PLOG264: UP & RUNNING

 In Persoonlijk

Goede dinsdagmorgen allemaal! In principe zou er deze week één grote plog online komen, maar omdat ik afgelopen weekend zo veel foto’s maakte dat die éne plog dan gewoon echt te lang zou worden gaan we deze week toch voor twee stuks. Vandaag de eerste, van vrijdag, en later deze week volgt de tweede. Vrijdag dus; onze vrije dag. We waren vorige week de hele week ziek thuis, en op vrijdag voelden we ons eindelijk weer wat beter. Koen was nog een dag thuis, maar ik ging voor het eerst weer naar buiten. Wat boodschappen doen en gewoon weer even in de frisse lucht. Dat doet een mens goed. Ik maakte foto’s van onze dag met z’n vieren, dus komen ze!

Het is vrijdagochtend en we worden op tijd wakker. Koen blijft nog een dag thuis vandaag: uitzieken. Ik zet de jongens even onder de douche.

Eenmaal beneden meteen met z’n auto’s aan de gang.

Ik verzamel ondertussen babyspulletjes voor de buurvrouw.

Ik was allebei de babynestjes en maak ze helemaal schoon zodat zij ze zometeen kan gebruiken als Frits er is. Nog maar heeel even. Ik ben zo benieuwd en ik vind het zelfs ergens een beetje spannend.

Ontbijten!

Vandaag is oma’s verjaardag. Ze is al bijna twee jaar niet meer bij ons maar ze wordt nog steeds zo gemist. Ik denk iedere dag aan haar, maar vandaag een beetje extra.

Morris wil lekker buitenspelen, dus die gaat de tuin in. Planten water geven enzo.


Ik trek voor het eerst deze week ‘normale’ kleren aan in plaats van een badjas, pyjama of joggingpak. Dat doet ergens ook wel weer goed.

Morris is ook blij dat z’n moeder eindelijk weer gezellig met ‘m op pad gaat.

Benjamin en Koen blijven thuis in de lappenmand, en ik neem Morris mee. We gaan eerst even langs onze verzekeringsman om nog wat te fixen voor de auto. Na de aanrijding van laatst ben ik daar nog extra blij mee. Normaal gesproken gaat het ten koste van je no-claim als er geen ‘schuldige’ is waarop de schade verhaald kan worden, maar in dit geval fixen ze het zo dat dat dus niet aan de orde is. Heel blij mee.

We gaan boodschappen doen bij de Lidl en daar spotten we deze reiskoffertjes voor kinderen. Tipje!

Dat is lang geleden: hij wil weer bij me voor in het karretje zitten. Wel heel gezellig!

We gaan nog even ons rondje dorp samen, zoals iedere week. Bij de Zeeman kijk ik voor pyjama’s voor Morris, maar die vind ik niet. Ik neem wel wat shirtjes meer voor onder zijn kleding; een hemdje vind ik als het heel koud is net te fris. Ik vind ook twee koltruitjes in zwart en grijs en omdat ik dat altijd heel leuk vind voor die kleine mannen én praktisch want kan ook nog overal onder neem ik die ook mee. Twee stuks voor €5! Geen geld.

Bij de Hema zoeken we ook naar pyjama’s, maar ook die missie is niet succesvol. Uiteindelijk slaag ik bij de Prénatal! Die hebben wel hele leuke in zijn maat.

Laatste stop: Appie!

Het kind moet nu al multitasken. Je rijstwafel eten en karretje duwen tegelijk; the struggle is real.

Opgelost: wafel in het karretje gebonjourd.

Meteen weer spelletjes doen uiteraard.

Eenmaal thuis is het bedtijd. Koen en ik besluiten het bed van Morris te verbouwen naar een groot bed. Dat hebben we in juli toen we hier kwamen wonen geprobeerd maar was destijds een drama. Morris was zo overstuur dat we echt geen andere oplossing zagen dan het bedje weer terug verbouwen tot een ledikant. Omdat hij nu steeds meer vraagt naar een groot bed – ‘mama Riv heeft een groot bed en een pyjama en nu wil Morris ook een groot bed en een pyjama’ – besluiten we de gok erop te wagen. Nu het weekend is hebben we er ook de tijd voor.

Zo. Groot bed!

Vind zijn kamertje zo’n leuke plek.

Met al z’n gehaakte vrienden.

Doei ledikant.. Ik leg hem in bed, en wonder boven wonder is hij letterlijk meteen vertrokken. Hij vindt z’n pyjama fantastisch, en z’n grote bed ook, en hij vraagt niet één keer naar zijn slaapzak en ledikant. Na precies 2,5 jaar weer een tijdperk voorbij.

Wij lunchen. Voor het eerst weer een beetje normaal ‘vast’ voedsel. Dit delen we samen. En een plakje pepernotencake.

Ik breng de spullen naar El en we geven het babynestje meteen een plekje. Zo leuk dat zij er nu ook plezier van kan hebben. En een beetje gek ook wel, omdat ik het anders zelf heel binnenkort alweer nodig had gehad.

Ik ga even door naar auntie om Youk te zien. Hij woont sinds gisteren bij hen en ik heb hem alleen gezien met de thuistrainingen, dus ik ga even checken hoe het gaat. Hij doet het zo ontzettend goed. Lief beest. Zo mooi dat er een stichting als Hulphond bestaat!

Thuis komen de jongens uit bed en geven we ze eten.

En daarna maak ik wat voor onszelf. Morris helpt me uiteraard weer mee. Kokkie.

Papa en mama wippen nog even binnen.

Moet er ook gestoeid worden natuurlijk.

En dan is de dag voorbij en is het weer bedtijd. We brengen de jongens naar bed.

Dit is precies waar ik me zo op verheugd had. Nog even op de rand van Morris zijn bed kunnen zitten om samen een boekje te lezen. Dan realiseer ik me ook hoe de tijd vliegt. Ik kan me nog zo goed herinneren dat papa en mama zo op mijn bedrand zaten, en nu zijn de rollen omgekeerd en zit ik hier met mijn kind.

Knuffelen!

Hij gaat meteen weer superlief liggen en opnieuw is het hele grote bed gebeuren geen onderwerp. HEEL benieuwd hoe de eerste nacht zo gaat zijn.

Als de jongens slapen besluiten wij de open haard voor de eerste keer aan te maken. Die is alleen echt méga ranzig, dus daar doen we eerst wat aan. Ik probeer het eerst met een krant en as – die tip kreeg ik heel vaak maar dat hadden we al getest – alleen zat het op sommige plekken zo vast dat dat niet helemaal lukte.

En zo ging het ook. Weer brandschoon. Toch leuk om een vlammetje te kunnen zien als je ‘m aansteekt.

Ik heb heel lang geroepen dat ik de open haard eruit zou laten halen om ‘m te vervangen voor eentje met een afstandsbediening, maar daar kom ik nu toch wel heel snel op terug. Vind dit zo gezellig!

We kruipen samen op de bank voor The Voice en dan is de vrijdag voorbij. En de meest beroerde week uit de historie van huize Bollen-Walk hopelijk ook. Gelukkig hebben we nog een lekker weekend voor de boeg zonder al te veel verplichtingen én zelfs zonder voetbal deze week, dus dat is lekker. Hoe dat was zien jullie later deze week!

Voor nu bedank ik jullie weer voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 13 comments
 • Siger

  Fijn dat het weer beter met jullie gaat!
  Waar is het beddengoed van Morris van? En zijn pyjama is wel tof zeg! Daar ga ik ook even naar kijken voor mijn kids.
  Van een openhaard word ik niet zo blij. Doordat wij een luchtinstallatie hebben (weet niet hoe dat heet) stinkt ons hele huis als buren de openhaard aansteken… Gezellig staat het wel

  Ps. Ik wist dus echt niet dat je een winkelwagenmuntje met sleutelhanger en al in de winkelkar kon steken… #voelmeeenbeetjedomnu haha
  Groetjes

 • Denise

  Ik smelt alweer bij de lieve foto van Morris in zijn stoere bed ! 🙂
  Mag ik je vragen waar Bejamin zijn leuke slaapzak van is ?

  • Denise

   *Benjamin

 • jose

  Wat fijn dat jullie weer beter zijn. Allebei tegelijk ziek zijn is echt pittig. Mag ik vragen waar je die leuke speeltafel hebt gekocht voor Morris op foto 2?

 • Lieke van Veen

  Die pyjama van Morris is echt leuk!

 • Philomeen

  Wat fijn dat het weer beter met jullie gaat. Super leuk de pyjama van Morris. Wat fijn dat hij goed slaapt in zn grote bed.

 • Karin

  Trots op Morris! Grote vent
  Fijn dat jullie weer beter zijn. Super slim, shirtje onder de kleding. Vind hemden soms ook wat fris, maar hier was deze slimmerd nog niet op gekomen. Dank u vriendelijk!

 • Henrieke

  Ben ik de enige die heel veel foto’s mist?
  Jammer want ze zijn altijd zo leuk

 • Marije

  Hoi leuk om weer een plog te zien! Ik kan vaak niet meer op je website komen. Omdat hij blijft steken bovenin zeg maar bij dat hart!. Weet niet of meer dat hebben? Zo via instagram lukt het wel.

  • Angelique

   Hoi Marije,dat zelfde probleem heb ik ook de website ,ik kom erop dmv you tube link infobox vind het ook lastig.

   • bijzonderkleinwonder

    Hoi Angelique en Marije! Ik weet het; supervervelend. M’n site is af en toe te zwaar om te laden. Ben met de hosting aan het kijken hoe we dat op kunnen lossen. Sorry voor het ongemak!

 • Willize

  Hoe vaak kleur je je haar bij? Omdat er op één foto grijze stukjes te zien zijn, zo lijkt het tenminste? En heb je nog tips voor het kleuren van je haar?

  • Saskia

   Ik gok dat dit geen grijs is maar (as)blond. Zó grijs is Michelle nog lang niet 😉

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!