PLOG309: MAASTRICHT/1

 In Persoonlijk

Goede bloedhete dinsdagmorgen lieve mensen! Ook zo lekker aan het wegsmelten allemaal? Ik ga sowieso niet klagen want tien keer liever dit dan die zeikregen de hele tijd. Ik ben er weer met een nieuwe weekendplog vandaag, en ik heb besloten ‘m deze week te splitsen in twee delen want ik had ruim 100 foto’s! Dat zou wel heel gortig zijn voor ééntje. Twee plogs dus. Vandaag deel 1, van vrijdag en een deel van de zaterdag. Op vrijdagochtend deden de jongens en ik boodschappen, en daarna vertrokken we met z’n vieren naar Maastricht voor een weekend met mijn schoonouders en de broers van Koen met hun vriendinnen. Ik legde ons weekend vast:). Kijk mee!

We doen vrijdagochtend lekker rustig aan met z’n drieën. Ik werk een hoop was weg, pak alvast wat spullen in en ik doe de uitgebreide douche ronde. Dit luchtje gebruik ik echt al jaren in de zomer en het blijft favoriet. Kost in verhouding héél weinig en ik word er nog steeds zo blij van.

Hepi en Hepi spelen samen.

En we doen boodschappen. En als ik B z’n gordel losmaak kruipt ie liever achter het stuur dan dat ie uit de auto komt. Welja kind. Je bent al bijna 18.

Ik smelt in het kwadraat. We doen een rondje Lidl. Als in: groot rondje, want boodschappen voor 10 mensen voor 3 dagen is best nogal.

Daarna nog even naar de Appie. Al gaat Benjamin liever naar de glasbak. Vindt ie fantastisch.

Ik ga nog naar de slager, en dan naar huis, en daar tref ik een bestelling van Hilfiger voor de boys. Uitverkoopjes – hou ik van hè – en allemaal leuke shirts voor de zomer. Blij mee!

Als Koen thuis is rijden we thuis weg: op naar Maastricht. Bizar hoe zo’n ochtend dan altijd toch kneiterhectisch is. Twee kinderen, ‘n boel spullen in te pakken, boodschappen te doen.. Maargoed: we zijn er! We verblijven op het Dormio Resort. Nog nooit geweest, maar het ziet er mooi uit zo.

We hebben een zespersoons appartement voor de broers en aanhang en kindjes, en een appartement voor pap en mam. Wij zitten dus in deze en het ziet er serieus echt bizar goed uit allemaal.

Woonkamer.

En buiten. En dat dakkie kan ook open. Zo chill!

Morrisje helpt sjouwen.

En gaat daarna meteen aan ‘t spelen. Pap en mam hebben de Playmobil mee waar de jongens daar ook altijd mee spelen en dat valt in de smaak.

Ik duik gauw de keuken in voor een pastasalade voor bij de BBQ vanavond.

Even kijken hoe het eruit ziet buiten.

Daan & Jill zijn er ook!

We hebben trek dus ik maak even een borrelplank om de grote honger te stillen voor we echt gaan eten.

We hebben weekend:)!

Deze man krijgt lekker frietjes: met BBQ doen we ze allebei geen plezier.

En een ijsje na. Uiteraard. Vrijdag zonder ijs is een vrijdag niet geleefd, zeg maar.

Uitzicht bewonderen met ome Bram.

Wij kunnen het wel hebben zo.

De jongens hebben aan aandacht geen gebrek hier. Bevalt ze volgens mij prrrima.

Ik moet zo lachen om deze story van Jill. Hangen bij mijn jongste – maar wel grootste – schoonbroer (ik blijf hier DM’s over krijgen: ik weet dat het zwager is, maar ik vind dat geen leuk woord, dus ik doe ‘t gewoon zo want lekker recalcitrant).

Veel later dan normaal brengen we de jongens naar bed. Weer zo’n foto waar ik om moet lachen.

Maar Koen doet ook ‘n duit in het zakje hoor. Schijn bedriegt overigens: op deze foto lijkt het allemaal lekker vredig, maar hierna duurt het bijna twee uur voor de jongens ook echt slapen. Morris mist zijn eigen huis en zijn eigen bed, en Benjamin vindt het allemaal veel te gezellig.

Uiteindelijk slaagt de missie toch.

Na een heel kort nachtje zijn we zaterdagochtend op tijd weer op pad. De jongens worden wakker van het licht in de kamer, en om de rest niet wakker te maken gaan we lekker naar buiten. Het is nu al mooi weer!

Op naar de speeltuin.

Dit park.. Zo mooi. Morris heeft uiteraard zijn fietsje mee.

In de speeltuin! Schommelen.

En heuveltje op heuveltje af.

Appels delen.

Horen gewoon alledrie bij mij. <3

Als we terug komen is de rest ook boven water. Meteen maar weer dollen met Bram.

En lekker buiten eten!

Rijstwafels. Uiteraard.

Lookje van vandaag. Top van Vive, rok van Kiba. ZO anders dan wat ik normaal draag dus ik word er even een beetje onzeker van, maar uiteindelijk voel ik me er heel fijn in.

Na het ontbijt gaan we op pad!

Richting de stad. Benjamin kijkt zijn ogen uit.

ZO lief. Allebei overigens hoor, ze hebben het écht naar hun zin.

Lekker hangen bij tante Jill. Zijn de jongens allebei héél goed in.

We gaan met een boot richting de Sint-Pietersberg. Morris weet niet waar hij moet kijken. Zoveel indrukken.

Onderweg een raketje. Punten gescoord.

Zijn we. Na twintig minuten die letterlijk voorbij leken in vijf minuten. Ik ben geen held op dit soort boten, als het maar een beetje kabbelt word ik mega zeeziek, maar dat is bij deze niet aan de orde.

Zit ze hoor, ons vrouw. Haha.

Het is best een stukje omhoog lopen, dus Morris gaat op een gegeven moment op opa’s nek. Gaat net wat gemakkelijker.

En B geniet van het uitzicht.

We moeten twintig minuten wachten op de tour door de mergelgroeve, dus Benjamin pakt zijn speelgoed er even bij. Echt, hoe vaak ik al niet intens blij ben geweest dat die zak altijd in de auto ligt. Perfecte oplossing voor verveling of als er gewacht moet worden.

Tortel & Co. Lekker geposeerd toeristisch plaatje om deel 1 van deze plog mee af te sluiten. Morgen zie je hoe de rest van ons weekend in Maastricht eruit zag, met terrassen, wandelen, lekker eten en prachtig weer!

Ik wens je een mooie week toe!

Recommended Posts
Showing 9 comments
 • Linda

  Heerlijke plog.. Fijn zo’n weekend met zijn allen❤ Vind de rok je ook echt heel goed staan Fijne week

 • Milou

  Prachtig appartement zeg, wauw. En Maastricht is echt geweldig! Ik heb die ijsjeshouders nu al een paar keer bij jou gezien, zou hier ook een uitkomst zijn haha. Waar komen die vandaan?

  • Linda

   Ik heb ze ook. Weet niet of het dezelfde zijn maar de mijne heette dripsip. Vorig jaar bij Kruidvat gekocht 4 stuks. Ideaal!

 • Edith

  Ik ben ook benieuwd naar de ijsjeshouder! Verder leuke plog!

  • bijzonderkleinwonder

   Ja je hebt inderdaad Dripsip; die ik heb zijn iets anders en komen van Prénatal!

 • Lieke van Veen

  Wat een mooi park!
  Die outfit staat je echt heel leuk. Daar hoef je echt niet onzeker over te zijn.

 • Ilona

  Wauw, wat een mooi park. Die gaan we onthouden! Ik neem altijd (iedere vakantie, weekend weg, logeerpartij) een 2 persoons zwart laken mee zodat ik de kamer goed donker kan maken. + punaises en wasknijpers haha

 • Irene

  Lieve Michelle,
  Wat een heerlijk weekend moet dat geweest zijn! De outfit met de rok staat je geweldig! Je bent een prachtig mooi mens dus onzekerheid is niet nodig, al snap ik het wel heel goed!

  Liefs Irene

 • Samantha

  Ik dacht altijd dat ik de enigste was die schoonbroer gebruikte

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!