PLOG326: FEESTJE VOOR BENJAMIN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen! Het wordt bijna een beetje saai om ‘feest’ in de titel te tikken; maar augustus is hier nogal een feestmaand. Die is per gisteren officieel afgelopen, maar de foto’s van afgelopen weekend hebben jullie wel nog van me tegoed. Op vrijdag werd onze lieve kleine Benjamin TWEE jaar. Omdat hij er nog niet zo heel veel van begrijpt dat hij jarig is en we zaterdag zijn feestje op de planning hadden deden we vrijdag lekker rustig aan. Ik beloofde hem een taartje dus we waren een poos in het dorp, en we speelden lekker thuis met z’n drieën. Ook fijn! Zaterdag zijn feestje dus, en zondag volle bak bijkomings van weinig slaap. Kijk mee.

Vrijdagochtend. De slingers waren er twee weken vanaf, en mogen nu weer aan ‘t plafond: Benjamin is jarig vandaag!

Hij snapt er zelf nog niet zo heel erg veel van. Koen is niet thuis, we zijn met z’n drieën, en ondanks dat Morris en ik zowat onafgebroken lang zal Benjamin leven met heel veel hoera’s voor hem zingen blijft het volgens mij een beetje een abstract begrip. Hier dacht hij dat hij het leuk vond om in een ingeklapte kinderwagen te gaan liggen. Daar dacht vrij snel toch anders over.

Ik heb weer een van m’n favoriete Karen Millen jurkjes aan. Met Converse.

Ik heb deze kruimel een taartje beloofd voor zijn verjaardag, dus die gaan we eten. Puntje bij paaltje wil hij alleen heel die taart niet en maak ik hem zelf burgemeester.

De koekjes die ik bij de thee krijg en mama bij de koffie eten ze wel met smaak op.

Proosten met verse jus.

En terwijl ik die taart dus opeet die hij ineens niet meer wil – dusssss – leest hij even een boekje. In de chillmodus.

Daarna wandelen we een rondje dorp. Benjamin loopt, Morris fietst. Mama en ik wippen even héél snel bij Snuf & Shoe binnen voor de allerlaatste ronde sale: helft van de helft.

Dan is er vaak bijna niets meer, maar ik loop dus nét weer tegen deze aan en ik vind ze fantastisch. Die gaan mee naar huis voor een prikkie. Zijn van AGL.

Als je vriendin dit naar je doorstuurt.. :’) Als je dus één keer per week, zeg op vrijdagavond of zaterdag, vier wijntjes drinkt, en verder helemaal niet, ben je een zware drinker. Ik vind het bijzonder.

Deze man mag kiezen wat hij wil eten voor lunch.. Dat is niet zo moeilijk. Dat tong uitsteken is trouwens he-le-maal het nieuwe ding. En hij vindt het zelf hilarisch dus het is ook nog niet zo makkelijk af te leren. Draak.

Worstenbroodjes van Thijs! We gaan lekker naar Van Eijck. Mama, ik en de jongens.

Op je verjaardag mag alles. Kijk die snoet van Morris. Ik ging helemaal stuk om deze foto.

Ff knuffelen tussendoor. Moet extra als je broertje jarig is vindt Morris. Of B het daarmee eens is weet ik niet zo goed. Haha.

Mama maakt deze foto van Benjamin en mij en die zet ik op Instagram: zo lief al jullie felicitaties.

We komen Nova en haar oma tegen in het dorp. Jongens meteen helemaal door het dolle dat ze hun vriendin zien.

We gaan door, maar niet voordat Morris even een kusje heeft gegeven. Knuffelkont.

En dan een ijsje om de feestvreugde compleet te maken.

In het kader van dat hij die taart niet wilde: helemaal goed. Ijsmonsters. Dat wordt nog afkicken als de zomer zometeen voorbij is.

Als we weggaan uit het dorp gaan we even de auto wassen.

Vinden deze twee heeel rustgevend.

Ik maak avondeten voor de jongens, dus zij eten buiten terwijl wij Benjamin zijn verjaardagscadeau in elkaar zetten. We hebben dit speelhuisje voor hem gekocht. Of eigenlijk voor allebei natuurlijk. Dat in elkaar zet proces vinden die twee zo interessant dat ze al in het ding zitten voor het überhaupt klaar is.

Ik kleed me even om: we gaan naar het feestje van Mees. Zij was gistern als jullie dit lezen – 2 september – jarig, werd 22, maar vanavond viert ze alvast haar feestje. Daar zijn we bij!

Opa is er ook, dus die heeft Benjamin zo gevonden.

Die onderonsjes. Zo mooi. We blijven langer dan verwacht, maar het is heel gezellig, dus helemaal prima. Thuis gaan de boys linea recta naar bed. Wij ruimen de tuin op en maken het speelhuisje af.

Koen is mega moe, maar daar heb ik niet zo’n last van. Jacq appt dat ze in Eindhoven is, bij Sneakerz in de stad. Dus daar rijd ik nog even naar toe.

En dat is héél gezellig met deze twee.

Zaterdagochtend: het speelhuis is een grote hit. Ze zijn nog niet wakker of ze zitten er al in.

Winkeltje spelen. ‘Heb jij ICE CREAM VOOR MIJ BENJAMIN?’

Dit is ‘m dus. De Sunny Lodge XL. Ik heb ‘m online besteld, en hij werd de volgende dag al geleverd. Mega eenvoudig in elkaar te zetten ook, dus dat is fijn voor van die handige Harry’s als wij zijn.

Samen spelen.

Voorbereidingen treffen. De pizzarolletjes naar het recept van Elise weer. Dit keer met salami, en met tonijn.

Benjamin doet een middagdutje, en Morris gaat met Koen boodschapjes doen en valt dan in de auto in slaap, precies zoals gepland. Uiteindelijk slapen ze allebei twee uur. Als Benjamin uit bed is gaat hij z’n broer wakker maken.

En Jip, van Jippies, komt weer heel veel lekkers brengen. Deze cupcakes, maar dan in pizzapunt vorm. Eet veel gemakkelijker!

En deze taart. Met diertjes. Ik vind ‘m zó mooi.

Brownie.. Geen verjaardag meer zonder hier. Zo. lekker.

Deze foto.. Benjamin wil trots zijn huisje laten zien aan mama en opa.

En dan: cadeautjes uitpakken. Heel veel cadeautjes.

We verplaatsen alles naar buiten: tijd om kaarsjes uit te blazen! Wel maar heel even: het is ruim dertig graden dus niet per se bevorderend voor welk voedsel dan ook.

Het is in de verste verte niet zo druk als normaal gesproken op de verjaardagen hier, en dat is eigenlijk helemaal niet erg. Er is familie, Wen is er, Jeroen en Jacq zijn er met de jongens dus die vermaken elkaar, en het gaat gewoon hartstikke chill. Hier eten ze pannenkoeken met z’n vieren. Is toch ‘n mooi gezicht, vier van die minimannen.

We maken de BBQ aan. Hamburgertjes bakken.

En na het eten gaan opa en oma Bollen weer naar huis. Maar eerst hele dikke knuffels.

Die vier mannen houden het héél lang vol. We kunnen de hele tijd buiten zitten, er is goed gezelschap en lekkere hapjes, dus we komen de avond wel door. En zij dus ook. Met z’n allen in het huisje.

B maakt zijn eigen feestje tot het allerlaatste mee: zelfs als ik hem naar bed breng stuitert hij nog. Zoveel indrukken. Hij valt lekker in slaap. Dat had Morris op de bank al gedaan, dus die kan ik zo overleggen.

En in plaats van die mega bende meteen op te ruimen gaan we er eerst nog ff bij zitten op ‘t gemakkie. Moet kunnen.

Favoriete onderdeel when je een feestje geeft. Hoe vaak je die vaatwasser ook laat draaien: het is nooit helemaal bij te houden. Lekker goor aanrecht.

Maaar we ruimen wel alles op voor we gaan slapen. Anders is dat morgen zo kuttig beneden komen in de rommel. Het is uiteindelijk na drieën als we gaan slapen.

Maaar de boys worden pas om 10:00 uur wakker, en wij dus ook, dus de schade valt toch nog wel mee. Zondag begint zo: in verkleedkleding. Van mijn schoonouders, zwagers en schoonzussen kreeg Benjamin een heel mooie houten kist met verkleedspullen. Zó leuk en origineel. En het valt in de smaak. Benjamin is vandaag boef en Morris piraat.

Daarna lekker spelen met alle andere gekregen cadeaus.

En restjes opmaken. Heeeelemaal niet erg.

Dat is deze man roerend met me eens. Haha.

Koen wil een lambalzondag maar ik ben niet goed in de hele dag niks doen, dus ik ga er toch even uit. Ik ga even langs bij Wen en daarna bij papa en mama.

En ik ga even naar Van Donzel om te kijken voor nieuwe eetkamerstoelen. Dit zijn geen eetkamerstoelen, I know, maar ik vind die rechter zo leuk.

Nog éven hierheen, en dan gauw weer naar huis.

ZOMIBO.

En spelen, spelen, spelen.

Benjamin doet ook mee aan de borrel. Allemaal restjes van gisteren opmaken. Zo geen straf.

Als deze twee Facetimen met Lot en Flip.

Die een half uur later lekker bij ons op de bank komen liggen in plaats van 100 meter verder. Wel zo gezellig.

De jongens eten een pasta’tje, en wij plaatpizza. DAT was me een potje lang geleden. Ik maak er een met kruidenkaas, spinazie, rode ui, kip en mozzarella. Zo verschrikkelijk lekker.

We leggen de jongens in bed, maar ik vind het verdacht stil op Morris zijn kamer. Geen wonder: de man des huizes is ook in slaap gevallen. Haha. We gaan naar beneden; kijken Expeditie Robinson en daarna Temptation, en dan zit het weekend er weer op. En is augustus gewoon voorbij. Ik vind dat altijd een beetje een ding. Alsof de zomer er echt op zit en we richting de winter gaan. Misschien komen er nog heel veel mooie dagen, maar mocht dat niet zo zijn hebben we er ook een hoop gehad. Ik hoop dat jullie een lekker weekend gehad hebben en wens jullie een fijne week toe! Bedankt voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Pien

  Super leuke blog! Nog gefeliciteerd! Enne zo jammer dat Karen Millen failliet is .. Z’n mooie jurken! Gelukkig heb je nog een paar pareltjes in de kast hangen 🙂

 • Linda

  Ziet eruit als een heerlijk feestje.. Lekker weekend was het zo te zien..

 • Esmee

  Waar zijn die zwarte bordjes op pootjes van die je op tafel hebt staan met brownies erop?? Super handig zo kan je meer op je tafel kwijt als je met hoogtes werkt

 • Myrthe

  Wat een leuk cadeau die verkleedkleren. Wil je delen wat Benjamin gekregen heeft? Lijkt mij ook een leuk cadeau namelijk

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!