PLOG243: ZIEKE PEUTER

 In Persoonlijk

Goede maandagmorgen allemaal! De laatste week van augustus is begonnen, en dus Benjamin’s laatste week als baby! Donderdag wordt onze kleinste man gewoon EEN. Niet. te. doen. Zaterdag vieren we zijn verjaardag en daar verheug ik me nu al op, maar vandaag doen we eerst nog de plog van afgelopen vrijdag. Mijn vrije dag met de jongens. Mees vroeg of ze de jongens een ochtendje mee mocht nemen, dus dat deed ze, en ik sloeg ondertussen weekboodschappen in. De rest van de dag had ik een zieke peuter thuis waar ik heel veel mee knuffelde, en deden we eigenlijk weinig bijzonders. Al met al wel net genoeg om wat foto’s van te maken, dus komen ze.

Morning B! Liggend tandenpoetsen in je slaapzak: kan gewoon. Haha. Tandenpoetsen is hier voor allebei een lievelingsbezigheid dus dat is handig! Eerst mogen wij even poetsen, en daarna mogen ze zelf. Als één van de twee chagrijnig is hoeven we die tandenborstel maar tevoorschijn te toveren en het is opgelost.

Ontbijten! Junior wil erbij dus die gaat midden op tafel liggen. Vinden de jongens heeel leuk, ik vind het iets minder fris, maar daar trekken ze zich alledrie weinig van aan.

De uitnodigingen voor B’s verjaardagsfeestje komen binnen. Een beeetje laat, maar ik had iedereen al een appje gestuurd en vond het uiteindelijk toch wel leuk om ook voor hem gewoon uitnodigingen te versturen. Die kunnen meteen op de post met een digitale postzegel. Dat vind ik echt een ídeaal systeem! Nooit meer naar de winkel voor een velletje postzegels.

Meesje is vrij en vindt het gezellig om de jongens mee te nemen naar haar ouders. Samen op de fiets!

Ik ruim vanalles op. Dit oude glazen schaaltje was van oma en wilden we eigenlijk weg doen met de verhuizing van auntie en onkel. Ik kon het alleen niet over mijn hart verkrijgen. Er is al zóveel weg; ik wilde haar bonbonschaaltje nog even bewaren. Ik stop er nu mijn meest gedragen sieraden in en dat voelt goed.

Klaar om boodschappen te gaan doen! Jasje van Garcia, broek en shirt van H&M, tasje van Rebecca Minkoff en schoenen van Replay.

Mijn favoriete goedkope rose is weer op voorraad bij de Lidl dus die sla ik even in.

Mees stuurt ondertussen deze foto van Morris. Die is weer op sjouw met de poes.

Karretje vol.

Ik ga even naar het dorp met mama om een strijkplank te halen voor mijn nieuwe stroomstrijkijzer die ik voor mijn verjaardag kreeg. ZO blij mee. Overhemden strijken gaat ineens heel snel! Daarna drinken we even samen koffie.

En dan ga ik nog even door naar de Plus voor de laatste boodschappen. Karvan Cevitam, Jazz appels, Doritos en Buggles: dingen die ze bij de Lidl niet hebben.

De jongens zijn ondertussen lekker in de speeltuin. Sinds we verhuisd zijn ga ik vaker naar een andere speeltuin, dus het is net of hij het helemaal herontdekt. Woensdag waren we voor het eerst sinds een poosje weer eens met z’n drieën bij de kinderboerderij en dat vond Morris ook zo verschrikkelijk leuk. Hij is nergens bang voor, loopt zo die geitenverblijven in met voer en klimt er nog net niet bovenop om ze te knuffelen. Zien jullie trouwens in de vlog van komende vrijdag!

Tante Mees is van alle markten thuis. Baby in de draagzak, peuter op de nek. Zo komen ze aangewandeld en ik vind het zo’n mooi gezicht. Ze is met onze jongens alsof het haar eigen kinderen zijn.

Eenmaal thuis begint Morris een beetje te hangen, maar hij wil wel nog even Cheez Dippers eten.

En delen met Benjamin ook!

Alles is liefde. Mijn jongens. Het blijft oprecht gek voor mij dat ze écht van mij zijn. Alsof het te veel geluk is, ofzoiets. Ik weet het niet, waarschijnlijk weer een compleet onsamenhangend verhaal, maar ze zijn zo lief, en gezellig samen, en ze worden zo snel groot.

Morris wil nog even mee naar auntie om iets weg te brengen, maar als we daar zijn is hij ineens hondsberoerd. Hij kan niet stoppen met huilen, gaat languit op de vloer liggen met z’n ogen dicht, blijft maar zeggen dat hij zich écht niet fijn voelt en wordt zelfs niet blij van z’n bonusopa en -oma die daar net op dat moment toevallig ook zijn. Harald mag hem uiteindelijk wel naar de auto tillen, want zelfs lopen lukt niet meer en ik heb Benjamin op de arm en kan me helaas ook niet in tweeën splitsen.

Eenmaal thuis valt hij meteen in slaap. Hij wil geen boekje lezen of liedje zingen; dat zegt meer dan genoeg.

In dromenland met al z’n knuffeltjes. Die twee apen daar rechts zijn papa en mama, en Bumba is Benjamin, zegt hij altijd. Als de jongens slapen ga ik beneden opruimen en wat poetsen. Moet ook gebeuren!

Benjamin is wakker. Hoi vriendje!

Morris moet ik wakker maken, en die wil niets anders dan op de bank liggen. Hij kijkt een filmpje en maakt wat puzzels, maar meer gebeurt er ook niet.

Benjamin is gelukkig wel helemaal in z’n element.

En die kan nu mooi uit de favoriete beker van z’n broer drinken zonder dat die hem terug pakt. Ziet z’n kansje even schoon.

Lekker bij mama liggen.

 

Zo ontzettend in de mama-fase, en hoewel het af en toe best lekker zou zijn als papa ook iets mocht vind ik het ook wel heel fijn dat hij zo rustig bij me wordt.

Dit zien jullie niet vaak: een AGV’tje bij ons op tafel. Aardappeltjes met vis en groenten. We geven er allemaal niet heel veel om, maar het is wel lekker makkelijk dus dat wordt ‘m vandaag.

Morris krijgt geen hap door zijn keel en duikt zo goed als meteen weer op de bank, maar Benjamin vindt het wel heel lekker.

Zelf eten werkt altijd!

Voor het slapengaan nog even in de douche. Morris mag altijd kiezen; bad of douche, en vandaag wordt het douche. Koen is ondertussen alweer weg; die moest voetballen vanavond. Weer met z’n drieën dus!

Bedtijd! Benjamin voeden en een boekje lezen met Morris: multitasken!

Als de jongens slapen duik ik de bank op. Thee, fles water, rosé en een stuk chocola. Ik kan ‘t prima hebben zo. Ik kijk ondertussen Sterren Houden Huis. Lekker makkelijk wegkijken.

Als Koen thuis komt hangt dit aan de deur. Ik had voor de jongens twee paar exact dezelfde Havaianas in dezelfde maat die ze allebei niet passen, dus heb ik één paar weggegeven aan een meisje hier in Uden. Heeft ze dus een kleinigheidje gebracht. Zo lief! Helemaal niet nodig maar wel heel attent.

Kunnen we weer samen een ijsje gaan eten, voor allebei de jongens eentje. Helemaal leuk. Pas na elven is Koen thuis, en dan gaan we eigenlijk vrij snel door naar bed. We hebben weekend!

Ons weekend zien jullie morgen als het me lukt qua tijd want vanavond weer een afspraak voor de shop, en anders woensdagochtend weer!

Voor nu bedankt voor het lezen en een heel fijne week lieve allemaal!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Emily

  Arme Morris ziek 🙁 Beterschap! Hopelijk lekker weekend gehad,..
  Vraagje wat heb jij voor draagzak?

  • bijzonderkleinwonder

   Onze draagzak is de Bondolino Slim Fit. Nog steeds erg blij mee!

 • Marissa

  Hoi Michelle,

  Leuke plog weer. Arme Morris, hopelijk weer beter. Zo zielig hé, als je kleintje ziek is. Hier hebben we het net achter de rug. Wat ik mij afvroeg, in wat voor bedje slaapt Morris?

  Onze zoon Sepp is bijna 1,5 jaar, ligt al een paar weken in een campingbed met zijn eigen ledikant matras omdat hij zich telkens wakker maakt door zijn hoofd te stoten tegen de spijlen, of hij zit (door het rollen, draaien etc) vast met zijn armen of benen in de spelen. Nu hij in een camping bed ligt gaat dit een stuk beter.

  Omdat hij zo druk is wil ik hem niet in een peuterbed, en ik vind hem hier nog wel erg jong voor. Nu mijn vraag: het bedje van Morris lijkt een stukje breder als het standaard formaat ledikant, 120×60, misschien is dit een optie voor ons. Welk bedje hebben jullie?

  Mijn excuses voor het lange verhaal! 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Hi Marissa! Geen excuses maken hoor; helemaaal niet nodig:). Morris slaapt in het Sebra Kili bedje. Dat is in ledikantmaat 113 x 70, en kun je uitschuiven tot 150 x 70. Spijltjes beginnen pas hoger en staan heel dicht op elkaar, dus daar kunnen ze niet heel gemakkelijk tussen komen. Wij vinden het een heel mooi bed en hebben het om die reden aangeschaft, maar we zijn er nog steeds superblij mee!

 • Lieke

  Leuke plog weer! Mag ik vragen waar die leuke vestjes van zijn? Staan zo stoer!

 • Sylvana

  Leuke plog weer!
  Mag ik vragen waar het dekbed en kussen van Morris van zijn? Ben nog opzoek voor ons dochtertje

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!