PLOG310: MAASTRICHT/2

 In Persoonlijk

Vandaag deel twee van de weekendplog. De zaterdagmiddag en zondag; nog steeds met de schoonfamilie in Maastricht. We deden een tour door de mergelgroeve, gingen terug met de boot naar de stad, deden een terrasje en aten lekker Italiaans. Zondag deden we rustig aan, wandelden we weer een stuk door de stad, aten we nog met z’n allen en gingen we daarna weer richting huis. Lichtelijk oververhit, maar heel erg voldaan. Kijk je mee naar het tweede deel van ons weekend?:)

We zijn nog op de Sint Pietersberg, bij Slavante. Robin en Bram staan elkaar te knuffelen, en áltijd als hij mensen ziet knuffelen moet Benjamin meedoen. Zie hier het resultaat. Haha.

We wandelen richting een ingang van de mergelgroeve met een gids en onderweg zien we alleen maar dit. Zo mooi!

Zo. Daar zijn we. Best fris hierbinnen, zo’n 13 graden, maar op een of andere manier is het ook met korte mouwen heel goed te doen. Morrisje mag een lantaarntje dragen en gaat bij Bram op de nek.

Kijk ‘m gaan. Hij vindt het fantastisch dat hij dat lichtje vast mag houden. B is ondertussen allang in slaap gevallen. Ik vind deze tour overigens oprecht leuk. Komt ook door de geweldige gids die we hebben, die het zelf allemaal megaleuk vindt en er dus ook echt heel enthousiast over vertelt. Vooral de link met de Tweede Wereldoorlog vind ik heel boeiend. Stukje geschiedenis!4

Halverwege de tour vraagt Morris aan mij of hij ook een tukkie mag doen bij mij. Ik denk eerst dat hij een grapje maakt, maar als ik hem zo optil en hem zijn tutje geef valt hij binnen een paar minuten op mijn arm in slaap. Dat was zó lang geleden. Ik kan het me niet eens heugen. Maar wel zo fijn, ondanks de vijftien kilo die ik extra mag tillen.

Ook na de tour slaapt hij gewoon lekker door.

Als ik hem niet meer kan houden gaat hij over naar Bram. Allemaal zonder wakker te worden. Zo moe was hij dus. Qua gewicht gaat het overigens wel, maar de combi van een eind lopen knal in de zon en een lage bloeddruk plus een peuter van 15 kilo voor aan me is op een gegeven moment niet ideaal meer. Gelukkig zijn we met genoeg vrijwilligers die hem even willen dragen.

Deze bink slaapt ondertussen ook nog steeds lekker in zijn karretje.

Op de boot terug naar de stad. Weer lekker bij me hangen.

En als we weer aan wal zijn een stukje bij opa. En hij doet al die tijd zijn ogen niet open. Slaap in te halen! Op zich geen wonder na dat gespook van vannacht.

Tijd voor een terrasje! We gaan bij Falstaff zitten. Robin, mijn schoonzus, heeft in Maastricht gestudeerd, dus dat komt handig uit.

En een grote borrelplank. Deze keer twee voor ons allemaal: is zo op. Lekker!

We zitten lekker in het zonnetje, en tegen etenstijd wandelen we door naar Il Giardino: we gaan lekker Italiaans eten.

Vooraf delen we een pizza Margherita met z’n allen, en bruschetta.

Morris krijgt pasta met rode saus en parmezaan. Zijn lievelings. Zal je niet verbazen dat dat bord zo goed als leeg gaat.

Omdat hij zo goed gegeten heeft krijgt hij van de ober een ijsje na. Of nouja, ijsJE. Zeg maar gerust ijs. Zegt ie natuurlijk geen nee tegen.

Ik eet ondertussen dit. Ravioli met truffel. Zo. Lekker.

Zondagochtend. Wakker worden met een theetje in de zon! De jongens hebben gelukkig iets langer geslapen dan gisteren en zijn tegen achten wakker.

Deze man. Wat een portret.

Aangekleed en wel. Even een boekje lezen nog.

We ontbijten weer met z’n allen!

Ik ga lekker in de zon zitten met mijn rijstwafels. Vind het af en toe heel lekker om dan even in mijn uppie te zitten. Ik vind grote groepen mensen echt supergezellig, maar af en toe een momentje alleen ook.

We gaan in eerste instantie heel de dag op het park chillen, dus ik trek m’n bikini aan met ‘n jurkje.

Maar dan verandert het plan en gaan we toch naar de stad, en met ruim 30 graden heb ik dan liever iets zonder mouwen, dus de grote wisseltruc.

We parkeren in Mosae Forum en lopen dan over de Markt richting de stad.

Langs het stadhuis op. Imposant gebouw.

We wandelen met een omweg richting het Vrijthof.

Tijd om af te koelen.

En voor mij om iets te eten. Dat moet ik dus de hele dag blijven doen met die warmte ondanks niet per se heel veel honger, maar anders kun je me sowieso ergens van de straatstenen schrapen en daar hebben we geen zin in vandaag.

Op het Vrijthof is een fonteinachtig watergebeuren, en laten de jongens nou net hun waterpistolen in de kinderwagen hebben liggen. Drie keer raden wie er mee aan de haal gaan.

Joe! Wel vet lekker om even af te koelen zo.

Benjamin wordt ondertussen wakker en wil ook. Natuurlijk. Alles wat zijn grote broertje doet..

Hij heeft zoveel plezier.

En deze snapt niks van het waterpistool maar vindt ‘t alsnog helemaal leuk.

‘Even vullen mam!’

Dus hop die fontein in.

Kletsnat. Goed voor de verfrissing.

Gaat ie weer. Doel bepalen.

Oké, zij dus. Haha.

We wandelen weer door naar Falstaff. Morris ligt in de kinderwagen en B wil graag een ijsje.

Dus dat halen we. Vegan aardbeienijs. Bevalt ‘m goed.

Rond vieren lopen we samen terug naar de auto. Benjamin z’n benen zijn te moe om te lopen, dus die gaat op Koen z’n nek, en Morris ligt lekker in de kinderwagen te slapen.

Eenmaal in het huisje pakken we alle spullen in. Dat is zo gebeurd! Daarna halen we beneden wat te eten op het foodcourt.

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Dikke knuffels voor iedereen.

Doeiiii tante Jill! De jongens houden het gelukkig allebei de hele autorit wakker.

Thuis moet er nog even gespeeld terwijl wij de spullen weer uitpakken. We kwamen thuis aan een letterlijk gesloten door: een kapot slot waardoor we niet naar binnen kunnen. Gelukkig hebben we een achterom.

Om en om rondjes rijden en elkaar duwen in de babyrollator.

Er komt een heel leuk pakketje binnen van Scholl om mijn voeten zomerklaar te maken. Geen overbodige luxe; gauw maar eens testen.

Daarna even wassen, boekjes lezen, en dan lekker naar bed. En zoveel moeite als het de afgelopen twee avonden kostte; zo gemakkelijk gaat het nu. In hun eigen bedjes vallen ze allebei meteen in slaap. Moe van alle indrukken! Wat een fijn weekend was dit. We hebben het zo gezellig gehad met z’n allen. Een betere manier om de 60e verjaardag van pap te vieren was er niet. Mooie herinneringen rijker!

Ik hoop dat jullie een mooie week hebben. Dankjewel voor het lezen! Zijn jullie weleens in Maastricht geweest?

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Lisette

  Toevallig ook afgelopen zondag in Maastricht geweest! 🙂 Waar wij ons over verbaasden dat mensen al in de rij stonden voor de winkels die open zouden gaan om 12 uur… wat een lol in die hitte, haha.
  Leuke plog weer! Leuk om te zien dat M&B zich bij de hele familie vertrouwd voelen.

 • Judith

  Leuke foto’s ♡
  Wat is Maastricht leuk hè, ik kom er ook zo graag!

 • Ray

  Wat een leuke plog weer!
  Vroeg me af waar dat mooie witte topje van is?
  Liefs!

 • Rachelle

  Ik ben wel vaker in Maastricht, het is maar 20 minuten van waar ik woon rijden naar Maastricht.

 • Sarah

  Geboren en getogen!! Mooiste stad van Nederland. De stad ga je steeds meer waarderen als je er zelf niet meer woont. Het leukste vind ik is dat als je naar de stad gaat mensen zich daar echt voor aankleden. Niet gauw een votje aan, maar altijd netjes en chique.

 • Claire

  Leuke plog! Mag ik vragen waar je rood/witte jurkje van is? (onder de foto met de rijstwafels)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!