PLOG299: GEWOON GELUKKIG ZIJN

 In Persoonlijk

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog. Het extra lange – en warme! – paasweekend is weer achter de rug. Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik, want mensenkinderen wat was het fijn. Ik heb alle vier de dagen van ons weekend vastgelegd op beeld, en bizar veel foto’s gemaakt. Om die reden deze week dus weer twee plogs: van vrijdag en zaterdag, en van zondag en maandag. Vrijdag had ik boodschappendag met de jongens, zaterdag was een zaterdag zoals ik ze het liefste heb: kijk mee:).

Het is vrijdagochtend! Gisteren is de kast vrijwel helemaal afgemaakt. Nog een plank erin en aflakken, en dan is ie klaar. De deuren hadden we er even uitgepakt om ‘m goed te kunnen inrichten. Zo blij mee!

Ik heb hardgelopen, spring snel onder de douche en smeer wat op m’n gezicht. B slaapt nog, Morrisje speelt.

Blotebenenweer! Word ik daar blij van.

Ook wakker. Kijk ‘m nou.

Nog even samen boekjes lezen boven. Met matching schoenen. En polo’s. Vind het zo leuk als ze een beetje hetzelfde aan hebben. Had ik van tevoren zo niet verwacht.

Morris zal ‘t wel even uitleggen.

Fijn aan mooi weer: ‘s ochtends meteen de schuifpui open en naar buiten!

De jongens spelen terwijl ik een beetje werk. En gek: nu het warm is en de lange mouwen in de kast blijven zie je dus ineens steeds dat ik drie tattoos heb op m’n armen. Als in: ik vergeet het steeds maar nu valt het me heel vaak op.

‘Gaan we al?’

De serieuze blik van zijn vader.

We zijn bij de Lidl maar de appeltjes zijn op! Morris gaat aan Ralf vragen of hij misschien toch nog appeltjes heeft. Dat vind ik prima: zolang hij het netjes vraagt!

Ook een voor z’n broertje.

Het is weer dikke mik vandaag.

Deze boekjes hebben ze nu: zijn hier altijd groot favoriet geweest. Met geluidjes.

 

ZO blij met een croissantje.

27 graden. Dusdat. Lekker wegfikken in de auto; eer de airco de boel heeft gekoeld zijn we al op de volgende bestemming.

Bij de Ap!

Boekje gevonden in de auto: die wil Benjamin blijven lezen.

Ze zijn allebei zó verschrikkelijk lief vandaag. We gaan een ijsje halen. Daar is het weer voor!

Zit het hoor.

Ik ben niet per se heel sentimenteel op het moment, maar als ik ze zo zie zitten kan ik serieus wel janken. Geluksmomentje.

Morris wil bij de Intertoys kijken wat hij voor zijn verjaardag gaat vragen. Playmobil is het ding op ‘t moment.


Thuis breng ik Benjamin naar bed. Morris gaat de tuin in en ik ruim de boodschappen op. Volle groentenla!

Koen is op tijd thuis vanwege Goede Vrijdag, dus ik ga even naar Peugeot om de olie van de auto bij te laten vullen. En om weer even naar deze te spieken. De 5008. Spaardoel!

Dan even naar de Plus omdat mijn favoriete wijn van daar 1+1 gratis is: alvast inslaan voor Morris’ verjaardag. Daarna wip ik bij Lot binnen. Even bijkletsen!

Thuis tref ik dit aan.

Ik kreeg bij de Plus deze dingen mee die ze aan het plafond hadden hangen voor de Fabeltjeskrant actie. Zijn er twee helemaal door het dolle.

Zandkastelen bouwen!

De was weer buiten laten drogen: kneuterig maar zo fijn.

Zo. Voorraad! Kunnen we als ‘t goed is een hele poos mee vooruit.

Robin en Mees komen spontaan langs en we besluiten met z’n vieren te eten, maar als zij naar de Plus willen fietsen beginnen er twee te steigeren; dus hop mee op de fiets.

Mees en ik maken eten, Robin en Koen doen daddy day care in de tuin. Picknicken: dan eet Morris alsof zijn leven ervan afhangt.

Wij eten wraps!

Als Rob en Mees weer weg zijn en de kindjes slapen ga ik weer naar de sportschool. Vijf uit vijf deze week, hardlopen niet mee gerekend. Heb ‘t weer eens op mijn heupen.

BIJNA echt weekend.

Iemand die mij al heel lang volgt stuurt me dit door: ze gaat vliegen met haar kinderen en wordt net zo kriegel van rommel en toestanden als ik, en dus ook van al die losse zakjes en dingen in de handbagage. Heeft ze hier de snacks voor de kindjes in gedaan. En dat kan dan zo in de handbagage. Ik vind het een geniale tip.

Het is zaterdag. Mijn been begint langzaam iets minder blauw te worden, maar er zit nog steeds een dikke bult onder die snee.

Het eerste wat we ‘s ochtends doen: pui open.

De jongens spelen in de speelkamer. Het is nog niet af, maar we hebben er voor nu wel wat speelgoed gelegd zodat het uit de woonkamer is een zij het kunnen laten liggen. Toet Toet for president hier.

Ik douche, föhn m’n haar en doe een make-upje op.

En een jurkje aan. Ik word er zo blij van.

Kijk even wat een zee van ruimte nu hier het Ikea keukentje weg is. De kattenbak krijgt z’n eigen plek, maar die stond tijdens de verbouwing hier opgesteld. Blij als die zo weer gewieberd is want ondanks minimaal één keer per dag schoonmaken en katten die veel buiten zijn vind ik het maar ranzig.

Er wordt getekend door de jongens.

Ik ga even op pad.

Naar Vief! Ze appte dat ze een lange jurk binnen had waarvan ze dacht dat het echt iets voor mij is, en ondanks dat ik nooit lange jurken draag ben ik nu dus echt hélemaal om.

Weer thuis. Koen is in de tuin bezig dus ik sluit aan.

De boys moeten naar de kapper, dus ik ga de keuken in om de BBQ voor te bereiden. We hebben met het bedrijf ooit een raceteam gehad waarmee we tijdens het seizoen vrijwel ieder weekend op pad waren, van het TT-circuit in Assen tot Spa en de Nürburgring, en met een van de jongens die destijds monteur was en zijn vriendin heb ik nog steeds contact. Ze komen vandaag voor het eerst in heel lang bij ons langs. Vind ik echt heel leuk! Ik maak alvast een pastasalade klaar en marineer het vlees.

Hun dochter is ook mee en B is verliefd. Kun je zo zien hè. Morris slaapt even dus Soof en Benjamin hebben een bakje chippies voor hen samen.

Borrelplank voor we gaan eten. Ik had moeten turven hoe vaak jullie deze in soortgelijke samenstelling inmiddels voorbij hebben zien komen.

Morris is ondertussen ook weer van de partij en ze spelen zó lief met z’n drieën. Echt heel leuk om te zien.

Zit het hoor. Leuke kinders. Kijk die Benjamin liggen ook. Zo lekker opgevoed hè.

We maken de BBQ aan.

Paul met Benjamin en Soof. Zit maar een paar maanden tussen dus dat speelt lekker weg!

Als kinderbedtijd als even gepasseerd is gaan ze weer naar huis. Wij liggen de jongens in bed, en ik ben helemaal blij, want dit was echt zó gezellig. Zo gek hoe je mensen letterlijk jaren niet kunt zien, en hoe het dan toch voelt alsof het gisteren was.

Ik krijg deze geappt van Wen. Ik denk dat ik dit ben. Haha.

Hoe ik de rest van mijn zaterdagavond spendeer? Nou komtie hoor, hou je vast: ik poets schoenen. Jawel. Vorige week op de kop op de bar, deze week achter het aanrecht met een bak schoenpoets. Lekkere balans wel hè. Blijf je zo lekker van in evenwicht, zeg maar.

Zo. Die kunnen allemaal weer netjes de kast in. En dan is mijn lange weekend op de helft! Ik voelde me de afgelopen dagen echt heel gelukkig. Sowieso ben ik dat hoor, maar gewoon, dat het allemaal gaat en loopt en het goed gaat met de boys en het allemaal weinig moeite kost, gevoelsmatig ofzo. Fijn! In volgende plog zie je zondag en maandag. Een dag naar mijn schoonouders aan zee, en een dag brunchen bij mijn ouders en op het voetbalveld. Maakte ik ook weer heel veel foto’s van. Hebben jullie fijne dagen achter de rug?

Bedankt voor het lezen:)!

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Antoinette

  Leuke foto’s weer van een lekker lang en zonnig weekend!! Echt dit weer doet een mens goed! Wat leuk dat je nog contact hebt met Paul. Wij hebben hem na de “race tijd” ook nog een x gesproken, ze wilde toen nog iets afspreken om een soort “reünie “ te houden . Fijne dag vandaag en alweer benieuwd naar je plog voor morgen. Groetjes Antoinette

 • N.

  Hoe krijg jij de schoenzolen weer zo wit?

 • Linda

  Wat gezellig en leuk om te lezen.
  Hoe maak je die lekkere pasta salade?
  Groetjes Linda

 • Nanda

  Leuke plog weer; benieuwd naar deel 2!

 • Judith

  “Vroeger” las ik tijdschriften in bed, nu lees/kijk ik plogs, vind ze zo leuk om te volgen! ♡♡

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!