PLOG212: MORRIS’ VERJAARDAGSFEESTJE!

 In Persoonlijk

Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een mégalange weekendplog, met heel veel foto’s van Morris zijn tweede verjaardag! Het hele weekend stond in het teken van zijn feestje. Op zaterdagochtend pakte hij zijn cadeautje uit, zongen we heel vaak ‘hieperdepiep – HOERA!’ en gingen Morris en ik eerst samen op pad om zijn taarten op te halen. Daarna ging hij op tijd naar bed voor een tukkie, en deden wij de laatste voorbereidingen. Koen blies ballonnen op, ik maakte hapjes en Lotje en Mees kwamen me even helpen. Om 15:30 uur kwam zijn bezoek en pas na middernacht gingen we naar bed. Morris had de dag van zijn leven! Zondag keken we voetbal en gingen we naar Koen zijn oma die 86 werd. Ik legde alles vast!

Goedemorgen jarige Job! We halen Morris uit bed en die staat zelf al te hiep hiep hoera’en. Ik weet niet tot in hoeverre hij het snapt, maar hij heeft in ieder geval door dat het vandaag om hem draait. Hij wil in het grote bed, dus dat doen we!

Fris aan je verjaardag beginnen: lekker in bad! Die snoet!

Ik ben gedoucht en trek snel ‘n makkelijke jurk aan. De rest doen we straks wel!

De jongens ontbijten. Benjamin is zwaar onder de indruk van Morris zijn versierde stoel.

Eindelijk zijn grote cadeau uitpakken. Kijk hem nou zitten. Ons kind is twee jongens. Ik ben moeder van een peuter!

Morris wil mee zijn taarten ophalen, dus we gaan samen op pad.

Bij de Hema voor zijn fototaart.

Hij wil heel graag een blauwe ballon, dus die pikken we ook eentje op. Blijft lekker lang zweven. Die ballonnen vliegen trouwens ‘s avonds weg als hij even vergeet dat hij ze buiten niet los moet laten.

We gaan zijn echte echte verjaardagstaart ophalen bij Kris. Maar niet voordat hij even uittttgebreid geknuffeld heeft met Moosje. Is een kruising tussen een mops en een beagle en echt; wat een fantastisch beest. Vindt Morris trouwens ook.

We zijn weer thuis. Papa en mama komen alvast even knuffelen en hun cadeautje brengen; dan is het straks iets minder druk in één keer.

Hij kreeg van ons deze houten kruiwagen van Ooh Noo en hij valt in de smaak. Zo leuk. Sjouwt er gelijk mee rond.

Ik duik de keuken in om hapjes te maken. Onder andere knakkies in bladerdeeg. Uiteraard. Die doen het nou eenmaal altijd goed. Ik maak er 70 en ze gaan allemaal op.

Voor we het vergeten: zelf ook nog even iets eten!

Benjamin heeft ondertussen zijn voeding weer gehad. Kijk die ogen. Morris is trouwens geobsedeerd door deze romper. Hij heeft ‘m zelf ook en wil continu aan iedereen zijn dino laten zien. Shirt omhoog en flashen die hap! Haha.

We brengen Morris op tijd naar bed zodat hij vanmiddag uitgerust is, maar als we Benjamin naar boven willen brengen voor zijn middagtukkie gaat het niet echt van harte, met als resultaat een oversture baby in bed. Koen krijgt hem uiteindelijk in slaap. En zichzelf ook. Haha.

Lotje en Mees komen me helpen met de hapjes, en precies op tijd is alles klaar! Om 15:00 uur is Morris wakker en haal ik hem uit bed. Ik vind dit outfitje geweldig.

De bel gaat! We hebben zo’n geluk met het weer. Niet normaal echt. We kunnen alles buiten doen en dat is zo fijn. Kon vorig jaar trouwens ook, en het jaar daarvoor, toen hij geboren werd, was het echt mega warm. Zat ik binnen in m’n cocon met mijn pasgeboren baby en begreep ik er geen hout van dat iedereen in zomerse kleren binnen kwam. 5 mei is een mooi-weer-dag, dus.

Verjaardagsknuffels met tante Mees.

De eerste cadeautjes uitpakken! Hij snapt er zó veel meer van dan vorig jaar en dat is echt heel leuk.

TAART! Ik vind hem weer zo mooi gelukt.

Confetti!

Van Robin en Mees krijgt hij naast de verrassingsdag ook een heeel vet trainingspak van Nike.

En mijn schoonmoeder heeft weer nieuwe diertjes gemaakt voor in zijn boerderij. Paarden en geitjes. Zo mooi.

Samen de kaarsjes uitblazen!

Niet alleen van buiten mooi, maar ook van binnen. Dat wisten we niet, dus extra leuk!

Benjamin is súperonrustig. Door de herrie beneden is hij heel snel wakker geworden, en ook nog eens helemaal over de emmer. Ik besluit hem een extra voeding te geven, en ondertussen wordt er beneden voor de hapjes gezorgd.

Borrelen!

Hoe groter de doos, hoe beter natuurlijk.

Kijk dat koppie nou! Hij krijgt de Duplo Rond de Wereld set, en hij is er zo blij mee. Er zitten heel veel diertjes in, dus dat is sowieso een hit.

Miek en Tom zijn er!

En de cadeautjes van ome Flip en tante Lot moeten ook nog uitgepakt.

Hij krijgt weer zulk mooi houten speelgoed. Daar ben ik echt fan van. En Morris gelukkig ook. Sowieso krijgt hij echt alléén maar leuke cadeautjes. Auto’tjes, puzzels, boekjes, klei om mee te knutselen, Duplo..

Benjamin krijgt zijn hapje van Joke.

Vorig jaar hadden we z’n verjaardag in zwart-wit thema, en dit jaar hadden we zin in kleur. Vind het er zo gezellig uitzien!

Benjamin wordt uitgebreid geknuffeld. Hij heeft lekker gegeten en is ondertussen weer een beetje chill. Gelukkig maar. Dat zul je altijd zien hè.. Is het kind altijd vrolijk; uitgerekend op een dag als vandaag voelt hij zich niet fijn. Arm ding.

Rond etenstijd bakt Koen hamburgers voor iedereen op de BBQ..

Tottt de gasfles ermee ophoudt. Haha. Dan maar verder in de pan!

Miek, Wen en Lot. Héél veel jaren vriendschap op één vierkante meter. Miek Lot en ik worden trouwens in augustus in drie weken tijd alledrie 25.

Hij lacht weer!

Morris is zo in zijn element jongens, niet normaal echt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd: het is zo’n gezelligheidsdier. Hij speelt de hele dag, knuffelt met iedereen, eet taart en ik heb hem serieus niet anders zien doen dan lachen. Zo tevreden.

Onze oudste zoon is gewoon twee.. We zeggen het wel tien keer tegen elkaar. Waar is de tijd gebleven?!

Opa Ben met baby Benjamin <3.

Omdat we nog niet genoeg gegeten hebben.. Kaasplankje!

Voor deze kruimel is het bedtijd. Ik geef hem zijn laatste voeding en dan gaat hij wonder boven wonder meteen slapen. Maar goed ook; het was niet zijn dagje vandaag. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

Morris is nog zó vrolijk dat we hem gewoon lekker beneden laten. Hij is jarig: vandaag is niet het moment voor strikt doen met kinderbedtijd.

Het koelt af buiten, dus we trekken hem z’n nieuwe pakkie aan. Kijk nou wat een mannetje. Die kaart jongens, die kreeg hij van Robin en Mees en echt: honderd procent dat het ‘t best bestede tientje van hun leven is. Hij heeft dat ding nauwelijks los gelaten, en hij moest vandaag – ik schrijf dit op maandag – zelfs mee naar Joke en Harald. Als je ‘m open klapt begint het Bumba liedje te spelen: kind blijer dan blij.

Om iets voor half 11 besluiten we uiteindelijk dat het toch mooi geweest is. Hij zegt iedereen die er nog is gedag en gaat dan gelukkig zonder toestanden mee naar boven. Lekker slapen! Hij leest een boekje met Koen..

En daarna wil hij ook nog even met mij lezen.. Iets met bedtijd rekken. Ik vind het alleen maar fijn: nog lekker even knuffelen. We leggen samen een heel gelukkig kind in bed en dat is echt het allermooiste wat er is. Wat was hij jarig vandaag.

We zitten nog steeds lekker buiten.

Een wijntje, hapje, goed gezelschap..

Het is uiteindelijk half drie als we naar bed gaan. Iedereen pakt even mee aan en dan is het grootste alweer opgeruimd. Vooral Mees heeft me weer echt zo geholpen met alles vandaag. Hapjes maken, de boel op tafel zetten toen ik boven met Benjamin bezig was om hem rustig te krijgen, opruimen.. Zo lief en zo fijn.

Het is zondagochtend en Morris speelt verder waar hij gisteren gebleven is. Die Duplo set valt zo in de smaak!

Kijk hem staan dan, met z’n hand in zijn zak. Welja kind, je bent ondertussen ook al twee hele jaren oud.

Benjamin is ook weer goed gemutst! Hij eet z’n banaantje.

En ik een reepje cheesecake! Was over. Heeeelemaal niet erg.

Benjamin is wakker van z’n ochtenddutje; Morris slaapt net. Tijd voor een voeding!

Klaar om naar voetbal te gaan. Het is warm vandaag, dus ik ga weer voor m’n Nikkie jurkje. Hakken zijn van Karen Millen.

We zijn weer bij voetbal! Had trouwens wel nog wat voeten in de aarde, want voordat we konden gaan sloot ik mezelf buiten. Ik liep naar buiten met de boys, de deur zwiepte dicht, en de autosleutels lagen nog binnen. ZO dom. Dat is me nog nooit gebeurd, maargoed; voor alles een eerste keer dus. Gelukkig was Lot nog in Uden en kon zij meteen komen met de sleutels zodat ik weer binnen kon.

Kijk hem nou blij zijn!

Morris is weer bezig met z’n krentjesritueel. In ‘t bakje, uit ‘t bakje, in de beker, uit de beker, in zijn mond.

Zondag; voetbal kijken in het zonnetje.

Dit is toch fantastisch? Papa loopt met z’n handen op de rug, en Morris doet dat precies na. Kijk ‘m gaan!

De wedstrijd is afgelopen! Ze winnen weer, dus dat is top. Morris wil nog even op het veld.

Voetballen én knuffelen met zijn papa.

Even uitrusten met een lolly!

Benjamin wordt geknuffeld!

Koen zijn oma wordt deze week 86 en ze viert vandaag haar verjaardag, dus daar gaan we na voetbal nog even naartoe met z’n vieren. Morris wil vooral spelen met de hond.

We eten een broodje kroket.

Benjamin valt onderweg naar huis eindelijk in slaap – daar had hij vanmiddag geen zin in – dus eenmaal thuis is het nog even voeden en dan gauw in bed. Morris gaat ook op tijd slapen, en dan duiken wij de bank op. Moe maar voldaan. Het was een heel fijn weekend. We hebben onze gedachten kunnen verzetten, en dat was goed. Morris had een onvergetelijke tweede verjaardag en dat is het allerbelangrijkste!

We hebben een lekker lang weekend voor de boeg, dus dat zijn mooie vooruitzichten. Ik wens jullie een heel fijn Hemelvaartsweekend toe!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Renske

  Wat een heerlijke plog weer! Wat boffen Morris en Benjamin toch met zulke ouders, familie en vrienden om hun heen.

 • Fleur

  Wat een fijne dag voor hem! En hij heeft geen gips meer zie k! lekker voor hem met dit warme weer!

 • Samantha Nolet

  Fijn om te lezen dat jullie een mooi weekend gehad hebben omringd door lieve familie en vrienden!
  Alsnog van harte gefeliciteerd met Morris! Wij vieren de 2e verjaardag van onze zoon in Augustus. Dan ben ik ook mama van een peuter ;).

 • Inge

  Heerlijke plog❤

 • Youssra

  Wat een heerlijke plog om te lezen!! Jullie zijn een pracht gezin samen!! Fijn weekend

 • Mare

  Wat een leuke plog! Waar komt dat mooie roze jurkje vandaan Michelle? En wat is de verrassingsdag met Robin en Mees?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!