PLOG#3: EERSTE KERSTDAG

 In Persoonlijk

Eerste Kerstdag zit er alweer op! Koen werd 26, we werden wakker in Rotterdam, aten een gebakje, kregen wat bezoek en gingen ‘s avonds weer lekker uit eten! Kan vervelender. We deden vooral ook lekker rustig aan. Kijk je mee naar de foto’s?

IMG_3127

Allereerst even dit vakantiekiekje van mijn knappe man die vandaag 26 wordt! We kennen elkaar inmiddels 8 jaar, zijn 4 jaar samen en iets meer dan een half jaar getrouwd, en ik realiseer me iedere dag dat ik het gruwelijk met hem heb getroffen. Behalve dat ik ‘m natuurlijk een onwijs lekkerding vind, is hij echt de allerliefste en zorgzaamste man die ik me kan wensen!

IMG_3129

Wakker worden naast deze jarige Job! Het was een beetje een onrustige nacht. Ik had m’n voedingskussen natuurlijk niet bij, dus ik kon mijn draai niet vinden en wist niet hoe ik moest gaan liggen.

IMG_3138

Opstaan, badjas weer aan en tijd voor een make-upje! Vind ik altijd heel leuk in hotels, even op m’n gemakje mijn make-up en haar doen!

IMG_3142

Zo! Klaar voor vandaag! ‘Jurkje’ is een zwangerschapstrui van H&M Mama. Met mijn dwergenformaatje kan ie makkelijk als jurkje.

IMG_3144

De liften in het Mainport zijn van glas. Geeft mooie uitzichten op de Maas!

IMG_3147

Ontbijten! Weinig dingen fijner dan lekker uitgebreid ontbijten. Voor het geval je het nog niet helemaal door had; eten is echt een van mijn allergrootste hobby’s. Ik leef iedere dag van eetmoment naar eetmoment, haha. Ik ontbijt met wat brood met verse kruidenkaas, een omeletje met paprika en lente-ui, en wat Italiaanse ham. Yum.

IMG_3148

En dan is het tijd om naar huis te gaan. We rijden hier de Erasmusbrug op, op naar het Brabantse land;). Als we wegrijden begint het te regenen; we hebben gisteren echt geluk gehad met het mooie weer! Vind het nu niet zo erg, kruipen we zometeen gewoon lekker de bank op.

IMG_3150

Dit hoort erbij he, als voetballiefhebber én Feyenoord supporter. Even een kiekje van de Kuip, genomen vanuit de auto.

IMG_3152

Eenmaal thuis duik ik op de bank met een dekentje en mijn laptop om de plog van kerstavond in elkaar te zetten. Het maakt niet uit hoe warm of koud het bij ons binnen is; ik lig áltijd onder een dekentje!

IMG_3155

Halverwege de middag komen mijn oma, oom en tante even langs om Koen te feliciteren. Heel gezellig. We drinken een theetje, eten gebakjes en laten heel trots de kinderwagen, maxi-cosi en kleertjes van Frummel zien die zij natuurlijk allemaal even geweldig vinden. We vieren Koen z’n verjaardag nooit op de dag zelf, omdat iedereen op Eerste Kerstdag allerlei verplichtingen heeft, maar het is toch altijd leuk als er even wat mensen zijn.

IMG_3160

Als de visite weg is kruipen wij lekker in ons joggingpak op de bank. Benen omhoog, televisie aan en even niks. Hoort ook wel een beetje bij kerst vind ik. Overdag gewoon niets hoeven en een beetje lamballen. Bevalt ons hartstikke prima.

IMG_3179

We gaan weer uit eten met ons gezin, deze keer met opa erbij, dus ik maak me snel klaar om te gaan. Ik heb niet zo’n zin in de uitgebreide routine, dus ik werk m’n make-upje bij en trek een jurkje en mijn hakken weer aan en vind ‘t dan wel best. Op deze foto lijkt m’n buikje voor mijn gevoel nog wel mee te vallen…

IMG_3181

Maar dan van opzij: bam! Haha. Ik heb echt het gevoel dat mijn buik de afgelopen dagen ineens snel is gegroeid. En hij was al niet heel bescheiden! Vind het wel mooi hoor, het groeit in ieder geval behoorlijk ‘rond’.

IMG_3161

Selfie in de lift naar beneden.

IMG_3170

Ik vergeet compleet foto’s van de amuse, het soepje en voor- en hoofdgerecht te maken. Het toetje leg ik wel vast: dit was ZO lekker! Vooral die brownie en macaron. Heerlijk.

IMG_3166

We hebben een hele fijne, gezellige avond, met heerlijk eten en leuke gesprekken. We zijn wel allebei hartstikke moe. Niks doen kan soms zo zwaar zijn;).

IMG_3183

Eenmaal thuis wippen we nog even bij onze buurvrouw binnen. Die is pasgeleden verhuisd van het appartement onder ons naar de andere kant van de straat, en we gaan nog even langs voor een wijntje (en watertje voor mij).

IMG_3186

Uiteindelijk toch allemaal weer veel te gezellig, waardoor we pas om 01.00 weer naar huis wandelen samen. Ik heb de pijp behoorlijk leeg. Linea recta naar bed dan maar!

IMG_3189

Koen smeert mijn buikje nog even in zoals hij iedere avond doet, en dan is het tijd om lekker te gaan slapen! Morgen hebben we overdag niets op de planning. Lekker in huis rommelen, wasjes draaien, Engels voetbal kijken en een stuk wandelen. ‘s Avonds gaan we eten in Den Bosch met onze beste vrienden. Fijne vooruitzichten!

Hebben jullie een fijne Eerste Kerstdag gehad? Bedankt voor het lezen en tot morgen! X

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!