PLOG221: DE PEUTER HEEFT ER GEEN ZIN IN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De nieuwe week is weer begonnen en we weten allemaal wat dat betekent.. Nieuwe vrijdagplog op het menu vandaag. Ik had zo’n typische categorie momlife dag. Ik begon de dag thuis met de jongens, maar aangezien Morris zeg maar niet echt heel erg in zijn element was – en dat is nog zacht uitgedrukt – besloot ik ze allebei in de auto te zetten om boodschappen te doen. Dat pakte wonder boven wonder goed uit, en het humeur van de peuter kantelde behoorlijk. Lucky me. De rest van de dag waren we thuis, poetste ik alsof m’n leven ervan af hing en ‘s avonds ging ik naar tennis kijken. Ook een primeurtje! Ik maakte – zij het iets minder dan normaal – foto’s van onze dag!

Goodmorning! Morris wil even hangen in het grote bed dus dat doen we. Ik voed Benjamin ondertussen.

Voor je denkt; stelletje ransballen: die fijne vlekken heeft onze kleine vriend gemaakt.. Het gaat op zich goed met spugen, maar als hij net z’n momentje heeft zijn we nog steeds de pineut. Kan gebeuren zullen we maar zeggen. Schoon hoeslaken en het is weer opgelost. Morris vindt z’n broertje er niet minder lief om.

Lekker comfi jurkje vandaag.

Thee voor drie!

We spelen spelletjes. Het regent pijpenstelen buiten, tot grote onvrede van Morris. Hij is de afgelopen weken alleen maar buiten geweest en vindt dat heerlijk: binnen kan hij zijn draai even niet zo vinden.

Boze peuter dus. Heeeel gezellig.

We delen samen dit. Dat valt dan weer wel in de smaak.

Eten! Geen zorgen: ik sta voor ze hier, ze kunnen geen kant op allebei.

Ontbijt! De rest van de ochtend slaapt Benjamin terwijl Morris het niet zo heel erg met z’n moeder eens is. Hij wil koekjes, snoepjes, ranja en Pieter Konijn kijken. Precies álles wat we in de ochtend niet doen, dus ook nu niet. Ik maak echt vrienden.

Als Benjamin wakker is ben ik het geneuzel zo beu dat ik besluit gewoon boodschappen te gaan doen met ze. Benjamin in de draagzak, Morris lopen: de wonderen zijn de wereld nog niet uit want ineens is de peuter weer heeelemaal zijn blije zelf.

Helpen in de supermarkt is natuurlijk ook wel echt een feest. Ik verzamel alles en Morris mag het in de kar leggen. Hit!

Verdomde zwaar wel, die zak wortels. Dit zul je altijd zien hè. Is het kind thuis niet te harden, gedraagt hij zich in de supermarkt ineens als de belichaming van Het Voorbeeldige Kind. Hij helpt oude dametjes hun spulletjes in de kar te gooien, loopt continu achter me aan en lacht naar iedereen. En ik maar complimentjes krijgen over m’n keurige zoon. Echt. Als ze hem een uur geleden toch eens hadden gezien.

We gaan door naar de Ap en daar is het al helemaaal feest met z’n eigen winkelkar.

Kar geparkeerd en even spelen. Haal ik ondertussen de laatste dingen. Hier heb ik zó moeten lachen. Ik legde zijn Bear snoepjes in zijn kar en even leek het erop dat hij er niet naar omkeek, maar toen ik verderop in het gangpad ging staan kijken vroeg hij toch even aan een wat ouder meisje dat naast hem kwam zitten om samen te spelen of zij dat pak niet voor hem open kon maken. Ik heb er hardop om gelachen.

Morris vindt het duidelijk niet gezellig om alleen te slapen. Het is bedtijd!

Als Morris erin ligt is het voor Benjamin ook bedtijd. Hij probeerde de deur open te breken. Ofzoiets.

BETRAPT! Dat bekkie.

Boys in bed: ik ruim de boodschappen op. Fijn als dat allemaal weer binnen is voor het weekend.

Tijd voor missie grote schoonmaak!

Papa is thuis! We halen samen de jongens uit bed. Morris is altijd zo blij als Koen hem op vrijdagmiddag uit bed komt halen. Alsof hij dan snapt dat we een paar dagen met zijn vieren voor de boeg hebben.

Geen zin om uitgebreid te koken, dus een lekker snel pasta’tje met kip.

En parmezaan. Al-tijd parmezaan. Zo lekker.

Nog even een toetje na het eten. Vaste prik.

Morris zal zijn kleine broer wel even leren hoe dat kruipen nou écht precies werkt. Zo’n grappig gezicht. Gaan ze hoor. Buurman & Buurman achter elkaar aan.

Kolvennnnn. Kan Koen Benjamin zo een fles geven als ik naar tennis ga.

Bedtijdknuffels.. Deze baby maakt mij zo zo zo blij. We dachten dat Morris gemakkelijk was, maar deze pretletter vindt letterlijk alles goed. Benieuwd voor hoe lang nog. Haha. Voor nu geniet ik van iedere dag.

Op de tennisbaan! Dat is ongeveer een jaar of honderd geleden. Mees en Tom tennissen samen een toernooi, en Robin, Mieke en ik gaan kijken. Heel gezellig!

Nog even wat drinken na de wedstrijd. Ze verliezen, maar het is wel heel leuk. Ik word meteen aangestoken hè; nu wil ik ook weer gaan tennissen. Goede voornemens: als Koen straks ooit stopt met voetballen gaan we samen tennissen.

Ik zie trouwens nu pas deze Snapchat: voor de jongens naar bed gingen moest er eerst nog even gedanst worden samen. Dat zijn van die geluksmomentjes..

Als ik thuis ben van tennis duiken we de bank op voor Temptation Island VIPS. Heeel benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen. Heb me trouwens wel het ongans gelachen om die confrontaties tussen de vrijgezellen en de mannen en vrouwen. Echt waar. Hoe ongemakkelijk wil je het hebben? En wat bleef die Donny Roelvink lekker kalm! Hebben jullie ‘t toevallig ook gezien? Het is zo’n slecht programma, maar hier de ultieme guilty pleasure. Moeten wat nu we klaar zijn met Love Island. Haha.

Ik hoop dat jullie een lekker weekend achter de rug hebben lieve allemaal. Tot morgen bij de weekendplog: die is wel weer extra lang!

Bedankt voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 12 comments
 • Laura

  Die pasta ziet er weer heerlijk uit! Mogen we het receptje?

  • Sylvana

   Ik zou ook wel graag het receptje willen

 • Mathiske

  Parmezaan is overal lekker bij! Hahah

 • Sabine

  Heerlijke plog weer!! Zou het aan het weer hebben gelegen? Vrijdag was bij ons ook niet de meest gezellige dag van de kids hahaha . Gelukkig blijft het voorlopig warm en kunnen ze lekker naar buiten.

 • Pauline

  Wat een heerlijk koppie heeft Benjamin! Zo schattig om de broertjes samen te zien en dat ze ook steeds meer samen kunnen doen. Ben ook nog steeds fan van jullie interieur! Mag ik vragen waar de mooie bank van is?

 • Marianne

  Leuke plog weer! Andere kolf aangeschaft?

 • Denise van Doesburg

  Hee Michelle!
  Love Island heeft nu een nieuw seizoen die je online kunt bekijken. Even Googlen en dan kunnen jullie weer kijken!
  Het is vorige week maandag begonnen dus er zijn nog niet zo veel afleveringen.
  Hele leuke vrijdag plog weer en die Morris is ook zo’n boeffie he!

 • Milou

  Leuke plog weer! Ben wel benieuwd naar hoe je schoonmaak ritueel is met twee jongens in huis 😉

 • Samantha

  Volgens mij gaat de BBC een nieuw seizoen Love Island uitzenden op de BBC zelf 😉

 • Esther

  Ja schoonmaak ritueel ben ik ook heel benieuwd naar! Oh en herkenbaar hoor, thuis een bengel maar overal anders een engeltje haha…

 • Sam

  Super leuke plog weer!:) pasta lijkt me heerlijk! Indd het recept zou ik ook graag willen
  En een schoonmaakroutine ben ik ook wel benieuwd naar!

 • Ilse Visscher

  Oh Michelle! Ik kijk je plogs even terug, maar wat worden ze groot! En Morris helemaal! Zo mooi om te zien x

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!