PLOG331: PAPA IS 56

 In Persoonlijk

Hoi lieve mensen! De weekendplog is wat later dan jullie van me gewend zijn. Waarom leg ik aan het einde van deze plog even kort uit. Maar eerst ondanks alle toestanden toch gewoon de foto’s van vrijdag, zaterdag en zondag. Afgelopen weekend. Een ouderwetse bff avond met Lot en Flip, papa’s verjaardag op zaterdag en een zondag thuis met mijn schoonouders en later met vrienden. We zijn allemaal niet helemaal fit, maar we hebben het wel gezellig. Kijk mee.

Vrijdagochtend préboodschappendoen.

Heel even een filmpje voor we gaan.

Het is serieus koud, dus tijd voor jassen en laarsjes.

En het regent. Gezelligggg.

We gaan ondanks dat toch gewoon de auto wassen. Lekker zinvol wel, met die regen, maar oké. Wekelijks ding.

Alleen al hierom. De koppies van de jongens als ze me mogen helpen. ZO leuk echt. Ik ga rond met de stofzuiger terwijl zij dit doen.

Daarna door naar het dorp. Lunchen. Ook vaste prik. We wijken niet van ons vrijdagprogramma af.

Proost vriendje.

Genieten. En altijd even een foto naar Koen dat we ‘m missen.

Samen theeleuten.

En heel veel kroelen met deze ketchupmond. Alles met saus saus saus.

Appiedingen. Spot de twee minikarretjes.

Banaantje erbij ook. Blijf dat een topuitvinding vinden. De jongens zijn normaal best van het #nevernoteating, maar als ze bij de Ap een fruitje pakken zijn ze ook gewoon tevreden en hoor ik ze daarna niet over al het lekkers wat ze tegenkomen.

We komen Wen en Bel tegen!

En door naar huis: eten! Pasta voor de boys.

En kleuren. Deze man zit helemaal in de stiften-potloden fase.

Ik haal een doos French Disorder truien op bij de man die dat inkoopt. Hij is een goede kennis en appt me dat hij nog een hoop samples heeft staan; of ik misschien denk dat mijn volgers er nog interesse in hebben of dat hij ze terug zal sturen. Ik krijg heel vaak vragen over die truien, en nieuw zijn ze mega prijzig – vind ik – maar met korting is het wel te doen, dus ik ga ze verkopen. Zitten vooral in 5/6, 7/8, 9/11 en 12/14 heeele toffe tussen. Deze wil ik eigenlijk zelf.

Bedtijd.

Alle truien uitzoeken.

En dan spelletjes doen met de bff’s.

En pepernoten (I know: officieel kruidnoten, maar ik noem dit pepernoten). Oktober, mag het al?

Het wordt een latertje.

Zaterdagochtend. Kort nachtje, maar dat mag de pret niet drukken. We hoeven vandaag niets, en dat komt goed uit, want allemaal niet helemaal fit. We gaan uitgebreid in bad en onder de douche.

Koen maakt deze foto van B en mij en ik ben er zo blij mee. Dat blije bekkie. Mijn jongste zoon.

Outfitje.

We moeten even een foto schieten voor een campagne. Kijk Morris zitten. Keurig op de wacht.

En dat moet B natuurlijk ook.

Door naar het dorp. Never niet op z’n racefiets zoals hij zelf zo mooi zegt.

Mijn mannen.

Rondje Hema.

Al-tijd hand in hand. Maar echt. En ook nog op zo’n typische manier waarop mijn duim en wijsvinger tussen Koen z’n duim en wijsvinger zijn. Haha. Je kunt maar gekke trekjes hebben.

Uiteraard.. Ook zonder centje erin helemaal leuk.

Als je moet plassen: gauw in de glazen lift.

We doen een rondje Hout-Brox voor een cadeau voor papa. Benjamin vindt vooral al dat glas heel interessant. Hij blijft kijken.

Visser chocolade. ZO lekker. We nemen twee doosjes mee. Eentje voor papa zijn verjaardag, en eentje voor thuis.

Ik ben fan van deze rode trui. Vind ‘m zo mooi. En ik houd van rood. Misschien nog wel het meest op een spijkerbroek met witte sneakers en een leren jasje.

Cadeautjes voor papa.

En even omgekleed. Ik ben zo fan van die leerachtige legging. Draag ‘m bijna non stop.

Papa viert zijn verjaardag nooit echt, maar in plaats daarvan gaan we borrelen en eten. Ook leuk!

Gefeliciteerd opa!

56 jaar vandaag.

Opi is ook mee.

Helpen met cadeautjes uitpakken. Morris is vandaag precies 3,5. DRIEËNHALF. Nog een half jaar, dan gaat hij naar school.. EDIT: Oké ik weet niet wát mij mankeerde, maar Morris is natuurlijk pas 3,5 op 5/11 – thanks voor de oplettende lezer die mij attendeerde op hoe erg ik er vanaf was. Haha. We hebben nog ‘n maandje extra;)!

Mama en opa.

Flammkuchen om te delen.

Vader & dochter.

En een borrelplank.

Mijn grote kind. Hij is heel moe ondanks dat het nog vroeg is, dus even een filmpje to the rescue.

Benjamin heeft geen tijd voor filmpjes. Wel voor heel veel kroelen met auntie.

Morris is ondertussen even naar mama verhuisd.

En we eten. Ik neem diamanthaas; vlees dus. Dat is héél lang geleden, maar wel lekker.

Kan niet ontbreken op z’n verjaardag hè. De carrotcake delen we met z’n allen. ZO lekker.

De jongens moeten naar bed, dus we gaan, en opi is ook moe, dus die loopt mee met mama. Eerst papa gedag zeggen. Zo’n aandoenlijk gezicht vind ik dat.

Hop, Benjamin heeft het goed bekeken.

Eenmaal thuis brengen we de jongens in bed en kijken we nog heel even CSI met de open haard aan.

Zondagochtend: mijn schoonouders komen op bezoek. De jongens maken verse jus voor hen en voor zichzelf. Vitamientjes.

Boekjes lezen met oma.

Middagdutje. We zijn allemaal al een paar dagen zo half half, maar ook niet écht ziek. Gewoon ‘n beetje mehh.

Feyenoord. Ook niet om vrolijk van te worden.

Jeroen en Jacq komen even langs met de kindjes. De mannen beginnen aan het grote Playmobil huis maar staken die missie vrij snel; geen doen met vier kinders.

Lotje stuurt dit door. De kleding die we vroeger droegen toen we ons raceteam nog hadden. Sentiment! Ik heb het ook nog ergens boven in de kast. Heel andere fase van mijn leven.

Ik zet de winactie van Via Vai op Instagram. Zó leuk om met hen samen te mogen werken en bizar hoeveel enthousiaste reacties er komen. Hij is inmiddels afgelopen maar er komen nog veel meer van dit soort leuke dingen de komende maanden.

De jongens chillen even met een filmpje.

En ze eten pannenkoeken! Kostje voor allevier. Voor ons maak ik iets anders.

Floris komt even polshoogte nemen. We zitten een hele poos aan tafel te praten terwijl de jongens spelen. Fijne zondagmiddag zo.

Als de kindjes slapen word ik hier héél blij van. De vooruitzichten voor komend weekend. Zaterdag zijn we op Festyland dus hoe fijn als het dan überhaupt droog is. En als we kunnen gaan, maar dat wist ik dus nog niet toen ik deze foto’s maakte. Ik werd namelijk zondagnacht ineens heel ziek. Dat bleek dus een of andere nare infectie en een maagzweer te zijn waardoor ik twee dagen alleen maar heb gespuugd en letterlijk niets binnenhield. Dus. Heleboel gedoe en toestanden, maar lang verhaal kort: gisteren, woensdag dus, bleef er een soepje in en dus ook de medicijnen, dus ik voel me alweer stukken beter! Het zat er ‘n beetje aan te komen wel, dus we kunnen het maar gehad hebben zullen we maar zeggen. Ik hoop dat jullie wel helemaal ‘n fijne week hebben!

Recommended Posts
Showing 18 comments
 • Melanie

  Weer een fijne plog om te lezen!
  Ik ben wel benieuwd waarom jullie niet altijd met z’n 4en eten maar jij iets anders voor de jongens maakt ?

  Beterschap !

  • bijzonderkleinwonder

   Omdat wij soms ergens trek in hebben wat de jongens niet lekker vinden of wat ze van ons niet per se hoeven eten. Haha. Dat is eigenlijk de enige reden. We eten over het algemeen altijd met z’n vieren hoor, maar als wij bijvoorbeeld plaatpizza willen ofzoiets krijgen zij gewoon een pastaatje!

 • Lis

  Dan het weekend maar lekker thuisblijven om aan te sterken, gelukkig heb je al genoeg festivalletjes gepakt deze zomer! Beterschap!

  • bijzonderkleinwonder

   Het gaat vandaag gelukkig alweer stukken beter. Genoeg krachtvoer erin en dan kunnen we er weer tegen:).

   • Lis

    Je lichaam een beetje rust gunnen is misschien niet een hele verkeerde zet… maar dat zul je vast zelf goed aanvoelen. 🙂

 • E

  Beterschap! Gelukkig kon het soepje er weer in.

  Klopt het dat je geen Instagram meer hebt? Ik krijg telkens een foutmelding dat de pagina niet meer bestaat…

  • bijzonderkleinwonder

   Die melding krijg je alleen als ik je profiel geblokkeerd heb! Dat doe ik bij alle anonieme profielen. Stuur me even een mailtje met je accountnaam; dan kan ik zien of dat inderdaad zo is!

   • E

    Ha, dat lijkt me sterk, want ik heb sinds deze week een account aangemaakt, haha. Zal je even mailen.

    • bijzonderkleinwonder

     Doe dat, dan kan ik het meteen checken. Michelle@bijzonderkleinwonder.nl.

     • E

      Hoi Michelle, ik had je gemaild via het contactformulier op de site. Is dat mailtje goed aangekomen?:) Groetjes

     • bijzonderkleinwonder

      Nee het contactformulier werkt nog niet door het onderhoud aan de blog. Wil je ‘m even naar mijn e-mailadres sturen?

 • Marloes Vd Bogaard

  Morris is 5 nov toch pas precies 3,5 jaar, ipv 5 okt
  Weet ik omdat mijn zoontje ook van 5-5-2016 is haha

  • bijzonderkleinwonder

   HAHAHA je hebt heeelemaal gelijk. Meine Güte mijn brein is aangetast. Thanks

 • Chrisy

  Hey Michelle, mag ik jou een compliment geven. Tenminste ik bedoel het als compliment, is natuurlijk maar net hoe jij het opvat 😉 Ik vind jou zo fijn overkomen in je blogs en vlogs! Iets wat me de laatste tijd enorm opvalt (ik denk omdat ik zwanger ben en bijna niet kan wachten tot onze kleine man er is) is dat heel veel moeders duidelijk laten merken hoe zwaar het moederschap (ook) kan zijn. Dit doen ze dan wel door middel van grapjes maar het valt me echt zo op. Natuurlijk houden ze onvoorwaardelijk van hun kindjes en zijn ze hartstikke blij dat ze ze mogen hebben maar hoevaak ik tegenwoordig dat gemopper niet lees over het niet slapen, de driftbuien enzovoorts. Ik ben nog geen moeder dus ik heb geen idee hoe het werkelijk is hoor. Ik geloof zeker dat het zwaar kan zijn. Maar zoals jij op mij overkomt is juist dat de blijdschap dat jij jouw jongens hebt, de onvoorwaardelijke liefde, dat is wat jij meer laat zien in mijn beleving. Tuurlijk zijn er soms zware momenten, maar die horen erbij. Dat is hoe jij overkomt en dat geeft mij als aanstaande moeder een fijn gevoel, ofzo 🙂

  Ook dat je laat zien dat er voldoende tijd is om ook nog andere leuke dingen in je leven te doen, afspreken met vrienden (met of zonder kindjes), met een goede en fijne achterban natuurlijk, is fijn om te zien! Zo, sorry, heel verhaal, maar positief bedoeld zonder een andere mama te veroordelen!

  Liefs!

 • Mar

  Even ter info: je nieuwe plog laat zich niet openen. Althans bij mij niet

 • manon

  waar is Morris zijn blauwe ”play’ trui van? vind hem zo leuk!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!