PLOG#2: KERSTAVOND IN ROTTERDAM

 In Persoonlijk

Op donderdag 24 december gingen we met mijn ouders, broertje en schoonzusje naar Rotterdam om samen kerstavond te vieren. We hebben een geweldige dag gehad. We wandelden door Rotterdam, gingen héérlijk uiteten en maakten heel veel familiekiekjes. Het is wel een bomvolle plog geworden hoor, maar sommige foto’s zijn te gezellig om niet te delen:)! Kijk je mee?

IMG_3018

We staan om 8.00 op ons dooie gemakje op en terwijl Koen wat boodschapjes doet eet ik een vlug ontbijtje. Citroenthee en een mok yoghurt. Wij hebben hartstikke basic, spierwit en strak servies, dus ik word ‘s ochtends altijd heel vrolijk van mijn BLOND mokken.

IMG_3020

Zo, even opstarten. In m’n badjas en UGG’s op de bank. Charmanter kan bijna niet, maar ik vind het zo lekker om de dag zo te beginnen. Rustig het nieuws lezen en ontbijten.

IMG_3022

Na het ontbijtje pakken we gauw onze spullen en rijden we achter papa en mama aan naar Rotterdam. We gaan met z’n zessen een dagje Rotterdam in en overnachten in het Mainport, een heel lekker hotel!

IMG_3023

Dit zien we als we de deur van onze kamer opendoen!

IMG_3024

En dit zien we als we bij die glazen deur rechts gaan. EEN BAD. En wat voor een. Sinds ik zwanger ben vind ik het heerlijk om in bad te liggen, alleen hebben we er in ons appartement geen. Dus.. Ik verheug me er de hele dag op om hier in te gaan liggen.

IMG_3026

We hebben een lekker groot bed op de kamer. Koen en ik hebben pas sinds kort een ‘groot’ bed van 180 x 210, eerder sliepen we altijd in 140 x 200, dus ik heb nog steeds het idee dat ik half verdwaal in zo’n joekel!

IMG_3025

Vond dit er zo gezellig uitzien. M’n andere kind – mijn Mulberry Bayswater – op de mooie leren stoel in onze kamer. Die lamp is trouwens net een softbox qua licht!

IMG_3027

Als we geïnstalleerd zijn op de kamer en alle spulletjes hebben achtergelaten drinken we even iets in de hotelbar voor we op pad gaan. De thee wordt geserveerd in deze gietijzeren kannetjes! Vind ik leuk! Oogt toch net wat gezelliger dan gewoon een simpel glas heet water.

IMG_3029

We gaan aan de wandel. Het Mainport ligt pal aan de Erasmusbrug, dus onderweg maak ik deze foto. Vind ik mooi! En check die blauwe lucht; we hadden echt zo’n geluk met het weer.

IMG_3032

Gezinsfoto! Haha. Ik vind dit zo’n gezellige foto. We staan hier te wachten op de Spido. Papa is zijn bedrijf 12,5 jaar geleden begonnen in Rotterdam, en weet hier dus prima de weg. We gaan de Spido op, omdat die door de Rotterdamse Haven vaart en papa daar dus héél veel over kan vertellen. Knettertoeristisch, maar supergezellig met z’n zessen.

IMG_3039

We varen ook nog even langs de SS Rotterdam. Leuk om ‘n keer gezien te hebben. Ik krijg er ‘n beetje een Titanic gevoel bij.

IMG_3043

Weer een gezinsfoto, boven op het dek van de Spido. We waaien bijna weg, maar het is wel leuk om zo op de brug af te varen.  Frummel is ook duidelijk aanwezig op deze foto;). Rechts naast mij is trouwens mijn broertje, en naast Koen staat zijn vriendin!

IMG_3046

Koen en ik hebben heel weinig foto’s van ons samen. Ik maak ze zelf heel vaak, dus dan sta ik er niet op. Ik vind deze ondanks onze koukleumende snoetjes wel leuk!

IMG_3050

Na een uurtje op de Spido wandelen we via de Coolsingel en een stukje koopgoot naar de Markthal. Het is knétterdruk in de stad, zo vlak voor kerstavond. Het begint hier al te schemeren en overal is kerstverlichting aan, dus we komen we lekker in de sfeer.

IMG_3053

Zo, bestemming bereikt! We waren hier alle zes nog nooit geweest.

IMG_3055

Heel bijzonder, dat plafond. We zijn meteen fan van de Markthal. Kan ook niet anders; liefhebbers van lekker eten. Ik zou het liefst overal even een hapje pakken, het ziet er allemaal ZO lekker uit.

IMG_3056

Dit ook.. Het glazuur springt spontaan van je tanden als je er alleen maar naar kijkt, maar het ziet er wel zo kleurrijk uit!

IMG_3058

We gaan even bij Fellini zitten en bestellen allerlei kleine hapjes. Wat landbrood, kipkluifjes, Italiaanse hammetjes en bitterballen. Ik hou daarvan; van alles wat op tafel en dan lekker met z’n allen pikken!

IMG_3059

Zo, tijd om ons klaar te maken voor het diner! Ik mag eindelijk in bad, dus ik zet thee, laat het bad vollopen en zet de televisie in de badkamerspiegel (ja echt, hoe decadent) aan. We gaan samen in bad en kijken wat kerstprogramma’s op tv. Er is alleen één ding met badderen waar ik maar geen oplossing voor vind. Ik heb het namelijk OF ijskoud, OF zo heet dat ik het na een half uur niet meer uithoud. Die gulden middenweg lijk ik niet echt te kunnen vinden.

IMG_3060

Uit bad, badjassen aan, en even lekker chillen op bed!

IMG_3119

En dan zijn we klaar om te gaan! Ik heb een eenvoudig jurkje aan, maar ik vind hem nog best gekleed en hij zit súper fijn. Het is geen speciaal zwangerschapsjurkje, maar een ‘normaal’ overslagmodelletje met wat extra stof aan de voorkant, wat nu dus perfect zit! Ik voel me er heel fijn in.

IMG_3069

We eten bij The Harbour Club!

IMG_3080

Vooraf neem ik de Ebi Tempura Maki Roll, zonder gerookte zalm. Ondanks dat de zalm dagvers is kies ik toch voor de variant zonder. Het maakt me niet zo heel veel uit, vind hem zo ook echt TE lekker. Word bijna een beetje sip als ik m’n laatste hapje neem.

IMG_3083

Als hoofdgerecht zeebaars in zoutkorst die aan tafel gefileerd wordt. Superlekker en een fijne portie, zo houd ik nog wat plek over voor een klein dessertje;).

IMG_3088

Tikje overbelicht, maar daarom niet minder leuk. Koen heeft hier last van een after dinner dipje, haha. We zijn ons er allebei heel erg van bewust dat dit onze allerlaatste kerst met zijn tweetjes is, als ‘alleen maar’ man en vrouw. Volgend jaar zijn we gewoon papa en mama en is er een kleine frummel bij! Ik weet dat het gruwelijk cliché is, en ik had ook niet verwacht dat ik er zo mee bezig zou zijn, maar stiekem denk ik er toch best vaak over na.

IMG_3095

Mijn, opnieuw, overbelichte dessert. Cheesecake met bramenijs. Zo. Lekker. Echt, als ik dit zie wil ik méér.

IMG_3093

Koen en Mees, de vriendin van mijn broertje, delen samen ‘the chocolate dream’. Klinkt zo fout maar is zo lekker. In dat kannetje zit bloedhete cholocadesaus die de ober over die chocoladerol schenkt, waarna die dus aan de bovenkant langzaam smelt. Daarin zit een soort mousse. Het hele ding gaat op.

IMG_3097

Zo, nog maar een gezinsfoto dan! Ik vind dit een hele mooie. We doen héél veel met z’n zessen, maar leggen dat over het algemeen nooit vast. Hebben we nu dus wel gedaan. Leuk voor het familie-archief! Papa en mama zijn overigens over twee weken 29 jaar getrouwd. Wat een tijd he..

IMG_3105

En dan is het 00.00 en is Koen jarig! We zijn ondertussen terug in het hotel en zitten samen in de hotelbar waar we héél hard lang zal ie leven voor hem zingen.

IMG_3103

Toasten met mama.

IMG_3111

Het barpersoneel komt hem ook nog even feliciteren met vuurwerk en brownies met meringue. Het scheelt dat we verder nog bijna niets gegeten hebben die avond, dus ze gaan alle zes op. Nee echt, we staan bijna op klappen, maar het is te lekker om te laten liggen!

IMG_3125

Na een drankje in de hotelbar zijn we er klaar mee voor vandaag! Ik weet niet hoe snel ik m’n jurkje uit moet trekken en de badjas weer aan. Nog even gezicht wassen en dan lekker naar bed. We hebben écht een hele fijne dag gehad met z’n allen!

Dankjewel voor het lezen van deze lange plog! Ik hoop dat jullie een hele fijne kerstavond hebben gehad met jullie dierbaren. Tot morgen! X

 

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!