PLOG280: WINTERSPORT#4

 In Persoonlijk

Goedemorgen en leuk dat je er bent voor de vierde en laatste wintersportplog! Zo snel als zo’n vakantie lijkt te beginnen, zo snel is ie ook weer voorbij. Vandaag zie je onze laatste dag op vakantie en de reis naar huis. Doordat papa en mama eerder naar huis moesten liep ook hier de planning anders: we hadden anders op de terugweg nog met z’n allen overnacht, maar in plaats daarvan gingen we nu linea recta in één ruk door. Op klaarlichte dag. Ruim 1000 km. Vond het best nog even spannend hoe dat met de jongens zou gaan. Kijk je mee?:)

De laatste dag! We worden wakker en ontbijten met z’n allen. Koen en ik gaan al heel vroeg naar boven om een stuk te skiën samen, en als ‘t tijd is voor het dutje van de jongens zijn we weer beneden.

Simon – de zoon van de eigenaar – waar ik vroeger als kind altijd mee speelde geeft ons even een tour door de nieuwe kamers in het hotel die wellicht een optie zijn voor volgend jaar of als de kindjes iets groter zijn.

Deze kamer is zooo mooi.

En de badkamer ook. GROOT.

Een kamer met een aparte slaapkamer voor de boys erbij. Appartement zonder keuken zeg maar.

Het is echt heel ruim allemaal.

Eentje om te onthouden dit.

Kiwi eten met oma Joke. Laat oma maar schuiven.

We lunchen samen.

Pantosti met een gebakken eitje. Zo lekker.

We willen eigenlijk nog met Morris naar skiles, maar het sneeuwt als een malle en is -15 graden boven. Vinden we een beetje teveel van het goede. Morris is not amused, die wilde naar juf Michi, maar als ie buiten komt is ie ook heel gauw genezen. Koud!

We gaan de ski’s halen: kunnen die terug gebracht worden straks.

De jongens doen een dutje, wij beginnen alvast met inpakken, en daarna is het borreltijd.

Deze beentjes. Hij heeft er een donsvachtje op ook. En blauwe plekken.. Lomp is lastig.

De jongens doen nog een klein slaapje terwijl wij even in de sauna gaan. In plaats van afkoelen onder de koude douche doen we dat gewoon buiten. En dan nog even in het bubbelbad terwijl het sneeuwt. Best bizar. Ik kom er met bevroren haren uit.

Douchen en omgekleed. Klaar voor de laatste avond!

We gaan eten. Schlutzkrapfen als voorgerecht vandaag, en ik vind dit dus zo lekker dat ik nog een portie bestel. Kuch. Na de vakantie maar weer normaal.

Deze krijgt een ijsje na. Vraag me niet wat er met z’n haar is gebeurd. Iets met een overijverige vader en grijpgrage dreumeshandjes, gok ik.

Vis als hoofdgerecht.

EN apfelstrudel na. Rollend naar huis. We doen nog een spelletje iKnow en dan gaan we tukken: het zit erop! De laatste nacht in ons fijne bed. Ik baal er een beetje van, want ik heb hier zo mega lekker geslapen.

Donderdagochtend. We ontbijten om 8:00. De jongens hebben heel goed geslapen en moesten we zelfs wakker maken; ik was zelf heel onrustig. Zal wel door de reis komen ook.

Genoeg voor in de yoghurt wel. En dan nog iedere ochtend hetzelfde nemen. De jongens, en wij ook.

Nog één keer dit broodje.

En dit uitzicht.

En deze kamer.

En dan zijn we klaar om te gaan. Morris knuffelt Andreas gedag. Tot – hoooopelijk – volgend jaar!

De bus zit vol. Wagen volgeladen..

En dan gaan we rijden. Met z’n allen in de bus dus, omdat pap en mam de auto mee hebben genomen toen zij gingen.

Ik begin de reis naast Morrisje.

En Benjamin zit naast opa en oma. Hij wil mijn hand alleen vasthouden. Mega comfortabele houding.

Ik lees een tijdschriftje en maak een foto van dit als reminder dat ik deze film ECHT moet kijken. En Bohemian Rapsody staat ook heel hoog op mijn lijstje. Hebben jullie ze al gezien?

Kijk hoe hij mijn hand vasthoudt.. Met twee van die kleine handjes. Hij valt wel lekker in slaap zo en maakt echt een flinke ruk. Dat is fijn! Rijden met een uitgerust kind is toch net wat fijner dan met een heel vermoeide.

De laatste foto die ik vandaag maak is van ons middageten. Omdat we niet weten hoe de rest van de reis gaat verlopen eten we warm. Curryworst met frietjes; typisch Duits maaltje. Robin rijdt de eerste helft en daarna ga ik achter het stuur. Op een kwartiertje file na gaat de reis echt super voorspoedig, en rond achten zijn we allemaal weer thuis en dan zit het er écht op! We brengen de jongens naar bed, ruimen meteen alles op, en om 22:30 zitten we op de bank en is nergens meer aan te zien dat we weg zijn geweest. Behalve aan de herinneringen, want die zijn weer goud waard. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om op deze manier stukjes van onze vakantie te zien! De weekendplog komt nog, en twee vlogs – één van de week tot en met kerst, en een van de vakantie – en dan zijn we weer helemaal bij.

Dankjewel voor het lezen!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Kim

  Heel leuk de wintersportplogs! Krijg gelijk zin om ook te gaan 🙂 A Star is Born heb ik zelfs al 2 keer gezien, echt compleet van onder de indruk!

 • Linda

  Heerlijk om te zien jullie wintersport Niet ons ding maar zou wel heel graag onze jongens ook eens echt sneeuw laten zien en beleven..

 • Claudia

  Ben zelf geen wintersport mens maar zou het bijna worden door je plogs! Lekker meegenieten is het zo!

 • Marieke

  Wat leuk om van jullie vakantie mee te genieten!
  Het goed slapen zal wel door de berglucht komen.. wat is die fijn en gezond!
  Ben benieuwd naar de vlog 🙂

 • Fleur

  Had niks met Queen, (voor mijn tijd) maar Bohemian Rapsody vond ik echt supergoed. Kippenvel!

 • Jolanda

  Welk app/hotel zaten jullie?? Ziet er heeeel goed uit! Leuke plogs! Genoten!

 • Marieke

  Jaloers op zo’n fijne vakantie!!
  Ennuh…. Bohemian Rhapsody is écht ge-wel-dig!!

 • Kristin

  Bohemian rapsody – mooie film.
  A star is born – mooie film, prachtige liedjes. Maar bij het einde renden er mensen huilend de zaal uit. Dat je het even weet

  Heerlijk om zo mee te genieten!

 • Yvette

  A star is born wordt sowieso janken! Maar wel hele mooie film. Bohemian Rhapsody is ook mooi, maar meer een vast, soort biografie, verhaal.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!