PLOG194: AAN DE BORREL

 In Persoonlijk

Hoi! Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog! Ons weekend was relaxter dan we van tevoren hadden gedacht. We hadden ingecalculeerd dat we nog flyers rond moesten brengen, maar omdat dat vrijdagavond zo snel ging was dat niet meer nodig. Helemaal prima! Zaterdag waren we lekker met z’n vieren thuis, deden Koen en ik samen weekboodschappen, gingen we naar de opening van het honk van Jong Uden, lunchten we met z’n tweeën terwijl de kindjes even bij opa en oma waren, en ‘s middags gingen we naar een borrel. Zondag was voetbaldag, zoals altijd. Ik maakte lekker veel foto’s! Komen ze.

Zaterdagochtend! Morris wil Benjamin uit bed halen, maar hij kruipt er eerst nog even bij. We hebben dik negen uur geslapen vannacht, dus ik voel me alsof ik een winterslaap gedaan heb. Uitgerust!

Ik geef Benjamin zijn eerste voeding in bed. Lekker op het gemak.

We zijn beneden en Morris gaat ontbijten..

Terwijl Benjamin lekker op zijn speelkleed ligt te chillen. We gebruiken dit kleed echt heel erg veel. Kregen we van Robin en Lotte voor de geboorte van Morris, en ik ben er nog steeds superblij mee.

Fruithap voor Benjamin. Kijk dat koppie. Zo van; kom maar doorrrr.

Ik kleed me aan. Warm en comfortabel vandaag. Alles van Zara, zoals zo vaak.

We gaan de jongens even naar papa en mama brengen. Het is onwijs koud buiten en wij moeten naar de opening van het honk van Jong Uden. Wilden ze in eerste instantie mee nemen, maar pap en mam vinden het leuk als de jongens komen spelen, en dan hoeven wij niet met ze te slepen. Veel fijner! Benjamin krijgt een cadeautje van Robin en Mees omdat hij gisteren een half jaar oud was.

Hij krijgt deze kleine Conversjes, net als z’n moeder en grote broer. HOE leuk zijn deze?!

We hebben een nieuwe reistas. Vorig jaar kochten we een Ted Baker – de grijze die jullie al vaak voorbij hebben zien komen – en nu heeft die dus een metgezel in deze zwarte. He-le-maal blij mee!

Benjamin chillt bij z’n tante.

En wij gaan naar het dorp voor de opening van ons honk voor de komende drie weken!

Moet gevierd worden met tompoesjes. Er zijn ergere dingen.

Met je gezicht aan de muur!

Na de opening gaan Koen en ik even samen een broodje eten. Dat was heeeel lang geleden!

Ik eet een kleine flammkuchen en een klein broodje carpaccio. Heerlijk. Die flammkuchen is echt heel goed! Wil dat zelf ook gaan maken. Als iemand een receptje heeft: let me know!

Warme chocomel met slagroom als toetje. Moet kunnen.

We doen samen de weekboodschappen, en dan halen we de jongens op en gaan we weer naar huis!

Ik kocht bij de Wibra voor de jongens deze matching rompers. Love de Wibra als het op rompers aankomt, en vind deze helemaal leuk voor het voorjaar.

Benjamin gaat naar bed voor zijn middagdutje, en Morris ook!

Ik maak hapjes voor de baby. Zoete aardappel!

En een pan tomatensoep.

En dan gaan we er weer van tussen. Zo niks voor ons hè, twee keer op een dag zonder kinders, maar het gaat allemaal hartstikke goed. We gaan naar de borrel en de buurvrouw past op de boys. Kunnen ze mooi verder slapen in hun eigen bed.

Wijntje en wat lekkers te eten: je kunt het slechter treffen hoor.

Met je kop op een flyer, aan de muur en op een bierviltje: alleen tijdens verkiezingstijd! Haha.

We hebben een onwijs leuke avond, en rond zevenen fietsen we weer naar huis. Nog even met de jongens spelen voor het bedtijd is. Benjamin slaat de literatuur er even op na.

Als Morris en Benjamin slapen gaan wij de bank op. Ik neem nog een wijntje omdat dat er nog nét bij paste ;’), en dan gaan we weer op tijd naar bed. Héél degelijk weekend dit: iedere avond voor twaalf uur helemaal van de wereld.

Het is zondagochtend! Voor het geval jij nu denkt: meid slaap jij met dat masker op? Nope. De jongens slapen weer lang en ik ben al even wakker, dus dan doe ik dat alvast, net zoals doordeweeks. Kan ik daarna lekker op het gemak.

Ligt ie weer. Al net zo fan van Sophie als zijn grote broer was. LOVE de kleertjes die hij vandaag aan heeft trouwens. Alles van Tumble ‘n Dry!

Koen maakt broodjes voor ontbijt!

En deze eet voor de verandering mijn vingers op. Er is overigens nog geen tand te bekennen!

Koen gaat al vroeg voetballen vandaag. Het reguliere programma is afgelast door de KNVB – WAAROM in hemelsnaam als het 11 graden wordt?! – en in plaats daarvan is er een oefenwedstrijd. Benjamin kan z’n draai niet helemaal vinden, dus Morris vermaakt hem als hij in de maxi-cosi ligt.

Tochhh maar weer knuffelen dan, dat doet het altijd goed.

Ik ga nog even koffie drinken bij pap en mam, en dan gaan we ook naar voetbal!

Morris heeft zijn bal mee én een klein doeltje gevonden, dus die vermaakt zich prima.

In de rust voed ik Benjamin: etenstijd voor de kleine man. Die minischoentjes.. Om op te vreten vind ik ze. Blijven trouwens heel goed aan!

De wedstrijd is afgelopen, dus Morris mag het veld op om Koen een knuffel te geven. Jullie kennen het plaatje inmiddels, maar het blijft een mooi gezicht.

Benjamin valt lekker in slaap in de kinderwagen. Het ochtenddutje was maar kort vandaag, dus dat moet ergens gecompenseerd.

Hij blijft z’n giraf gewoon stug vasthouden. Ook als ie slaapt.

Voordeel aan vroeg voetballen is vroeg thuis zijn in de middag. De jongens gaan naar bed voor een dutje.

Bijna meteen vertrokken!

Wij gaan de bank op. Ik zet de vrijdagplog in elkaar en we kijken voetbal. Wél met iets te eten, uiteraard.

Robin en Mees zijn de hele middag bij ons, en zij halen de jongens uit bed. Robin stuurt dan allemaal snaps en dat is zo grappig om te zien. Dit koppie van Morris. Hij heeft nog geen zin om uit bed te komen. Not amused.

BLIJ!

Ennnn toen was hij toch uit bed! Haha.

En deze kleine man ook. Tijd voor de volgende voeding! Ik denk dat we binnenkort overgaan op drie voedingen, nu hij zo lekker aan de hapjes zit ook.

Morris moet puffen, en wat we ook proberen, het helpt nog niets. Gelukkig kalmeert hij uiteindelijk toch en lukt het om een paar keer goed te ademen.

Hoi mister blue eyes!

Veeg mij maar op.

Ik kook uit de Hello Fresh box vandaag. ‘n Keer proberen. Zeebaars is m’n lievelings, dus wat dat betreft moet het goedkomen. Ben hier heel benieuwd naar!

Benjamin krijgt zoete aardappel!

En wij dus dit. Het is écht heel heel lekker. Heb de aardappeltjes uit de oven overigens wel naar mijn eigen receptje gemaakt, met rozemarijn en tijm en knoflook en kerrie. Dat blijft het allerlekkerste vinden wij.

Het filmpje waar ik jullie vorige week over vertelde staat online en het is echt heel leuk geworden! HIER even klikken als je benieuwd bent!

Als de jongens gebadderd zijn en lekker slapen kruipen wij de bank weer op. We kijken Moordvrouw – RETESPANNEND vind ik het – en de laatste aflevering voor de finale van Wie is de Mol terug! Oh jongens ik snap het niet meer hoor. Ik zit volle bak op Ruben, maar ik zie in héél veel polls dat Jan bovenaan staat! Heb ik wellicht gewoon echt heel slecht opgelet. Ben benieuwd volgende week.

Voor nu bedank ik jullie weer voor het lezen en wens ik jullie een onwijs goede week toe!

Recommended Posts
Showing 11 comments
 • Marlou

  Hallo
  Zou je een eetartikeltje willen schrijven ??
  Ben benieuwd wat je van smorgens tot Savonds eet en hoe je dat op drukke momenten doet ?? (Kids&werk)
  Ik merk bij mezelf dat als ik een drukke werk dag heb of druk ben met m’n kindje dat ik slecht eet of niet goed weet wat ik moet eten omdat ik het druk heb.

 • Lindsay

  Leuke plog weer! Waar haal jij de tijd en bovenal de energie vandaan. Een gezin, werken, een blog, een webshop en nu ook nog verkiesbaar. Respect!!

 • Naomi

  Ik vind het altijd zo gezellig om een weekendje mee te kijken!
  Misschien een tip (weet niet of je dit al geprobeerd hebt) voor het inhaleren van Morris: nep doen alsof jij ook gaat inhaleren zodat hij het niet zo vervelend vindt. Dus het kapje op je neus zetten en net doen alsof jij het ook nodig hebt en vervolgens: En nu Morris! 🙂

  Hopelijk wordt het snel makkelijker!

 • Sabine

  Hi Michelle, ga je ook nog een artikel schrijven over jong Uden? Niet dat ik er woon, maar ben benieuwd waar jullie voor staan.
  Zelf heb ik ook een voorzetkamer, kan je er bij een kind niet een mini pingpongballetje (waar je natuurlijk een voetballetje van maakt) indoen? Geen idee of dat mag ivm pufjes, misschien dat het dan leuker wordt?! Succes met de kleine man!

 • Philomeen

  Hi Michelle ik zou graag willen weten in wat voor stoeltje Benjamin zit,ziet er zo handig uit.Onze zoon Thijs is van 23 augustus 2017 en die wil graag omhoog zitten :).Super handig voor z’n hapjes geven.

  • bijzonderkleinwonder

   Dat is een Bumbo stoeltje! Echt een ideaal ding. Ik heb het ooit voor een prikkie via Marktplaats gekocht en we zweren erbij!

 • Cint

  Hoi! Vraagje: rookt Koen? En hoe sta je tegenover roken bij de jongens? Ben ik benieuwd naar ☺️

  • Anne

   Dit vraag ik inderdaad ook af. Rookt Koen en hoe staan jullie hier tegenover wat betreft jullie kinderen?

   • bijzonderkleinwonder

    Af en toe bij een borrel. Verder niet. Bij de jongens wordt uiteraard absoluut niet gerookt!

 • Eva

  Super leuke plog weer!!
  En jaaaa love it : de rompers van de wibra ☺ onze kleine man heeft precies dezelfde! Ze blijven ook super mooi in de was.
  Kan niet wachten om mijn zoon en zijn vader samen te zien op het voetbalveld. Duurt nog even…Maar zo lief die foto van Morris en zijn papa!

 • Laura

  Sinds een paar weken (iets met verlof ;)) helemaal verslaafd aan je plogs! Jij geeft zo’n heerlijke positieve slag aan het gezinsleven, over maximaal 3 weken verwachten wij ons eerste kleine mannetje!

  Waar ik vooral benieuwd naar ben zijn de garderobes van de boys en jou mbt het voeden van Benjamin.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!