PLOG209: DE EERSTE BBQ

 In Persoonlijk

Leuk dat je er weer bent voor de plog van afgelopen weekend! We hebben heerlijke dagen achter de rug met z’n vieren. Weinig verplichtingen en veel leuke dingen. We genoten volle bak van de warmte, gingen zaterdagochtend in alle vroegte naar de kapper, lunchten op het terras met Steef, Maris en de kindjes en besloten spontaan met z’n allen te barbecuen in de tuin. Zondag was voetbaldag. Ik ging met de jongens naar Koen en Robin kijken, en daarna keken we thuis naar de bekerfinale. Hetzelfde als altijd. Nog maar even en dan is het alweer zomerstop! Kijk je mee naar ons weekend?

Zaterdagochtend! Ik sta al om 7:00 uur onder de douche. Vroege vogel zo in het weekend. Het is nog best fris maar ik heb toch zin in een jurkje, dus ga voor mijn stippengeval van Vila.

Om stipt 8:30 uur zijn we bij de kapper. Koen en Morris moeten weer geknipt. 8:30 uur ergens zijn is serieus een uitdaging met die slaapkoppen van ons. We moeten ze allebei wakker maken en vervolgens is het stressen om op tijd te komen en hebben ze allebei nog niet gegeten.

Koen gaat eerst, dus Morris eet ondertussen zijn ontbijt.

Die bloesembomen.. ZO mooi. Ik zeg altijd dat ik er ook zo eentje wil als ik later groot ben en een tuin heb waar een boom in past. Haha.

Dit dus. Prachtig.

Als Koen klaar is en Benjamin bij mij gedronken heeft ruilen we! Koen met Benjamin..

En ik met Morris in de stoel. Hij is ondertussen al zo vaak bij de kapper geweest dat hij niet beter weet. Bij mij op schoot, filmpje aan.. Dan is het zo gepiept.

Hier heeft Morris tegenwoordig een handje van. Bovenop Benjamin gaan zitten als die in de Cybex ligt. Het is allemaal superlief bedoeld, maar de baby wordt bijna geplet als Morris er met zijn volle gewicht bovenop gaat hangen.

De jongens hebben weer zomerhaar en we besluiten onderweg naar huis even de auto te laten wassen. Dat was geen overbodige luxe.

Benjamin krijgt zijn fruit lekker buiten in de tuin. Als de zon er eenmaal is, zo rond 10:30 uur, is dat heerlijk.

Ik neem mijn yoghurt ook lekker buiten.

Alleen maar drinken uit een Dopper..

Ik stijg zowat op, zo heet dat ik het heb met die mouwtjes aan mijn jurkje, dus ik wissel hem om voor dit exemplaar van Nikkie! Steef, Maris en de kindjes zijn er, en we gaan met z’n achten naar het terras.

Maris en ik zagen een fijn plekje, dus die houden we bezet terwijl Koen en Steef de auto’s parkeren. Komen ze aan hoor met ons kroost.

Wijntje, biertje en sap voor de boys.

Vieve en Benjamin vinden het ondertussen wel gezegend; die chillen lekker in hun kinderwagens.

We zitten heerlijk op het terras, maar bedenken dat we weinig speelgoed meegenomen hebben voor Riv en Morris. Ik ren even naar de Zeeman en haal voor een tientje een paar leuke auto’s en een mandje met plastic ijsjes waar de jongens zich vervolgens de hele tijd mee vermaken. Rijden over de tafel, over stoelen, over de bank waar we op zitten.. Perfecte oplossing! Sowieso handig: die tas ligt nu in de auto. Hebben we altijd wat te spelen bij.

Vieve krijgt haar fles, en even later Benjamin ook zijn voeding. Kijk dat mutsje van ‘m trouwens. Lekker afgezakt ook.

IJsjes maken. Kijk Morris een serieus kijken.. En die rode wangetjes. Hij heeft het zo snel warm.

We eten lekker!

Op het terras besluiten we spontaan vanavond met zijn allen in de tuin te bbq’en. We doen een rondje Ap. Morris wil zijn eigen kar, dus daar racet hij in een rotgang achteraan. Ik kan er niet over uit hoe snel hij groot wordt.

Na de Ap lopen we nog even door naar de Kippie – spuit 11 hier vond het heeelemaal fantastisch dat we zo’n Kippie hebben, maar blijkbaar zit die dus op heel veel plaatsen – en deze twee kijken even samen een filmpje. Ze zijn zo lief geweest!

Thuis doen we een poging ze allevier naar bed te brengen. Dat lukt welgeteld een half uur. Daarna is Riv er klaar mee.

En Benjamin ook. Vieve is ook even beneden, maar die gaat uiteindelijk toch weer slapen, en Morris is zo afgepeigerd dat we hem aan het eind van de middag zelfs wakker moeten maken.

Rivje. <3

Maris en ik zijn bezig met het eten, en de mannen geven Benjamin en Vieve eten. Ik moest zo hard lachen om dit plaatje. Kijk dat zitten dan.

ETENNNNN! De eerste BBQ van het jaar!

Vier kindjes onder de twee vandaag.

Dit is zo’n typisch geval: vreemde ogen.. Als ik binnen aan Morris vraag of hij meloen wil weet hij niet hoe hard hij ‘neeee’ moet roepen, maar als ik hem vraag of hij de meloen dan buiten aan Riv wil geven en hij ziet dat die het wel in een keer naar binnen werkt wil hij het ineens ook proberen. Welja.

Één grote bende, maar de kindjes zijn blij dus wij ook. Na het eten doen Maris en ik alle vier de kiddo’s in bad terwijl de mannen beneden opruimen, en dan gaan ze weer naar huis! Koen heeft nog even een afspraak en ik duik de bank op.

Het is zondag! De jongens slapen lekker lang, en wij dus ook.

Deze pretletter heeft zin in de dag!

Ik begin ‘m op zolder. Ik heb een riedel overhemden te strijken, dus dat ga ik doen. In het nieuwe huis komt dat stoomstrijkijzer er hoor. So-wie-so.

ZOOO. Bijna klaar.

Als je dreumes ook overhemdjes draagt.. Alles weer netjes in de kast!

Koen speelde ondertussen buiten met de jongens. Zo’n mooi gezicht.

Ontbijten met z’n vieren!

Morris was toen hij nog een stuk kleiner was bang van het kunstgras. Vond hij helemaal niks. Dat is inmiddels gelukkig al lang en breed voorbij.

Morris gaat vroeg naar bed omdat we naar voetbal gaan, dus ik ben even alleen met Benjamin. Ik ben in de keuken bezig terwijl hij een rijstwafel zit te smikkelen. Kijk dat koppie nou. Pretletter.

Ik heb dit aan vandaag!

We zijn in Den Bosch! Koen en Robin moeten voetballen, en wij gaan kijken! Morris sjouwt weer heen met z’n bal, en zijn zonnebril houdt ie ook op.

Groen veld. Het is zooo lekker met dit weer langs de lijn.

Hoi binkie!

Met z’n allen voetbal kijken. Dikke prima!

Morris kan zich heel lang vermaken met een bal, maar op den duur krijgt hij het warm, wordt hij moe en wil hij gewoon even hangen. Tijd voor een sapje dus.

En vervolgens vermaakt hij zich een half uur met een doosje krentjes, een plastic bakje en twee kartonnen bekertjes. Alle krentjes van het een in het ander en weer terug.

‘PAPAAAAA’. Het verveelt nooit.

Benjamin wil niet meer liggen, dus Morris gaat ff in de kinderwagen, en dan is het verschil ineens zo groot. Wat een reus lijkt hij zo!

Op naar huis. Met ome ‘Tippie’.

Onderweg valt het met bakken uit de hemel.

Maar eenmaal thuis is het droog en wil ons buitenkind er weer uit. Alle plantjes water geven. Tot in den treure.

Benjamin speelt ondertussen lekker op het kleed.

Als de boys gegeten hebben en gewassen zijn is het weer bedtijd.

We zijn op tijd weer beneden om het einde van de bekerfinale te kijken. Feyenoord wint. Helemaal blij hier.

We eten een soepje – die ik vanochtend al maakte – en bruschetta. Ik heb zo’n onstilbare honger naar mozzarella dat ik er daar lekker veel van op doe. Joe.

En dan is het weekend weer voorbij! Komende week is kort. Wel heel fijn, zo’n extra vrije dag met z’n vieren voor de boeg. Woensdag moet ik weer even naar het consultatiebureau om Benjamin te laten wegen en meten, en verder ben ik gewoon aan het werk! Hebben jullie plannen met Koningsdag?

Bedankt voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Mar

  Vraagje; hoe doe je dat met Nikki jurkjes etc en borstvoeding? Ik heb ze ook maar draag ze op het moment niet ivm borstvoeding. Kan me toch niet voorstellen dat jij bij de voetbal en op terras heel die jurk omhoog trekt

  • bijzonderkleinwonder

   Bij de voetbal heeft Benjamin niet gedronken, dus dat was niet aan de orde. Hij krijgt overdag alleen om 13:00 uur nog een voeding, en met dat blauwe Nikkie jurkje met v-hals kan ik hem dan ver genoeg naar beneden doen aan de voorkant zodat hij kan drinken! Sjor inderdaad niet die hele jurk omhoog.

 • Larissa

  Wat een heerlijk weekend heb je gehad zeg! En ik ben helemaal verliefd op dat jurkje van Nikki.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!