PLOG276: EEN DUBBEL WEEKEND

 In Persoonlijk

Goedemorgen op onze eerste officiële vakantiedag! We beginnen ‘m met een plogje van afgelopen weekend. Vrijdag, zaterdag en zondag. Van de verjaardag van Wen en de jongens uit logeren, tot een gigantische off-day, tot heel veel vakantievoorbereidingen. Vanalles wat, zullen we maar zeggen! Ik had een beetje voornemens om m’n laptop écht helemaal dicht te laten, maar ik vind het geloof ik net zo leuk om plogs te maken als dat veel van jullie ‘t vinden om ze te lezen dus toch: lees je mee:)?

Het is vrijdagochtend, en in plaats van de deur uit te gaan met z’n drieën hangen we lekker thuis. Koen is vroeg thuis omdat de zaak dichtgaat voor de vakantie, dus ik kan vanmiddag boodschappen doen. Geeft nu lekker de ruimte om in joggingpak op te starten samen.

Zitten we dan.. Ik moet die oudste smurf even op de gang zetten omdat hij niet lief is. Als ik hem weer ga halen wil hij heel veel knuffelen. Dus dat doen we dan. En Benjamin komt er ook bij, dus we zitten met z’n drieën op de gang.

Klaar met dat geknuffel: kasten leegtrekken. Morris verzamelt de knutselspullen omdat we iets gaan maken voor Koen z’n verjaardag.

Deze komt ook weer lekker van pas.

Doet hij ondertussen even stofzuigen. Is z’n nieuwe hobby.

Als Koen thuis is bij de jongens ga ik de deur uit voor mijn to do list. En ik begin voor de – hopelijk – voorlopig laatste keer hier: de radio in de auto gaf een of andere rare melding. Eerst geprobeerd te resetten, maar dat werd ‘m niet dus hij moest gerepareerd worden. Vervelend, maar wel fijn dat dit ook gemaakt is. Nu zijn we weer als nieuw.

Ik doe even een rondje Hout-Brox. Zie dit vest en dat vind ik heel mooi voor Koen. Even een foto’tje: kan ie kijken of hij het wat vindt. Neem ‘m overigens niet mee.

Viviën had m’n lievelingstrui in het blauw binnen, dus daarvoor ging ik even langs.

Maarrr ik vond ook dit setje. Zo weg van leren rokjes op het moment.

Daarna door naar de sportzaak: ik heb een nieuwe skibroek nodig. De broeken die ik had zijn allemaal te groot, maar het broekje wat ik twee jaar geleden kocht na de geboorte van Morris in maat 164 – ik was toen echt heel dun – kan inmiddels alleen met heel veel moeite dicht en dan kan ik er niet in ademen. Laat staan skiën. Blijkt nog niet zo gemakkelijk om een nieuwe te vinden, en dit is helaas allebei te groot. Gaat de zoektocht nog ff verder.

Kleren weer aan; gaan met die banaan.

Weekboodschappen en een beetje extra voor Koen z’n verjaardag dinsdag.

Eenmaal thuis zijn we zoete inval. Papa is er even, mama komt langs en Robin en Mees zijn er ook. Vakantie inluiden!

Even z’n skipakje passen. Zit precies goed!

Ennn onze lieve coupeuse stuurt een foto’tje door: ze heeft weer een lading sjaaltjes af. Heel fijn.

Peppi en Kokki. Zo lief samen.

We zien het allerlaatste kwartier van Evers op de radio. Heel gek: zijn ochtendshow is letterlijk het enige radioprogramma wat ik héél vaak luisterde.

We gaan eten. Soepie! Soppen ook..

Hap.

En dit is onooglijk, maar wel heel lekker. Verse tortellini met onder andere parmezaan. Linea recta naar m’n dijen, maar ZO lekker.

Mama stelt ineens heel spontaan voor om de jongens daar de laten logeren. Wen viert haar verjaardag en daar zou ik eigenlijk alleen heen gaan, maar gezien het feit dat ze net zo goed Koen z’n vriendin is als dat ze mijn vriendin is oppert mama dat we de jongens daar brengen en dan samen gaan. Dat doen we dus!

Morris vindt het helemaal leuk. Kan hij lekker met z’n nieuwe treinbaan spelen. Tot morgenvroeg vriendje!

Wij rijden even door naar De Wit voor de skibroekenmissie.

Die slaagt hier gelukkig wél, en ik vind ook de helm die ik wilde, met 50 procent korting. Heel chill.

Ik post deze foto op Instagram: het is vakantie. Ik stel de afwezigheidsmelding in m’n mailbox in en ik kan serieus oprecht bijna janken: was hier echt echt heel erg aan toe.

We zijn bij Wen!

Zo’n gezellige avond. Werd gisteren – donderdag dus – gewoon al 44. Of pas 44. Het is maar net hoe je ‘t ziet. We drinken er in ieder geval een wijntje op samen.

Na niet heel veel uren slaap gaan we zaterdagochtend de boys weer lekker ophalen. Het waren net twaalf uur zonder, dus niet per se noemenswaardig, maar wel fijn altijd fijn om ze gewoon weer bij ons te hebben. We blijven nog best een poos bij pap en mam..

En als we thuis zijn ligt deze op mat: voor opa! Hij heeft nog steeds een mobiele telefoon, dus we gaan proberen of hij hier een beetje mee uit de voeten kan. Ik kreeg ‘m opgestuurd van Doro als cadeautje voor opa en dat vind ik dus echt heel lief.

Big Brother is watching you.

En dit dan. Bijna een beetje engig. Ik merk vandaag dat ik de pijp echt heel erg leeg heb. Ik ben doodmoe. Een beetje verdrietig en gewoon echt heel erg moe. De jongens gaan naar bed voor een middagdutje, en ik doe precies hetzelfde.

Eind van de middag gaan we er toch even uit met z’n vieren. Ik voel me zo rijk als ik dit voor me uit zie lopen.

We moeten naar Kruidvat.

En Morris moet en zal het mandje sjouwen.

Deze nam ik ook nog mee bij de Hema..

En ik kreeg gisteren bij Viviën een cadeautje voor de fijne samenwerking wat ik nog niet had uitgepakt.

Ook al zo attent! En heel leuk op het aanrecht dit.

Ik verzamel wat skispullen van de jongens. Decathlon heeft heel veel van prima kwaliteit voor heel goede prijsjes. Tipje!

Kruidvat had de 1+1 actie op alle make-up, en daar kreeg je dit doosje bij. Beautyboek kan mooi mee op vakantie; dat komt goed uit. Een van de weinige momenten per jaar dat ik zoveel lees als ik graag wil lezen.

De buit. Tandpasta, gel voor Koen, make-upjes voor mij, deo en vitamines.

Deze twee spelen lekker verder, maar ik voel me ondertussen nog slechter dan straks en word er ook nog een hartstikke beroerd bij, dus ik kruip weer terug in bed. Het is écht nodig.

Vlak voor bedtijd van de jongens kom ik er toch maar weer uit. Avondritueeltje met z’n vieren.

Kijk hoe Morris naar Koen kijkt.. We lezen boekjes samen, zingen liedjes, en dan gaan de boys allebei lekker slapen. Zo fijn dat dat met Morris ook weer goed gaat.

Er komt een fikse doos binnen van Love my Veggies. Zelf besteld overigens; ik ben gewoon echt diehard fan. Hartjesontbijt, snoepsterren en smulstengels. Die gaan mee op vakantie! Ook top voor onderweg, die snoepdingetjes.

We kruipen op de bank samen om The Voice terug te kijken.

En ik zie de weersvoorspellingen voor de vakantiebestemming en dat stemt de mens vrolijk.

Voor het slapengaan moeten we deze nog even traceren, maar dan gaan we gauw slapen. Hopen op een goede nacht!

En die krijgen we. Om 9:30 worden we allemaal wakker. Ik voel me stukken beter dan gisteren. Gelukkig. We hebben een ontspannen zondagochtend. Kijk deze twee bedelen om een koekje bij hun vader.

Ik spring onder de douche terwijl Koen Ajax kijkt.


When tante Lotje even langskomt. HEEL veel knuffels.

Als Ajax klaar is en Lotje weer weg gaan we nog even het dorp in voor de allerlaatste dingetjes. Het is echt stervensdruk. Niet normaal; benen buiten overal. Koen vindt een nieuwe ski-jas. Daar loop je altijd net tegenaan als je er niet per se een zoekt. Typisch.

En ik vind een brede tailleriem. Die zocht ik nog voor over een aantal jurkjes.

Laatste dingetjes bij Het Wijnhuis..

En dan valt deze hummel zo tegen me aan in slaap. Zo groot, maar af en toe toch ook echt nog heel klein. Ik vind het heerlijk, dat kleine slapende mensje tegen me aan.

B mag de laatste paar meter in de auto bij Koen op schoot. Zo schattig. Hij houdt serieus dat stuur vast.

Thuis staan pap en mam op de stoep met oliebollen.

En we maken nog wat foto’s voor de HP-campagne met Coolblue. Ik vind het nog steeds zo gek dat ik met zo’n bedrijf mag samenwerken. Maar echt. En mijn contactpersoon daar is ook nog zo’n lieverd die er altijd aan denkt om kaartjes te sturen. Een kerstkaart, en laatst toen Morris ziek was. Echt heel attent, dat is niet nodig maar kan ik wel zo waarderen.

Ik werk nog even een HEEL klein beetje, de jongens gaan in bad, en dan is het bedtijd. Lekker kroelen. Kijk die rode wangetjes van het bad.

Hij slaapt weer binnen twee tellen. Ik hoop zo dat hij dit nog héél lang blijft doen, zo lekker tegen me aan in slaap vallen! Voelt zo fijn.. Goed einde van een dubbel weekend, en goed begin van een hopelijk heel mooie vakantie.

Vanavond is Kerstavond, dus ik wil jullie vanaf deze plek graag ontzettend fijne kerstdagen wensen. Geniet van elkaar, van je gezin en van iedereen die je liefhebt. En mochten de kerstdagen om welke reden dan ook niet zo fijn voor je zijn: een extra dikke knuffel van mij voor jou.

Heel veel liefs en extra dikke knuffels,

Recommended Posts
Showing 8 comments
 • Joor

  Voor jullie ook een hele mooie kerst en een fijne vakantie!

 • Sascha

  Jullie ook hele fijne dagen en vakantie… Heerlijk vooruitzicht. Voor Koen een hele fijne verjaardag. Geniet van elkaar.. Heel veel liefs..

 • Elke

  Fijne dagen voor jullie, geniet ervan!

 • Femke

  Wat een heerlijke plog, lekker druk! Fijn dat je jezelf na een goede nacht beter voelt :-). Ohhh herkenbaar tegen leuke kleding aanlopen als je het niet nodig hebt haha! Geniet van jullie vakantie!

 • Nicole

  Fijne kerst, geniet van je gezin en jullie vakantie.

 • Sabine

  Hier nog iemand van het smalle soort, Luhta skibroek is heel fijn en lijkt op die van Goldbergh. Geniet van de dagen met elkaar!

 • Birgit

  Hele fijne feestdagen gewenst en geniet van jullie welverdiende vakantie!

  Liefs,
  Birgit

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!