PLOG235: MALLORCA #4

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve allemaal. Het is vandaag dinsdag 31 juli en de verjaardag van mijn allerliefste moedertje. Ze wordt vandaag 54 en dat gaan we hier samen vieren. Een mooiere locatie voor een verjaardagsfeestje is er bijna niet. Morris heeft uiteraard een prachtig kunstwerk gefabriceerd, er is een cadeautje gekocht en de planning van wat we gaan doen – lees: vooral lekker eten en drinken – gemaakt. Eerst is het wel nog even tijd voor de plog van afgelopen weekend. Zaterdag en zondag op Mallorca! We voerden uiteraard weer weinig uit, maar die voelde je al aankomen. Zaterdag gingen we even naar Palma, op de koffie bij Robin en Mees en werd Koen ‘s middags niet lekker, en zondag hadden wij DATE NIGHT en dat was niet normaal fijn. Ik maakte lekker veel foto’s: komen ze!

Mogge Morris! Lekker brilletje wel.

Ontbijten bij het zwembad. Alle tijd. Dat mis ik als we thuis zijn altijd het eerste.

Scrambled eggs & bacon. LEKKER.

We gaan even naar Palma! Hop die taxi in dus. Is nog geen tien minuutjes, dus daar zijn we zo.

We zijn hier inmiddels al zo vaak geweest, maar dit plaatje verveelt nooit. In 2014 waren we met Lot en Flip hier, recht tegenover de kathedraal, en sindsdien ben ik echt verliefd op Mallorca. En wij allemaal.

Een stukje wandelen. Morris kijkt zijn ogen ook uit.

Auntie stuurt weer een foto’tje door van Twister. Ik kan niet wachten tot we thuis zijn en we hem eindelijk kunnen zien. En dan mogen we hem eigenlijk ook nog niet knuffelen in verband met de hechting en het proces waar ze in zitten; dat werkt toch net allemaal iets anders met een Hulphond. Is toch bijna niet te doen?

We doen een rondje Boss. Slaagt Koen nog.

En dan even naar de Corte Inglés. Kijk ‘m eens mooi zijn met zijn hoed!

Benjamin vermaakt zich ondertussen met zijn voeten.

Sephora! Word ik heel hebberig van. Koop overigens alleen een nieuwe Beautyblender. Zelfbeheersing ten top.

Boys down! Slapen allebei als een roos. We wachten op een taxi, maar die komt maar niet, dus we besluiten een stukje te lopen naar een andere taxi standplaats. Ook daar geen. Dus nog maar weer verder lopen. Morris hangt intussen in mijn armen te slapen omdat we hem alvast uit de kinderwagen dachten te halen voor als de taxi er zou zijn. Zo lopen we dus een paar kilo meter door de bloedddverziekende hitte, tot er uiteindelijk een taxi stopt die ons wel meeneemt. Blijkt er een staking te zijn in Barcelona waardoor er veel minder taxi’s rijden. Dus. Typisch gevalletje verrotte timing.

Daar liepen we dus. Lekker veel schaduw ook. Haha. Het is wel heel mooi.

We laten ons afzetten bij pap en mam. Die zijn niet thuis, maar Robin en Mees wel, dus we kunnen gelijk even de verjaardagscadeau situatie tackelen.

Uitzicht blijft niet te doen.

De jongens hebben ondertussen honger, dus Mees maakt weer heel lief eten voor ze.

Of staand je boterham eten, dat kan ook.

We zijn weer ‘thuis’. De jongens gaan slapen, en ik parkeer mezelf weer zo in de zon. Kan slechter! Straks thuis gaan we weer op rosé rantsoen hoor.

Late lunch!

Morris is weer wakker en speelt een spelletje op de iPad. We zijn met z’n tweeën, want Benjamin slaapt ondertussen nog..

En Koen ook. Die is ineens echt heel erg beroerd, waarschijnlijk ook door de warmte ofzo, dus die kruipt zijn bed in.

Ik douche met de jongens, en dan gaan we er even op uit. Kan Koen lekker rustig slapen.

We wandelen naar de speeltuin!

Maar we moeten ook nog eten dus we lopen door naar de beachclub. Dan maar met z’n drietjes. Dat gaat ook, en eten moeten we toch.

Dat koppie..

Lollifantenfilm kijken. Zijn nieuwe lievelings.

Na een poosje belt Koen dat hij zich wat beter voelt, dus die komt ook. Eten we toch nog met z’n vieren! Ik ga uiteraard weer voor sushi.

En dan lopen we weer naar huis. Bedtijd voor de boys.

Maar eerst nog even een herhaling van de zonnebrillentruc. Of course.

Het is zondag! We hebben lekker geslapen en beginnen de dag met dit: spullen pakken! De jongens gaan vannacht bij pap en mam logeren zodat wij een avond met z’n tweeën uiteten kunnen. Echt zó fijn. Hadden we thuis al min of meer afgesproken, maar nu gaan we het dus ook echt doen.

Papa pakezel.

Morris knutselt bij het ontbijt zijn verjaardagscadeau voor oma. Wonderbaarlijk genoeg zonder knoeien. Ik daarentegen zit van onder tot boven onder de oranje verf. We hadden zeg maar niet meteen door hoe die bakjes open moesten, en toen ik het met geweld deed ontplofte het ding min of meer in mijn gezicht. Joe.

Ontbijtje!

Dus. Daar gaat de karavaan hoor.

Hoi knapzak.

Bepakt en bezakt.

Het is maar tien minuten lopen naar pap en mam dus daar zijn we zo. Kennen jullie deze slaapkamer nog? Ik leg de spulletjes van de jongens neer.

Pretbekkie! Kijk die snoet van Benjamin verkleurd zijn. Ondanks een plamuurlaag factor 50 toch een beetje ‘n bruin gezichtje.

We blijven vandaag hier bij het zwembad chillen, dus B gaat er meteen in.

Hoi pretletter!

Net zo gek op water als z’n grote broer!

En op z’n oom ook.

Die grijpgrage handjes. Begint ie nu met borstvoeding ook te doen. Knijpen enzo. Niet per se heel fijn.

Morris gaat er ook in. ‘Met armbandjes’, uiteraard.

Samen spelen.

Opa & oma.

Omdat ik dat nog niet gedaan had knal ik er nog maar weer ‘n uitzichtje in :’).

Kijk ‘m nou staan! Het lijkt wel of hij hier ineens weer heel snel nieuwe dingen bij leert. Hij probeert te zwemmen, niet dat dat lukt, maar je snapt het idee, springt van de kant af en lult echt als brugman. Als ie op straat een hond tegenkomt zegt ie ‘haaai doggie!’ En als hij dan heeft mogen aaien: ‘thank youuu byebye’. Geen grap. Koen en ik liggen er af en toe echt krom om. Ze slaan alles zo snel op.

Samen spelen!

Ijsje!

Boterhammen eten en kleuren.

Wij eten lekker pizza’s tussen de middag. Hadden we nog niet op hier dus smaakt goed.

Benjamin gaat naar bed voor zijn tukkie en Morris leg ik in de kinderwagen. Ik sta nog niet in de lift of hij slaapt al. Gaat echt top zo.

Ga ik ondertussen ff nonchalant over de rotsen bij zee flaneren en m’n voet open halen, oké? Sul. Deze bikini komt trouwens van Tezenis! Daar kreeg ik heeel veel vragen over. Weet niet of ik het hier al vermeld had, maar anders: bij deze:)!

Nog maar een ijsje doen dan.

Deze vakantie doet ons in alle opzichten zo goed. We hebben ineens tijd om te praten over dingen waar we thuis niet zo aan toekwamen en dat leidt tot heel veel nieuwe inzichten. Klinkt allemaal heel blabla en zweverig, maar zo bedoel ik het niet. Het is meer zo dat je er thuis door het ‘normale’ leven van alledag niet altijd aan toekomt om echt verder te kijken en hier gebeurt dat wel. We hebben het de afgelopen dagen ook heel vaak gehad over hoe anders we hier nu hadden kunnen staan. Met het vooruitzicht van een baby aan het eind van het jaar. Dat dat niet is blijven we allebei rot vinden, maar ik ben na de veel en veel te lange vervelende nasleep van de miskraam vooral blij dat we hier überhaupt zijn met onze twee gezonde jongens. Niet kijken naar wat niet is, maar naar wat wel is. Een lege buik, maar een hart vol liefde. Dus. Tot zo ver dit betoog. Haha.

Rond 19:00 uur gaan Koen en ik terug naar het hotel. De kindjes blijven dus hier. Moet je dit koppie gedag zeggen. Dan vragen we onszelf allebei af waarom we dit ook alweer doen, maargoed. Tijd samen is óók heel fijn en de jongens hebben het niets dan heel leuk.

Op naar ‘huis’!

We drinken samen een rosé’tje buiten. Omdat we die verder nog niet ophadden hier. Het is vakantie jongens, nog maar een paar dagen.

Deze man is aan het eind van de vakantie weer pikzwart.

Klaar voor datenight!

Dinner with a view.. Je kijkt hier echt abnormaal mooi weg.

In m’n natuurlijke habitat!

Gefrituurde garnaaltjes om te delen.

En ravioli met zeebaars, spinazie en truffel. ZO. LEKKER.

Ik ben tot over mijn oren.

Kijk zo mooi het hier is! Bahia Mediterraneo, voor wie toevallig ook naar Mallorca gaat. Tip van Flip.

En die bar. Met heel veel petrol, goud, fluweel. Echt heel mooi!

We drinken nog een drankje samen in een barretje aan de boulevard en gaan dan lekker terug naar het hotel. Heerlijk om af en toe zo’n avond samen te hebben, en ook heerlijk om de jongens morgen weer op te halen!

Inmiddels is het dinsdag. Ik denk dat er deze week nog twee plogs online zullen komen, en dat we dan weer terug gaan naar het normale blogritme; wellicht handig om te weten voor wie niet zo’n fan is van plogs! Er komt ook nog een vakantievlog, maar die monteer ik denk ik pas als we weer thuis zijn. Voor nu wens ik jullie een fijne week toe!

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Judith Voogt

  Juist heel erg leuk de plogs! Genietze nog 🙂

 • Hester

  GROOT FAN VAN DE PLOGS HIER 🙂 Lang leve de vakantie, haha.

 • Renske

  Ook hier groooot fan van de plogs! Echt heel leuk. Geniet nog lekker van jullie vakantie en de rust!

 • Jeanine

  Super leuk je plots! Verheug ik me altijd op!!
  Fijne vakantie nog!

  • Jeanine

   PLOGS bedoel ik natuurlijk!

 • Luna

  Je benoemt nu al een aantal keren de nasleep van je miskraam.. ben nu eigenlijk wel heel benieuwd welke nasleep dat dit dan is? Als het iets lichamelijks is, is het misschien verstandig het bij 2 gezonde kindjes te houden in plaats aan de wens voor een 3e vast te houden.. een 3e ongezond kind legt namelijk een enorme druk op het gezin om nog maar niet te spreken van de onbezorgde jeugd die je de jongens dan afneemt die ze nu toch echt heerlijk hebben.. ik kan uit ervaring spreken en wil je daar heel graag voor waarschuwen.. soms moet je tevreden zijn met wat je hebt, want na de beslissing kun je niet meer terug en de “Wat als” is echt veel erger dan gelukkig blijven met een gezin van 3 (of in jou geval al 4)..

  • bijzonderkleinwonder

   ‘Soms moet je tevreden zijn met wat je hebt..’; dit vind ik een beetje een pijnlijke, want als ik iets ben is het extreem tevreden met – en dankbaar voor wat ik heb. In alle opzichten. Dat zeg ik ook héél vaak, voor sommigen tot vermoeiens toe zelfs, maar dat neemt niet weg dat je de wens kunt en mag hebben je gezin ooit uit te breiden toch? Mijn gevoel is mijn gevoel, en juist hier hoop ik daar open over te kunnen zijn. Of het al dan niet verstandig is ooit te proberen alsnog een derde kind te krijgen laat ik aan de mensen die ervoor geleerd hebben. Ik vertrouw op hun deskundigheid en ga ervan uit dat ze ons absoluut zouden informeren als een zwangerschap op welke manier dan ook niet verantwoord zou zijn, maar dat is tot op heden gelukkig totaal niet aan de orde.

  • Lisa

   Ik ga toch even reageren. Ik werk zelf als verpleegkundige op de kraamafdeling. Zie genoeg vrouwen voorbij komen met miskramen helaas. Mensen denken vaak zomaar tegen deze vrouwen ‘goed bedoelde’ adviezen te kunnen zeggen. Laat mij je 1 les leren, doe dit niet en laat dit aan mensen over die er verstand van hebben! Waarschijnlijk onbedoeld zit er namelijk een dubbele bodem in deze adviezen, zo ook in dit van jou komt het over. Het klinkt namelijk onaardig, als een waarschuwing. Daar heeft zo iemand helemaal niks aan. Ieder zit in een andere situatie en de mening van andere doet er pas toe wanneer iemand er zelf om vraagt als het om zoiets persoonlijks gaat. Iemand worstelt al genoeg. Daarbij zijn vrouwen met miskramen in goede medische handen. Wordt goed op ze gelet!

 • Ilse

  Ik ben ook fan van je plogs. Persoonlijk vind ik plogs leukers dan vlogs. Hele fijne dagen nog samen!!

 • Bianca

  Welke leuke hotels verblijven jullie? Het ziet er zo mooi en relaxt uit?

 • Melanie

  Hier ook een enorme fan van je plogs! Ik reageer bijna nooit maar schrok een beetje van het bovenstaand berichtje naar aanleiding van je miskraam.. de reactie zal waarschijnlijk lief bedoeld zijn maar het lijkt mij voor jou heel naar om te lezen! Ik heb voor mijn 3 latere zwangerschappen een nare miskraam gehad, ook met nasleep en ook nog een curretage. Dit heeft echt totaal niets te maken of je daarna nog wel of geen gezond kindje kan krijgen. In mijn geval kwamen er een gezonde zoon en 2 dochters.
  Natuurlijk is er nooit de garantie dat het allemaal goed gaat maar dat heeft niets met wel of geen miskraam te maken!
  Ik hoop dat het jullie gegeven is om nog een kindje te krijgen in jullie nu al ontzettend liefdevolle gezin!

 • Luna

  Sorry.. zo bedoel ik het helemaal niet.. ik denk alleen, zoals jij de nasleep van je miskraam benoemt, er meer gaande is.. en ik wil je alleen waarschuwen, want deskundigen kunnen je geen gezond kind garanderen he.. ze maken een risico schatting. En ik zei ook niet dat je niet tevreden bent, maar wil je er bewust van maken dat een 3e kind geen gezond kind hoeft te zijn en dat dit een hele grote weerslag op je gezin kan hebben (ondanks al die bla bla van alle mensen die geen kind met beperking hebben dat alles welkom is..). Welkom is 1, de weerslag op je gezin is 2 en de zorg waardoor de andere kinderen op de laatste plaats komen is 3.. vandaar mijn stukje over tevreden zijn met wat je hebt.. niets verkeerd bedoeld..

 • Henrica

  Ik begrijp wel wat Luna bedoeld. Zeker niet verkeerd. Het lijkt me ontzettend pijnlijk en emotioneel om mee te maken. Maar…inderdaad je hebt 2 gezonde kinderen. Tel je zegeningen ( en ik zeg niet dat je dat NIET doet want dat doe je wel). Het kan ook nog altijd erger. Iemand die ik ken heeft met 25 weken een tweeling verloren. Ik bedoel maar.

 • Inge

  Heerlijke plog weer!!

 • Plienoes

  De uitspraak “Alles voor het woordje ‘maar ‘is niet waar” kwam als eerste bij me op toen ik bovenstaande reactie(s) las. Het klinkt in eerste instantie goed bedoeld maar het lijkt uiteindelijk niets meer dan een keihard negatief oordeel over andermans gevoel.
  Liefde en verdriet zijn beide krachtige emoties die (juist!) naast elkaar kunnen bestaan en zich ook niet met elkaar laten vergelijken of wedijveren.. Voor zover ik het vanaf een schermpje kan en mag interpreteren lijken die twee dingen bij dit prachtige gezin beide hun plek te hebben en ook gerelativeerd kunnen worden, Ik verbaas me er dan ook oprecht over dat er mensen zijn die er alsnog zo snoeihard over oordelen. Het zal vast uit een goed hart komen maar of het daadwerkelijk ook écht goed bedoeld is…
  In ieder geval, ik lees je blogs en bekijk elke foto met veel plezier Michelle! Ik hoop dat je dit nog lange tijd blijft doen.

 • IZ

  Misschien overheen gelezen maar… waar heb je dat serviesschildersetjedingetje vandaan? Wat een leuk cadeautje om te geven!

 • Lindsay

  Ik negeer maar even alle ‘goed bedoelde adviezen’.

  Kan echt geen gevoeg krijgen van je plogs! Hoe meer, hoe beter als het aan mij ligt 🙂

  De liefde & het genieten spat echt van het scherm. Fantastisch om te zien!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!