PLOG226: HET IS VAN ONS!

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal! Ik ben een dag later in verband met de verhuizing, maar vandaag is het weer tijd voor de eerste plog van deze week! Afgelopen vrijdag was de officiële sleuteloverdracht van ons huis. Vanaf nu is het ECHT van ons. We waren bij de notaris en gingen de rest van de dag volle bak aan de slag in ons huis. De hulptroepen werden ingeschakeld en er werd heel hard gewerkt. Ik maakte tussen alle bedrijven door ook nog even foto’s van hoe dat eraan toeging. Komen ze!

Koen is vrij vandaag dus we slapen allevier langer dan normaal en worden dan wakker met deze pretletter. Dat koppie jongens. Echt: meteen vrolijk word ik er van.

De jongens aan het ontbijt! Alles wordt tegenwoordig trouwens uitgewisseld. Hapjes yoghurt naar Benjamin; boterham naar Morris. Samen delen!

Even wat aan het smoelwerkje gedaan en een jurkje uit de kast getrokken: vandaag is toch wel een beeetje een speciale dag!

Tina Trucker on tour lieve mensen. Koen is met de jongens naar het gemeentehuis voor zijn paspoort en dat van Benjamin, en heeft dus ‘mijn’ auto mee. We zijn alleen zo lekker georganiseerd dat we vergeten zijn dat hij Benjamin’s paspoort alleen aan mag vragen als ik er bij ben, óf als hij een kopie van mijn rijbewijs plus papiertje met handtekening bij heeft. Je raadt het al: dat is niet het geval, dus word ik opgepiept om ook te komen. Met Koen z’n bus dus.

Morris vond het niet erg om even te wachten in het gemeentehuis. Hij is lekker aan het spelen als ik binnenkom.

En Benjamin kan ook alleen maar lachen.

Nieuw paspoort voor Koen, plus een paspoort voor Benjamin aangevraagd!

Nu we er toch zijn besluiten we even met z’n vieren over de markt te wandelen. Ik vind dat zo iets gezelligs en kneuterigs hebben. Echt.

We halen lekkere broodjes, worstenbroodjes en verse koeken voor iedereen die ons komt helpen. Werken op een lege maag is geen succes.

We halen alle groenten en fruit bij de groenteboer, en Morris wil per se een peer. Maar echt, iets anders is geen optie. Peertje uit de hand dus maar!

Koen rijdt met de jongens naar huis en ik ga de weekboodschappen doen. Is de koelkast in het nieuwe huis straks meteen lekker gevuld!

Samen spelen!

ZO. Volle koelkast. Deze is iets kleiner dan die in het oude huis en dat merken we meteen: we bestellen een koelkast bij voor in de bijkeuken. Kunnen we daar de drank in doen. Scheelt zo veel ruimte!

Wij moeten naar de notaris, dus mama komt naar ons om bij de jongens te blijven. Ze heeft haar watergeval mee en dat vindt Morris fantastisch; kan hij zich echt heel lang mee vermaken.

Klaar om te tekenen!

Zo. Ons nieuwe huis is nu écht van ons. Wel een dingetje hoor. Onvoorstelbaar hoe snel het allemaal gegaan is.. We lopen even samen naar de Action voor wat verhuisdingen.

En voor deze lampjes voor in de stopcontacten op de kamers van de jongens. We hebben rolluiken dus het is écht pikdonker. Dan is een beetje oriëntatieverlichting wel fijn.

VAN ONS!

Onze oude eetkamerstoelen vielen bijna uit elkaar van ellende, maar we zijn er nog niet uit welke we willen – Muuto, Hay? – en ook niet welke kleurencombi. Ik heb dus via de veiling weer zes stoeltjes voor vijf tientjes op kop getikt, en die poten spuit ik allemaal zwart.

Morrisje komt ook naar huis gewandeld met z’n puzzel. In zijn luiertje ja, want zijn broek was door en door nat van het met water spelen. Gelukkig is het heel dichtbij.

Middagdutje..

Morris wil eerst nog even een boekje lezen.

Ik kan hier naar blijven kijken. En dat doe ik dus ook. Net iets te lang. Want als ik hem overleg in bed is het gillen geblazen. Zul je altijd zien hè; juist op de momenten dat je zo veel moet doen. Gelukkig valt hij uiteindelijk toch nog lekker in slaap.

Verse kokosmakroon. Hou op me met echt. Zo. lekker.

Ik ben aan het uitpakken in het huis als m’n slippers ineens kapot gaan. Ik geloof dat ze bijna tien jaar oud waren – serieus! – dus het is tijd voor een nieuw paar. Ik twijfel alleen nog over de kleur. Ik vind roze wel heel gezellig.

Er zijn er twee wakker!

Spelen spelen spelen. Morris vindt het maar wat leuk om z’n broertje alles te laten zien.

We gaan weer naar het nieuwe huis. De boys eten lekker een koekje in de tuin.

Vindt hij zelf ook heel leuk.

Papa, mama en Wendy zijn er om ons te helpen, dus we doen aan verhuisvoer vandaag.

De jongens spelen ondertussen lekker verder. Ik kreeg heel veel berichtjes van jullie om me sterkte te wensen omdat het zo warm was, maar wij hebben dat alleen maar als fijn ervaren! Geen natte moddervoeten binnen overal, alle spullen droog, de jongens lekker buiten spelen, vanalles buiten neer kunnen zetten als het nog niet op de plek kan, even snel op en neer kunnen lopen zonder jas aan te hoeven doen of te vernikkelen.. Echt wel heel fijn!

Ik kreeg van Playmobil een poos terug deze set thuisgestuurd, maar had hem steeds bewaard omdat Koen en ik het niet nodig vinden dat de jongens continu maar cadeautjes krijgen alsof het niks is. Nu met de verhuizing vonden we een mooi moment om ‘t hem te geven. We merken heel erg aan Morris dat hij voelt dat er iets anders is, maar hij is nog steeds zo lief. Hij werd dolgelukkig van z’n Playmobil en heeft het sindsdien nog niet uit het oog verloren.

Als het dertig graden is: lekker in je luiertje rondlopen en je nieuwe speelgoed laten zien aan ome Robin.

Deze geurstokjes van Mylène: heerljk! En ze ruiken écht. Ik kreeg ze ooit cadeau van de moeder van Mieke maar ben zo’n zeikerd die ze vervolgens een eeuwigheid in de verpakking laat zitten omdat ik het zonde vind. Vond het nu wel tijd voor ingebruikname zeg maar. Haha.

De laatste avondvoeding in onze oude slaapkamer..

Als de jongens slapen trekken wij onze kasten helemaal leeg.

We zoeken álles uit, sorteren het en ruimen dan samen de inloopkast in.

Zo dus. Heel erg blij mee.

We zijn moe! Om 01:00 gaan we nog heel even samen buiten zitten. Er wordt zo veel werk verzet!

Pelle zit in de tuin van ons oude huis en hoort ons buiten praten: hij komt meteen even polshoogte nemen. Zo grappig. Die harige kanjers verhuizen we als allerlaatste.

Hoe ons verhuisweekend er uit eindelijk uitzag, mét nog veel meer fotootjes van ons nieuwe huis, zie je morgen in de weekendplog. Voor nu bedank ik je heel erg voor het lezen!

Recent Posts
Showing 8 comments
 • Nicole

  Veel woongeluk ook jullie nieuwe huis

 • Larissa

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! En wat fijn dat jullie zulk lekker weer hadden met verhuizen. 🙂

 • Elsje

  Prachtig, nu al! Heel veel geluk samen.

 • Sharon

  Hi Michelle, ik reageer eigenlijk nooit ben een beetje een stille lezer, maar bij de Aldi hadden ze vorige week Havaianas voor 17 euro (die roze o.a. ik heb ze ook gekocht). Scheelt toch weer wat geld (als er eentje in de buurt zit).

 • Lindsay

  Benieuwd naar de plog over de rest vh weekend. Eerste plaatjes zijn al heel gaaf!

 • Laura

  Hee,
  Ik volg jou al een hele tijd!
  Maar mijn vraag is van welke veiling jij die stoeltjes vandaan hebt.
  Vind jullie gezin zo leuk samen!

 • Rozemarijn

  Ziet er goed uit jullie nieuwe huis! Ben benieuwd naar weekendplog! Welke veiling koop je jullie stoelen? Liefs xx

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!