PLOG#17: WERK, HET WIEGJE & TAFELTJE DEKJE

 In Persoonlijk, Zwangerschap

Vrijdag plogdag, het is al bijna een vanzelfsprekendheid hè. Ik was vandaag veel in en om het huis. Ik werd op mijn gemakje wakker, draaide wasjes, werkte toch even wat, deed boodschapjes en verder vooral lekker rustig aan! Kijk je weer mee naar deze vrije vrijdag?

IMG_4475

Wakker worden! Zoals jullie al in mijn artikel over nesteldrang van gisteren konden lezen hebben we sinds kort gordijnen op de slaapkamer, en dat vind ik me toch een potje gezellig wakker worden zo. De gordijnen open kunnen doen, het heeft toch iets.

IMG_4476

Vooral als dan het zonnetje ook nog zo lekker naar binnen schijnt! Genieten! De dag begint fijn.

IMG_4480

Ik ga meteen aan het werk. Er zijn nog een paar dingetjes die ik moet doen voor het écht weekend is, dus daarmee gaan we meteen aan de slag. Kan maar gebeurd zijn!

IMG_4481

Ik ben zo blij met deze ringen! Heb ze sinds 1 mei nog geen dag niet gedragen. Ze zijn allebei ‘echt’, als in witgoud met diamant, en me heel erg dierbaar. De rechtse, met de drie grote diamanten, is mijn trouwring. De linkse heb ik voor mijn trouwdag van papa en mama gekregen. Hij is gemaakt van twee oude ringen van mama. De drie linkse diamantjes zaten in een gouden ring die mama van oma kreeg toen zij jong was. De middelste grotere is een groeibriljant die in een ring zat die mama van papa kreeg toen zij 21 was, en de drie rechtse zijn nieuw, een van mama, een van papa en een van Robin! Bijzonder hè! Ik draag ze altijd samen, iedereen om één vinger zeg ik altijd. Haha.

IMG_4482

Ik ontbijt in eerste instantie alleen met een banaan en een grote mok thee, maar daar heb ik niet genoeg aan voel ik al vrij snel. Ik neem nog lekker twee mandarijntjes en twee beschuitjes. Smullen! Ondertussen draai ik wat wasjes – lang leve de sportwas! Typisch gevalletje ‘het houdt niet op, niet vanzelf’.

IMG_4484

Aangekleed! Ik draag vandaag mijn sportlegging van Nike. Die is nog van voor mijn zwangerschap, maar ik kan de band omslaan waardoor die heel lekker zit! Zwart shirt erop en klaar is Kees, helemaal prima voor een dagje niks!

IMG_4485

Duckface in de morgen is een dag zonder zorgen. Dus.. Ik doe toch een licht makeupje op, helemaal niks oogt ook maar ‘zo zo’. Hetzelfde recept als altijd dus. En mijn bril op, gewoon omdat dat fijner kijkt dan mijn lenzen.

IMG_4486

Ik ga er even uit voor een boodschapje. Ik trek mijn oude leren Zara jasje en Nike sneakers aan, doe mijn Hennes sjaal om en neem m’n Mulberry mee. Die tas kan echt bij alles en is heel praktisch, óók als ik bijvoorbeeld eventjes naar de drogist moet, er past best behoorlijk wat in!

IMG_4490

Zo. Onderweg. Dat zonnetje maakt me vrolijk.

IMG_4492

Ik moet even iets afgeven bij papa en mama, maar ga ook heel snel weer weg. Robin heeft een zware griep te pakken, supervervelend, dus ik blijf niet zo lang in de bacillen zitten.

IMG_4493

Even naar de Hema voor micellair water. Dat heb ik normaal altijd van Garnier, maar ik hoorde hier positieve verhalen over, dus ik wil ‘m ook gaan proberen.

IMG_4494

En dan door naar de Etos! Een nieuw flesje voor mezelf, en een kleintje voor oma. Die heeft een heel droge huid en ik denk dat dit wel eens zou kunnen helpen. Ik ben zelf héél bijna door mijn grote fles heen, dus ik haal een middelmaatje. Ik smeer ‘s ochtends vaak babyolie, en dan smeert Koen ‘s avonds dit. Ben benieuwd of dit flesje genoeg is voor de komende 11,5 week!

IMG_4495

Ik schiet de Action even in voor wat schoonmaakspulletjes. Wat is dat pand trouwens lelijk hė! Viel me pas op toen ik deze foto importeerde.

IMG_4496

Ik moet nog wat dingetjes doen, en ga dan lekker richting huis. Koen is inmiddels ook bijna thuis. Weekend!

IMG_4497

Ik ben moe, valt het op? Ik heb m’n middagdutje vandaag overgeslagen en dat is geen succes. Ik hoef niet per se iedere middag te slapen hoor, maar even zitten en gewoon ‘niks’ is wel heel fijn.

IMG_4498

Ik ben thuis! Dit is trouwens wat ik meenam bij de Action, op de Bio-Oil na dan. Wat schoonmaakspul, wasmiddel, schuursponsjes en vaatdoekjes. En twee hemdjes. Die hemdjes van de Action droeg ik altijd al, maar sinds ik zwanger ben vind ik ze nog fijner. De stof is héél strak en stevig, en dat voelt heel fijn om mijn buik. Geeft heel veel steun. Ik neem ook dat lekker afgezaagde datumdingetje en die draadstalen mand mee voor op Frum z’n kamertje. Lijkt me leuk om de uitgerekende datum – en straks natuurlijk zijn geboortedatum in te zetten, en die mand om zijn knuffeltjes in op te bergen.

IMG_4499

Haha jongens dit is zo luxe. Omdat we op vrijdag normaal bijna altijd bij papa en mama eten, maar dat nu niet zo verstandig is in verband met Robin zijn griep, komt mama het eten bij ons brengen! Erg hè. Heerlijke runderbouillon met stokbrood, een schnitzel en ovenfrietjes krijgen we voorgeschoteld. Zo lekker. En vooral zo lief van mam.

IMG_4500

We eten ons soepje lekker op de bank op. Ideaal die bijzettafel!

IMG_4508

Junior en Frummel.. Ook vandaag wijkt hij niet van mijn zijde. Ik hoef maar te gaan zitten en hij duikt bovenop mijn buik om een dutje te doen. Blijft iets bizars, vraag me echt af of hij er iets van meekrijgt. Tot 28 weken geleden lag dit beestje NOOIT bij een van ons op schoot, sinds ik zwanger ben weet hij niet hoe snel hij zich op – of tegen mijn buik aan moet parkeren.

IMG_4503

Het matrasje voor Frummel z’n wieg is binnen! ZO LEUK! Ik maak z’n bedje gelijk op. Ik weet het, we hebben nog even en alles moet nog gewassen worden, maar dit ziet er gewoon veel leuker uit dan zo’n kaal bed. Het wiegje is de Lars van Kidsmill, de wiegdeken is van Koeka, en de rest van het beddengoed is van Jollein. Oh en voor wie zich afvraagt waar dat oude familiewiegje van ons is gebleven: dat bleek oma heel lang geleden afgegeven te hebben! Dat hele feest ging dus niet door. Dit wiegje hebben we in plaats daarvan gekregen en is het nieuwe ‘Walkwiegje’. Het knuffeltje is gemaakt door Koen z’n moeder; we hebben er twee van voor het geval er eentje kwijt raakt, of in de was moet. Geniaal toch?

IMG_4513

Na het opmaken van het wiegje zijn mijn Duracelletjes wel leeg. We kruipen samen op de bank en hakken wat knopen door met betrekking tot het geboortekaartje.

IMG_4514

En we bestellen een boxkleed bij Brianda van Live with Love. Tot nu toe ben ik héél erg te spreken over haar service; ze reageert supersnel op e-mailtjes en denkt echt met ons mee. We wilden graag een zwart/wit kleed, en Brianda maakt die op bestelling precies zoals wij hem graag willen. Ik ben heel erg benieuwd!

IMG_4515

KLAAR!

IMG_4512

Nog even RTL Late Night, deze plog in elkaar zetten, en dan lekker naar bed. We hebben een fijn weekend voor de boeg; niet te druk, maar wel gewoon heel leuk. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik morgen – vandaag als jullie dit lezen – weer ga ploggen; ik wil jullie niet gaan vervelend met mijn plogs! Ik kijk wel eventjes hoe het loopt.

Ik wens jullie allemaal weer een heerlijk weekend!

Bedankt voor het lezen! X

Recommended Posts
Showing 0 comments
 • Monique

  Hoi Michelle
  Ik vind jou plogs superleuk ga asjeblieft zo door ik geniet ervan.
  Liefs Monique

 • Jeanne

  De plogs vind ik super leuk, net als al je andere artikelen!

 • Wat bijzonder van al je ringen en de gedachten erachter!
  Mooi wiegje trouwens 🙂

 • Michelle

  Dikke vette thanks voor jullie lieve reacties❤️! Waardeer ik heel erg!

 • Eem

  Wat fijn om je Plogs te lezen 🙂 En super leuk wiegje én dan nog maar niks te zeggen over het schattige knuffeltje van oma!! <3 Heel cute! Ben echt super benieuwd lopen ongeveer gelijk 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!