PLOG287: VITAMINE D AUB

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De nieuwe week is weer begonnen en wij trappen ‘m af met de weekendplog van vrijdag, zaterdag én zondag. Een lekker lange is het. Hoewel de jongens en ik op vrijdag nog steeds niet helemaal fit waren hadden we wel een megafijne dag met z’n drieën. Op zaterdag genoten we van de zon en op zondag werd er gevoetbald. Echt, dat weer mensen; wat werd ik er blij van de afgelopen dagen. Het voorjaar komt eraan en dat doet me zo goed! Ik maakte bijna zestig foto’s van ons weekend.

Vrijdagochtend. We hebben geen al te beste week achter de rug. Benjamin was dinsdag ineens héél ziek, compleet met koortsstuipen en de hele toestand, en dat nam Morris vanaf woensdag over. Ik heb dus een paar keer huisarts en heel heel veel wasmachine gezien deze week, en bar weinig geslapen want de ene nacht de een bij ons, en de volgende nacht de ander, die dan alleen maar bovenop hun moeder wilden slapen. Toen ze pasgeboren waren was dat heerlijk, maar een kind van een meter en vijftien kilo met veertig graden koorts de hele nacht bovenop je is echt niet heel best voor je nachtrust. Ik voel me ook niet helemaal fit en ben snotverkouden, maar daar hebben ze neusspray voor zeggen we dan maar. Blij dat de lucht weer blauw is!

Hij is nog niet helemaal lekker.. Dat koppie spreekt boekdelen. Wel weer in zijn eigen bed geslapen vannacht, dus dat is fijn.

We gaan toch even de deur uit. Hopen dat frisse lucht en zon ons goed doen.

We zijn bij Isabelle. Kindjes spelen samen terwijl zij mijn nagels weer even fixt. Echt héél ideaal als je vriendin dat kan. Haha.

We blijven de hele ochtend. De deur open en lekker naar buiten. In Benjamin zit nog niet heel veel leven. Hij zit echt letterlijk een kwartier op dit fietsje zonder een vin te verroeren naar Morris en Nova te kijken.

Lachen naar Ies. Dat dan weer wel. En daar word ik dan weer heel blij van.

We blijven echt véél langer dan we hadden gepland omdat het zo gezellig is, maar als Benjamin zijn oogjes bijna niet meer open kan houden gaan we gauw naar huis. Het is ZESTIEN graden buiten. Hoiiii lente!

Binnen één seconde vertrokken.. Zo moe was ie.

Ik ga ff op de bank aan het werk en Morris ligt bij me. Ook fijn.

Bella is bij ons, en ik heb helemaaal geen zin om te koken, dus we bestellen frietjes. Dat was even geleden!

Ik maak me klaar om te gaan.. Beetje plamuur, andere kleren en aan ibuprofennetje doet wonderen.

We gaan hierheen! Met pap, mam, Robin en Mees: de pronkzitting.  Ben ik nog nooit geweest, en dat voor een Brabo.

Het is dus écht heel erg leuk! Nou ben ik niet per se een heel goede maatstaf want als er muziek is en een wijntje en goed gezelschap vind ik het al gauw leuk, maar we hebben ‘t echt naar onze zin.

Wen stuurt foto’s door van thuis. Kijk dat koppie van Benjamin.. Nog zo niet lekker. En het voelt zo niet oké om weg te gaan als je kinderen niet fit zijn. Maar we hadden deze kaartjes al, het is vijf minuutjes van huis en de jongens zijn in goede handen.

Menthe past op: dat is inmiddels heel vertrouwd. Ik krijg de hele avond updates en eigenlijk gaat het hartstikke goed. Ze zijn heel lief en gaan meteen slapen. Als ik dat weet kan ik extra genieten.

#nevernoteating

Spiegelselfie! Dit shirt van Chiquelle is m’n favoriete ‘feest’ top als ik niet weet wat ik aan moet. Altijd goed!

Mama is ook aan het vloggen geslagen. Nee niet dus; ze heeft alleen even mijn camera. ‘Is toch leuk als ik jou ook ff film?’; de liefste.

En zo is het maar net.

Oké. Dit was een korrrrte nacht. We sliep pas na vieren. Was écht heel gezellig! De jongens hebben allebei heel goed geslapen dus dat is fijn. De koorts heeft het pand verlaten!

Het is echt geweldig weer dus we gaan naar buiten. Lekker een stuk wandelen. Deze wil zijn zonnebril op. Serieus. Hoef niet proberen ‘m van dat gezichtje af te halen want dan maak ik geen vrienden. Prrrrima!

Morris heeft z’n blaffie mee. Op naar tante Lotje!

We drinken even iets, en als zij door gaan met klusjes in huis gaan wij door naar de speeltuin. Morris blijft zwaaien tot ze uit zicht zijn.

Deze kleine koalabeer wil alleen maar aan mij hangen. We voetballen even in het park, maar Benjamin zit nog helemaal niet lekker in z’n hum dus als het bedtijd is gaan we weer richting huis.

Benjamin slaapt, Morris eet.

Ondeugd.

En wij hangen op de bank en kijken een afleveringetje Love Island.

Mama stuurt dit door van de spaaractie bij de Plus. Of ik ook iets wil hebben.

En twee tellen later staat ze binnen met een nieuwe wasmand en opbergmandjes. Je kunt maar ergens blij van worden hè? Vind ik leuk voor als ‘t washok straks af is. Over een week of vijf is het hopelijk een heel eind klaar.

Ik zeg wel eens dat we niet romantisch zijn, maar hij heeft zo z’n momenten hoor. Bloemen!

Ik krijg ‘t op mijn heupen en zoek al mijn broeken uit.

Uitkiezen wat blijft, wat wegkan en alles sorteren op soort.

En dan leggen we de jongens er weer op tijd in. Morris slaapt binnen ‘n minuut. Dood en doodmoe was ie. Geen trapdienst vanavond!

We doen weer gemakkelijk.. Allebei zin in. Broodje kipshoarma. Simpel maar superlekker.

We duiken de bank op, kijken TVOH terug en gaan heel op tijd naar bed. Poging tot bijslapen.

Oké: bijslapen is geslaagd. Bijna negen uur aan één stuk geslapen. Dat is voor mij zeg maar het achtste wereldwonder. HEEL fijn echt. We ontbijten met z’n vieren.

Morris banjert nog lekker in z’n pyjama rond en besluit dan dat het prima weer is voor een fietstochtje. Door de woonkamer. Met helm. Welja.

Ik moet zelf iedere keer zo hard lachen om deze foto. Drie keer raden wat hier gebeurde!

Op de bank, in mijn badjas, met de zon op het gezicht, en twee spelende kinderen die eindelijk allebei weer wat meer zichzelf worden. Simpele geluksmomenten.

Ik haal deze muis uit bed. We gaan weer! Op naar voetbal. Hij heeft Morris z’n zonnebril te pakken gekregen.

Als we thuis weggaan zegt Morris ineens: ‘mam mag ik mijn tutje, ik wil even slapen in de auto!’ Dus ik denk, dat zal wel! Maar we zijn nog geen twee minuten onderweg, of inderdaad; hij slaapt. En als we bij voetbal zijn wil hij in de kinderwagen verder slapen. Dus zo geschiedde!

Voetbal kijken in de zon. Dat was me een potje lang geleden. Letterlijk.

Deze is wel lekker wakker. Krentjes eten!

En bij mama hangen, voor de verandering, omdat hij dat de hele week nog niet gedaan had. Haha. Plakdreumes<3.

‘BAAAAAAL’. Dat koppie.. Twee stuks doen wonderen.

Hé cappie!

When je in eerste instantie je vader geen knuffel wilt geven, en je oom wel..

Heb je dikke pech en wil je vader toch. Haha.

Als de wedstrijd bijna is afgelopen wordt Morrisje ook wakker.

Die stuift meteen richting de kleedlokalen. Theo zoeken!

Uiteraard weer ‘n lolly losgepeuterd.

En wij delen dit met z’n allen. Schransweekend weer dit! Komende week weer rem erop en sporten geblazen. Compensatiegedrag.

Blije gup.

Op naar huis. Spot Morris!

Deze speelt meteen weer aan.

En deze bespringt zijn vader.

En dan is het kaarsje weer opgebrand en komt ie lekker bij me liggen. Hoop dat de ziektekiemen nu écht de deur uit zijn hoor. Was wel echt een heel fijn weekend dit. Morgen – als jullie dit lezen vandaag dus – gaat Morris voor de allereerste keer naar de peuterspeelzaal. Hij vindt het helemaal leuk, ik vind het spannend. Ben heel benieuwd hoe hij het gaat vinden. En in de avond heb ik weer een afspraak voor mijn beugel! HEEL veel zin in. Kan echt niet wachten tot dat hele rijtje ondertanden weer netjes recht staat. Het wordt de eerste week in mijn nieuwe werkritme, dus we gaan zien hoe het gaat bevallen allemaal.

Jullie ook zo genoten van het zonnetje afgelopen weekend? Dankjewel voor het lezen weer:)!

EDIT: vorige week vrijdag kwam de video online die ik opnam met Willemijn en Martine! Ik vind het zelf echt een héél gezellige video geworden, dus mocht je ‘m nog niet gezien hebben en het leuk vinden om hem te kijken:

 

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Femke

  Heerlijk was het hè de afgelopen dagen! Ik heb er ook lekker van genoten, maar helaas ben ik bang dat de griep mij nu te pakken krijgt. Achja, lekker al 2 dagen aan de anti grippine en neusspray en so far so good. Hopelijk zijn de jongens nu echt goed opgeknapt :-).

 • Suus

  Inderdaad lekker weer de zon. Wist je dat je pas vitamine D aanmaakt als je schaduw korter is als jezelf bent fijn dat jullie allemaal waar opknappen!

 • Corina

  Leuke video!

  Wat een mooie theemokken. Waar zijn ze van??

 • Lore

  Vanwaar komt je leuke zonnebril??

 • Marloes

  Haha spot Morris… wat heeft dat lang geduurd eer dat ik het zag. De complete achtergrond ingezoomd incl heg met fietsje.
  Fijn dat jullie weer opknappen. Het goede weer doet wonderen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!