PLOG207: MORRIS IN DE DIERENTUIN

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Vandaag weer een nieuwe weekendplog. Wij hadden een heerlijk weekend, zonder grote verplichtingen, maar mét veel leuke dingen. Het was veel mooier weer dan vooraf voorspeld was, dus we genoten zaterdag van de zon op het terras terwijl Morris met Robin en Mees in de dierentuin was. We deden een rondje dorp en gingen naar de verjaardag van de vriendin van Koen zijn oudste broer. Zondagochtend gingen we eerst op visite, kwamen mijn schoonouders op de koffie, was het ‘s middags tijd voor voetbal zoals altijd en keken we daarna de kampioenswedstrijd. Het was een goed weekend en ik legde het vast!

Morris zijn nieuwe Adidasjes. Helemaal leuk. Het is bizar, want deze twee zijn dus precies dezelfde maat, maar die Gazelle’s vallen véél kleiner dan die sportievere. Bizar verschil echt.

Typisch gevalletje goed gegokt.. Gisteren bij de Zara kocht ik zomerspullen voor de jongens, maar ik vond die korte broeken in maat 92, de maat die Morris nu draagt, ZO groot ogen. Maar echt. Daar kon hij oprecht in kamperen. Ik besloot dus maat 86 mee te nemen. We passen ze vanochtend even, en ze zijn echt meer dan groot genoeg. Ik moet ze nog een keer extra omrollen en in de band hartstikke aansnoeren. Goede beslissing dus. Van lange broeken draagt hij 92 omdat hij de lengte nodig heeft, maar die zijn in de band vaak ook heel groot. Op zich niet gek dus dan van shorts 86 prima is.

Morris is klaar om naar de dierentuin te gaan. Kleine knapzak. We hebben hem gisteren al gezegd dat hij met Robin en Mees naar de dierentuin mag, dus hij staat ‘s ochtends al vroeg ‘Gooooogooooo’ te roepen. Zo grappig dat ze dit soort dingen echt al beginnen te begrijpen.

Eerst nog even zijn nieuwe schoenen inspuiten buiten.

Met zijn oom en tante!

‘Doehoeeei’.

Ik maak voor Benjamin een hapje van verse mango.

En dit is Benjamin’s gezicht als hij dat aan ziet komen. FOODDDD.

Koen maakt broodjes voor ons.

Robin stuurt foto’s door van Morris in de dierentuin. Check dat handje..

Hangjeugd.

Kopie van zijn oom!

Ik ben ondertussen klaar voor de dag. LOVE dit outfitje. Overhemdje en broek zijn allebei van de H&M.

Ik neem een shoplog op met alle spulletjes die ik gisteren kocht.

Het is heerlijk weer, dus we gaan met papa en mama naar het terras. Benjamin heeft ondertussen honger, dus die drinkt bij mij. En ja, dat doe ik op een vol terras. Ik heb daar echt núl moeite mee. Nooit gehad ook. Inmiddels heb ik al ontelbaar vaak in het openbaar gevoed en neem ik niet eens de moeite meer om een sjaal om te gooien. Als je je baby een beetje discreet vasthoudt en enigszins rekening houdt met wat je aantrekt is er letterlijk niets te zien. Maar echt niet gewoon. Ik vind dit ideaal zo.

Morris en ome Robin hebben het ondertussen heeel erg naar hun zin in de dierentuin.

Ik ga helemaal stuk om de filmpjes die Robin doorstuurt van Morris. Voor wie ze nog niet gezien heeft; check m’n Insta stories, daar heb ik ze opgeslagen onder de categorie ‘Morris’. Hij is fan van de apen, maar de geiten zijn al helemaal fantastisch. Hij loopt dus rondjes met deze. Als een soort ruiter bij z’n paard, met dat handje op die rug.

Ennn maar knuffelen.

En nog meer knuffelen.

En rondjes lopen met zijn hand in zijn zak. Net een opa’tje is het zo.

Wij zitten nog steeds op het terras en Benjamin hangt lekker bij Koen.

We eten!

In het kader van ‘gewoon omdat het kan’ neem ik cheesecake na. Lekker.

Morris is tegen de tijd dat hij normaal gesproken naar bed moet ook weer terug. Hij heeft alleen in de auto al geslapen, dus dat gaat ‘m in bed niet meer worden. We drinken nog even een drankje op het terras.

En dan gaan we wat boodschapjes doen. Een cadeautje halen bij Rituals..

En bij Hema.

En dan zijn we weer thuis! Morris kreeg deze aap van Robin en Mees in de dierentuin en hij sleept hem overal mee naartoe.

Benjamin krijgt een hapje van EetSpruit en dat valt in de smaak. Ideaal concept!

Ik maak broccolisoep voor Morris plus nog een portie om in te vriezen..

En zelf hebben we zin in pitabroodjes gekruid gehakt met heel veel groenten. Als in twee paprika’s, drie uien, een prei en knoflook.

Zo. Makkelijk zaterdageten.

Ik pak het cadeautje voor mijn schoonzus in.

Robin en Mees passen even op de jongens en leggen ze in bed als wij naar die verjaardag gaan. De jongens kunnen niet mee: 20:30 uur is gewoon echt te laat! Morris krijgt nog even voetbaltraining van Robin voor het bedtijd is. Stijf links is hij.

Benjamin vermaakt zich ondertussen kostelijk met een ballon.

En wij rijden naar Den Bosch.

Proost!

En nog een keer. We zijn weer thuis en drinken nog een wijntje met Robin en Mees voordat zij weer gaan.

Zondagochtend. Ik ben om 6 uur wakker en kan niet meer slapen. Zo fijn, die biologische klok.. Ik lees het nieuws, en daarna het Duitse en Engelse ook – serieus: no life – en dan is het ondertussen tijd voor Formule 1.

Morris vindt boekjes veel interessanter.

En Benjamin vindt het weer interessanter om Morris te kriebelen. Dat handje.

Knuffels all day everyday.

We zijn beneden, aangekleed en wel. Fan van dit outfitje!

Check deze fleurige bedoeling. Daar word ‘n mens toch blij van? M’n perenboom schiet uit en dat vind ik dus echt leuk.

Ennn het outfitje van vandaag. Zelfde principe maar dan met andere items. Alles Zara.

En hetzelfde broodje als gisteren.

We gaan even met z’n vieren de deur uit.

Spelen spelen spelen.

Mijn schoonouders komen even op de koffie en Morris krijgt weer een heel mooi zelfgemaakt vilten konijntje voor in zijn boerderij.

Ik wist niet dat ik zo toe was aan dit weer, tot het dit weer werd. Lekker naar buiten kunnen zonder jas!

Theetje in de zon.

Boekjes lezen met oma!

Rond lunchtijd gaat  Koen naar voetbal, mijn schoonouders naar huis en Morris naar bed zodat hij dadelijk fit is om naar voetbal te gaan. Benjamin wordt dan wakker, en die krijgt weer een voeding. Dit koppie dan. Zo wijs hoe hij erbij zit.

Voetbalzondag..

Altijd krentjes!

Even het doosje weggooien in de prullenbak. ‘Doei mam!’

Na de wedstrijd kijken we PSV – Ajax in de kantine.

Benjamin heeft aan aandacht geen gebrek!

Het laatste stukje van de wedstrijd kijken we met z’n allen bij ons. Ik maak ondertussen de vrijdagplog. Met een wijntje, want het is nog weekend.

Piccolini’s op tafel.

En daarna een aspergesoepje. Hebben we meteen gegeten!

Benjamin kan het prima hebben zo. We kijken de wedstrijd en de huldiging met zijn allen af, en als de jongens naar bed moeten gaat iedereen weer naar huis.

Ik geef Benjamin zijn laatste voeding en betrap mezelf er dan op dat ik heel lang zo blijf zitten. Hij is allang klaar met drinken en slaapt als een roos, maar ik vind het zo fijn als hij zo bij me ligt. Ik weet inmiddels uit ervaring dat deze fase niet zo heel erg lang meer duurt, dus voorlopig geniet ik er nog even van.

De komende dagen ben ik weer thuis aan het werk zoals altijd en ga ik proberen ergens nog een zonnestraal mee te pikken. Zomerse temperaturen op komst, dus dat is lekker. Wij hebben een rustige week voor de boeg!

Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Bedankt voor het lezen.

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Marloes

  Hi!

  Ik vind je broek echt zo super tof! Kan hem alleen elke keer niet vinden op de website.. zou je hem een keer willen linken?

  Groetjes

 • Eva

  Gezellig weekend weer!! Mag ik even vragen wat Mees met haar haar heeft gedaan? Alleen highlights of meer dan dat? Ik heb precies hetzelfde haar en wil het ook weer wat lichter.

  • Mees

   Alleen highlights!

 • Caroline

  Wat een super leuke broek van Morris!! Wat zien jullie jongens er altijd leuk uit!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!