PLOG231: OVERAL ZAND

 In Persoonlijk

Nieuwe dinsdag; nieuwe weekendplog! Leuk dat je er weer bent om te zien hoe ons weekend was! Wij waren nog steeds in Amsterdam en genoten op het strand van Bloemendaal waar Morris het eerst allemaal spannend vond maar de dag eindigde als de belichaming van het zandmannetje. Het was zo’n weekend waarin ik tien keer mijn tranen moest wegslikken omdat ik zo intens genoot, en dat is een zeer, zeer zeldzame aangelegenheid sinds we kinderen hebben (mijn traanbuizen leken even opgedroogd of zoiets). Ik maakte heel veel foto’s van het strand en van mijn mannen: komen ze!

Zaterdagochtend en we worden wakker met dit uitzicht. Zo mooi! Het natuurhuisje doet zijn naam echt eer aan zeg maar. Alleen maar groen!

Deze grote peuter slaapt meerrrr dan prima tot 8:30 uur en houdt zich daarna alleen maar bezig met zijn puzzels.

Deze avonturier heeft weer andere dingen op het oog.. Je kunt hem geen tel uit het oog verliezen. Maar echt, geen tel.

Lekker ontbijten in de zon!

Als het dit soort weer is wil ik oprecht ergens wonen waar je altijd buiten kunt ontbijten. Ik vind niks fijner dan buiten kunnen leven en zie ook zonder grappen nu al op tegen dat de dagen straks weer korter worden. Zo’n zomermens!

Welja, als je je boterhammen op hebt en je nog trek hebt neem je gewoon nog yoghurt!

We gaan naar het strand. De Grote Volksverhuizing is er niks bij.

We vinden het hier fijn!

Onderweg naar het strand! En wonder boven wonder is het superrustig op de weg.

Tripje down Memorylane. We rijden langs camping De Lakens. Op onze bruiloft kregen Koen en ik een strippenkaart van Lot en Flip met dingen om met z’n vieren af te vinken. Er stond onder andere een dag efteling op, een filmpje kijken in de bios én dus een lang weekend Bloemendaal – op De Lakens dus – met z’n vieren. Dat was zo bizar leuk dat we het er nog steeds heel regelmatig over hebben.

Zo. Zijn we!

Deze kleine held op sokken vindt het allemaal weer spannend hoor. Het zand aan zijn voeten waar hij half in wegzakt draagt ook nog niet helemaal bij aan de feestvreugde.

Heeft deze geen last van. Zie je die hand vol zand? Die verdwijnt in zijn mond binnen 3, 2, 1…. Maar echt hoor, kleine smeerkees.

Oké, het wordt langzaam leuker.

KIJK HEM NOU! Ik kan hem wel opeten. Wat een ventje.

Matching zwembroeken allll over. Haha. Ik vind dit zo leuk.

Deze foto plaatste ik op Instagram. Vorig jaar zaten Morris en ik er precies zo bij, alleen had ik toen een kneiterdikke buik. Die buik is inmiddels hartstikke verdwenen, en mijn buik is strakker dan ie ooit is geweest. Toch is ook mijn lijf niet zoals het was voor ik kinderen kreeg, maar ik ben heel erg tevreden met dat wat het wel is. Iedere vrouw heeft haar onzekerheden, óók als jij je afvraagt wat die dan in hemelsnaam zouden moeten zijn. Alleen na jaren van kijken naar de minpunten die ik als vrouw altijd zonder moeite wist te vinden is dat nu wel het laatste waar ik me mee bezig wil houden. Ik wil met m’n jongens spelen en zandkastelen bouwen en me niet druk maken over slap vel hier of cellulite en striae daar. Want die heb ik ook jongens, echt. Er heeft twee keer een baby in dit gezonde lijf gewoond en dat vind ik die kleine oppervlakkige veranderingen meer dan waard. Die billen pakken we na de zomer gewoon weer in, maar de herinneringen blijven, en ik zou het doodzonde vinden als ik over tien jaar vooral terugdenk aan hoe onzeker ik in mijn bikini was en ik de rest daardoor vergeten ben. Ik kreeg op Instagram een aantal reacties over dat ik niks te klagen heb, maar dat is precies waar dit over gaat. Ik héb ook niks te klagen. Sowieso niet, want ik heb een gezond lijf, maar als je volgens de norm ‘slank’ bent wil dat nog niet zeggen dat je jezelf iedere dag alleen maar in de spiegel staat te bestuiten om je goddelijke lijf. We hebben allemaal zo onze dingen; daar hangt geen kledingmaat aan vast.

Baby B doet uiteraard ook mee.

Even uitrusten! Die handdoek eroverheen is nou niet bepaald heel erg nodig met 25 graden uit de wind.

Oké, het is niet meer spannend. Zacht uitgedrukt. Hij vindt het zelfs de moeite om te proeven of dat zand ook te eten is. Zo vies. Hij zit echt hé-le-maal onder.

Benjamin vermaakt zich prima met de waterbak van mama. Die hebben we maar meegenomen omdat dat gewoon standaard een hit is: de jongens vermaken zich hier allebei zo ontzettend goed mee.

Op naar het water!

Met bal, uiteraard.

MIJN MANNEN!

Even met de voeten in het water. Morris komt tot de conclusie dat het toch wel héél koud is. De zwembroekjes zijn overigens van Next!

Terug naar het bedje!

Tijd voor een bammetje.

En voor dit. Proost!

Even na hun boterham zegt Morris weer dat hij moe is en een tukkie wil doen, dus we herhalen het ritueel van gisteren: onderin de kinderwagen met een filmpje op de iPad. Benjamin slaapt ondertussen ook!

En dan heeft moeders zowaar even tijd voor dit. Broodje carpaccio, tijdschriftje, wijntje. Het kan slechter.

Als je wakker bent en toch al tien hele maanden oud moet je op z’n minst één heel strandbed voor jou alleen om je fles water te kunnen drinken. Binkie.

En mijn andere binkie. Haha. Kots. Nee echt, hij is zo leuk.

Stranddag is niet compleet zonder ijs.

EN nog een rondje zandhappen.

Eind van de middag gaan we terug naar het huisje. Er is best wat volk op de been op het strand.

De jongens vallen in de auto allebei binnen drie tellen in slaap.

En ik ga eenmaal ‘thuis’ ook even liggen omdat ik zo’n kneitererge migraine heb dat ik denk dat mijn hoofd er ieder moment af kan kukelen.

Hi mister blue eyes!

We maken lasagne en bruschetta. Die laatste is hier overigens nog in de maak, voor het geval je je afvraagt waarom dit zo’n karig broodje is.

Samen eten.. Ik wijt het maar aan de hormonen, en ergens vind ik het ook helemaal niet erg – een ijskonijn zijn is tenslotte ook niet alles – maar dit is dus zo’n moment dat ik oprecht wel kan huilen. Ik weet niet of het echt de hormonen zijn, of vermoeidheid, of de spanning van de afgelopen tijd, maar ik voel me echt heel erg gelukkig nu en als mijn mannen zo tegenover me zitten en Morris ook nog eens alleen maar wil knuffelen en kusjes geven kun je me bij elkaar rapen. En dat dus echt.

Rosé en bruschetta en zere schouders omdat ik een stukje vergat in te smeren.

JOE HOIIIII PAP EN MAM!

Bedtijd. Nog meer knuffels.

En wij ook als de boys eenmaal slapen. Ik voel me zo’n geluksvogel dat we hier mogen zijn, puur door mijn blog. Dat went echt never.

Ik spoel even al het speelgoed de jongens af. Weg met dat zand.

Ik zou er bijna m’n verrekijkertje bij pakken hoor; ouwe vliegtuigspotters.

We eindigen de avond weer met een borrel en een spelletje!

Zondagochtend. Het was toch een tikkkie vroeger vandaag. We horen om 4:45 ineens voetstappen op de gang, dus ik duik half onder het bed omdat ik daar van schrik, maar we merken al vrij snel op dat het kleine voetstappen zijn. Maken we de schuifdeur van onze slaapkamer open, staat Morris daar voor de deur blij te wezen. Is hij zelf uit zijn campingbed geklommen en even op onderzoek uitgegaan. Oké.

Ontbijten in de zon.

Het meubilair wordt versleept.

We gaan weer naar het strand! Tenminste.. Dat denken we dan.

Bal weer mee.

Gaan we.

Of toch niet.. Deze sukkels vergeten voor het gemak even dat we om 11:00 uur uit moeten checken. Gelukkig had ik alles ‘s ochtends al ingepakt en zijn we zo klaar. In plaats van naar het strand te gaan besluiten we lekker naar huis te rijden. Kunnen de jongens thuis weer even acclimatiseren voor ze moeten slapen ofzoiets.


Dag gezellig huisje! Hier komen we honderd procent nog ooit terug.

When je klem zit op de achterbank omdat je peuter alleen tegen je aan wil hangen en je baby alleen slaapt als je je hand op zijn hoofd legt. Momlife.

We zijn thuis! Ik zet meteen was aan – HOE VERZAMEL JE DIE HOEVEELHEDEN IN TWEE DAGEN?! – en ruim alles op. We doen weer water in het zwembadje en Morris vermaakt zich er kostelijk mee.

Als de boys slapen kruipen wij even op de bank. Ik blog, Koen valt in slaap.

De WK-finale!

We mogen bij pap en mam gaan eten dus daar maken we dankbaar gebruik van. Op de fiets!

<3

Morris trekt z’n hele arsenaal aan boekjes weer uit de kast terwijl wij voetbal kijken en Frankrijk zien winnen. Maar even, voor wie het heeft gezien, kunnen we het even hebben over de president van Kroatië? Die vrouw heeft punten bij me gescoord hoor. Wat een hartelijk mens!

We gaan weer naar huis, maar niet voordat er geknuffeld is.

Nog even spelen.

Doen Pelle en Junior ook.

En dan gaan de jongens lekker in bad en naar bed. Benjamin in zijn nieuwe Puckababy slaapzak. HOE leuk is deze? Love dat printje en love die slaapzakken sowieso. Morris heeft vanaf zijn geboorte tot een paar weken geleden alleen maar in Puckababy geslapen en ik vind het heel leuk dat Benjamin nu z’n eigen exemplaar heeft. Ik kreeg er vragen over of ik deze slaapzakken het geld waard vind, en nou is dat natuurlijk altijd heel makkelijk lullen als je iets opgestuurd gekregen hebt, maar ik kan met een hand op mijn hart zeggen dat we zonder twijfel zelf zo’n nieuwe gekocht hadden voor Benjamin als we deze niet hadden gekregen. Het zijn kwalitatief gewoon echt heel mooie slaapzakken waar je jaren mee doet. Wat mij betreft de investering waard dus!

Als de jongens tukken gaan wij nog heel even buiten zitten voor de laatste aflevering van Temptation Island VIPS – gaat lekker daar allemaal hè, Niels en Rosanna? – en vervolgens gaan we ook op tijd naar bed. Lekker slapen; er komen nog een paar volle dagen aan!

Overmogen gaan we weg jongens. Ik tel de nachtjes af. Hebben jullie al vakantie?

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Jolein

  Wat een rijkdom Michelle. En die 3 dezelfde zwembroeken, hoe leuk!
  Lekker genieten van jullie vakantie!

 • Roos

  Amen voor je woorden over een slank lijf lieve lieve mies ! Je bent echt een mooi mens, inside en outside. Ik heb na drie zwangerschappen en drie zware jongens (8 pond pa) nog steeds maatje 36, een platte buik, geen straie en geen dikke rollen. Maar wel losser huidje, minder strak. Dan zeggen mensen “je hebt niks te klagen”, klopt maar dat wil nog niet zeggen dat het perfect is. Laat staan dat het er heel veel beter op geworden is.
  Heerlijk zo die dag aan het strand. Genieten met je gezin. En die traanbuizen moeten soms even open. Goed voor je. Het is meer dan logisch dat soms ineens het besef binnen komt hoe groot en rijk het hebben is van gezonde kinderen en een fijne man. Het leven is zo kwetsbaar en broos. Morgen kan alles anders zijn. Ontarm het leven en koester het ❤️

 • Joyce

  Zo leuk die matching zwembroeken haha!
  Hele leuke foto’s.. jullie weekendje zag er heerlijk uit. Hopelijk wordt jullie vakantie net zo fijn. Geniet samen!

 • Lindsay

  Je ziet jullie gewoon genieten!! Volgens mij werk jij harder dan hard voor zowel je gezin, je werk & volgens mij ook voor je lijf. Ook wat mazzel met goede genen. Maar je verdiend het allemaal!!

 • Lindy

  Leuk plog weer!! Wat ik echt graag wil weten, welke eye liner gebruik jij en hoe krijg jij deze zo zo perfect opgebracht? Tips zijn welkom 🙂 Fijne vakantie en leuk dat de plogs tijdens je vakantie doorgaan!

 • Johanneke

  Wat een heerlijke dagen hadden jullie! Super leuk die zwembroekjes, Next is geweldig!

  Gebruik zelf ook de puckababy slaapzak, op zich heel tevreden. Alleen had ik na een half jaar al gaatje in zitten, dat vind ik dan vrij snel voor wat je er voor betaald.

 • Sanne

  Hi Michelle, allereerst: ik ben FAN van je blog haha. Zonder gekheid, ik volg je al sinds de zwangerschap van Morris en iedere week is weer een feestje om je plogs te lezen. Ik hou van je oprechtheid en de gezelligheid en liefde in jullie leven.

  Wat betreft de vliegtuigen: jullie wonen blakbij Volkel, toch? Dan zien/horen jullie ook regelmatig F16’s overvliegen neem ik aan? Ik ging daar als kind altijd straaljagers spotten met papa haha, mooie herinneringen.

  Geniet van jullie vakantie! Liefs

 • Janine

  Hoi! Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar het recept van jullie bruschetta. Jullie eten het vaak, dus zal vast super lekker zijn. Leuke plog weer! Geniet er altijd van om je plogs,blogs,vlogs enz te lezen en te kijken.

 • Lieke van Veen

  Ik kijk altijd weer uit naar je plogs!
  Het ziet er altijd zo gezellig uit en die matchende zwembroeken zijn super leuk.
  Wat een mooie gespierde buik heb je. Waar is die bikini van?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!