PLOG201: LENTE IN DE LUCHT

 In Persoonlijk

Hoi lieve allemaal! De eerste dag van de week is alweer voorbij en ik ben er weer met de plog van afgelopen weekend. Wij hadden een drukke zaterdag! We waren al vroeg onderweg naar Veenendaal voor een snelle date met Steef, Maris en de kindjes, we gingen lunchen met pap, mam en Robin, deden een rondje Jumbo Foodmarkt, en gingen naar een verjaardag. Zondag was, zoals altijd, voetbalzondag. We sliepen een uur korter omdat de zomertijd inging en we genoten van het mooie weer!

Goedemorgen lieve kleine Benjamin!

We zijn er op tijd bij vandaag. Ik ga voor m’n lievelingsjurkje. Gewoon zin in.

Deze heeft er ook zin in. Haha. Dat koppie! Helemaal weg van dat zomerjasje van hem!

Ik eet mijn yoghurtje in de auto. Twee kinderen plus mezelf aankleden, een baby voeden: tijdgebrek tot en met.

Zo! We zijn en route hoor.

Tanken. Minst favoriete bezigheid ever! Altijd zonde van de tijd gewoon.

We zijn in Veenendaal!

We drinken gezellig koffie – en thee – bij Steef en Maris. Benjamin krijgt z’n hapje in Vieve haar stoel.

Deze twee. Bijna precies even oud. Zo leuk om te zien. En zo gezellig ook om even met z’n allen te zijn. Wat dat betreft is afstand ook maar een betrekkelijk iets. Binnen Nederland in ieder geval!

Nou zitten we weer hoor, op naar de volgende stop!

Ennn de zon gaat langzaam schijnen. Helemaal blij mee.

Als je zonnebril nodig is weet je dat het lekker gaat gewoon.

We zijn in Veghel! We gaan lunchen.

Bij Wittern!

Morris kan lekker kleuren dus die vermaakt zich prima.

En Benjamin ook!

Koen eet deze burger. Hoe lekker ziet die eruit?

Ik ga lekker bescheiden voor een broodje carpaccio. Haha. Verschil moet er zijn!

We gaan nog even naar de Jumbo Foodmarkt die op hetzelfde terrein zit. Ik ben er nog nooit geweest en heb er lyrische verhalen over gehoord, dus we gaan even kijken!

Morris neemt zijn eigen kar.

Er wordt de hele dag vers sushi gemaakt. LEKKER. Dat nemen we mee voor vanavond!

Hepi en Hepi hoor deze twee.

Mijn vier mannen..

Robin rijdt met ons mee naar huis. We hebben een verjaardag, maar eerst moet hij nog ff wat halen bij de Action.

We gaan thuis de sushi in de koelkast leggen en Koen maakt deze foto van mij als we even buiten zijn. Ik word zo blij van de zon. Merk écht dat ik er aan toe ben.

We zijn op de verjaardag van Mieke haar moeder. Die wordt 50. Morris ziet z’n kans schoon met die taartjes allemaal.

En Benjamin knuffelt met Miek.

Als het etenstijd is voor de boys gaan we weer naar huis! We geven ze allebei eten..

En dan is het bedtijd. Morris wil per se even in Benjamin zijn bed.

Boekjes!

B heeft ineens bijna 39 graden koorts en valt zo in mijn armen in slaap.

We leggen hem over in zijn bed, en dan gaan wij naar beneden voor dit. Oh man hier had ik een potje zin in. Niet normaal.

Date night! Fles rosé, paar hapjes, lekkere wegkijkfilm: niks meer aan doen. Quality time. We moeten ondertussen wel drie keer naar boven omdat Benjamin compleet ontroostbaar is, maargoed, dat terzijde.

Het is zondag! De klok is een uur vooruit, dus we slapen niet bijster lang, maar Benjamin was vannacht gelukkig wél heel rustig. Ik hield gisteravond mijn hart vast toen hij zo verdrietig was, maar onnodig dus: hij heeft gewoon zo geslapen als hij altijd doet.

Ik ga naar zolder voor de was. Never not aan het wassen zeg maar.

Nu al helemaal blij met dit ding. Ik maak hapjes voor Benjamin van verse mango.

Dat dus. Hij vindt het méga lekker. Morris heeft op het moment trouwens een aversie tegen alles wat gepureerd is. Hij vindt mango heerlijk, maar no way dat hij dit zo eet. Aardappels eet hij best, maar echt niet als het puree of stamppot is. Klein pubertje!

Standaard ingrediënten voor ons ontbijt ‘s ochtends. Morris en ik eten dit allebei zo goed als iedere morgen, in een schaaltje yoghurt, en dan vaak met iets van fruit erbij ook nog. Mij doe je geen plezier met gewone boterhammen, maar dit vind ik echt nog iedere dag even lekker!

Benjamin zit weer in de grote stoel. Bevalt ‘m prima zo.

Spelen op de grond en héél hard pogingen doen om vooruit te komen! Dat doet hij sneller dan Morris het deed. Ennn ik weet het, je moet je kinderen niet vergelijken, maar ik vind het gewoon echt heel leuk om de onderlinge verschillen en overeenkomsten te zien.

Broodje! Ik moet zo lachen om jullie berichtjes: ik krijg heel vaak dm’s van jullie dat jullie bij dit in eerste instantie dachten ‘watttt eet jij’, maar dat jullie het nu ook heel lekker vinden. Net als de crackers met kaas honing en walnoten. Vind ik leuk.

Zo zo, we hebben wat aan het hoofd gedaan, plamuurlaagje derop, en moeders kan er weer tegen. Benjamin is wakker van z’n ochtendslaapje, dus hij krijgt weer een voeding. Morris is vroeg in bed gegaan vandaag voor voetbal, dus die ligt nog te tukken.

Tot het tijd is om te gaan! Dopper mee natuurlijk.

Weer een nieuwe fase hoor, met die omgebouwde kinderwagen. Scheelt me ‘n partij ruimte in de kofferruimte van dat auto, dat houdt je niet voor mogelijk. Voorheen nam ik het frame mee, de reiswieg, de zit, de boodschappenmand, het zitje voor onderop, en de meerijdplank. In het kader van ‘dat je niks vergeet’. Nu Benjamin en Morris allebei in de zit kunnen hoef ik dus die reiswieg niet meer mee en dat scheelt véél plek!

Voetbalzondag.

Morris heeft het weer zo naar zijn zin. Mijn buitenkind. Geef hem een bal en een paar grassprieten – of neppe grassprieten, in dit geval – en hij vermaakt zich uitstekend. Ik ben zo benieuwd; we denken zijn karakter nu beetje bij beetje écht te leren kennen, maar ik vraag me zo af hoe zich dat gaat ontwikkelen. Blijft hij altijd zo van het buitenspelen? Wil hij straks ook nog zo voetballen of vindt hij er later juist geen hout meer aan? Dat soort dingen. Toekomstmuziek.

De temperaturen zijn ver onder nul, de lente is begonnen en de zon schijnt, maar dat weerhoudt ons niet van een warme chocolademelk met slagroom.

Benjamin is het even beu in de kinderwagen. Hij heeft een middagdutje gedaan, maar is er ondertussen wel klaar mee. Nog heel even spelen en dan is het weer tijd om te drinken.

Morris speelt met het tafelvoetbalspel.

Ik kijk van een afstandje hoe hij dit doet. Heel voorzichtig op de stoel zodat hij er goed bij kan. Wat dat betreft is het niet zo’n held. Hij is meer behouden en doet weinig zonder er eerst even over na te denken.

Waarom met een tafelvoetbal spelen als er twee zijn? Juist ja.

Etenstijd voor baby B.

We blijven een hele poos in de kantine, en als we terug naar de auto lopen valt Benjamin in slaap. Uiteraard altijd als hij maar drie tellen kan liggen voor hij de auto in moet. Vind dat altijd een beetje sneu. Slaapt hij net lekker, moet hij weer verhuizen.

Morris heeft van iemand in de kantine een snoepje gehad en we lachen ons kapot: binnen no time is zijn halve gezicht blauw. Als ik zeg dat hij gekke blauwe lippen heeft en hij op de camera kijkt zegt hij alleen maar ‘jaaaa mammie MOOOOI’. Hilarisch. Hartstikke mooi schat, zo’n blauwe snoet.

Als we langs de lijn staan belt mijn lieve auntie, papa’s zus, op. Een van haar twee katten, en dus van onze kantoorkatten (wie mij volgt op Insta heeft deze twee al vaak voorbij zien komen als ik aan het werk ben) heeft een hartinfarct gehad en is overleden. ZO verdrietig. Sam zou vrijdag dertien zijn geworden, en nu is hij er niet meer. Ik ben er echt van ontdaan. Tommie, die op rechts, wordt trouwens bijna 19 al!

Iets om weer vrolijk van te worden. Dit koppie.

Morris leest nog even boekjes voor het slapengaan.

We brengen de kindjes lekker samen naar bed, en als ze slapen maak ik alvast soep voor morgen. Maandag ben ik altijd laat thuis, en nu hebben we ook nog een afspraak bij de bank, dus heel weinig tijd om te koken. Dan is dit wel gemakkelijk.

#healthy #fitgirl en dat soort toestanden: we kruipen op de bank en hebben zin in pizza dus dat eten we. Heerlijk! En dan zit het weekend er weer op. Met heel veel van vanalles. Ik vond het een goede

Hoe was jullie weekend?

Bedankt voor het lezen!

 

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • S

  Leuke plog!
  Altijd weer gezellig om te lezen!
  Mag ik vragen wat die 2 andere producten zijn die je in de yoghurt doet?

 • Siger

  Leuk om te lezen!
  Wat heeft Morris zondagavond gegeten? Het lijkt net of hij niets heeft gegeten maar dat zal wel niet zo zijn
  En die blauwe lippen van Morris

  • Siger

   Hmm smileys weggevallen…
   Achter dat zal wel niet zo zijn 🙂
   Achter blauwe lippen van Morris een smiley met hartjeskus
   Fijne week!

 • Jose

  Wat leuk weer! Ben wel benieuwd via welke veilingsite jij regelmatig spullen koopt!

 • E

  Hahaha ik moet wel heel erg lachen om: wat heeft Morris zondagavond gegeten? Het lijkt net of hij niets gegeten heeft.

  …..

 • Lieke

  Die burger van Koen ziet er lekker uit met die verse frietjes.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!