PLOG266: MEGA OFF-DAY

 In Persoonlijk

Goedemorgen allemaal! Deze week weer twee plogs; vandaag om te beginnen die van afgelopen vrijdag. Ik maakte foto’s, maar wel met frisse tegenzin want ik had voor het eerst in heel heel heel lang een gigantische off-day. Alles zat tegen, de auto stopte ermee, en Morris had er nog minder zin in dan ik. Fantastisch dus. De dag eindigde wel fijn, want ik ging even wat drinken met Wen en dat deed me goed. Dus. Niet zo Piet Positief als jullie van me gewend zijn, maar desalniettemin: de vrijdagplog!

Ik word op tijd wakker van deze kleine man. De hoektand, de vreselijke hoektand die al die tijd dwars heeft gezeten, is ein-de-lijk door. Dus dat is positief nieuws. Vindt Benjamin ook!

Morris wordt al een soort van chagrijnig wakker. Hij heeft er allemaal geen zin in. Hij wil niet naar de speeltuin, niet naar de kinderboerderij, geen boodschappen doen. Als ik vraag of hij meegaat is het NEE MAMA NIKS. Oké. Gezellig. Hij heeft dit soort buien eigenlijk nooit dus ik weet niet zo heel goed wat ik ermee aanmoet. Ik laat ‘m maar met z’n auto’s.

Ik kleed me aan en ik ben weg van deze combi.

We moeten met mijn auto naar de garage. Die heeft ineens héél erg kuren.

Omdat ik hem niet meteen mee kan nemen pikt mama me op. We gaan even met z’n vieren de auto wassen. Dat vindt Morris wél heel erg leuk.

We krijgen er nog koffie en thee en een speculaasje bij ook. Dikke prima.

Ik ga met de jongens boodschappen doen. Eerst bij de Albert Heijn. Morris heeft z’n plek vrij snel gevonden.

We moeten doorrrr naar de Lidl!

Ik had m’n schiller weer mee, dus dat bespaarde een hoop gedoe en levert twee blije kinderen op: appeltje!

Eenmaal thuis komt mama haar auto weer ophalen en dan is Morris ineens mega opstandig. Ik zie het niet, maar mama wel, en dus gaat hij op de trap. Mijn lieve knuffelige gezellige peuter is een opstandige puber vandaag.

Benjamin vindt het helemaal niks dat Morris buiten z’n bereik is. Haha. Krijg je dat weer. Doet me denken aan vroeger. Als Robin of ik stout was en de andere over de zeik was omdat die het niet leuk vond om alleen te spelen. Heb ik overigens heel vaak als ik naar de jongens kijk. Dan herken ik dingetjes die Robin en ik ook deden.

De man die mijn auto zou repareren belt dat hij het niet kan maken en dat ik ermee naar de Peugeot dealer moet maar dat de kans groot is dat het zo’n verschrikkelijk dure grap wordt dat ik hem misschien wel niet eens meer wil laten maken. Nou echt; geweldig nieuwtje om het weekend mee te beginnen. Die auto is echt pertinent de allergrootste kat in de zak ever. Van pure chagrijn ga ik m’n kasten uitmesten. Opruimwoede. Letterlijk. Ik haal alles leeg en ga er met de kruimeldief en een sopje doorheen.

Tijd voor een middagdutje. Hij lacht. Gelukkig.

Ik maak wat foto’s voor een campagne.

Ik mocht deze namelijk testen. Hoe ie bevalt lees je heel snel.

Auntie komt even voorbij gewandeld met Youk. Hij is echt zo ontzettend rustig, en lief.

Ik kreeg van een lieve instagramvolger een penning voor hem opgestuurd. Die had hij nog niet. Echt zo attent!

Deze kleine draak vermaakt zich met z’n auto’tjes. Issie toch nog lief vandaag;)!

We eten frietjes. Lekker gemakkelijk. Gewoon even hartstikke geen zin om te koken. Lekker in lijn met m’n recalcitrante bui van vandaag. Heb je wel eens. Benjamin zit er niet mee: die doen we ‘n groot plezier met een paar kipfingers.

En hoppp daar gaat ie weer hoor. In het kader van vandaag-luister-ik-helemaal-nergens-naar gaat ie pontificaal midden op tafel zitten. Achter het behang. But over mijn oren. But achter het behang, zeg maar.

Deze onderwerp de wasmachine ondertussen nog eens aan nader onderzoek. Haha. Wat een man.

De boys gaan naar bed! Aardig collectie’tje oorbellen voor mijn doen! Niet alleen maar parels op het moment en ik vind het eigenlijk wel heel leuk.

Ik ga douchen en Benjamin gaat mee. Dat was héél lang geleden! Met z’n tien kilo toch even anders dan toen hij nog drie kilo minibaby was, maar minstens net zo fijn.

Love deze flesjes. Vooral omdat ze zo leuk kleuren op de badkamer. Ik ben zo’n sul die het dan verder niet gebruikt. Vind ik zonde:’).

Wen en ik zijn bij Cravt! Even een wijntje drinken en bijkletsen samen. We hebben écht een heel fijne avond. En top gepland ook na een dag als vandaag. Dat ben ik allemaal vrij snel weer vergeten.

Dit was ook honderd jaar geleden, maar als Cravt dicht gaat gaan wij nog even wat eten..

Dit dus. Durum kipdoner met knoflooksaus voor een heel weeshuis. Kan me niet herinneren wanneer ik dit voor het laatst at, moet echt héél lang geleden zijn, maar vroegâh, toen ik nog ieder weekend in de kroeg stond, was dit vaste prik.

Rond tweeën fiets ik weer naar huis op m’n moederschip.

Ik parkeer mijn fiets op de plek en als ik binnenkom tref ik dit.. Hij gaat gewoon nooit slapen zonder mij. Hepi & Hepi.

Ik ga nog even onze kleine mannen kijken, en dan kruipen we erin. Het was een rukdag, maar wel met een heel fijn einde, dus ik heb er weer zin. We hebben er allemaal wel eens zo’n dag bij zullen we maar zeggen. Morgen gelukkig weer een nieuwe! Hoe ‘t weekend was zien jullie later deze week in de weekendplog.

Voor nu wens ik jullie weer een heel fijne week, en bedankt voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 16 comments
 • India

  Leuke plog, ook al hadden jullie een off-day.. Hoe gaat het eigenlijk met de verbouwing? Fijne week, liefs!

 • Tineke

  Gelukkig is er de dag erna altijd een nieuwe dag. Wat een leuke autobaan, waar is die van?

 • Tess

  Nou ben ik normaal niet zo van team I told you so maar de welbekende Franse slag is toch wel de reden dat wij hier voor een veeeel oudere Audi A4 avant 1.8 turbo hebben gekozen ipv een bijna nieuwe Peugeot station. Want ik vind ze wel mooi! Maar toch, het weegt niet op tegen onze degelijke supersnelle Duitse bak met – vind ik – tijdloos design en ook nog eens een retestrakke wegligging. Nu hebben we wel het probleem dat we bijna toe zijn aan een nieuwere en niet meer anders willen zeg maar dag tegen je spaarcentjes! Maarja ik ben dan ook een auto liefhebber ☺️ Enne, misschien heb je geluk dat je oudste het bij 1 dagje puberen laat maar ik heb er hier eentje van drie jaar rondwandelen en ik denk nog wel eens mijmerend aan toen hij zo lief en onschuldig twee was… Those were the days Nu is het nog maar 08:26 uur en hebben we er al een trapsessie op zitten!

  • bijzonderkleinwonder

   Haha ik moet lachen om je laatste stukje. Ik blijf nog even in de waan dat hij het bij een dag laat voorlopig! Hier ook een autoliefhebber. Vond de Peugeot een hartstikke mooie auto, zit alles op en aan en hij was niet oud – dat vinden wij belangrijk – maar inderdaad; alsnog de Franse slag.. De eerste en de laatste Franse auto die wij privé gereden hebben. Wat een drama. Ding heeft echt al een vermogen gekost in onderhoud. Één keer en nooit meer. Dinsdag gaat ie naar Peugeot en dan horen we ‘t wel. Zo snel mogelijk iets anders, dat in ieder geval.

   • Tess

    Dat kan natuurlijk, sommige 2 jarigen zijn heerlijk relaxed! Ik heb een wat temperamentvoller soort gecreëerd Baby 2 lijkt ook hetzelfde gen te hebben helaas Ik hoop dat jullie volgende auto minder gedoe geeft, niks waard als je er niet van op aan kunt! Jullie zijn niet de enige trouwens, mijn manager zat met dezelfde auto praktisch om de maand bij de garage..

 • Sheree

  Hoii waar is dat gele topje van met dat printje?

 • Sabine

  Hier ook een nerd die het sonde vindt om mooie verpakkingen aan te breken, gelukkig ben ik niet de enige. Wat balen van jullie auto zeg, heeel irritant! Lfs

 • Wendy

  Ik ben erg benieuwd naar de babyfoon. Welke gebruik je nu zelf opt moment?
  Wij moeten er ook een gaan aanschaffen ivm kleine op komst=) !
  En twijfel tussen alecto of livion!
  Hoor graag je ervaring erin!

 • Merel

  Hihi, zat hardop te lachen bij je opmerking ‘moederschip’, zo voelt het inderdaad echt met die zitjes. Wat ongelofelijk ruk vd auto…

 • Denise

  Die eerste foto met dat kleine vingertje op dat “knopje”. Wat een lekker ventje!

 • Leen

  Waar koop jij jouw oorbellen Michelle?
  Groetjes

 • Fraukje

  Ik moet een beetje lachen. Dit soort dagen, zelfs op auto gebied (er rust een vloek op de auto’s die we kopen), heb ik bijna dagelijks Het voelt niet als offdays omdat je trucjes leert voor het gedrag van je kinderen. Maar pittig is het wel. Superschattig dat jullie niet zonder elkaar gaan slapen. Wij gaan nooit tegelijk naar bed omdat ik altijd vroeg slaap, maar dat mis ik wel echt. Jullie huis is zo mooi, benieuwd naar de verbouwing! Die gele top staat je geweldig! Waar zijn die toffe laarsjes van?

 • Lieke van Veen

  Wat schattig dat Koen gewoon wacht totdat jij thuis bent!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!