PLOG262: ZIEKENBOEG

 In Persoonlijk

Goede dinsdagmorgen allemaal. De kop is alweer van de week af. Wij zijn ‘m niet bijster fit begonnen, maar desalniettemin zijn we er weer met een nieuwe plog! Deze week staan er weer twee plogs op de planning volgens het nieuwe schema, dus vandaag om te beginnen de eerste, van onze vrijdag en zaterdag. Vrijdag was ik vrij met de jongens, en zaterdag was Morris ziek en waren we vrijwel de hele dag thuis. ‘s Avonds moesten we naar de verjaardag van Koen zijn oudste broer en volgde er een nachtje spoken. Ik laat je onze dagen zien!

Vrijdagochtend. De jongens slapen heel lang – achteraf gewoon omdat ze al niet helemaal fit zijn, maar dat heb ik dan nog niet helemaal door, en we krijgen bezoek, maar ik moet ook nog boodschappen doen. Ik wil ze eigenlijk niet wakker maken, dus ik zit in dubio, en dan komt Mees even bij ons om de jongens uit bed te halen – zij heeft lekker vakantie – en race ik als ‘n malle naar de supermarkt.

Eerst een rondje Lidl. Ik sta op standje turbo vanochtend.

Bij de Lidl hebben ze allerlei leuk speelgoed. Wellicht een tipje voor de feestdagen.

Ennn ze hebben dit helmpje! Ik werd al getipt door één van jullie, maar die neem ik mee voor Morris, voor op wintersport. En lekker groen, want dat vind je gemakkelijker terug mocht ie er vandoor gaan;’).

Weer thuis! We hebben bezoek maar de jongens zijn allebei niet echt helemaal in goeie doen. Benjamin maakt er een sport van tot een paar keer toe de thee om te kieperen en Morris wil vooral hangen.

Annemiek heeft een fotoboek voor ons mee van onze bruiloft. Dat heb ik nooit laten maken omdat het er op een of andere manier gewoon niet zo van kwam, maar zij maakte ‘s avonds foto’s op ons feestje en heeft nu van de hele dag een prachtig boek gemaakt.

Zo blij mee!

Dit zit er niet zo lekker uit als het is. Gebakken ei met serranoham op een boterhammetje met truffelmayo. We lunchen met z’n allen.

Als Miek naar huis is breng ik de jongens naar bed, maar Morris wil niet slapen en blijft vragen of hij lekker op de bank mag met z’n tuttie en een filmpje. Vind ik vandaag helemaal prima. We hoeven toch niks. Hij kruipt lekker bij me terwijl Benjamin een dutje doet. 

Deze foto van opa en Benjamin.. Opa wordt écht oud, maar hij is zo gek op zijn jongens.

Als Koen thuis is besluiten we even naar buiten te gaan met z’n vieren. Misschien dat frisse lucht goed doet! We wandelen even naar Lot en Flip.

Deze rent uiteraard in één rechte lijn door naar z’n spel.

En deze wil wel, maar kan niet. Hij is niet in z’n hummetje.

We besluiten te blijven eten. Lekker gemakkelijk; frietjes. Benjamin pikt een paar frietjes weg, maar het gaat niet echt van harte vandaag.

Weer op naar huis!

Doorkomende hoektanden en koorts zijn niet per se heel erg gezellig. Zijn mijn miniman en ik roerend met elkaar eens.

Deze miniman is ineens niet echt mini meer hoor. Die gaat gewoon even zelf plassen, handen wassen en tanden poetsen voor het slapen gaan. Hulp nodig Morris? ‘Nee hoor mam, kan ik zelf doen’. Joe.

Bekkie!

KIJK HEM NOU!

Vaste prik: even knuffelen voor het slapengaan, en een heel dikke kus. En Morris verbaast zich er iedere dag weer over ‘mamaaaa Benjamin doet kusjes met de mond open!’ Haha.

Wij kijken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Voice. Ik zit gewoon te janken bij dat nummer van die jongen over z’n vader. Die verstopte traanbuizen beginnen weer ‘n beetje door te stromen geloof ik. Vaatdoek.

We gaan naar bed. Crème erop en tukken.

Zaterdag word ik wakker met deze foto uit Uganda. Blijft zo leuk om te krijgen.

Om 6 uur vannacht hoorden we Morris een beetje roepen, maar dat doet hij wel vaker en over het algemeen valt hij binnen vijf minuten weer in slaap, dus wij laten het even. Tot we hem horen snikken: ‘papa en mama, waar blijven jullie nou?’ Ik geloof dat we nog nooit zo snel uit bed zijn gesprongen allebei. Het kind blijkt hartstikke ziek te zijn en hoge koorts te hebben. Bij ons in bed valt hij meteen weer in slaap, lekker tegen me aan, en als we om 8:30 weer wakker worden wil hij niets dan hangen. Lekker op de bank dan maar.

Paar slokjes melk gaan er met moeite in.

En dan kruipt hij weer zo tegen me aan. Hij is echt niet fit.

Papa en mama komen even op de koffie met een worstenbroodje. Goeie!

En deze oefent weer met lopen. Kijk die snoet.

Met z’n vijf hele tanden. Haha. Leuk ding.

Benjamin verveelt zich stierlijk nu Morris ziek is en niet met hem speelt, dus hij klimt continu op de bank om vervolgens bovenop Morris te gaan liggen voor kusjes en knuffels.

Lekker slapen.

When je broer niet met je speelt moet je moeder het maar doen. Ook leuk! Al geloof ik dat hij zijn broer toch leuker speelgezelschap vindt.

Sunshine.

Selfie na driehonderd wasjes. Iets met een zieke peuter en een dreumes met doorkomende tanden.

Zoek Benjamin.

Even wat eten tussendoor.

We ruimen de tuin op en ik ga heel even de deur uit voor wat kleine boodschappen: het is wintersportweer. Koud maar zon. Love it.

Auto wassen! Geen overbodige luxe.

En een boodschap halen bij de Jumbo. Dat komt niet vaak voor. Ik doe de zelfscanner en als ik bij de kassa sta heeft de vrouw voor mij een steekproef. Ze is de broccoli vergeten af te rekenen dus het meisje van de zelfscankassa verzoekt haar vriendelijk om alsnog in de rij van de gewone kassa aan te sluiten om daar af te rekenen. Wordt die vrouw serieus nog een soort van boos, en ik snap er niks van. Haha. Je vergeet iets te scannen; als er geen steekproef was geweest had je deze week aan maaltijdje met een gejatte broccoli gezeten, en dan wordt je nog een soort van boos als je alleen even naar een andere kassa moet zonder verdere consequenties. Mind is blown, maar echt.

Eenmaal thuis ligt er een pakketje op de mat.

Willemijn en Martine hebben me hun boek toegestuurd! Er zit ook nog een heel lief kaartje bij. Zo leuk. En ergens ook een beetje gekkig. Vroeger, als in echt heel lang geleden, las ik hun eerste blog Live Life Gorgeous, en later ook 2WMN, toen ik zelf nog niet eens blogde, en nu sturen ze me dit toe! Ik ben erg benieuwd.

We ruimen het wagenpark even op.

En dan maak ik een grote pan soep in de hoop dat Morris daar wel wat van eet. Blijkt later overigens een illusie.

Ik nam roosjes mee. Bloemen op tafel vind ik gezellig.

En bij de Hema haalde ik dit. Ik wil alle meiden die naar mijn meet&greet komen een sjaaltje uit onze shop geven met een kaartje erbij, dus dat ga ik even fixen.

Schrijven schrijven schrijven. En inpakken!

We ruimen de kamer op. Doet een mens ook goed. En dan halen we de jongens uit bed, spelen we wat, en wordt er vooral niet gegeten, door ze allebei niet.

We brengen ze op tijd naar bed en dan komt mama even in huis omdat we naar de verjaardag van Koen z’n broer moeten. De oppas zou eigenlijk komen, maar als ze allebei niet fit zijn voelt dat niet goed, dus ik wil eigenlijk thuisblijven, maar dan stelt mama voor om even te komen en lossen we het zo op. We blijven niet lang weg.

Bram viert zijn verjaardag in een kroegje, dus daar zijn we. Met mijn schoonouders, schoonbroers en schoonzussen. Heel gezellig. We gaan niet heel laat naar huis. Mama is bij ons, en ik moet morgen op tijd op voor We Are Pregnant. Eenmaal thuis voel ik me alleen ineens echt he-le-maal niet goed. Als in dat ik maar blijf overgeven. Sorry voor de TMI. Echt een lekker nachtje is het dus niet, maargoed. Daarover later meer, en vooral ook over mijn meet & greet en het We Are Pregnant event, want dat was wél echt HEEL erg leuk!

Bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Mar

  Leuk weer!! Soms als ik een dag heb waarin ik niet vooruit te branden bent (heb jij volgens mij nooit last van) krijg ik echt energie van je blog met foto’s van een opgeruimd huis, pannetje soep op het fornuis en je mooie outfits! Het is het moment dat ik mezelf een schop onder mn kont geeft, en dat helpt 😉 xxx

  • Shelley

   Haha hier ook zo!

  • bijzonderkleinwonder

   Af en toe gewoon niet vooruit te branden zijn en daar dan lekker aan toegeven kan ook heeel fijn zijn hoor! Zou best wel eens willen dat ik wat meer rust in m’n kont had, dus voel je vooral niet opgejaagd door dit Duracell konijn hier. Wel een heel lief berichtje overigens. ♥️

 • annet

  “Om 6 uur s’nachts” hier moest ik wel heel even om lachen haha. 6 uur is voor ons en mijn 2 kindjes ochtend en voor de jongste (6mnd) is hij om half 6 de tijd dat hij vrolijk wakker is. Mijn oudste (bijna 3) meestal tussen 6:30 en 7:00.

  Hoop dat jullie je alweer beter voelen, vind het altijd erg leuk om je plogs te zien.
  Vind het zo jammer dat die van mij dat uitslaap gen niet lijken te hebben 🙁

  • bijzonderkleinwonder

   Haha jaaa dat snap ik. Het slaat eigenlijk ook nergens op dat ik dat nacht noem. Doordeweeks sta ik zelf ook rond die tijd op, maar in het weekend blijven we vaak wel lekker liggen en dan zijn we het van Morris niet gewend dat hij zo vroeg wakker is! We zijn helaas verre van beter allemaal, dus echt een ziekenboeg hier.

 • Denise

  Wat een heerlijk sfeerplaatje van jullie woonkamer !
  Beterschap allemaal, zo sneu voor die kleintjes 🙁

 • Amber

  Hey Michelle! Kun je alsjeblieft vertellen waar die leuke bijzettafels van zijn in de woonkamer bij de bank? Groetjes Amber

 • Laura

  Ik heb 4 jaar bij de jumbo gewerkt. Je verbaast je erover hoeveel mensen er boos worden en dan de boodschappen gewoon zo laten staan en weglopen. Ook als ze alleen als een steekproef hebben..
  Hoop dat je je nu al wat beter voelt en anders nog veel beterschap gewenst!
  Leuke plog weer!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!