PLOG323: TWEE FEESTJES

 In Persoonlijk

Goodmorning lieve mensen. De vakantie is écht voorbij: het echte leven is weer begonnen. Morris ging gisteren voor het eerste weer naar schooltje, en wij zijn allebei weer aan het werk. Voelt ook meteen weer ‘normaal’. In alle opzichten weer terug in het normale ritme, dus ook hier: vandaag weer een weekendplog! Afgelopen weekend was héél fijn. Ik vierde op vrijdag mijn verjaardag, op zaterdag gingen we naar een feestje en op zondag kwamen we bij van de dagen ervoor: heer-lijk. Ik maakte foto’s van de laatste drie dagen die voelden als vakantie:

Het is vrijdagochtend. Ik ben vrij vandaag, redelijk vroeg uit de veren, en ik bedenk dat het een prima moment is het om het laatste stukje van de overkapping wit te maken. Eerste twee lagen zitten erop terwijl Benjamin nog slaapt: lekkere timing.

Lekker ontbijten samen! Yoghurt. Natuurlijk.

Deze man. Echt. Dat hij nog nooit iets heeft opgelopen met al die gekke capriolen van hem – klopt heel hard af – is echt een wonder. De voorzichtige van de twee breekt z’n polsje zwaar ongelukkig, Stef Stuntpiloot komt er steeds zonder kleerscheuren vanaf. Godzijdank, dat dan weer wel.

Lookje van vandaag. Ik ben fan van deze combi. Vind het op een of andere manier heel leuk staan zonder te hard m’n best gedaan te hebben. Zeg maar.

Robin en Mees stelden gisteravond voor om iets leuks met de jongens te gaan doen. Kon ik op m’n gemak alle verjaardagsboodschappen doen, en zij een gezellige dag maken met de jongens. Zo lief en zo fijn ook. Van die momenten waarop ik zo blij ben dat we zo’n goede band hebben en elkaar zo vaak kunnen helpen. Ze komen ze met de fiets ophalen. Op naar de kinderboerderij.

Dat vinden ze heeelemaal geen straf!

Tijd voor ‘n sapje.

En voor knuffels met tante Mees. Volgens Robin zeiden ze hier dat ze tante Mees héél lief vinden. En terecht, want is ze ook.

Ik rijd eerst naar het Wijnhuis om de chardonnay te halen die mam en Mees altijd drinken. Ik had al een doosje gehaald maar weet niet of het genoeg is, dus nog eentje reserve.

Ondertussen krijg ik deze foto’s..

En daar word ik heel blij van.

Rondje Lidl en Jumbo gedaan: wagen volgeladen.

De jongens gaan met Robin en Mees pannenkoeken eten. Die slaan ze niet af!

Beetje stroop hoort erbij. En suiker. En alles zelf doen. Ze gaan helemaal op.

Op de terugweg van de Pannekoekenbakker nog even langs oma haar plekje. Als Morris thuis komt zit hij er nog steeds vol van. Hij begrijpt dat oma dood is en niet meer terugkomt, maar dat plekje begrijpt hij nog niet helemaal. ‘Oma is nu een steen’, zei hij. Tsja. Het is ook lastig te begrijpen, maar ik vind het wel mooi als ze daar komen.

Ik ga aan de slag met de hapjes. Ik maak de pizzarolletjes naar het recept van Elise van EliseJoanne.nl, maar de kneus hier weet niet of ze de lange of korte kant moet rollen. Ik app haar foto’s voor approval: zo goed? Blijkt dus niet zo te zijn, want eigenlijk moet de korte kant, maar ik ben eigenwijs en doe toch de lange in het kader van extra veel rolletjes. Haha.

Pakt gelukkig goed uit! De eerste lading doe ik met vlees, de tweede met vis. Eind van de avond zijn ze allemaal hartstikke op.

Deze man doet even een chillmomentje op de bank. Als een volwassen vent, met z’n benen over elkaar.

Deze is niet helemaal in z’n element, en wil alleen maar bij mij. En ik heb heel veel hapjes te maken, dus dat schiet lekker op. Gelukkig blijkt dit een goede oplossing. Stoel aan ‘t aanrecht en meekijken.

Als we de jongens in bed aan het leggen zijn appt papa. Hij heeft als verrassing hun warmtelamp onder onze overkapping gehangen. Wij zitten daar heel veel, ook in het  najaar en zelfs in de winter, dus helemaal blij mee. Komt goed uit voor nu!

En het ding geeft me ‘n partij warmte af. Later blijkt dat we ‘m helemaal niet nodig hebben. Meerrrr dan warm genoeg vanavond.

Kindjes in bed, gauw gegeten, onder  de douche gesprongen en aangekleed: wel zin in een klein feestje.

Jip van Jippies komt weer een heerlijk taartje brengen.

En blondies en brownies. M’n lievelings. ZO LEKKER. Die brownies zijn met salted caramel…

Blijft leuk, een kaarsje uitblazen.

Daar ook nog een enigszins fatsoenlijke foto van maken blijkt mission impossible. Mama doet de poging. ‘Mies, dit wordt ‘m niet, ga ff op je hurken ofzo’.

Dus zo gezegd zo gedaan. De knapste foto uit de historie van de mensheid is gemaakt. Kuch. Maar boeie, want het moment was leuk, mam en ik moesten er allebei om lachen, en ik heb m’n kaarsje uit. Dus.

De keukenbrigade. Die hapjes moeten ook op tafel. Meesje helpt mee, Bel en Tien helpen mee.

Vriendinnen<3. Ik ben zo blij dat ik m’n verjaardag toch weer gevierd heb. Al is het maar klein, ik vind het zo leuk om al onze vrienden om mee heen te hebben.

Ennn dan dit. Volgens de iPhone is deze foto om 2:30 uur gemaakt. Benjamin werd wakker, ging niet meer slapen, maakte Morris wakker met z’n gehuil, en toen was er geen eer meer aan te behalen. Dus hup, mee naar beneden dan maar. ‘t Is niet anders. En mocht je ‘t je afvragen: ja, dat is een grote kring in de bank. Wordt gelukkig binnenkort weer helemaal gereinigd.

Uiteindelijk is het VIJF uur als de jongens weer gaan slapen. En wij dus ook. Zaterdagochtend app ik Lot of ze haar pet meeneemt naar Strafwerk. Is niet, dus ik kan ‘m mooi lenen voor het festivalletje waar we heen gaan. Volgens de voorspelling valt het wel mee met de regen, maar beter het zekere voor het onzekere: zo’n hekel aan een nat hoofd.

Deze twee zijn vannacht weer vergeten en spelen lekker samen.

Ik maak tosti’s voor ze en die eten we lekker lui in pyjama op de bank op. Moet kunnen. Koen slaapt uit.

Benjamin gaat naar bed voor een tukkie, Morris jat nog een beetje tosti van Koen. Tosti’s zijn het nieuwe ding hier.

Menthe komt om op de jongens te passen, en wij gaan naar het feestje. We parkeren de fietsen bij auntie en we hadden hun schop nog bij ons vanwege de bamboepraktijken, dus die nemen we mee op de fiets. Eerst ff bij Lot en Flip die pet halen. Ze zijn niet thuis, dus Koen stuurt deze foto van hun voortuin – die nog in aanleg is – en zichzelf: of ie alvast ff zal beginnen. Ouwe hovenier.

Onderweg. HEEL fijn, zo’n feestje dicht bij huis!

Even een update naar mama: blijf prima droog met die pet en de rosé is ook goed te doen. Dat het geen porem is met dat ding op de kop vergeten we voor het gemak. Alles voor het goede doel.

Lekker met de meidennnn. En de mond wijd open, want zo fotogeniek is ze hè. Pet af en jasje uit ondertussen: het is best prima weer.

Wen is er ook <3.

Weer een update naar mama. Pet weer op en jas weer aan. Haha. Bijna niet serieus te nemen zo.

Het is echt véél leuker dan ik van tevoren had gedacht, superveel bekenden en alles helemaal gezellig, dus als het is afgelopen gaan we nog even naar de kroeg – wat altijd de allerdomste beslissing ever is, want voegt echt helemaal niks toe – en dan rond enen naar huis. Ik heb trek want van eten komt nooit zoveel, dus ik neem nog een brownie. Smaakt prima.

Zondag. BRAK.nl.

Dat je man dan verse jus perst. Voor het hele gezin. Prima voor de vitamientjes wel. Voelt als geen overbodige luxe na twee dagen feest.

Deze man vindt het ook lekker.

We appen onderling ff door wat de stand van de stappenteller is. Haha. Ik val op de dag van zo’n festival altijd meer dan een kilo af. Continu staan, continu dansen, drinken en heel veel plassen – ja sorry, tmi – en weinig eten.

Maximale hangdag.

When facetimen met ome Flip life is. Kijk die snoet van Benjamin. En maar lachen. OME TLIPPIEEEE.

Bedtijd komt op tijd vandaag. Ze gaan snel slapen, en wij duiken de bank op voor een filmpje. Ik vraag om tips van jullie, en die krijg ik heel veel. We kijken Endless Love. Aardig cliché, maar de actrice in de vrouwelijke hoofdrol is bloedknap en er is wel een soort chemie tussen haar en haar mannelijke tegenspeler, dus het kijkt lekker weg.

We sluiten het weekend af met een wasje – en een stapel kratjes die terug naar de supermarkt moet – en dan kan het echte leven weer beginnen! Dit was wel een heel fijne afsluiting. Hoop dat jullie een lekker weekend gehad hebben. Komend weekend gaan wij een weekend weg met vrienden, naar Kamperland. En het wordt nog mooi weer ook, dus we blijven toch nog een beetje in het vakantiegevoel.

Bedankt voor het lezen!

:

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Mirte

  Haha, het is nu net of je moeder en Mees samen misschien meer dan een doos wijn soldaat maken in een avondje. Gok van niet, maar anders neem ik mijn pet wel voor ze af. Zou alleen niet met ze willen ruilen de volgende ochtend 😉 En over een pet gesproken: die kun je prima hebben hoor! Was weer leuk om mee te mogen kijken met jullie weekend, pik je toch wat van de gezelligheid mee 🙂 Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag ook, prachtige leeftijd!

  • bijzonderkleinwonder

   Hahaha neeee er waren gelukkig meer witte wijn drinkers! En die ene doos bleek genoeg. Maargoed, die andere eet geen brood en schiet geen wortel. Goed voor de voorraad. Dankjewel! X

 • Judith

  Ik ben benieuwd naar een beugelupdate; wat een prachtig gebit heb jij zeg!

 • Manon

  Kamperland, wat leuk! Ik woon in Zeeland, voor een vakantiegevoel kun je hier zeker terecht! Veel plezier in het Zeeuwse!

 • Mar

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een leuk feestje en prachtige taart! Leuk om de vakantie plogs te kijken! FB en IG is verleden tijd, maar erg leuk om je hier nog te kunnen volgen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!