PLOG178: IK BEN DIT NIET GEWEND!

 In Persoonlijk

Goedemorgen zonder zorgen allemaal! Dinsdagochtend; de kop is van de week af en ik ben er weer met de weekendplog. Ik kan er een heel spannend verhaal van maken, maar dat zou compleet ongeloofwaardig zijn, want eigenlijk hadden wij een behoorlijk brak weekend. Vrijdagavond gingen we om 5:00 uur naar bed, en hoewel de boys ons zaterdagochtend tot kwart over negen lieten slapen, echt waar ik hing nog net de vlag niet uit van dankbaarheid, hakte dat er toch behoorlijk in! Wat volgde was echt zo’n niks-dag. Lekker lang in badjas, en op ons dooie akkertje een beetje opruimen en bankhangen. Wel heel fijn! Zondag stond in het teken van familiebezoekjes én pakketjes inpakken! Kijk je mee?

Het is zaterdagochtend! We worden om 9:15 uur wakker van Morris dus we mogen écht niet klagen, maar we hebben er nog zo geen kracht voor. Haha. Lekker lamballen in bed dan maar!

Morris heeft er duidelijk wel kracht voor. Die versleept het halve interieur. Maar natuurlijk.

Brak hoofd op je beeldscherm!

Tijd voor een ochtenddutje voor Benjamin.

Ik doe wat aan m’n gezicht – voel ik me toch altijd net ‘n tikkie beter – en ga dan naar zolder.

Wasjes draaien! Dat gaat alllltijd door!

We hebben op zolder voor de time being – voor we gaan verbouwen – nog een beetje veranderd, zodat we fijn kunnen werken voor de shop!

We zijn beneden en ruimen alles op. Als Morris de taart in de koelkast spot rust hij niet voor hij een hap heeft gehad, dus vooruit; klein stukje kwark dan maar!

Morris doet lekker mee met ons geluilak. Onderuit op de bank!

Benjamin is weer wakker. Kind kan zó serieus kijken!

Morris speelt ondertussen lekker met z’n boerderijtje. Blijft een prachtcadeau!

Kleine lachebek. Zo gezellig.

Quality time tot en met. Het voordeel aan weinig slapen en lui zijn als een malle is dat we gewoon even helemaal niks hoeven van onszelf. Ook wel ‘ns fijn. Alleen maar knuffelen met elkaar en met de boys.

Ik geniet hier zo van! Deze ochtend hangt aan mekaar van geluksmomentjes.

Morris is ondertussen wel nog actief, maar in ons drieën is weinig beweging te krijgen vandaag.

Mam en pap komen nog even een stukje taart eten.

En dan moeten we er toch aan geloven! We poetsen de benedenverdieping.

Als de jongens hun middagdutje doen kijken wij The Voice terug. Grote mok thee, chippie, en nog steeds in die badjas! Zo ziet onze middag eruit.

Als Benjamin weer wakker is na z’n slaapje verruil ik m’n badjas toch maar voor iets anders.

Dit schatje komt lekker bij me hangen. Prima dag zo hoor.

Lotje en Flip komen nog even voorbij, en Morris neemt het ervan. Boekjes lezen met ome Flip!

Dat je zo niet vooruit te branden bent dat je beste vriendin je helpt met koken.. Haha. ONGEVRAAGD overigens, voor jullie denken dat ik een of andere slavendrijver ben.

Wij eten broodjes kipshoarma met chilimayo, en Morris eet pasta met tomatensaus.

Benjamin knuffelt ondertussen met tante Lot.

Ennn dan komen Robin en Mees ook nog even. Ze hebben een stellingkast gekocht om de voorraad in op te slaan. Zo ideaal! Robin ruimt hem in!

Als de boys in bed liggen gaan wij weer terug naar waar we het grootste deel van de dag al waren. De bank. Met Love Island en verder niks. Top!

Goodmorning! Het is zondag. Ik word wakker en ik ben echt zo extreem moe. Jullie weten dat ik over het algemeen niet echt een klaagmuur ben, maar ik kan m’n ogen nauwelijks open houden!

We maken er weer wat van! We doen een rondje familie vandaag.

Morris speelt alvast even buiten. Het is ijskoud, maar wel heel mooi weer!

Snel ontbijtje. Ik werk gauw twee crackertjes naar binnen.

En we zijn onderweg! Eindelijk weer eens blauwe lucht. Love it.

We gaan eerst gezellig langs opa en oma Bollen. Koen zijn grootouders. Hun hond, Donna, valt bij Morris behoorlijk in de smaak.

Als we bij opa en oma zijn geweest, gaan we ook nog even naar mijn schoonouders. Valt Morris weeer in de prijzen met Coco en Teuntje. Het is z’n lucky day. Hij is zó gek op diertjes.

Mijn schoonmoeder en ik denken na over leuke nieuwe dingen voor op de shop. Ik ben weg van dit knuffelgirafje van wolvilt. Er werd al massaal naar gevraagd, en schoonmoeder gaat inderdaad ook mooie spulletjes maken voor op de shop. Bomvol inspiratie zitten we.

Morris speelt ondertussen weer heel lief met het muizenhuis.

Je weet dat je écht moe bent als je wel kunt janken van dit tekstje hè?!

Na de middag rijden we weer naar huis. Kunnen de boys mooi een middagdutje doen in hun eigen bed..

Terwijl ik weer aan de slag ga met de bestellingen onder ‘t genot van een stuk taart. Wat een verschrikkelijk vreetweekend is dit jongens, man man man. Ongezonde bedoeling. Vind dat nooit zo erg, maar ben er ook wel heel snel weer klaar mee.

Inpakken inpakken inpakken! Wat is dit leuk om te doen.

Hongerige kleine baby!

Zo! Voldaan. De jongens chillen lekker even samen op de bank. Morris kijkt een stukje Brandweerman Sam. De televisie staat hier overdag altijd uit, of aan voor Spotify, maar als hij uit bed komt aan ‘t eind van de dag wil hij altijd heel graag even kijken. Prrrrima!

Ik moet mijn vrijdagplog maken en héél veel bestellingen inpakken, dus Koen helpt met eten koken. Zo lief!

Ik weet dat sommigen daar geen bal van snappen, maar met onze rolverdeling is het best uitzonderlijk als Koen eten maakt. Wij vinden dat prima zo en zijn er allebei tevreden mee, maar ik vind het wel heel lief dat hij het dan doet als ik even niet weet hoe ik het allemaal gedaan moet krijgen!

De jongens gaan lekker in bad, en daarna is het tijd voor boekjes. Avondritueel..

Wij sluiten het weekend zo af samen. We kijken The Wolf of Wallstreet en gaan op tijd naar bed. Bijslapen! We hadden een luie zaterdag, en een drukke zondag, dus dat is lekker voor de balans. Komend weekend zijn we ‘n weekend weg met z’n viertjes. Ook heel fijn!

En dan was dat ‘m weer voor nu. Ik zit erover te denken om de twee plogs misschien wat meer te spreiden. Dus een plog op maandag, een artikel op dinsdag, en dan weer een plog op woensdag. Misschien is dat leuker dan ze allebei meteen achter elkaar door. Wat denken jullie?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Michelle

  Leuke plog weer, ziet eruit als een fijn weekend! Het uploaden, doe wat fijn is voor jou en wat jou het meeste rust geeft, ik lees toch wel!

 • Lin

  Voor mij geldt hetzelfde, doen wat jou goed uit komt! Ben trouwens wel benieuwd naar het recept van de tiramisu taart! Idee voor je blog? 🙂

  • Yvonne

   Jaaa ik ben ook heel benieuwd naar dat recept! Er staat me trouwens iets van bij dat je ooit geschreven hebt dat Mees ook recepten zou gaan delen. Als dat nog op de planning staat, graag! En over de volgorde van je artikels, idd doen wat voor jou het beste werkt!

 • Milou

  Ooh al die pakketjes inpakken vond ik ook altijd zo leuk! T is alleen echt wel héél veel werk. Vind het maar knap dat je dit er nog bij doet. 🙂

 • Isa

  Haha, ik moest bij het lezen meteen denken aan ons eerste feestje toen Floris er net was. Moeders hier is ook niks meer gewend hoor! Dat zal vast niet veel anders zijn, nu kleine Koen er is:). Wat betreft het uploaden, gewoon doen wat prettig is voor jou.

 • El

  Pfoe, 5 uur naar bed, ik had zo’n zelfde avond!
  Ik zou zeker de plogs op maandag en dinsdag houden, anders klopt mijn leesritme niet meer.

 • Ilse

  Leuke plog ! En wanneer online maakt niet uit. Wat jou fijnste balans geeft Liefs Ilse

 • Mare

  Eigenlijk heb ik nooit zo goed begrepen wat er traditioneel is aan jullie taakverdeling? Jullie werken allebei, zorgen beide voor de kids, jij helpt ook mee klussen……en als Koen ziet dat je nu meer dan fulltime bezig bent (met al je werkzaamheden) springt hij zonder morren direct bij.

  • bijzonderkleinwonder

   Traditioneel in de zin van dat Koen normaal gesproken nooit kookt (als ik niet kook om welke reden dan ook wordt het meestal afhaal), niet poetst, geen was doet of strijkt, en zich eigenlijk gewoon niet zo met het huishouden bemoeit! Dat is meer mijn afdeling. We krijgen wel eens commentaar dat we dat anders moeten doen en dat Koen niet geëmancipeerd genoeg is en ik niet feministisch en blabla, maar voor ons is het prima zo. En als het nodig is en ik het vraag doet hij alles!

 • Sebren

  Weer een leuke plog!
  Die muisjes vind ik zo schattig waar Morris mee speelt!
  Jullie hebben een leuk weekend gehad zo te lezen!
  Nog gefeliciteerd met Koen.

  Wat leuk om te zien dat je nu al zoveel pakketje hebt!! Ben benieuwd wat er nog allemaal komt.

  Ben benieuwd naar het leuke sjaaltje.
  En qua plogs lekker doen wat voor jou het makkelijkste is.

 • Janny

  Ben sowieso fan van je plogs dus lezen doe ik ze altijd, ben dus heel blij met 2 plogs per week… zou gewoon kijken wat voor jezelf het handigste is.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!