PLOG216: PINKSTERWEEKEND

 In Persoonlijk

Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe plog. Dit keer van die van ons pinksterweekend. Zaterdag waren we de hele dag met z’n vieren, gingen de boys ‘s avonds uit logeren en wij eten met Lot en Flip. Even qualitytime met vrienden: zo fijn! Zondag kwamen de jongens weer naar huis, was het voetbalzondag en lag ik met knallende migraine in bed. Al met al wél een heel fijn weekend waar ik heel heel veel foto’s van maakte. Dus. Kijk mee!

Zaterdagochtend. De boys zijn er op tijd bij, dus we chillen met z’n vieren in het grote bed. TV aan, Junglebook op en verder even niks.

Morris komt bij mij in het voedingskussen liggen, doet zijn armen wijd en zegt ‘mammie bij Morris liggen?’ Ik kan serieus wel janken – dat heb ik niet vaak! – en kruip lekker tegen hem aan. Gaat ie ondertussen in mijn haar liggen kriebelen. Lief kind.

Koen en Benjamin zijn al naar beneden: ik kleed Morris aan. Vindt hij zelf hilárisch.

Kunnen we het even hebben over hoe groot hij ineens is? Moet je die benen zien!

Leuke pakketjes!

Schoenen voor Morris en voor mij.

Meteen aan: hij vindt ze zelf fantastisch, en wij ook. Zo stevig en zitten echt heel mooi aan zijn voeten.

‘Ooohoooooh’. Haha.

Altijd maar met z’n bal bezig. Ik hoop dat hij het zo leuk blijft vinden. Ik weet trouwens dat ik bevooroordeeld ben, maar oh wat is ie toch leuk.

Ik ga even iets aan mijn eigen gezicht doen. Zweerrr bij deze dagcrème van Timebomb via John Beerens!

Bel en Wen komen even gauw iets ophalen.

Standaard uniform maar weer.

Tandenpoetsen. Morris vindt kindertandenborstels en kindertandpasta trouwens voor amateurs. Hij wil alleen poetsen met normale tandenborstels en normale tandpasta. Klein beetje eigenwijs maar.

Even schoenen inspuiten.

We gaan samen boodschappen doen, Morris en ik, en dan krijgt hij als we klaar zijn een croissantje. Vindt hij zo lekker.

Tomaten inslaan. Iedere week hetzelfde liedje.

Morris zal de kar wel even duwen anders.

Ik rijd naar huis om de boodschappen te droppen en Koen en Benjamin op te pikken: we gaan lunchen met pap, mam en Robin.

Benjamin knuffelt met Robin.

Dit koppie! Is weer iets nieuws: gaat ie zo’n half centenbakkie zitten trekken met dat onderkaakje.

Lange vinger in zicht.

Favoriete broodje!

En ik heb nog zin in cheesecake, dus die bestel ik. Een halve portie, dat dan weer wel.

Koen gaat ome Toinnie even helpen in het nieuwe huis, met Robin en papa, en ik ben zó intens moe dat ik besluit even te gaan slapen. Ja daar mag je de krant voor bellen, want gebeurt nóóit, maar ik merk dat mijn Duracelletjes echt een beetje leeg beginnen te raken door het slechte slapen en de drukke toestanden.

Koen maakt deze foto van Benjamin en mij. Nét toen ik wilde gaan slapen hoorde ik hem wakker in zijn bedje, dus ik besloot hem gewoon bij mij te nemen en dat was een goede zet. Hebben we zo samen ruim een uur geslapen tot Koen ons wakker maakte. Zo fijn. En dat armpje in mijn nek ook. Dan is hij nog even zo klein.

We pakken de jongens in: ze gaan een nachtje logeren bij opa en oma.

Ik kleed me om. Deze blazer is al honderd jaar oud, maar ik kan er gewoon geen vinden die net zo mooi zit. Struggles als je een smalle bovenkant hebt: ook in xs zijn ze allemaal te wijd in de taille! Als iemand een merkje weet die écht smalle jasjes maken in xxs of xs: let me know!

Even de laatste voeding kolven voor we gaan!

Op ‘t fietske met een lege kinderstoel..

We gaan eten met Lot en Flip. Verjaardagendiner. Vaste prik, twee keer per jaar.

Ik neem vitello..

BFFS! Ik weet niet of ik dat verhaal al ooit verteld heb, zo ja val ik volle bak in herhaling, maar Lot en ik zijn al heeeel lang vriendinnen, en Koen en Flip al heel lang vrienden, en toen we Flip bijna vijf jaar geleden tegen kwamen in Vught en hij vroeg of ik niet nog een leuke vriendin had mocht ik hem van Lot haar nummer geven.. De rest is geschiedenis.

Kabeljauw.

Flat iron steak. Het is zó zó lekker.

Leukste mannen.

Robin stuurt dit foto’tje door.. Dat koppie. Mijn lieve baby.

Gamba’s. Nieuw favorietje hoor, dit. Alles is zo smaakvol.

Jullie weten allemaal hoeveel moeite ik ermee heb gehad om de jongens voor het eerst logeren te brengen, maar inmiddels kan ik er op zijn tijd ook van genieten om even met Koen alleen te zijn. Ik vind het nog steeds drie keer niks om thuis te komen en lege slaapkamertjes aan te treffen, maar je kunt nou eenmaal niet altijd verwachten dat iemand hier in huis komt zitten tot wij het beu zijn, en de jongens hebben het heel fijn bij opa en oma, dus zo is het ook goed!

Toetje met Milkyway parfait. Ja dat lees je goed. Ik had er oprecht een hele bak van op gekund.

Lot en Koen nemen allebei dit toetje en dat ziet er ook zo lekker uit.

Rond elven zijn we klaar met eten: tijd voor een borrel!

Biertjes en gin. Heerlijk. We hebben zó’n fijne avond!

Het is zondag. We blijven iets langer liggen dan normaal, maar op een gegeven moment moet ik er toch echt uit om te kolven. Ontploffingsgevaar. Zo niet comfortabel.

Zitten we weer.

Schatjes zijn weer thuis. Dat is toch écht het aller aller allerfijnste.

De jongens storten zich gelijk weer op de Duplo.

Favoriete broodje voor ontbijt.

Outfitje van vandaag. LOVE dit jurkje. Maar echt.

Koken op zondagochtend.. Ook vaste prik. Ik maak tomatensoep voor vanavond, en voor Benjamin saus van courgette, een beetje ui en knoflook en wat tomaat. Beetje rijst of pasta erbij en kind is dolgelukkig.

De kindjes slapen, Koen is naar voetbal en ik begin aan de vrijdagplog.

Dit apparaatje van Kitchenaid is m’n beste vriend!

Ik ga even in de tuin met de nieuwe Linda. en moet bijna janken om haar editorial. Gaat goed met dat bijna janken dit weekend. Vind ‘m zo mooi!

Benjamin slaapt heeel lang, en dan is het tijd voor nog een slokje tussen de middag. Ik denk niet dat hij deze voeding nog lang wil; hij drinkt praktisch niks.

Voor we naar voetbal gaan: Morris uit bed halen samen! Die wil alleen maar die dino romper aan. Ik was me een breuk.

‘MEE MAMMIE’. Die bal en de Dopper; overal mee naartoe.

Voor iedereen die zich afvraagt of het echt zo is dat mijn kinderen zo chill zijn als we ergens heengaan; lunchen, eten, het voetbalveld.. Jep. Eten is het codewoord! Zolang ik voor allebei genoeg mee heb, gaat het allemaal hartstikke prima!

We zijn in Empel! De jongens moeten weer voetballen.

Ik heb m’n tien-euro-speelgoed-tas weer mee en Morris vermaakt zich uitstekend.

Benjamin eet zijn boterhammen. Die oogjes..

Even pauze met een appeltje!

Het is ijsjesweer.

Groen veld op zondag. Nog één wedstrijd na deze; dan is het seizoen voorbij. Ze zijn tweede geëindigd in de competitie en hebben een periode gepakt, dus ze gaan wel nog nacompetitie spelen voor promotie.

‘Paaaaapaaaaaaaa’. Morris zit in de herhaalfase. Alles wat wij zeggen, zegt hij ook. Papa riep op ‘n gegeven moment ‘jammer Robin’, dus Morris keihard erachteraan ‘JAMMER GOGOOO, JAMMER’. Zo grappig.

Na de wedstrijd even schommelen met Mees.

En samen koekjes eten. Benjamin doet ondertussen een dutje in de kinderwagen.

Ik ben helemaal in mijn element met dit mooie weer.

Dit is toch om op te vreten? Hoezo kopieergedrag?

Als we weer thuiszijn ga ik even slapen: ik heb zo’n gruwelijke migraine dat er niet heel veel anders opzit. Na een uur slaap voel ik me weer wat beter. We knuffelen nog met de jongens, en dan is het bedtijd. Morris en Benjamin gaan slapen, en wij eten lekker en kijken series samen. Wat een heerlijk weekend en hoe fijn dat we morgen gewoon NOG een dag vrij hebben!

Ondertussen tellen we ook af naar de verhuizing. Nog maar zes weken..

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat jullie een heerlijk pinksterweekend gehad hebben.

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Lieke van Veen

  Die schoenen van Morris zijn echt leuk en die foto met opa ook!

 • Jill

  Oh wat zijn je plogs altijd heerlijk!! En wat zijn jullie alle 4 toch knap.
  Liefs

 • Marloes

  Probeer de blazers van cavallaro eens. Bij mij zijn ook altijd alle jasjes te groot maar deze zitten perfect! Het is even een investering want ze zijn niet goedkoop, maar er zit een outlet in bataviastad.

 • Denise

  Wat een heerlijke ventjes heb je! Echt een zegen, zulke mooie lieve kindjes! Vind Morris er ook altijd zo leuk uitzien, stoer met een vleugje ‘Kak’. Leuk voorbeeld voor mijn eigen zoontje, die na jouw tips ook de Zara polo’s en broekjes heeft. Als hij nou ook snel eens leert lopen kan ik eindelijk los op schoenen gebied voor hem

 • Grace

  Ik koop altijd mijn blazers bij mango. Pro smallere schouders!

 • Jolanda

  Elke week zelfde routine, maar toch leuk!

 • Rielle

  Zo dom dat iemand je spookt noemt op instagram, je bent een voorbeeld voor velen. Jong moeder, ondernemer en meer! Echt laat ze!

 • Anna

  Rielle, die mensen weten niet beter. Iemand spook noemen omdat diegene dan geen make up draagt is gewoon gemeen en onaardig.

 • Laura

  Hele leuke ploeg weer!! Ik liep even achter met lezen dus heb ze vanaf deze allemaal in één klap gelezen hahah! Zo leuk om te zien wat je allemaal mee maakt met je lieve gezin! Ben trouwens toch wel heel benieuwd wat er nu in die Tamaris schoenen doos zit…hihi liefs ❤️

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!