PLOG246: VERJAARDAGSWEEKEND

 In Persoonlijk

Met ruim 90 foto’s is dit hem echt hoor: de allerlangste weekendplog in de historie van weekendplogs op mijn site. Afgelopen zaterdag vierden we Benjamin zijn eerste verjaardagsfeestje en dat was heel erg leuk. Het was door de vakantie nog wat rustiger dan normaal, maar ook dat was helemaal niet erg. We konden lekker buiten zijn, Benjamin genoot van alle aandacht en Morris voelde zich waarschijnlijk stukken meer jarig dan z’n broertje. Op zondag vielen we nog even in herhaling omdat Mees 21 werd en het ons wel een plan leek de BBQ gewoon nog een keertje aan te maken voor haar gezin en het onze. Dus dat deden we. Twee verjaardagen, twee keer een feestje, twee keer een BBQ, en twee keer heel veel gezelligheid resulteert in héél veel foto’s! Komen ze!

Het is zaterdagochtend: het verjaardagsweekend is begonnen en ik spring even onder de douche.

Omdat we gisteren al zoveel hebben voorbereid hebben we nu het gevoel dat we zeeën van tijd hebben – blijkt later een illusie, maar die voel je al aankomen – dus we bedenken dat we de hele garage gaan opruimen. Hoe eerder we dat doen, hoe makkelijker het straks is als we gaan verbouwen. Alle spelletjes krijgen nu dus een plekje.

Ja zo kan dat ook Benjamin.

‘Slokje op? Laat je rijden.’ Maar dan in de junior variant.

We gaan even op pad, Morris en ik. Benjamin blijft bij Koen. Ik heb m’n nieuwe Nakd jasje aan en vind de combi wel leuk zo.

Morris en ik gaan samen naar Kris om de taarten op te halen.

Die staan al klaar! Vind ze zo leuk geworden. Eenvoudig maar mooi.

Daarna even door naar het dorp. Morris wil ineens alleen maar lopen aan de hand. Ik vind het zo gezellig. Heb ook vaak van die momenten dat ik ineens denk: kijk mij nou dan, met m’n grote peuter aan de hand, echt zelf máma zijn. Ja, ik weet het, jij denkt nu waarschijnlijk daar heb je haaar weer met d’r gezemel, doe mij een teiltje – in dat geval: sorry!<3 – maar ik ben gewoon echt heel dankbaar voor dit.

Rondje Hema! Nog wat extra gebakjes kopen.

Morris wil ze het liefst allemaal. Niet echt een verrassing.

Nog even een rondje Plus en dan hebben we alles in huis.

Wijntjes. Keuze is reuze zullen we maar zeggen.

Benjamin kreeg van pap en mam een zandbak voor zijn verjaardag, en daar maak ik worteldoek in vast zodat het zand er niet uitloopt.

Zo. Klaar.

Even gauw lunchen tussendoor.

En dan is de garage ook opgeruimd. Klaar voor nu. ‘Alleen’ nog even verbouwen. Kuch.

Ik smeer wat op m’n gezicht. Tijd voor een nieuwe Beautyblender. Was op z’n zachtst gezegd aan vervanging toe. Best een ranzig ding na een poos gebruiken, ondanks vaak wassen.

Ik trek eerst deze jurk aan..

Maar dan bedenk ik me en wordt het toch deze.

Versierde tuin!

En alle taartjes op tafel.

Vind die van Kris weer zo mooi!

Als het eerste bezoek er al is worden de jongens wakker. Dit is zo’n leuk moment. De tuin inlopen terwijl iedereen Benjamin toezingt.

‘HIEPERDEPIEP HOERAAA!’

EEN JAAR!

Mr. Sunshine.. Zo gek op dit kleine mensje.

En op dit kleine mensje. Net zo gek als hij op taart is geloof ik. Moet je dat gezicht zien, zo van ‘mag ik al?’

Kaarsje aansteken..

En met z’n drieën uitblazen. Mijn armen net zo vol als mijn hart van liefde.

Morris is helemaal blij dat het gelukt is.

Mooie kleine man. Lekker hangen bij mama.

En deze mooie grote kleine man doet ondertussen z’n ding.

Taart aansnijden is een bloedserieuze zaak.

Oreo!

Koen helpt ook mee.

Benjamin krijgt hapjes van opa.

En Morris wacht ook tot er wat komt.

Nu dus.

Benjamin klapt ondertussen bij opi nog even verder.

Onderonsjes. Drie van de vier generaties.

Klappen dus. Bij oma ook nog.

En er moet uiteraard ook nog even geknuffeld met omi. Hij wordt overladen met aandacht en knuffels van iedereen en dat bevalt hem prima.

Morris kijkt ondertussen met Miek en Tom in het Bumba speelboek wat hij van opa en oma Bollen kreeg.

Cadeautjes uitpakken!

En samenspelen. Morris en zijn grote vriendin.

Mijn schoonmoeder maakte voor Morris eerste verjaardag een boerderij van vilt, en deze keer heeft ze voor Benjamin een manege gemaakt. Met paarden, maar ook met geitjes en schapen en een boom en hooi. Niet normaal knap hoe ze dat doet.

Nova wil ook even kijken.

Borrelplankjes maken met worst en hammetjes.

En met kaas. Alleen nog toastjes erbij. En walnoten. Maar die vergeet ik.

Mees helpt me in de keuken. Heldin. Soep voor iedereen!

En dan gaat de BBQ aan.

Hapje voor opa..

Aai voor Benjamin. Kijk hem eens tevreden zijn.

Koken is niet aan hem besteed, maar achter de BBQ is ie helemaal in z’n element.

Mannentafel.

Vrouwentafel.

En eten!

Samen spelen in de zandbak.

De drie musketiers. Ze spelen bijna vijf uur met z’n drieën, en er valt letterlijk geen onvertogen woord. Morris kan voor Nova alles missen en hij bestookt haar met knuffels en kusjes. Vindt zij overigens op en den duur wel welletjes, maar zie dat een kind van twee maar eens uit te leggen. ‘Nee Morris, als een meisje néé zegt is het ook nee!’ :’)

Zandmonster.

Joe hoi!

Even een tukkie doen samen.

En een ijsje eten. Ook samen. Alles samen.

Nova is ook gek op de ‘beeebie’, dus ze moeten even samen in een stoel. Past makkelijk.


Even na het eten gaan de meeste mensen naar huis. Morris en Benjamin zitten nog even bij ons. Benjamin eet een halve tros druiven op bij zijn peettante op schoot.

Die bekkies!

Bedontwijkend gedrag dit. Tante Mees moet ineens nog per se iets in het keukentje bekijken.

Maar na tienen is het toch echt tijd om te gaan slapen. De laatste voeding, en dan valt hij als een blok beton in slaap, nog in mijn armen. Wat was het een mooie dag. Wij zitten nog even met z’n allen in de tuin, en net voor middernacht is alles opgeruimd en iedereen naar huis.

Zondagochtend! De jongens waren zo uitgeteld dat ze tot kwart voor tien sliepen. Daarna nog standje kalm met z’n vieren in het grote bed.

Dit.. Broertjes. Ik knal bijna uit elkaar als ik dit zie.

Morris wil ‘spelen met de cadeautjes van Benjamin’. Haha. Dus dat gaat hij doen.

Benjamin houdt zich bezig met het keukentje en zijn nieuwe winkel. Ook leuk.

Loopkar is een favorietje ook.

In de tuin met de boerderij en manege.

En dan is Benjamin zo uitgeteld dat hij binnen een minuut zo bij Koen in slaapt valt als die hem even vasthoudt. Hoezo moe van alle indrukken?

Voor Junior geldt hetzelfde. Ik loop ondertussen nog steeds in m’n badjas. Vanochtend moeten we heel even niets.

Ik verschoon alle bedden, en dan gaan de jongens naar bed voor hun middagdutje.

Ik begin met de vrijdagplog terwijl we voetbal kijken.

Hoi wederhelft.

Toch maar uit die badjas. De broek is drie jaar oud en komt van Zara, sneakers zijn twee jaar oud en van Michael Kors en de blouse is een jaar of tien oud en van mama geweest, en komt ook van Zara. Ik ga even de deur uit voor nog wat extra boodschappen: vandaag hebben we namelijk weer een feestje bij ons! Mees wordt 21 en omdat we nog over hebben van gisteren komt iedereen weer bij ons BBQ’en.

Ik vind bakken voor onder de tv. Bij Jysk; nog geen tientje per stuk. Misschien niet perfect, maar voor nu meer dan prima.

Door naar huis!

Ook even nieuwe frisse kussenhoesjes op de bank. €3,50 en €4,99 geloof ik, ook bij Jysk.

Die bakken staan! Heel blij mee; al die puzzels en boekjes niet zo in het oog!

Daarna gauw door naar de Lidl.

En eenmaal thuis de jongens uit bed halen. Morris heeft er nog niet helemaal zin in. Ze hebben zó genoten gisteren, maar echt wel heel veel kruit verschoten.

Tafel vol hapjes. Alweer.

De boys krijgen eten van hun oma en bonusoma. Kunnen het slechter treffen!

En Koen staat weer op z’n vaste plekje.

We eten met z’n allen – Mees haar gezin, ons gezin, en Joke en Harald, en verhuizen naar binnen als het buiten behoorlijk afkoelt, en rond half elf is iedereen weer naar huis. Dit was een heel leuk weekend. Druk, en vermoeiend, met héél veel mensen en heel veel eten, maar vooral heel erg gezellig. Het is altijd even een geregel, ‘n BBQ voor bijna 40 man en een BBQ voor 15 man zo achter mekaar door, maar als iedereen het dan naar z’n zin heeft geeft dat ook echt een heel fijn gevoel en ik vind het heerlijk om iedereen zo om me heen te hebben. Nu is het weer gedaan met alle feestjes en partijen, en dat is ook prima. We hebben onze portie voorlopig weer gehad.

Ik kreeg vragen over de pastasalades die Mees en ik maakten en hoewel ze te eenvoudig zijn om het echt een receptje te noemen zal ik binnenkort even hier delen hoe je ze maakt! Voor nu bedank ik jullie voor alle lieve felicitaties voor Benjamin z’n verjaardag én voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • Marije

  Wat een gezellig weekend!! En ik snap je gevoel heel goed. Ik liep laatst ook met mn peuter en baby in draagdoek door de stad. En besefte me ook ineens precies hetzelfde als jou! Ontzettend dankbaar ben je dan en wat een talentvolle oma zeg!! Maakt ze ook op bestelling? Superleuk!!

 • Inge

  Leuke foto’s!!! Ik herken dat gevoel zo goed.. Liep laatst met onze zoon van 6 naar school.. Zijn handje in de mijne echt ik smolt en was apetrots

 • Lindsay

  Heerlijke mega lange plog!!

 • Sabine

  Wat ontzettend mooi gemaakt die manege. Heel leuk.

 • Petra

  Super leuke om te lezen. Het heeft mij even kunnen afleiden vandaag na de operatie van ons zoontje. Bedankt en nog van harte gefeliciteerd met je kleine grote mannetje ! X

  • bijzonderkleinwonder

   Wat fijn om te horen!! Is het allemaal goed gegaan?

   • Petra

    Alles is goed gegaan alleen hebben ze een deel van zijn keelamandelen niet helemaal kunnen verwijderen ze waren erg week en ontstoken waardoor ze er geen goeie grip op kregen. Over 5 week terug komen om te kijken of dit voldoende was, anders moet hij nog een keer en dan via de gewone O.K 🙁
    Heel erg balen. Hij werd heel verdrietig wakker en dan breek je als mama zelf ook. Gelukkig gaat het steeds ietsje beter.

    • bijzonderkleinwonder

     Pfff wat een pech! Maar hopen dat het toch voldoende was. Zal voor je duimen!

     • Petra

      Dank je wel ! Xx

 • Karin van Loon

  Leuke plog! Die manege en boerderij, prachtig! Maakt ze die ook op verzoek? 😉

 • Lieke van Veen

  Wat een leuke foto’s! Die manege heeft je schoonmoeder echt mooi gemaakt!

 • Esther

  Wat een gezellig weekend!

  Even een tip vwb die zandbak, wij hebben namelijk dezelfde en er ook worteldoek in gedaan. Maar merkten als snel dat de regen lastig weg liep aangezien de zandbak ook direct op de tegels staat. Werd zo’,n modderpoel en droogde ook super langzaam op in de zandbak. Wij doen er daarom altijd een zeil overheen als ie dicht gaat (en 3 houten balken om dat zeil op zn plek te houden). Dit scheelt echt. (Overigens heeft mijn vriend m ook op wielen gezet zodat we m ook in de schaduw kunnen rijden, of ergens anders in de tuin als er visite komt ofzo. )
  Wellicht heb je er wat aan!

 • Agnhera

  Heerlijk al die foto’s! Maakt je schoonmoeder die geweldige boerderij en stal op verzoek 😉 ze zijn zo mooi en leuk!

  • bijzonderkleinwonder

   Jaaa mooi hè! Ze maakt ze op verzoek. Is alleen wel heel prijzig omdat er zo ontzettend veel tijd in gaat zitten; is helemaal handwerk.

   • Agnheta

    Oh ik ben wel benieuwd heeft ze een site of zo waar ik op kan kijken?

 • Sabine

  wat een prachtig cadeau van Oma, gaaf dat Morris en Benjamin er beiden een hebben. Geweldige plog!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!