PLOG241: ACHTER M’N WINDSCHERM

 In Persoonlijk

Morning lieve mensen. Vandaag weer eens ‘gewoon’ de vrijdagplog op maandag; dat was ook even geleden. Ik maakte zoals altijd foto’s van mijn vrije vrijdag met de jongens, en eigenlijk zag ie er in dat opzicht ook precies zo uit als alle andere vrijdagen. We hadden een rustige ochtend, gingen met z’n drieën boodschappen doen, we aten wat samen, eenmaal thuis werkte ik alle strijk weg en ‘s avonds waren Steef en Maris er om te BBQ’en. De eerste in onze nieuwe tuin. Ik maakte foto’s!

Goodmorning B. Wakker en aangekleed, en hij kijkt erbij alsof hij niet helemaal weet of hij wil gaan huilen of lachen.

Het wordt lachen, en proberen van de commode af te duiken. Wat een verschil met Morris. Ik blijf me er oprecht iedere dag over verbazen dat je twee zoons kunt krijgen die zo ontzettend verschillend zijn.

Morris speelt ondertussen op zijn slaapkamer. File van schoentjes. Levendige fantasie.

Beneden. We ontbijten met z’n drieën en ik ruim de vaatwasser uit onder toeziend oog van Benjamin die ondertussen wel even zal helpen, met z’n bananenvingers. De helft kan zo weer ‘n rondje, maar dat nemen we op de koop toe.

We gaan de deur uit. Het is vandaag voor het eerst in een hele poos dat ik met lange broek en jasje de deur uit ga. Ik vind het nog fris. Broek is Zara, shirt van Twinkeltje en blazer van H&M.

Ik moet even bij de ouders van Mees langs om de boorhamer terug te brengen en dat vindt Morris verre van een straf. Die trekt meteen ‘zijn’ auto’s uit de kast als we binnen zijn en moet even bij buurten.

We gaan door naar de Lidl voor de weekboodschappen. Morris wil alleen maar handje vasthouden vandaag.

En Benjamin slaapt ondertussen lekker in de draagzak. Ik vind Benjamin op één of andere manier nog veel meer baby dan Morris was toen hij bijna 1 werd. Kan ook komen doordat Morris een stuk groter en zwaarder was dan Benjamin is, maar sowieso. Hij wil nog lekker in de draagzak bij me hangen, valt nog op mijn arm in slaap en is veel knuffeliger dan Morris toen was. Gewoon echt een ander kindje.

Door naar de Appie. Morris z’n favoriet.

Kan ie namelijk weer spelletjes doen. Hij riep ‘s ochtends thuis al: ‘Mamaaaa, Morris leuk spelletje doen!!’ maar ik begreep niet wat hij bedoelde. Als we eenmaal bij de Ap zijn trekt hij een sprintje naar die schermpje en roept hij precies hetzelfde. Dus. Kwartje valt!

Ik word hier altijd een beetje hebberig van al die sausjes met leuke verpakkingen, maar tegelijkertijd vraag ik me af: waarbij eet je dit? Wij zijn niet echt sausmensen, dus ik ken letterlijk niets van wat hier staat. Benieuwd of jullie dit wel kennen en vooral ook waar je dat dan bij doet enzo. Dus. Sauzenleek:’).

We wandelen weer een rondje dorp en halen een broodje.

Dat eten we lekker buiten in het zonnetje op. Alles samen delen.

We lopen langs zo’n softijsding en ik ineens krijg ik daar méga trek in, dus ik haal een kleintje. Die moet ik uiteraard wel delen met deze twee. De tijd dat ik nog iets in mijn eentje op kon eten is echt voorbij.

Thuis de groentenla weer volstoppen. Daar word ik iedere week weer blij van. Kunnen we weer een paar dagen mee vooruit. Hier komt overigens ook nog een broccoli bij en een grote bak wortels.

De jongens gaan naar bed, dus ik ga buiten staan strijken in het zonnetje. Van de nood een deugd maken. Heerlijk als dat allemaal voor het weekend fris de kast in kan.

Lot en Flip hebben zo’n tussentijds kijkmoment bij hun huis en ik ga ook gauw even langs op de bouw. Kan niet wachten tot het af is. Nog een half jaar, dan wonen we weer min of meer bij elkaar in de straat.

Als ik thuiskom heeft de wederhelft de dweil tevoorschijn gehaald. Was ook niet overbodig.

Als je zonnebril zo groot is dat je er je hele gezicht achter kunt verstoppen. Zit wel lekker uit de wind. Iemand stuurde me een berichtje op Instagram met: ‘onder jouw tijgerjurk kun je kamperen en je zonnebril is net een windscherm.’ en daar moest ik zo om lachen. Heb gewoon heeeel weinig materiaal nodig om te overleven zo!;)

Ik ga ff de gasfles omwisselen voor een nieuwe. Anders wordt dat hele bbq idee een beetje lastig.

Thuis! Morris wil Benjamin wakker maken.

Hoi baby!

Samen een waterijsje delen. Morris voelt zich niet helemaal lekker en is behoorlijk hangerig. Ze hoesten allebei weer heel erg, op het piepen af, dus dit is wel fijn voor de keel.

Hangerig dus. Hij wil niet van de bank af. Niet des’ Morris.


Deze maakt de boel ondertussen wel lekker onveilig. Hij klimt zelf op die auto’s maar hij komt er nog geen centimeter mee vooruit omdat hij dan niet met allebei z’n voeten tegelijk bij grond kan.

ZO. Volle tafel. Brood, dips, hammetjes en worst, huzarensalade en twee verschillende pastasalades.

Knuffelen met Maris<3.

We brengen de boys naar bed en als Koen en Morris hun dolle vijf minuten hebben stoot Morris z’n hoofd heel hard aan het handvat van zijn hobbelzebra, met ‘n dikke blauwe bult als gevolg. Lomp is lastig..

Kiddo’s slapen, dus wij gaan weer lekker buiten zitten. We moeten alleen wel nog even iets van een terraskacheltje ofzo regelen; dan kunnen we nog veel langer buiten blijven.

We doen Who’s the Dude en dat is oprecht heel grappig. Maris is trouwens met afstand de beste.

Rond enen gaan Steef en Maris weer naar huis. Ik zet de bloemen nog even in de vaas die ik voor mijn verjaardag kreeg van ze en dan gaan we lekker naar bed. Dit was een fijne dag! Morgen gaan we auntie en onkel helpen met verhuizen, maar dat zien jullie weer in de weekendplog!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Mathiske

    Over de sausjes.. die bovenste is barbecue saus. Bijna overal lekker bij bij de barbecue dus, of een kipschnitzel, als marinade, of lekker een beenhammetje.
    Mijn probleem met afvallen is vaak dat ik alles zonder saus saai vind

  • Renate

    De enige saus die wij hebben is Zaanse mayo die gaat ook altijd mee op vakantie (lekker Hollands weer). Verder eigenlijk ook geen saus.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!