PLOG244: WEER AAN DE KLUS!

 In Persoonlijk

Het weekend is voorbij! Wij hadden een minder rustig weekend dan we eigenlijk bedacht hadden, maar daarom niet minder leuk. We begonnen de zaterdag bij de kapper, deden daarna weer wat klusjes in huis, hingen de zwevende planken op die we nog op de planning hadden – met een heel mooi eindresultaat, al zeg ik het zelf – en aan het eind van de dag gingen we naar Bella haar verjaardag. Zondag was voor het eerst in heel lang weer voetbalzondag, en dan ook écht voetbalzondag, want Koen had een toernooi en speelde twee wedstrijdjes, waardoor we dus de hele dag op dat groene veld waren. Ik maakte best wel wat foto’s, dus lees vooral mee:).

Ik begin mijn zaterdagochtend in de douche, maar echt ontspannen is dat niet: het putje zit verstopt. We hebben zo’n gootje wat ik altijd meteen schoonmaak als ik in de douche ben geweest, maar blijkbaar is er de afgelopen jaren ondanks dat toch wat verder het putje in gegaan waardoor nu dus onze halve badkamer blank staat. Loodgietertje zou niet gek zijn. Straks maar even proberen te fixen als we minder haast hebben.

We gaan naar de kapper met de boys en ik trek dit aan. De haast is zo real dat ik zelfs m’n veters nog niet gestrikt heb. Lekker georganiseerd. Sta der ook lekker jofel bij.

Onderweg. Het is fris, maar de zon schijnt. De zomer loopt op z’n eindje en ik ben er nog niet helemaal uit wat ik daar van vind.

Morris gaat als eerste, en als hij klaar is kijkt hij even een filmpje..

Terwijl Koen geknipt wordt!

Het is kwart over tien ‘s ochtends en ik eet deze. Zelfbeheersing in optima forma weer. Vroeger aten mama en ik zo op een gemiddelde vrijdagavond een grote zak van deze weg. Als ik dat nu zou doen kon je me over een poosje de deur uit rollen hier.

‘KIJK MARGRETJE!’

Klaar bij de kapper: door naar de autowas.

Het is open dag bij Udi en papa en mama willen daar graag met de jongens naar toe. Helemaal goed: gebruiken wij die tijd om iets te doen waar Koen ook heeeel blij van wordt, as you can see. KLUSSEN!

Hij kan nog lachen hoor.

Op onze tour komen we de kast tegen die we in ons oude huis zo graag tegen de lange kant wilden op den duur. Ik vind hem nog steeds heeel mooi maar te donker voor in deze woonkamer, plus er komt straks een heel mooie kast in de speelkamer die wel op deze geïnspireerd is, maar dan van wand tot wand. Nog even geduld alleen.

Ennnn daar gaan ze hoor. Team Klus. Het wordt nog eens wat met ons.

Als we boven bijna klaar zijn komen de jongens alweer thuis. Morris zit er hélemaal vol van, zo leuk heeft hij het gehad.

DAT KOPPIE.

ZO. Die hangen.

En deze ook. Superfijn: weer iets van het lijstje, en het maakt de kamertjes van de jongens meteen een stuk meer ‘af’.

Het is tijd voor een middagdutje, dus we lezen nog even een boekje en dan is het bedtijd.

Koen en ik gaan vervolgens beneden verder met boren en toestanden, en dan hangen deze zwevende planken ook en ik vind het ZO mooi. Ben hier echt heel erg blij mee. Maakt de woonkamer een stuk gezelliger. In ons vorige huis hadden we na een jaar nog steeds niets aan de muur omdat we de hele tijd twijfelden over hoe of wat, maar nu besluiten we het maar gewoon te doen en dat pakt goed uit!

Ik meet de ruimte onder het tv-meubel op omdat ik daar mooie opbergbakken onder wil zodat alle boekjes en puzzels uit het zicht zijn. Die bakken of dozen of manden kan ik alleen nergens vinden, dus mocht je een tip hebben..

En dan race ik op de valreep net voor sluitingstijd nog gauw even naar het dorp voor een cadeautje voor Bella.

Eenmaal thuis neemt Pelle het er van in de tuin. Ligt ie hoor, prinsheerlijk.

We gaan naar Bella haar verjaardag!

Heeel veel knuffels.

En nog meer knuffels. Dikke vrienden.

Bella haar nichtjes vinden het leuk om Benjamin eten te geven, en dat doen ze zo lief. Echt heel leuk om te zien. Ik weet nog dat toen ik zo oud was, een jaar of 15, ik het altijd méga leuk vond als ik even met zo’n kindje mocht sjouwen zonder dat de moeder de hele tijd op m’n vingers stond te kijken of ik het wel kon. Haha. ‘Let je wel op het hooofdje?’, en dat je dan dacht, jaaahaaa die houd ik echt wel heel goed vast! Dat idee:’).

Morris eet lekker z’n soepje.

En wij eten hamburgers en drinken een wijntje.

Kijk ze zitten samen. Bella & Morris <3.

En Zara en Benjamin. Die zich ondertussen weer goed doet aan stokbrood. #nevernoteating

Dit vond ik een dingetje hoor. Alle kindjes gingen op een gegeven moment samen buiten verstoppertje spelen, kwam Morris naar me toe: mama, Morris ook verstoppertje spelen. Inclusief pruillip. Zie dan nog maar eens nee te zeggen. Dus na een hele hoop instructies aan de grote kinderen en de belofte dat Morris bij Zara en Bella in de buurt zou blijven en niet ver weg zou gaan trok hij zijn jasje aan en ging hij aan de hand mee naar buiten. Mijn peuter. Ineens zo groot. Als ik na een paar minuten even ga kijken zijn ze allemaal voor het huis en kijkt Morris zo. Non stop. Zo blij.

Als de jongens naar bed moeten zijn wij weer thuis. B krijgt een flesje; geen borstvoeding na die wijntjes voor hem.

Nog even boekjes lezen.

En nog meer boekjes.

En dan slapen ze en zitten wij samen beneden. Nog even een serie’tje kijken.

Junior komt ook lekker bij me liggen.

Zondagochtend. Koen is al beneden met de jongens; ik smeer even wat op m’n gezicht.

Beneden komen bij dit..

Koen moet gaan voetballen, een toernooi vandaag, dus we zijn zo weer met z’n drieën. Morris en ik spelen samen Lottino.

En Benjamin knuffelt z’n papa nog even gedag.

Samen een rijstwafel delen doe je zo.. Zijn ze gewoon spontaan zo gaan zitten.

Wij gaan ook naar voetbal. Voetbalzondag is terug van weggeweest!

Het zonnetje schijnt.

Morris checkt even bij oma of ze nog wat lekkers in haar tas heeft.

En dan gaat hij heel leuk spelen.

B zit ondertussen lekker bij ons.

Lunchtijd!

Lekker eten allebei.

De jongens spelen vandaag twee wedstrijden, maar daartussenin moeten ze ruim drie uur wachten. Ik wilde eerst op en neer naar huis maar besluit dan toch te blijven; is net zo gezellig en Morris en Benjamin vinden het allebei heel leuk op het voetbalveld.

Benjamin slaapt, ik werk even aan de site in de kantine en Morris speelt met al z’n meegesleepte speelgoed.

En met het tafelvoetbalspel natuurlijk.

Hoi mister Blue Eyes!

Ik vind het me toch een potje koud als de zon weg is. Gedaan met de charmante vertoning en gewoon Koen z’n grote vest over mijn jasje aan. Lekker warm. Kou lijden kan altijd nog. Morris begint moe te worden en wil getild worden.

Uitgevoetbald!

Alleen nog even shoot-outs. Daar bakken ze alleen vrij weinig van, dus ze winnen uiteindelijk net niet.

Gaan ze weer hoor, achter elkaar aan door de kantine.

Het is bijna genoeg geweest voor vandaag.

Morris mag een heel klein stukje voorin de bus met Robin en Koen, en dan valt hij dus echt binnen drie tellen in slaap. Robin zegt dat hij nog zei: ‘papa? Morris heel blij’ en dat hij toen meteen vertrokken was. Koen kan hem slapend uit de bus tillen..

En hem zo op de bank leggen. Geen middagdutje is toch nog niet echt een optie.

Ik maak hem wakker, maar dan wil hij nog even bij mij knuffelen en valt hij na een poosje toch weer in slaap. Zo moe! Ik vind het overigens heerlijk, mijn grote peuter zo slapend in mijn armen.

Deze kleine man is ondertussen weer on tour.

We gaan eten. Ik maak eten voor morgen en dan ook risotto voor de jongens. Benjamin z’n lievelings.

Bedtijd! Slaap lekker kleine man.

Tomatensoepje klaar voor morgen. Kan maar alvast klaar zijn, morgen (gisteren als jullie dit lezen) hebben we heel weinig tijd omdat ik de hele dag werk en om 18:30 uur alweer weg moet voor een afspraak in Den Bosch. Race tegen de klok!

Wij kijken nog een aflevering van Sterren Houden Huis en gaan dan op tijd naar bed. Bijslapen. Op een of andere manier slapen we allebei sinds de vakantie over het algemeen niet opperbest, dus we zetten in op een nachtje lekker doorslapen. Zou top zijn.

Vandaag – dinsdag – ben ik ‘s ochtends aan het werk, woensdag werk ik ook de hele dag, en donderdag ben ik vrij omdat onze kleine man EEN jaar wordt! Dat vieren we donderdag met z’n viertjes, en zaterdag met onze familie en vrienden. Een leuke week dus. Jullie zien volgende week in de plog en weekvlog hoe dat was. Voor nu ontzettend bedankt voor het lezen weer en tot de volgende!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Tess

  Wat een gave kast! Waar hebben jullie deze gespot?

 • Lieve

  Gezellige plog weer, fantastisch die foto’s van Koen in de bouwmarkt! En superschattig hoe Bella en haar nichtjes/vriendinnen met M & B omgaan, smeltsmelt…

 • Esther

  Bij Ikea hebben ze bakken van fluweelachtige stof, DRÖNA bakken. Is misschien iets voor onder je tv-meubel.

 • Danielle

  Kwantum heeft ook allerlei opbergbakken. Ook leuke van hout. Alle materialen eigenlijk

 • Katja Maruanaja

  Die foto met de meisjes! Zo mooi hoe Morris en Benjamin daarop staan, geweldig!

 • Katja Maruanaja

  De meisjes en nog een jongetje (mag hem natuurlijk niet overslaan) superfoto!

 • Lieke van Veen

  Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe hard Morris groeit.

  Ik heb even voor je gegoogled en ik kwam deze kist tegen jbwooddesign.nl/houten-kist/

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!