PLOG187: KLAAR VOOR CARNAVAL

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen lieve allemaal! Het weekend zit er weer op, maar voor ons toch nog niet helemaal. Wij zijn vandaag een dag vrij, dus we genieten lekker van een extra lang weekend. Misschien zijn jullie ook nog wel vrij door de carnaval, of gewoon weer aan het werk. Hoe dan ook, vrij of niet; het is weer tijd voor de plog van afgelopen vrijdag. Ik had een écht vrije dag, zonder verplichtingen maar mét fijne dingen. Ik was bij Isabelle, speelde met de jongens en gunde mezelf EINDELIJK weer eens de rust om een tijdschrift te gaan zitten lezen. Helemaal zen. Dus. Kijk je mee?

Het is vrijdagochtend, en ik word honds-be-roerd wakker. Understatement echt. Ik spendeer het eerste half uur van de dag op de badkamervloer en als ik mezelf daar vanaf heb gesleept ben ik zo slap als een vaatdoek. Dit kleine kereltje is ondertussen nou ook niet bepaald een veertje meer, dus om te voorkomen dat ik samen met hem op m’n gezicht ga ga ik heel even naast zijn bedje zitten tot ik weer ‘n beeeetje kracht gevonden heb. Morris wil per se handjes vasthouden, dus dat doen we.

Zo! Aangekleed en wel. Even een boekje lezen ondertussen, as usual.

Morris z’n ontbijtje. Altijd yoghurt op het moment; zijn grote favoriet. Ik vind het prima. Hij geeft duidelijk aan waar hij zin in heeft en ik vind het op zich niet zo’n drama dat hij niet alleen maar brood wil eten.

Lekker allemaal zelf doen. Heer-lijk.

Meneer weet de afstandsbediening weer te vinden als ik even niet oplet. Niet handig! Dan maar even een filmpje kijken.

SAMEN!

Deze koppies jongens, even serieus. Zijn gewoon mijn kinderen dit.

Benjamin doet even een tukkie in zijn bedje..

En dan gaan we naar Isabelle! Ze maakt mijn nagels weer netjes. Helemaal fijn. Ik drink een krachtbouillonnetje. Tot op heden is er niets in gebleven vandaag en dat is niet echt bevorderlijk voor hoe ik me voel.

Benjamin is zó bizar vrolijk. Hij hangt bijna een uur lang op de arm van de oppas van Nova heel breed te lachen. Zo leuk.

Deze twee. Dikke vrienden!

Die wimpers van Benjamin.. Ik verbaas me er iedere keer weer over als ik hem zit te voeden. ZO LANG. Vind ik heel mooi. Heeft Morris trouwens ook, en allebei niet van een vreemde: Koen heeft ook echt bizar lange wimpers.

Isabelle gaat mee naar ons. Gezellig! Ik eet crackertjes en die blijven erin. Top.

Benjamin gaat naar bed voor een dutje!

En ik ga naar zolder om bestellingen in te pakken! Blijft zo leuk.

Mees appt mij: die is in de supermarkt en komt het Hartjesontbijt van Love my Veggies tegen. Ik had het in Uden nog nergens kunnen vinden, en Koen, Morris en ik vinden dit alledrie echt méga lekker. Ze neemt twee dozen voor me mee. Kunnen we weer even vooruit.

En voor alle vragen die ik hier regelmatig over krijg: dit is wat ik ‘s ochtends een beetje bij Morris in zijn yoghurt doe! Met wat havermout en lijnzaad en een paar hartjes dus. Van alles wat.

Isabelle blijft even bij de boys – mégalief – zodat ik gauw een paar boodschapjes kan halen. Ik moet even naar de drogist.

Het dorp ziet er zo grauw uit vandaag! Sombere bedoeling. Ik kan niet wachten op het voorjaar! Zo toe aan zon en wat hogere temperaturen.

Ik ben weer thuis, de boodschapjes zijn opgeruimd, de jongens slapen: ik besluit even he-le-maal niks te doen. Dat komt niet vaak, lees: zelden voor, maar ik heb er nu echt zin in. Ik kijk Vier handen terug.

En ik lees een klein stukje uit een Linda. die op de stapel was blijven liggen. Blijft met afstand mijn favoriete tijdschrift.

Koen is thuis en Morris is wakker: het is weekend!

Mees komt de spulletjes die ze meenam uit de supermarkt even brengen en haalt Morris mee uit bed. Hij wordt half hysterisch als hij z’n ‘mimi’ ziet.

Mijn kleinste vriendje krijgt weer een voeding.

En mijn grote vriendje past zijn carnavalspak! Komt van de H&M en is eigenlijk gewoon een boxpakje, maar ik vind ‘m top voor carnaval! Mijn Pooh beertje. Hij is nu – als jij dit leest; maandagochtend dus – carnaval vieren met Joke en Harald en als is het maar een paar uur: ik vind het toch leuk als hij iets van ‘n pakje aan heeft.

Helemaal knap in z’n gele pak. HIj eet een appeltje.

Benjamin vindt zijn tante ook hystérisch. Haha. Dat lachje!

Groepsknuffels enzo.

Ik vind dat pak van Morris geweldig! Die voeten eraan. Vet schattig. Praktisch is een ander verhaal, maar ‘t ziet er wel om op te vreten uit.

Ik ga koken. Courgettesoepje. Met aardappel deze keer.

Zo. Klaar. En lekker! Morris is ook weer fan. Soepmonstertje.

Ik ga boodschappen doen, maar omdat ik me nog steeds niet helemaal je van het voel ga ik niet naar de Lidl en de Ap, maar naar de Plus hier in de wijk. Heel dichtbij. Wel zo gemakkelijk.

In het kader van dat het weekend is nemen we die ook maar weer mee! De weekboodschappen zijn weer binnen. Kunnen we weer even mee vooruit.

Het is bedtijd voor de jongens en je weet wat dat betekent: boekjes lezen op het grote bed.

Benjamin valt zoals bijna altijd aan de borst in slaap en het liefst blijf ik dan nog uren zo zitten. Zo’n klein slapend hummeltje in mijn armen. Echt. Ik vind dat zo fijn. Ik leg ‘ m uiteraard gewoon in zijn bedje. Dat ligt nou eenmaal het lekkerste.

Robin en Mees staan onverwacht voor de deur. Ze gaan carnaval vieren en komen even bij ons een borrel drinken van tevoren! Vind ik leuk. Doet me denken aan de tijd dat wij ook vier dagen achter elkaar volle bak op stap gingen.

Ik sluit de dag af met een bakje yoghurt en The Voice! Het is weekend. Morgen gaan de boys voor het eerst een nachtje logeren en wij carnavallen in Den Bosch.

Hoe dat was zien jullie in de weekendplog van morgen!

EDIT: morgen is voor nu even woensdag geworden! Wij zijn nog een dag extra carnaval gaan vieren, onverwacht, dus is ie een dagje later dan normaal! X

Hebben jullie carnaval gevierd?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Lautjee24

  Super leuke plog weer!! He maar rook je? Of Koen? 😀
  Even nieuwsgierig:)

 • Milou

  Weer leuk om te lezen deze plog! Bedankt 😉

 • Jessy

  Wat leuk dat pakje van Morris, die voetjes idd eraan!
  Ik wilde vragen waar je Morris’ schoenen hebt gehaald, zo mooi zijn ze!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!