PLOG259: GEWOON EEN MOOIE DAG

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Gisteren deed ik op Instagram een polletje en vroeg ik aan jullie of jullie liever een keer per week één megalange plog zien van drie dagen, of liever twee keer in de twee keer iets kortere. Nou schommelen de resultaten daarvan ergens rond 50/50, dus echt eensgezind waren jullie niet. Haha. Voor nu heb ik bedacht het om en om te doen, dus de ene week twee plogs, en de andere week één, dus we gaan zien of dat werkt in de praktijk. Deze week gewoon nog even twee plogs zoals altijd; en we beginnen vandaag met die van onze vrije vrijdag. Boodschappendag! Een fijne dag met z’n drieën, die ik vastlegde in precies 25 foto’s. Komen ze!

Goedemorgen B! Morris slaapt weer uit, dus we zijn met z’n tweeën vanochtend. Boterham met pindakaas voor de kleine man, yoghurt voor mij.

Ik doe de was, en Benjamin zit bij me met een knijpfruitje. Dat is by far zijn favoriete tussendoortje, en die van Morris ook.

Om half elf besluit ik Morris maar wakker te maken. Aankleden, boterhammetje erin en gaan met die banaan. Op naar de Lidl!

Mijn grote helpende hand. De koelingen openschuiven is z’n favoriete onderdeel. En alles in de kar gooien. En praatjes maken met iedereen die hij tegenkomt. ‘Hohoooi ik ben Morris Robbie Bollen’. Keer tien. Haha.

We zijn klaar en dan weet hij al hoe laat het is: sprintje naar de croissantjes, twee in het zakje en als een malle naar de kassa. Daar vraagt ie al aan de caissière nog voor we überhaupt aan de beurt zijn of hij zijn croissantje al mag pakken. Het antwoord is altijd ja. Dus kind blij, mama blij.

De boodschappen ingeladen; gauw even door naar het dorp.

Viviën heeft een nieuw jurkje binnen waarvan ze dacht dat het écht iets voor mij zou zijn, en dat is het inderdaad, dus die neem ik mee.

Morris maakt vriendjes in de winkel. Als iemand ook maar een beetje jonger is dan hij voelt hij zich meteen een hele kerel.

Belofte maakt schuld: Morris mag een cadeautje uitzoeken omdat hij zindelijk is, en dat wordt een doosje Duplo met Mickey Mouse. Die vindt hij geweldig.

Benjamin vindt het ondertussen wel gezegend en valt lekker in slaap in de kinderwagen. We gaan even bij de Hema koffie drinken.

Morris wil z’n doos meteen uitpakken. Is ‘m niet kwalijk te nemen ook.

We delen een hotdog samen, doen nog een rondje winkel samen, en dan houden we het weer voor gezien.

Door naar de laatste halte van vandaag: de Appie! Morris voorop, die weet alweer hoe laat het is.

Karretje halen en gaan met die banaan!

We zijn thuis. Ik kocht bij de Wibra nog wat extra boxershortjes voor Morris, allemaal in dezelfde maat 92/98, maar kijk dit dan! Zo’n groot verschil!

Mister Waaghals klimt zelf wel naar boven. Morris er achteraan en ergens halverwege nog een inhaalmanoeuvre en dan zijn ze binnen no-time boven samen. Het is tijd voor een middagdutje.

Maar eerst nog even knuffelen. Al denkt Benjamin daar misschien anders over. Morris doet af en toe echt aan liefde met gevoel en hij bedoelt het allemaal niet slecht, maar dan is hij toch wel een stukje sterker dan zijn kleine broertje.

Kindjes in bed; ik ruim boven op.

Vrijdag zijn we hier! Zin innnn. Ik gaf Koen vorig jaar voor z’n verjaardag kaartjes voor André Hazes jr. in Ahoy. De man houdt heel erg van Nederlandstalige muziek, dus het was een schot in de roos, en vrijdag is het dus zover. We blijven slapen in het Mainport, net als met kerst een paar jaar geleden, dus we zijn echt even een nachtje weg samen! Ik heb er heel veel zin in. We gaan vrijdagmiddag rond lunchtijd rijden, dan lekker even chillen in het hotel, vroeg eten zodat we wel de tijd hebben en dan door naar Ahoy. Mocht je nog tips hebben voor een fijn restaurantje tussen het Mainport en Ahoy: let me know! Ik denk dat het Hotel New York wordt, of misschien Ono als we zin hebben in sushi, maar mocht jij iets beters weten hoor ik het graag!

Ik pas m’n nieuwe jurkje nog een keer. Zonder lintje vind ik hem niet fantastisch.

Maar met wel. Ik denk dat jullie deze nog heel vaak voorbij gaan zien komen. Sowieso vind ik jurkjes voor nu heel leuk. Precies zoals hier, en dan met een leren jasje en een sjaal. Ideale combi met dit weer! Mees komt even aangewaaid, en daarna papa als hij van het werk komt, dus het is weer zoete inval bij ons thuis zoals vaak op vrijdag en dat is gezellig. We halen de jongens samen uit bed en eten met z’n viertjes.

Printjes printjes printjes in de kast! Ik ruim de boel weer een beetje op. Dit keer alle jurkjes. Ik hoef de zomerse spullen er dit keer niet allemaal uit te halen want er is plek genoeg, dus ik laat m’n favorieten gewoon hangen. Kan ik me de hele winter weer verheugen op het moment dat ze weer aan kunnen. Haha.

Ik ga tegenwoordig vaak ‘s avonds rond zonsondergang even naar boven om te kijken. Vind de lucht echt heel mooi!

De dag is weer voorbij! Badderen, boekjes en dan lekker naar bed. Benjamin heeft het inmiddels ook uitgevonden en er wordt echt niet geslapen voordat er gelezen is, dus dat doen we. Blijft een van de fijnere momenten van de dag. Ik heb genoten van de jongens vandaag. Boodschappen doen, even samen wat drinken bij de Hema, een hotdog delen, lekker thuis rommelen. Van die dagen die op zich niet zo bijzonder zijn, maar juist daardoor toch ook weer wel.

Hoe het weekend was zien jullie ergens de komende dagen weer. Ik wens jullie voor nu een heel fijne week toe. Wij hebben een leuke op het programma, dus ik verheug me erop. Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 21 comments
 • Marlissa

  Leuke plog weer
  Kun je misschien tips geven hoe je Morris zindelijk hebt gekregen? ☺️

  • bijzonderkleinwonder

   Er komt zeker een keer een algemeen artikel met tips voor zindelijkheidstraining:)!

 • Sabine

  Aqua Asia is echt een aanrader!
  Heerlijk eten en prachtig uitzicht!

 • Maike

  Aqua Asia is mijn favorietje Sushi restaurant in Nederland!! Aanradertje!

 • Irene

  Wat fijn dat Morris al zindelijk is! Wij zijn met onze dochter van bijna 3 al een half jaar aan het proberen maar na een goede fase van een paar dagen geeft ze dan weer aan toch liever met een luier te willen. Als je nog tips hebt: graag!

  • Anouk

   Hoi Irene,
   Ik las je comment en als ik je advies mag geven: geef je kindje geen keuze meer in het dragen van wel/geen luier. Niet boos worden bij ongelukjes, maar naar de wc gaan of op het potje gewoon als vanzelfsprekend beschouwen.
   De potty training (zindelijk in 3 dagen) is een optie waar je je in zou kunnen verdiepen. Werkte hier bij de kinderen goed en hoor er veel positiefs over van anderen. Even een paar dagen je wasmand vol, maar dan heb je ook wat;)

 • Inge

  Veel plezier bij André Hazes! Wij gaan zaterdag & plakken er ook meteen een nachtje Rotterdam achter aan! 🙂

 • Carolien

  Wat een fijne dag! Wat goed van Morris dat hij zindelijk is ook al de nachten? Dan is hij wel snel.

  Fijne week!

 • Fenna

  Wij verbleven eerder dit jaar ook in Mainport en hebben gegeten bij Langoest, zit letterlijk om de hoek. Echt een aanradertje hoor!
  Sowieso veel plezier samen toegewenst!

 • Carlijn

  NY basement onder Hotel New York ook een heel fijn restaurant! Loetje & Gauchos aan de Maas ook altijd goed. Voor een lekker ontbijt Kun je bij Rolph’s Deli terecht. Veel plezier vrijdag!

 • Rosanne

  Aan de overkant van het water bij Hotel NY is het Deliplein, daar zitten ook een hoop leuke restaurantjes! Bijvoorbeeld C.E.O. en Matroos en het Meisje. Veel plezier alvast!

 • Martha

  Kom vrijdagavond maar even buurten in het Ikazia Ziekenhuis (tegenover Ahoy). Ik ben aan het werk en wil best wel een boterham voor je smeren, haha…
  Veel plezier alvast!! Zo heerlijk even tijd voor samen!

 • Jill

  Zijn alle jurkjes van dezelfde winkel?

  • bijzonderkleinwonder

   Nee allemaal van andere winkels! Zara, Na-kd, Vive Boutique en Twinkeltje geloof ik.:)

 • Inge

  Wat een leuke plog weer! Super knap van Morris dat hij zindelijk is!
  Alvast veel plezier vrijdag samen…

 • Kirstin

  Nu al zindelijk, hoe knap! Hoe heb je het zo snel voor elkaar gekregen?

 • bijzonderkleinwonder

  Wat jammer dat je daar zo tegenaan kijkt. Allereerst snap ik die laatste niet zo goed. In het weekend een glas afdoen als ‘al die wijntjes die ik drink’? Ik begrijp geloof ik niet zo goed waarom je dat gebruikt om je opmerking kracht bij te zetten.. Over je eerste opmerking: zoals ik wel eens vaker heb geschreven; ik ben niet alleen in mijn beslissingen over wat ik wel en niet deel.. Met Koen heb ik afgesproken hier nog niet meteen specifiek iets over te plaatsen omdat we niet willen dat mijn woorden ooit verdraaid zouden kunnen worden en Morris er op één of andere manier mee gepest. Dat is een weloverwogen beslissing. Ik ga absoluut eens een algemeen artikel schrijven over zindelijkheidstraining, maar wel pas op het moment dat dat voor ons goed voelt en als ik daar de juiste insteek voor heb gevonden, en niet omdat ik dat ‘moet’..

 • Femke

  Wat een ontzettend leuk jurkje! Ik kan hem alleen niet op de site vinden!? Veel plezier vrijdag!
  Wij gaan zaterdag naar Ahoy.

  • bijzonderkleinwonder

   Wat gek! Anders kun je Viviën ook even berichten via de Insta van Vive Boutique; dan kan ze het vaak sowieso op die manier voor je fixen! Dankjewel:). Heel veel zin in! Jij ook veel plezier zaterdag.

 • Carlijn

  Ik reageer eigenlijk nooit maar wil het nu toch even doen. Jij beslist toch zeker wel wat je op JOUW blog schrijft?! En als je een keer een stukje minder leuk vindt, dan lees je er lekker over heen en ga je niet zo azijn zitten te pissen… Bovendien schrijf je toch ook dat je er nog een stukje aan gaat wijden binnenkort. Je hoeft je echt niet verdedigen tegen dit soort comments met ook nog zo’n sneer over die wijntjes. Knap dat Morris al zindelijk is!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!