PLOG198: LAATSTE LOODJES

 In Persoonlijk

Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog! Ons weekend stond in het teken van een kappersbezoek, Jong Uden, de allerlaatste loodjes voor de verkiezingen en een voetbalvrije zondag. Het was een prima weekend. Beetje jammer wel dat het weer ijskoud was – ik had me al rijk gerekend met die temperaturen van vorige week – maar ik hoop dat het nu bijna klaar is met de dagen onder nul. Kijk mee naar ons weekend!

We hadden eigenlijk vorige week naar de kapper gemoeten, maar dat zijn we op een of andere manier allebei straal vergeten. Stond niet in de agenda’s. Heel slecht, maar gelukkig mogen we vandaag voor de herkansing. Koen en Morris moeten weer geknipt en we moeten er om 8:30 uur zijn. Vroege vogels dus zo in het weekend. Koen en ik staan op tijd op om te ontbijten.

En te kolven. Ik heb een beetje last – iets met veel te vroeg gejuicht vorige week? – en hoop dat dit helpt.

Ik eet m’n crackers.

Morris is ook wakker. Hij zit in de knuffel fase. Sleurt die dingen overal mee naartoe.

Nog even met de auto’s spelen voor we moeten gaan.

Het is koud dus ik trek laagjes aan. Broek van Zara, overhemd van H&M, trui van Primark en laarsjes van Bibi Lou.

Op naar de kapper!

Missie geslaagd. Met twee kinderen op tijd aangekleed en wel om 8:30 uur op de plek van bestemming. Koen is eerst aan de beurt.

En daarna mag Morris. Bij mij op schoot!

We zijn klaar. Op naar huis.

Ik heb dienst in de pop-up bar, en er is iemand om te illustreren. Superleuk.

We hebben honger dus we eten warme worstenbroodjes. Het is zo koud, dus superrustig in het dorp. Wel tijd om gezellig bij te kletsen.

En paaseitjes te eten. En cakejes.

Je hoofd in levensgroot formaat op zeil. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als het hangt straks op verkiezingsdag.

Koen komt met de jongens naar het honk. Morris vermaakt zich prima met een bak druiven.

En mijn dopper. Zijn nieuwe broekje vind ik zo leuk! Heel anders dan wat hij normaal draagt, maar het staat ‘m wel.

Bijna twee hė, en zo groot ineens.

Benjamin hangt na zijn voeding lekker bij Koen.

En Morris speelt met zijn bal. Ben benieuwd of het echt een voetballertje wordt.

We zijn klaar dus we gaan op naar huis. Wagen weer volgeladen!

We gaan even op de koffie bij pap en mam. Morris wil kleuren!

Mees moet tennissen, Robin gaat kijken en Morris gaat met hem mee. Wij worden op de hoogte gehouden via Snapchat. Ik vind het heel leuk dat Robin zo dingen met Morrisje onderneemt. Die twee zijn twee handen op één buik samen.

Er komt een pakketje binnen van Fruitfunk. Snoepjes zonder toegevoegde suikers.

Ik vind deze megalekker, dus die eet ik zelf op. Haha.

Omdat wij vanmiddag de laatste borrel voor de verkiezingen hebben, blijven de jongens even bij pap en mam. Nog één zaterdag! Voor we gaan drinken we nog even een rosé’tje bij Wen.

We zijn weer terug in de pop-up bar om de laatste zaterdag voor de verkiezingen te vieren. Wijntje en borrelhapjes. Weinig meer aan doen.

We delen kibbeling met z’n allen.

Deze mensen! Koen is er ook, maar die staat aan de andere kant van de camera. Haha.

Als het bijna bedtijd is voor de jongens zijn we weer thuis. We brengen ze naar bed, eten dan een kop soep die mam heeft meegenomen en gaan dan ook slapen. Ik had dat laatste wijntje beter kunnen laten staan, maargoed, zo vaak komt dat ook niet voor tegenwoordig.

Dat krijg je dus als je vroeg naar bed gaat: om 4 uur ben ik klaarwakker. Serieus, ik kan gewoon niet meer slapen. Ik heb een droge mond en zó onwijs honger. Ik ga naar beneden om wat te eten.

Koen is ook wakker, dus ik eet m’n yoghurt in bed op. Liter water er achteraan, en dan lukt het toch om nog even te slapen.

Morning! Het is zondag en Morris is er weer als eerste bij. TV kijken in ons bed.

Omdat ik zo vroeg wakker was heb ik maar meteen wat aan m’n gezicht gedaan. Meteen meer mens met een beetje make-up op. Moet voor niemand nee, maar ik vind het zelf fijn. Ik krijg ondertussen wel steeds meer pijn met voeden, dus dat hoofd weerspiegelt niet per se hoe ik me voel vandaag.

Morris gaat weer aan de haal met zijn auto’s.

En hij wil spelen met Benjamin. Ik kan niet wachten tot dat echt kan ook.

Weinig leuker speelgoed dan die voetjes.

Morris vermaakt zich met zijn boerderij. Blijft een topding. Ik kreeg er weer veel vragen over, dus voor iedereen die me nog niet zo lang volgt: mijn schoonmoeder maakte deze zelf voor Morris zijn eerste verjaardag!

Sophietje!

Benjamin gaat naar bed voor zijn ochtendslaapje.

En Morris wil graag tekenen. Hij zit bijna drie kwartier zo bij Koen te kleuren. De stiften vallen in de smaak.

Ik ruim dit snoep allemaal op. Tijd voor een snoeppot, net als vroeger.

Benjamin is vroeg wakker en niet helemaal in zijn element, maar zo hangen bevalt hem wel prima. En mij ook. Daar zijn zondagen voor.

Koen maakt lunch. Broodjes!

Morris wil Benjamin zijn boterham geven, dus dat is wat we doen. Gaat op zich best prima, al heeft Morris niet altijd even veel geduld en moet die boterham er wel op een heel rap tempo in. Haha. 

Ik vraag op Instagram wat ik met mijn haar zal doen en de meningen zijn preciés 50/50. Het wordt uiteindelijk een gulden middenweg. Iets lichter, maar nog niet echt blond.

Benjamin speelt op z’n kleed.

Het is bedtijd! Po en Beer moeten mee.

Eerst nog even Benjamin naar bed brengen. Spot de vlek op het kleed.. Benjamin spuugde weer alles vol.

Als de jongens slapen gaan wij de keuken in. We maken soep.

En hapjes voor Benjamin.

Als dat klaar is kijken we Feyenoord.

En dan zijn de boys er weer. Morris wil per se niet zijn slaapzak uit, en gewoon zo bij me hangen.

Wendy en Bella komen bij ons eten. Morris is helemaal in zijn element met zijn grote vriendin.

We eten soep met bruschetta. Zondageten.

Als de jongens slapen gaan wij nog even op de bank. Ik vermoed ondertussen dat ik weer borstontsteking heb. Gigantische rood/paarse plekken, koorts, en pijn. Sowieso te vroeg gejuicht dus vorige week toen ik zo blij riep dat het deze keer zo goed als van een leien dakje gaat met de borstvoeding. Morgen maar even met de huisarts overleggen hoe of wat. Ik probeer alle trucjes, van de warme douche tot de elektrische tandenborstel tot koelen tot warme compressen tot andersom aanleggen, maar het schiet niet echt op. Dit soort dingen komen altijd op de momenten dat je ze het aller allerminste kunt gebruiken en ik word zo moedeloos van dat voeden met zulke pijn. Ik weet dat het een kwestie van doorbijten is en dat dit weer overgaat en ik dan blij ben dat ik heb doorgezet, maar fijn is anders.

Update |  het bleek dus inderdaad weer borstonsteking: ik heb een antibioticakuur in de hoop dat het zo snel overgaat.

Deze week staat helemaal in het teken van de verkiezingen. Als jullie dit lezen – op dinsdag – is het morgen al zo ver! Niet normaal hoe snel de campagneperiode voorbij is gevlogen. De opkomst is bij lokale verkiezingen nooit zo hoog als bij landelijke, terwijl het juist zo van invloed is op je directe leefomgeving en je stem echt verschil kan maken. Ik hoop heel erg dat jullie allemaal gebruik maken van dat mooie recht en gaan stemmen morgen! En als je in de gemeente Uden woont hoop ik natuuuurlijk dat dat op lijst 3 nummer 7 is. Haha.

Bedankt voor het lezen lieve allemaal!

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Caroline

  Wat ziet Morris er leuk uit, met zijn haren zo! En wat een leuke broek. Van welk merk is die??

 • Wendy

  Hoi Michelle,

  Sterkte met het helen van de borstontsteking! Leg je Benjamin dan vaker aan? Het zou te maken kunnen hebben met het schematisch voeden dat je er zo vaak last van hebt (de nacht die je dan overslaat).
  https://www.borstvoeding.com/problemen/ontsteking/borstontsteking.html
  Veel aanleggen hielp bij mij het best. En rust nemen! Nogmaals sterkte!

 • Sil

  Wat is het toch altijd ontzettend leuk om jou plog te lezen! Hopelijk is je borstontsteking snel weer over.

  Sterkte ermee!!

 • Sara

  Hoi Michelle,

  Heb je al een tutorial gedaan van je make up? Het ziet er altijd zo flawless uit!
  Groetjes, Sara

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!