PLOG199: VERKIEZINGSDAG

 In Persoonlijk

Je zult wel denken: goh meid, lekker veel afwisseling deze week. Nou niet dus inderdaad, helemaal mee eens, maar de afgelopen dagen waren zo druk met heel veel van alles dat ik er niet aan toe kwam om video’s te bewerken en ik ook even helemaal geen inspiratie had om te schrijven, dus om jullie tóch een beetje deelgenoot te maken van mijn week besloot ik op verkiezingsdag te ploggen. Voor jullie, maar ook een beetje voor mezelf, omdat het zo’n onwijs memorabele dag was en ik het leuk vind dat later nog eens terug te kunnen kijken. De dag van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in foto’s!

Goedemorgen! Het is woensdag 21 maart 2018 en ik word wakker met deze foto op mijn telefoon. Papa is onderweg naar zijn werk, en hij komt mij tegen! Deze hangt al op de brug waar mensen Uden uit rijden. Het is zo ver: de verkiezingen van 2018. We hebben hier maanden naartoe geleefd: vandaag mag er gestemd worden.

Ik begin de dag met Vier handen op één buik, en een kolfsessie. De antibiotica tegen de borstontsteking begint aan te slaan dus dat is heel heel erg fijn.

Mijn vriendje wil met wakker worden alleen maar boekjes lezen.. Goedemorgen Morris!

Ik besluit het lekker rustig aan te doen vandaag. Ik kruip nog even met de jongens in het grote bed. Ik voed Benjamin en we kijken een beetje tv. Lui!

Deze twee samen. Er wordt weer volop geknuffeld.

Ik ga douchen en daarna poetsen Morris en ik onze tanden. Morris vindt dat dat hele festijn niet plaats kan vinden als Benjamin geen tandenborstel heeft, dus vandaar..

Ontbijt! Yoghurt! Voor het geval je ‘t je afvraagt: die witte stukjes in zijn haar komen van de gel die nog moet opdrogen.

Dit mensje is deze ochtend niet helemaal in zijn element. Hij drinkt onrustiger – ongetwijfeld omdat hij ook voelt dat ik hartstikke pijn zit te lijden ondertussen – en wil vooral heel veel hangen.


Lekker een ochtenddutje doen dan maar!

Ik werk een berg was weg. Wat anders hè?!

Het is heerlijk weer! De zon schijnt, er is weinig wind in de tuin, dus zodra ik even naar het schuurtje ga om iets te pakken weet Morris niet hoe snel hij buiten moet komen. Buitenkind! Hij speelt lekker een poosje in de tuin – wel mét jas uiteraard.

Hier zit er eentje keurig met zijn Duplo te spelen in de wetenschap dat hij naar zijn grote vriendin gaat. ‘Nooooono’.

We zijn bij Isabelle en Nova. Nova is helemaal weg van Benjamin. Zo’n kleine baby is toch wel heel interessant.

Morris wilde zijn regenlaarzen weer aan.. Het was dus zo’n dag. Deze twee spelen heel lief samen in het keukentje.

Dikke kussen tussendoor ook. Lekker stel.

Alles samen. Blijft fantastisch om te zien hoe goed dat gaat. Twee van die mini’s, bijna even oud, en ze kunnen uren spelen samen.

Nova besluit dat het tijd is om de maxi-cosi van Benjamin even te testen. Ze past er nog in ook! Kleine spin.

Ik krijg de hele dag van dit soort berichtjes op de app en op Insta, van mensen die op me gestemd hebben. Zo leuk echt!

Morris heeft honger dus hij eet even een boterhammetje. Met een pakje drinken ook: vindt heel stoer volgens mij.

Isabelle heeft een gezellig kleurtje, dus als ik vraag of ze onder de zonnebank is geweest komt ze met dit. Zelfbruiner. Ze sprayt ‘m ook bij mij op, dus ik ben benieuwd wat dit wordt.

Als we weer thuis zijn is het bedtijd voor de jongens. Ik ga de keuken in om het eten voor te bereiden. Kip met groenten.

Ik krijg er honger van, dus ik maak een broodje. Die sneuvelt alleen voor de helft, dus ik neem er nog een cracker bij.

Oké ik heb dus ineens een beetje kleur op mijn gezicht! Topspul hoor dit. Ideaal.

Bella en Wen komen bij ons eten. Bella haalt de jongens allebei uit bed. Soort van trotse grote zus. Megalief echt.

We eten de kipwraps uit de oven! Receptje staat al op de site.

Robin gaat stemmen en stuurt deze snap door. Hilarisch. Dat rode potloodje blijft toch een dingetje.

Wen en Bel blijven even bij de boys, en wij gaan samen naar de stembus!

We mogen twee keer stemmen vandaag. Voor de sleepwet, én de gemeenteraad. Dat doen we dus! Ik vind het zo belangrijk om iets met die stem te doen. Er zijn zoveel mensen die wel klagen en zeuren over dingen waar ze niet blij mee zijn, maar vervolgens niets met hun stem doen. Dat strookt zo niet met elkaar.

Jaaaa gestemd!

Woop woop. Het is tijd voor verkiezingsavond!

We brengen de kindjes naar papa en mama. Ze gaan voor de tweede keer een nachtje logeren! Dat is voor vandaag het meest praktisch. Morris vindt het helemaal gezellig. Hij heeft zijn speelgoed meteen gevonden.

We gaan nog even naar huis voor we naar het gemeentehuis gaan, en Koen doet ‘n powernappie!

Joeee op naar de pop-up bar! Het is zo ver: nog een paar uur en dan weten we de uitslag van de verkiezingen. Mega spannend vind ik het. Ben zo benieuwd of het harde werken van de afgelopen weken beloond wordt.

Met z’n allen! Klaar om naar het gemeentehuis te gaan!

Tijd voor de uitslagen. Één voor één komen de uitslagen binnen. Zo spannend is dit!

Aan het eind van de avond, als alle uitslagen binnen zijn, blijken we gewoon de grootste partij van Uden te zijn. Écht niet te geloven gewoon. Zo’n bizar euforisch gevoel! Je werkt een aantal maanden heel hard met z’n allen om iets neer te zetten en dat het dan uiteindelijk zo uitpakt is echt fantastisch.

De rest van de avond is zeg maar zo. Troebel. Haha. Nee dat is onzin: we blijven nog een poos op het gemeentehuis om de overwinning te vieren. Het is echt héél gezellig, we ontmoeten heel veel leuke mensen en we gaan als één van de laatsten weg. We gaan nog met zijn allen een borrel drinken in de kroeg. Job en Koen fietsen, en ik mag achterop. Luxe vervoer wel.

We eindigen de avond met een groepje thuis! Het is uiteindelijk rond vieren als we naar huis fietsen. Wat een geweldige avond was dit. Het is heel raar om thuis te komen in een leeg huis, maar we genieten nog volle bak na! Het was voor mij de tweede keer dat ik een campagneperiode meemaakte, en het was echt heel gaaf om te doen. Ik ben ergens ook wel een soort melodramatisch dat het er nu gewoon op zit. Dat is dan zo gek: ineens is het afgelopen.

Nogmaals sorry voor de gekke week op de site! Volgende week keert de rust weer terug en gaan we weer over op het normale blogritme. Thanks in ieder geval voor al jullie leuke berichtjes woensdag en gisteren! Dat maakte het echt extra leuk allemaal.

Bedankt voor het lezen weer en voor straks een fijn weekend!

 

Recent Posts
Showing 6 comments
 • Lindsay

  Gefeliciteerd met de overwinning! Ga jij nu ook nog een rol spelen in de politieke partij? Of was dit alleen voor de verkiezingsperiode?

 • Caroline Walk

  Geweldig moedertje hoe jij betrokken bent bij JongUden! Wat hebben we meegeleefd en weer genoten van onze kleinzonen. Ze zijn zoooo geweldig , lief en zooo gemakkelijk we zullen ook jouw politieke ontwikkelingen op de voet volgen . Ben erg benieuwd welke rol deze partij in jouw leven gaat krijgen. Je bevlogenheid is heerlijk! Lekker herkenbaar ook dat als een van de laatste
  naar huis willen van een feest vaker doen zou ik zo zeggen. Dikke kus mama

  • Ilse

   Ach zo lief ! Een trotse moeder ! En terecht 😉

 • Kirsten

  Gefeliciteerd! Heel leuk om de dag zo te kunnen volgen, als politicoloog vind ik het natuurlijk extra interessant..! 😉

 • Martha

  Gefeliciteerd met de overwinning! En dan dat berichtje van je mams hierboven, te lief!

 • Wendy

  Super leuk om in een gemeente te wonen waar er zoveel jonge ambitie is! Terechte winnaars! Jullie pr was ronduit de beste. Ben benieuwd wat voor moois jullie gaan neerzetten de komende tijd. Hou je ons op de hoogte?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!