‘Ben’ dus.

<3

Als de jongens naar bed zijn verschonen wij ons bed. Dat vind ik altijd wel zo fris als je er een nacht zo beroerd in hebt liggen zijn. Vooral lekker fris ook dat die kat er dan meteen weer bovenop springt. Mag ie niet, doet ie toch als we niet goed genoeg opletten. Het winterdekbed ligt er trouwens weer op en dat is zoooo lekker dik.

Wasjes draaien..

En dan sluiten we het weekend af met dit plaatje.. Nog even de jongens een kus geven voor het naar bed gaan. Iedere dag hetzelfde ritueeltje!

Ondertussen zit mijn eerste werkdag er al weer op en in het kader van een korte update wilde ik even melden dat dat hartstikke goed ging. Haha. Ik ben eigenlijk vooral heel blij dat we weer aan de gang zijn. De laatste week was ik er zo mee bezig dat het bijna weer zo ver was, dat ik maar moeilijk écht kon genieten, en ik vind het heel fijn dat we nu gewoon weer in een lekker ritme zitten waarvan we ook weten dat het voorlopig zo blijft! Dus dat.

Hebben jullie een lekker weekend gehad? Als jullie vanavond ook Sinterklaas vieren thuis wens ik jullie heel veel plezier! Geniet! En zo niet wens ik jullie uiteraard weer ‘gewoon’ een heerlijke week toe.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Jesy

  Wat leuk weer! En wat wordt Benjamin ook alweer groot, gaat zo snel!
  Fijn dat je eerste dag weer goed ging.
  Veel plezier vanavond!

 • Sabien

  Hi Michelle,

  Elke keer weer een feest om alle foto’s te zien, je hebt zo’n leuk gezin!
  Wat ik me afvroeg; maak jij nog babybroekjes zelf voor de jongens. Zag de naaimachine/ lockmachine in beeld en was benieuwd!

  • bijzonderkleinwonder

   Lief!♥️ Die foto is niet van mijn eigen machine, maar van ons projectje..

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!