PLOG179: WE GAAN EEN WEEKENDJE WEG!

 In Persoonlijk

Goodmorning allemaal! Hoe was jullie weekend? Morgen laat ik je zien hoe het onze was; vandaag is het weer tijd voor de vrijdagplog. Ik had een lekker hectische ochtend met was te draaien, boodschappen te doen, pakketjes te maken en tassen in te pakken, maar ‘s middags gingen we een weekend weg! De laatste keer dat we een weekend weg waren was ik hoogzwanger van Morris. In maart van 2016. Waren we samen aan zee, voor de laatste keer met z’n tweeën. Daarna kwam het er niet meer van! Inmiddels zijn we bijna 2 jaar en twee kinderen verder en vonden we het een prrrima moment om een paar dagen met z’n vieren weg te gaan, voor het eerst. Kijk je mee naar onze inpakochtend, heenreis en huisje?

Ik begin de vrijdag weer zo. Ik heb een paar dagen geprobeerd om ‘s ochtends niet te kolven; maar het gáát gewoon niet. Zelfs niet als ik – letterlijk – heel hard doorbijt. De boel staat dan ‘s middags zo verschrikkelijk op klappen dat het bijna niet te harden is, en als ik na twee dagen ook weer pijn begin te krijgen met voeden en het continu bommetjevol zit in m’n beha weet ik precies hoelaat het is en besluit ik dat het gewoon het moment nog niet is. Met Morris kwam dit op een gegeven ogenblik ook gewoon vanzelf, dat dat kolven niet meer hoefde in de ochtend, dus ik verwacht dat dat nu ook wel zal gebeuren. Nu is het duidelijk gewoon nog nodig.

Volgens mij is er eentje wakker!

Breakie for the baby!

Ontbijten met crackers!

Morris gaat lekker met z’n Duplo spelen. Echt, hij speelt nauwelijks met iets anders op het moment. Alleen maar bouwen bouwen bouwen.

Mama blijft even bij de jongens, dus ik ga gauw in m’n uppie boodschappen doen. Dat gaat nou eenmaal véél sneller! Ik ga deze week alleen naar de Ap. Scheelt zo veel tijd.

Ennn door naar huis!

Ik pak weer pakketjes in van de nieuwe bestellingen die ik graag nog op de post wil doen voor het weekend begint.

Dit schatje kauwt héle dagen op zijn vuistjes. Hé-le dagen.

Mama wil boodschappen gaan doen, en daar is Morris het niet mee eens. ‘Oma zitten’, jas ‘uit uit uit’ en ‘Momo mee?’ Hij gaat dus even mee naar de winkel, en ik pak ondertussen alle spullen in.

Tot zo vriendje!

Nou, we zijn bepakt en bezakt hoor! Wij presteren het zelfs om voor een weekend de auto zo vol te stouwen dat de boodschappentas voorin moet. Wordt nog wat straks in de zomer.

Joeee we zijn onderweg! Twee dagen non stop met deze hier. Fijn!

We gaan eerst even bij het PostNL punt in de Formido die pakketjes afgeven.

En dan naar mijn schoonmoeder die ook heel goed bezig is!

HONGER! Door al het geren en gevlieg is eten er niet van gekomen. De jongens slapen in de auto, dus wij halen een lekker broodje.

We zijn in Egmond aan den Hoef! In samenwerking met Natuurhuisje.nl mogen we hier een weekend verblijven en als we binnenkomen staan er mooie bloemen, een flesje wijn, twee lokale biertjes en wat lekkers voor Morris op tafel. Zo attent!

Benjamin gaat even in z’n nestje..

en Morris speelt meteen weer met z’n Duplo. Alsof hij thuis is.

Het is zo’n leuk en functioneel huisje. Klein maar fijn, van alle gemakken voorzien, overal dichtbij en zo heerlijk rustig dat moeke hier er dolgelukkig van wordt.

De zithoek!

Morris helpt me met het uitpakken van de boodschappen. Ik verbaas me er iedere dag over hoe snel die hele ontwikkeling nu ineens gaat.

De meeste spullen hebben een plekje, dus ik ga koken!

Ravioli!

Etenstijd!

Knuffelen met mijn jongens. Wat een rijkdom is dit. Vind het zo fijn om er even uit te zijn samen. Even niks hoeven en m’n hoofd leegmaken. Dat zat de afgelopen weken overvol .

Ik ga de bedjes van de boys klaarmaken. Zelfs het trappengat ziet er leuk uit.

Ik vind dit zo’n gezellig hoekje op hun slaapkamer.

Ik leg hun setjes klaar op bed. Lekker georganiseerd.

Love deze prints!

In de slaapkamer van de jongens is een raam waardoor je zo de woonkamer in kunt kijken. Joeeehoe! Dat koppie van Morris.

Dat raam dus. Zo ziet dat eruit vanaf de plek waar Koen zat op de vorige foto. We zijn zo blij om hier te zijn.

Het is bedtijd voor de kinders. Morris breekt de tent af; die heeft er he-le-maal geen zin in en begrijpt er niks van. Het duurt dus een poos voor hij het uiteindelijk opgeeft en lekker in slaapt valt.

We gaan lekker op de bank. Chipje erbij, borrel, en benen omhoog! We kijken The Voice en hebben een fijne avond. We doen hetzelfde als we thuis vaak doen op vrijdagavond, maar tóch is het anders.

Morgen zien jullie hoe de rest van ons weekend eruit zag! Ik hoop dat jullie een goed weekend hadden. Bedankt voor het lezen, en tot morgen!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Larissa

  Die natuurhuisjes zien er altijd zo mooi uit. Super leuk dat jullie een lekker weekendje hiervan mochten genieten als gezinnetje. Ik kijk nu al uit naar de rest van de foto’s morgen!

 • Lieke van Veen

  Dat huisje ziet er echt super knus uit. Hoe heet dit huisje?
  Naar aanleiding van je insta diaries zat ik ook even op natuurhuisje.nl te kijken ze hebben daar super leuke huisjes!

  • bijzonderkleinwonder

   Het zit in Egmond aan den Hoef! Als je daarop zoekt kun je het vinden.

 • Mirjam

  Misschien helpt Salie thee? Ik had mega overproductie, en gebruikte salie thee als er bijv een voeding af ging omdat het anders ook echt niet te doen was. 1 puntje; geen liters, maar eerst een kopje. 2e dag weer en dan evt iets meer.

  • bijzonderkleinwonder

   Thanks voor de tip! Ik ga het proberen. Alles wat helpt tegen dat ontploffingsgevaargevoel valt te proberen. Haha.

 • Mare

  Is er ook een website van die huisjes?
  Samenwerking? Ben benieuwd hoe dat precies gegaan is? Hoe zijn ze op jouw blog gekomen/of ben je bij een mediabureau aangesloten? Of heb je zelf een voorstel gedaan?
  O ja, ik ben zo benieuwd naar de mooie zelfgemaakte spullen van je schoonmoeder! Je website ziet er echt heel verzorgd uit.

  • bijzonderkleinwonder

   Ja https://www.natuurhuisje.nl! Zij hebben mij benaderd met de vraag of ik een weekend in een huisje zou willen verblijven. Ik ben niet aangesloten bij een mediabureau en ik benader in principe nooit zelf bedrijven. Ze hebben mijn account op Instagram gevonden en me naar aanleiding daarvan een berichtje gestuurd. Samenwerking staat ook los van de blog. Ik hoef ze hier in principe niet te noemen, maar dat doe ik wel omdat ik oprecht enthousiast ben! Dat is lief, dankjewel! De eerste knuffeltjes van mijn schoonmoeder komen binnenkort op de shop!

 • Danielle

  Mag ik vragen wat voor bordje je hebt? Die foto van je ontbijt met allemaal dieren erop, zo leuk!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!