PLOG267: SINTERKLAAS IS ER!

 In Persoonlijk

Hoi allemaal! Als vanouds; op dinsdag de weekendplog! Dat kwam weer even uit zo. Zo ruk als de vrijdag was, zo gezellig was het weekend. Morris was weer meer in z’n blije hum, er werd een kuub hout geleverd voor de open haard, we ruimden de tuin op en we keken met de jongens naar de intocht. De schoen werd voor de eerste keer dit jaar gezet, en sowieso voor de eerste keer ever echt bewust gezet, we betrapten Morris in ons bed, bakten en vernikkelden langs het voetbalveld. Kijk mee!

Ik word wakker met Einstein. Koen heeft afgesproken dat er om 8:00 uur een kuub hout op de oprit gestort wordt, maar aangezien ik pas midden in de nacht thuis was spring ik niet meteen topfit uit bed. Ik hoor een paar voetstapjes de trap op komen, en dan staat deze man naast mijn bed met zijn kussen en knuffel. Hij heeft inmiddels uitgevonden hoe hij uit zijn bedje kan. Of hij nog even bij me mag. We liggen nog even samen tot hij het beu is. Dan haalt ie gekke fratsen uit met mijn bril. Die snoet ineens zo anders!

Aangekleed en wel. Benjamin slaapt nog, en Morris gaat Koen helpen.

Sjouwen!

Hij is even een plan de campagne aan ‘t bedenken voor hij tot actie overgaat.

Mama nam gisteren roosjes voor me mee dus die zet ik in de vaas.

Morris regelt ondertussen de houtvoorraad. Bijvullen!

Deze kleine man slaapt hartstikke uit, dus die ga ik op een gegeven moment maar gewoon wakker maken.

‘Ik zie m’n eten…’

‘zo aan m’n neus voorbij gaan.’ Haha. Ik moest zo lachen om deze foto’s. Zo veel expressie op dat gezichtje!

Zo. Klaar. We komen de winter wel door!

Mijn rijkdom. De zon schijnt naar binnen en we eten met z’n vieren.

Deze smurf is weer helemaal in goede doen. ZO verschrikkelijk vrolijk. Echt heel blij dat die stomme tand eindelijk door is. Hij kruipt door het huis met een doos op z’n hoofd. Kunt maar ergens blij van worden hè.

En weer ‘n nieuw hoofddeksel. Staat enig.

Duplo Duplo Duplo..

Sta je dan. Broek uit, slabber om omdat je alles volknoeit en de lolly van je grote broer gepikt. Lekker plaatje wel. No worries; de lolly werd meteen ingeleverd zolang hij stond;).

Aangekleed. Standje basic.

Robin en Mees komen even langs. Dit doet Benjamin als Robin vraagt: ‘krijg ik een dikke knuffel?’

Schoentjes aan! We gaan even naar buiten.

Ik trek m’n nieuwe deken aan.

Met sjaal. Zo lekker warm. Love it.

Deze twee..

Ik heb ineens dikke cravings naar de pittige kipsalade van de Lidl. Ik heb normaal niet zo veel met salades, maar deze moet ik dus ineens op alles.

De jongens slapen in bed, Koen slaapt op de bank, en Junior eigent zichzelf een plekje op zijn heup toe.

Ik ben even in het dorp omdat de jongens vanavond hun schoentje mogen zetten..

en ik deze pyjama voor Morris wil kopen, voor daarin.

Hema dus. Met genoeg inpakpapier.

Thuis komen de jongens weer uit bed. We gaan naar papa en mama.

Hoi B <3.

De tuin is helemaal opgeruimd. Klaar voor de winter.

Benjamin en papa hebben iets heeel speciaals. Echt. Als die kleine pap ziet begint hij van oor tot oor te stralen.

Maar oma Joke is ook wel heel lief. Haha. Zo schattig, dat koppie.

We eten met z’n allen en mam heeft weer goed gezorgd. Carpaccio vooraf. En soep.

Morris zal wel even helpen met kaas raspen. Kind is echt de grootste kaasliefhebber die ik ken.

Lekker eten!

Één van m’n favoriete pasta’s. Die met de runderreepjes. Receptje staat al online.

De jeugd van tegenwoordig. Even een filmpje.

‘HOI!’

Toetje. Het is echt weer schransen geblazen in huize Bollen de laatste week.

De jongens zetten hun schoentje. Morris begrijpt het ondertussen hartstikke prima, maar juist daarom is hij bloednerveus. Dat Sinterklaas misschien vannacht wel in zijn huis komt en de wortel mee neemt vindt hij eigenlijk helemaal niks.

Samen liedjes zingen in de schoorsteen.

Die Sint is me toch een potje snel! Die Morris trouwens vanavond. Bijna meteen nadat we hem in bed hebben gelegd horen we hem aan het traprek morren, dus hup, gauw terug in zijn eigen bed gelegd. Meteen stil ook, dus hartstikke in de veronderstelling dat hij lekker is gaan slapen. Tot we weer een beetje gestommel horen. Eenmaal boven is de deur van zijn slaapkamer gewoon dicht, dus het lijkt alsof hij slaapt, maar het gestommel is er nog steeds. Blijkt hij dus met z’n hele hebben en houden naar zolder te zijn verhuisd en met kussen en knuffelkameraden en al in ons bed te zijn gaan liggen. We moeten er zo hard om lachen.

Zondagochtend: meteen naar beneden om te kijken of de wortel er nog is..

En die is dus weg. Hij vindt het allemaal zo spannend.

Cadeautjes uitpakken vindt hij dan wel weer heel erg leuk. Benjamin houdt zich ondertussen bezig met veel belangrijker zaken; eten.

Samen spelen. Boekjes lezen. Die voorliefde delen ze inmiddels méér dan.

Zo. Ontbijt in huize Bollen-Walk. Alleen het Hartjesontbijt ontbreekt; dat moet ik deze week bestellen.

Joggingpakken en boekjes. Heerlijke zondagochtend.

Ik smeer wat op m’n gezicht en kleed me aan. Klaar voor voetbal!

Morris en ik bakken samen een pepernotencake, Koen is al naar voetbal en Benjamin slaapt.

Als hij wakker is rijden we naar Tilburg.

Meteen dit. Het is echt heel koud!

Robin is nog steeds geblesseerd, dus Benjamin neemt het er ff van. Knuffelen in de rust.

Dat dus.

Of ie een hapje van de slagroom mag, opa..

Mama heeft altijd mandarijnen voor ze bij. Sowieso hun lievelingsfruit op het moment. Die kunnen ze blijven eten!

Tijd voor wantjes.

Deze heeft geen zitvlees. Beetje hangen bij mij, en bij pap, en bij mam, en uiteindelijk wat eerder weer naar de kantine. Het is nu te koud om hem buiten te laten kruipen, en los lopen kan hij ook nog niet helemaal, dus nouja; zijn opties zijn beperkt.

De jongens verliezen met 1-0. Heel erg onnodig dus vet zonde.

Meteen naar huis. Opwarmen!

Mam en pap bellen onderweg of we niet even mee willen eten zodat we thuis niks meer hoeven. Daar zeggen we geen nee tegen.

Lekkere soep.

En spaghetti aglio olio met garnalen.

Ennn daar heb je ze weer samen!

Lady en de Vagebond!

Het is bedtijd! In bad, nieuwe frisse pyjama aan en dan lekker naar bed.


Wij kruipen nog even op de bank en dan houden we het ook voor gezien. Het was een heerlijk weekend. Echt. Weinig verplichtingen en ik had echt volle bak herfstvibes en dat was eigenlijk wel lekker ook. Komende week is eigenlijk een best wel niet zo heel erg boeiende. Ik moet alleen zaterdagochtend m’n ogen laten meten, even kijken hoeveel scheler ik er op ben geworden weer met dat dramatische zicht van mij, en verder is de agenda nog redelijk blanco. Daarover volgende week weer meer.

Vinden jullie kindjes Sinterklaas ook zo spannend? Of juist helemaal niet?

Voor nu bedankt ik je weer voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 19 comments
 • Petra

  Leuke plog !
  Ons zoontje word eind maart 4 jaar. En vind schoentje zetten verschrikkelijk spannend !
  Hij raakt totaal in paniek als hij in bed ligt als zijn schoentje klaar staat. Hij wil niet dat iemand bij ons binnen komt als wij slapen. Dus afgelopen weekend cadeautje in de brievenbus gedaan. Dat vond ie helemaal prima
  Fijne week

 • Sheree

  Hoii! Wat heb je toch altijd leuke kleding aan!! Waar zijn die toffe zwartw oorbellen van? Gr Sheree

  • bijzonderkleinwonder

   Van Aliexpress!

  • Steef

   Grappig doen wij precies zo! Kadootje half uit de brievenbus en pepernoten via kattenluikje!

 • Jose

  Zo schattig weer Michelle, heerlijk om te zien hoe je elke minuut zo van je jongens geniet. Zo herkenbaar, ik kan elke dag wel janken van geluk dat ik mijn kindjes heb, al kan ik mijn oudste (3,5) soms achter het behang plakken. Van de week was hij stout geweest en toen kwam hij terug van zijn boevenstoeltje en zei tegen mij (ik hoorde dus mijzelf): Jootje (zo noemt mijn man mij) we gaan even een afspraakje maken. Dan ben ik het alles weer vergeten hoor.

 • Lieke van Veen

  Dat van die hoofddeksels herken ik heel erg bij mijn neefje. Hij heeft een doorzichtige emmer en hij vind het helemaal geweldig om die op zijn hoofd te zetten. Wij vieren wel sinterklaas met cadeautjes maar voor de rest begrijpt hij het nog niet zo goed.

 • Heleen

  Prachtige jas! Mag ik vragen waar je die rode sjaal van hebt?

 • Anneloek

  Leuke plog! Mag ik vragen waar jullie tuinset van is? (De bank)

 • Laury

  Wat mooi om jouw vader met jouw mannen samen te zien ❤️ mijn vader is ziek geworden toen mijn zoontje 4 maanden oud was en overleed een maand voor zijn 2e verjaardag aan de 2e hersentumor. Ze hebben helaas nooit zo onbezorgd van elkaar kunnen genieten, maar als ik mijn zoontje in zijn ogen kijk dan kijk ik in de ogen van mijn vader ❤️

  • bijzonderkleinwonder

   Pfff wat een verdrietig verhaal! Er spreekt wel heel veel liefde uit je woorden. Hoop dat dat gevoel overheerst♥️.

 • Martine

  Leuke plog weer! Hier zoontje van 8 en 4 en allebei nog helemaal in de Sint Wij zetten de schoenen altijd in de hal, zodat de pietjes alleen maar de deur open hoeven doen en niet naar binnen komen. Dat geeft een hoop rust, misschien een tip voor je? Fijne week!

 • Andressa

  Zo heerlijk om de weekendplog weer op dinsdag te lezen!!
  Ik zeg officieel weer terug naar de oude situatie

 • Leanne

  Geweldig die foto van Benjamin bij de schoentjes! Eerst eten dan zijn cadeau! Ik hou ervan haha.
  Hier een peuter van net 3 die het allemaal ontzettend spannend maar ook reuze interessant vind.
  Geniet van deze gezellige tijd!

 • Jennifer

  Leuke plog weer! Word er altijd zo blij van! Ik zag laatst en tip op IG voorbij komen, voor kindjes die het snachts echt heel spannend vinden.. de ochtenddienst piet! Smorgens je schoen zetten (en dan bijv na de voetbal/school/andere bezigheden is de schoen op mirakele wijze gevuld! Vond m wel goed!

 • Nicole

  Een collega van mij heeft sinterklaas een brief gestuurd / in de schoen gedaan met de vraag of ze voorzichtig wilde zijn met binnen komen omdat haar dochter het zo spannend vond. Sinterklaas heeft toen terug geschreven dat hij voortaan het kadootje via de schoorsteen naar binnen zou laten glijden zodat ze niet binnen hoefden re komen. Resulteerde er wel in dat ze sochtends op zoek moest naar haar kadootje want die kwam natuurlijk niet netjes in de schoen terecht. Pepeenootjes zaten in een klein zakje. Vond het echt een leuk verhaal.

 • Youssra bl

  Super leuk plogje!! Wat een leuke familie zijn jullie, ik kan er zo van genieten om jullie te zien ♥️

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!