PLOG311: VRIENDSCHAP VIEREN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! De kop is weer van de nieuwe week af en dat betekent een nieuwe weekendplog! Thanks voor jullie begrip voor het feit dat ze voortaan lekker op dinsdag online komen: zo fijn om het weekend echt weekend te hebben! Afgelopen weekend was zó ontiegelijk leuk. Vrijdag begon als een normale vrijdag en eindigde met een spontane BBQ bij ons in de tuin, en zaterdag gingen we naar Amsterdam met Miek en Tom. Zondag kwamen we terug en waren we niet heel veel meer waard, dus dat was verder vooral een luie dag. Ook lekker. Kijk mee!

Ik ben B vrijdagochtend kwijt. Trap 1 op: geen dreumes. Trap 2 op: staat ie. Medaille om, luiertje aan, en maar tandenpoetsen. Lekker bezig.

Fijn aan sporten en daarmee vet verliezen is dat alle broeken weer dit gaan doen. Enige nadeel.

SNEAK PEEK. Ik word intens blij van dit. De Audi-man facetimet met het nieuws dat de auto uit de fabriek is en laat ‘m meteen helemaal zien. En daarna volgt er een rits foto’s. Komende vrijdag mogen we ‘m ophalen. Echt, je hebt blij, en heel blij. Noem het oppervlakkig of materialistisch: als autoliefhebber verheug ik me hier gewoon heel erg op.

Mama komt even langs. Vervolgens breekt er alleen eentje de tent af als hij hoort dat ze naar opi gaat en dat hij met mij mee boodschappen moet doen.

Eindstand: jongens even mee naar opi, ik als een bezetene door de supermarkt zodat ik ze binnen een uurtje weer op kan pikken. Iedereen blij.

Als ik ze opga halen tref ik dit aan. Foto’s van de paardjes kijken samen.

En heel veel knuffelen.

Opi en z’n achterkleinzoons: beste vrienden.

‘Doei oma!’

Eenmaal thuis krijg ik zowat een hartverzakking als ik de tuin inloop en Meesje en Melle er al zijn. Haha. Ze komen even eten brengen voor de BBQ, want we hebben spontaan besloten dat vanavond te gaan doen.

Ik trek iets luchtigers aan: het is zulk lekker weer! Jurkje is van Vive.

Rosé erbij: niks meer aan doen.

De rest van de avond is heel veel wijntjes, biertjes, lekker eten en goed gezelschap. Tina is ook spontaan deze kant op gekomen om elkaar nog even te kunnen zien voor haar vakantie en dat is zo fijn!

Ze heeft dit mee, en dat is zó lekker! Het is iets Turks, ik heb geen idee wat precies dus als jij het wel weet; let me know. Neigt een beetje naar pizza, maar eigenlijk ook weer helemaal niet.


Wen appt dat de avondvierdaagse bij ons in de straat is, dus we lopen gauw even naar buiten om Bella een knuffel te geven.

Kijk Morris hangen. Zo blij om z’n vriendin te zien.

Best indrukwekkend, zoveel kinderen bij elkaar.

Ze lopen weer door, dus wij keren weer om. Dit plaatje is toch om te smelten?

En dit is een van mijn favoriete foto’s van Robin en Mees met Benjamin. Zoveel liefde.

We gaan lekker eten! Worstjes van de BBQ zijn favoriet bij de jongens.

Knuffelen met Tien.

En de rest van de avond vooral veel dit.

Het is zaterdag: we gaan naar Amsterdam!

Miek en Tom komen bij ons, en Miek mag gelijk aan ‘t werk van Morris:’).

We zetten samen de jongens af bij pap en mam. Het speelparadijs is weer voor geopend verklaard. Ze hebben nét tijd om even naar ons te zwaaien, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Zo fijn dat ze hier zo graag naartoe gaan.

Wij logeren op een woonboot, en echt, Dit is ZO leuk. Voor je denkt dat er een vlek in het laken zit; nein. Is de weerkaatsing van het licht. Haha. Maar in ieder geval: Houseboat Tante Piet dus, écht een aanrader als je met twee stellen bent.

Vorig jaar augustus waren Miek en ik 25 jaar vriendinnen. Zij is 10 dagen jonger dan ik en we zijn letterlijk samen opgegroeid. Gaan we nu dus vieren. Met onze mannen.

We lopen de straat uit naar Hanneke’s Boom. Het is zo bizar warm: we gaan lekker terrassen.

Met dit uitzicht. Kan slechter.

Lunch.

<3

En nog meer eten.

B vermaakt zich ondertussen heel goed bij pap en mam.

En wij vermaken ons hier!

Lekker in het zonnetje. Er wordt volle bak gezwommen, en het is dat ik mijn bikini niet aanheb; anders was ik ook gegaan. En dat wil wat zeggen. Zo warm is het dus.

Dan maar zo. Voeten in het IJ, rosé erbij. Niks meer aan doen.

De jongens halen even boodschappen zodat we wat op de boot hebben ook.

En Miek en ik chillen nog even aan het water. Rond zevenen lopen we terug. Tijd voor een klein powernappie voor Koen en Miek, en voor wat eten en ons opfrissen. We wilden in eerste instantie ergens een hapje eten, maar we gaan voor Thuisbezorgd omdat het op de boot zo fijn is.

Flip is bij Awakenings en die stuurt filmpjes van de eindshow: als die is afgelopen komen Lot en hij ook naar de stad.

Ik heb trouwens m’n lievelingsjurk weer onder het stof vandaan gehaald.

Drankjes op het Rembrandtplein.

Op ons!

Als Lot en Flip er zijn gaan we naar Bolle Jan. Proost!

Ik ben echt zwaar in m’n element met deze vijf. De twee vriendinnen waar ik babyfoto’s mee heb en hun mannen, en mijn eigen man. Het is echt zó gezellig.

Goed trio. Het is zo’n avond die je nog honderd keer over zou willen doen. Na vieren nemen we de Uber terug naar de boot.

Begint het gewoon alweer licht te worden!

Na te kort maar prima slapen zo wakker worden. Iets met vannacht geen zin om m’n oogmake-up eraf te halen.

Wakker worden in het zonnetje.

En dan weer richting huis! Doei Tante Piet. Sowieso tot een volgende keer; wat een fijne uitvalsbasis was dit. We betaalden letterlijk €6 voor een taxi naar het Rembrandtplein, maar wandelen had ook prima gekund – als ik m’n hakken uit had gelaten en het niet zo bloedverziekend heet was geweest. Leuk plekje!

Op naar de auto.

Lekker richting huis. Zo fijn om dan weer naar de jongens te gaan.

Die hebben alleen een beetje lopen spoken vannacht, dus Benjamin ligt alweer te slapen en Morris chillt lekker op de bank. Ze blijven nog even bij mam tot B wakker is.

En wij halen ondertussen wat te eten. Een potje honger, dat is echt niet normaal.

Broodjes in de tuin om de leuke dag met Miek en Tom af te sluiten.

En dan zijn deze helden weer thuis.

Morrisje slaapt op de bank.

En wij chillen in de tuin. We voeren echt niks uit; alleen maar aandacht voor de jongens. Heerlijk.

We eten lekker samen.

En dan brengen we de jongens naar bed en gaan wij weer terug de tuin in. Hapjes op tafel; potje Yahtzee erbij, terug naar de burgerlijkheid. Ook fijn!

Zie hier het bewijs: Miek en ik als baby.

En Lot en ik als baby. Augustus 1993. Lot is 11 dagen ouder dan dat ik ben, en ik ben weer 10 dagen ouder dan Miek, maar alle drie augustus 1993 baby’s.

En 25 jaar later! Wat was dit een geweldig weekend. Ik heb zó intens genoten en ben zo blij met de nieuwe herinneringen die we gemaakt hebben. Vriendschappen om voor altijd te koesteren.

Komende week is een ramvolle. Vanavond ga ik naar de musical van Bella, morgenavond hebben we niks, donderdagavond ene bruiloft, vrijdagavond een verjaardag, zaterdag een BBQ en zondag het afscheid van Koen bij Prinses Irene. ENNN we mogen vrijdag de auto dus gaan ophalen. Maar dat zien jullie allemaal in de plog van volgende week. Voor nu bedank ik je voor het lezen en wens ik je een goede week toe.

Recommended Posts
Showing 7 comments
 • Milou

  Superleuk om te zien dat jullie zoveel jaar later nog vriendinnen zijn. Lijkt me echt waardevol. <3 Succes deze (drukke) week!

 • Aniek

  Wat een heerlijke gezellig week weer! Ik snap dat je heeeeuuul blij word van jullie auto. Prachtige auto ben heel benieuwd hoe die helemaal is 😉 zo mooi om te zien dat mees zoveel liefde heeft voor jullie jongens. Warme familie !!

 • Dorien

  Wat een heerlijkheid! Jullie slaapplek ziet er super uit, staat genoteerd! 🙂
  Zo benieuwd naar jullie autooo!!
  Oh en ik ben ook zo’n augustus ’93 baby! Goeie lichting haha.

 • Rianca

  Wat een heerlijk weekend en wat een toffe slaapplek. <3 Ik snap je auto kom maar snel gevoelens trouwens helemaal. Het is zo tof om je nieuwe schone 3 kilometer gereden bolide op te halen en er dan zelf in te mogen rijden. Wij hebben vorige maand onze nieuwe Clio opgehaald. Heel tof!

 • Lieke

  Overnachten op een woonboot lijkt me echt gaaf! Jullie nieuwe auto ziet er heel mooi uit.

 • Eefje

  Bijzonder hè, zulke jeugdvriendschappen. De getuigen van je leven!
  Logeren de boys ook wel eens bij Koens ouders of passen zij wel eens op?

 • Marloes W

  Het is Turkse börek. Volgens mij Kıymalı su böreği (börek met gehakt).
  Kan het niet goed zien op de foto.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!