PLOG337: EVEN SLIKKEN EN WEER DOORGAAN

 In Persoonlijk

Goedemorgen lieve mensen, en leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog. Hij is een beetje anders dan je van me gewend bent, want ik besloot deze week op vrijdag geen foto’s te maken. Donderdag waren we op de beurs voor werk, en door alle voorbereidingen daarvoor de afgelopen weken + mijn normale werkzaamheden en als gevolg daarvan te weinig slaap was ik op vrijdag gewoon een beetje moe. Allemaal niet boeiend, zijn we allemaal wel eens, maar ik besloot er lekker aan toe te geven met de jongens en dat was heerlijk. De rest van het weekend zetten we die lijn eigenlijk voort. Zaterdag – 9 november – zou oma 85 jaar zijn geworden, en hoewel ik helemaal nooit zo van sterfdagen of verjaardag ben, als in dat die anders voelen dan andere dagen, had ik er vandaag dus wel echt heel erg last van. Gelukkig werd het uiteindelijk toch nog een fijne dag. En zondag ook. Kijk mee naar een heel rustig weekend.

Zaterdagochtend. Ontbijten met Po en Goofy. Benjamin sleept die twee o-ver-al mee naartoe.

Ik had dit jurkje eerder al gepast maar ‘m nog nergens gepost, dus besluit ‘m op Insta te zetten nu er nog voorraad is. Iedereen weet hoe erg ik van overslagjurkjes houd – ook megachill als je borstvoeding geeft – en deze is ook top voor de feestdagen.

DE SCHOENENPOETSTIP DIE JE WILT WETEN ALS JE SNEAKERS MET WITTE ZOLEN DRAAGT: de wondersponsjes van de Action maken die dus echt fantastisch schoon. Zonder schrobben of poetsmiddel of weet ik veel. Gewoon sponsje nat maken en ff eroverheen.

EN dan zijn dit soort zwarte vegen binnen no time verdwenen.

Ze weten precies waar de koekjestrommel staat.

Oma*.  Ik ben normaal dus zó niet van speciale data ofzo, maar dit jaar hik ik al de hele week tegen haar verjaardag aan. Als in zo erg dat ik mezelf gisteravond, vrijdag dus, gewoon letterlijk in slaap huil. Zo ontzettend verdrietig omdat ik haar zo mis. Kan het even niet veranderen .Als ik ‘s ochtends wakker word voel ik me niet heel veel beter omdat mijn ogen zo dik zijn van al dat gejank dat ik ze maar met moeite open krijg. Ik zit als een idioot aan tafel met twee zakjes kamillethee op mijn ogen. Helpt wel. Haal heel veel troost uit mijn tattoo en haar trouwring die ik altijd om heb. Dat voelt fijn. Stom hoe ik vaak zo nuchter kan zijn en kan relativeren, en me ook echt heel bewust ben van het feit dat ze gewoon wel maar mooi 82 is mogen worden enzo, maar ik me toch zo intens verdrietig kan voelen als dat gemis me zo naar de keel grijpt.

Dikke ogen kunnen wel weer, aangekleed en wel: we gaan even naar haar plekje.

Morris weet de weg.

‘Dat is van omi toch mama?’

Hij weet het haarfijn te vertellen. Benjamin begrijpt er niets van; die vraagt alleen maar wanneer we nou naar omi gaan. Morris zegt dan: ‘neee Benjamin daar zijn we nu al maar omi is dood dus die is in de hemel dus die kunnen we niet meer zien. Alleen op de foto.’ En dan vraagt ie aan mij: ‘mama is er in de hemel ook taart als je jarig bent?’ Die kinderlogica. Zo lekker ontnuchterend.

Mijn gevoelige peuter. Zoveel troost. Ik verbaas me erover hoeveel hij begrijpt. Dat hij naast me komt staan als hij ziet dat ik een beetje waterige ogen krijg, mijn hand pakt en zegt: ‘ik snap wel dat jij verdrietig bent mama, ik mis omi ook’. Zo ontroerend.

Oma zei altijd dat we best even mochten janken maar niet te lang omdat dat zonde is van de tijd, dus dat neem ik ter harte vandaag. We gaan weer weg. Blij dat ik even geweest ben, en nu door met de orde van de dag.

We gaan de auto wassen. Moet ook gebeuren.

En daarna tanken. Morris wil helpen.

Kijk ‘m kijken ook. Alsof hij iets begrijpt van die cijfertjes op het schermpje.

Betaald en wel: we kunnen door.

Bij de Jumbo staat deze gigantische olifant. Kinderen zijn verkocht, dus dit is al de derde keer in 24 uur dat we er langs rijden.

Even wat boodschappen doen. Deze wijsneus zal ‘t wel weten.

Onafscheidelijk duo <3.

Na de boodschappen gaan we door naar Van Donzel. Ik overhandig de cheque aan de winnaar van de winactie.

Maar eerst koffie en thee en gebakjes.

Lieve Martha. Blijft zo leuk om volgers ‘in het echt’ te ontmoeten. Vooral als ze er gewoon al vier jaar zijn.

Als we weggaan valt Morris meteen in slaap in de auto. Past nog steeds onderin de kinderwagen, zij het een klein beetje dubbelgevouwen. Maar vindt hij fijn, dus prima zo.

Ik wil even naar de H&M om een nieuwe speeljas te kopen voor Benjamin, maar ik zie er niet een die we leuk vinden.

Deze man past wel nog even een trui. Ze hebben vaak hele fijne truitjes van merino wol bij de Hennes voor weinig geld die lang mooi blijven, maar ze hebben z’n maat niet.

Kijk eens hoe ie geniet van dat passen. Zoooo z’n ding.

Morrisje slaapt ondertussen nog steeds.

INNTERTOYS. Zo veel prikkels. Haha. We kopen een cadeautje voor Pim; die viert morgen zijn tweede verjaardag.

Thuis op de oprit kruipt deze even bij me op schoot terwijl Koen en Morris de auto uitladen. Dat snoetje. Hij is zo moe.

Jeroen en Jacq komen spontaan even langs met de jongens en we besluiten samen frietjes te eten. Eten moeten we toch allemaal.

Zit het. De vier musketiers. Aangezien ze niet ín de tv konden, maar lekker dicht ervoor. Geeen zorgen; toen ze hun bordjes leeg hadden vertrokken ze gewoon weer naar de bank.

Deze bloemen kreeg ik vanmiddag van Martha. HOE mooi?

Als Jeroen en Jacq naar huis zijn wil Benjamin nog even puzzelen, maar het is bedtijd dus dat is maar van korte duur.

Waarom ze op dat kastje voor de tv aten en niet op de bank: die is van de week weer helemaal gereinigd en dus als nieuw. Nog steeds zo bizar blij dat we die service erbij hebben.

De Audi man appt een fotootje door van deze mini. Wij kregen die destijds bij onze auto voor onze jongens, en nu heeft ie er voor zichzelf ook eentje laten spuiten. Voor de leuk. Heeft niet eens kinderen. Haha. Wat een portret.

Jongens naar bed betekent moeke ook in chillpak.

Pyjama’s aan, boekje lezen en lekker slapen.

Wij kijken een paar afleveringen Meisje van Plezier en houden het dan ook heel vroeg voor gezien. Dat uitrusten en bijslapen gaat goed zo.

Zondag. Ik word wakker met dit. Een vinger die maximaal zweert. Alsof hij uit elkaar knalt, zo voelt het. En zó dik.

Het is niet meer het advies maar helpt bij mij wel altijd goed: Badedas badje.

Weer lekker samen ontbijten. Po en Goofy zijn ook weer van de partij.

En daarna is het vooral dit. De jongens die echt onafgebroken bizar lief samen spelen. Ken je dat, dat je van die periodes hebt die voorbij gaan zonder dat je er echt erg in hebt, en dat je dan op een gegeven moment met elkaar praat en je realiseert dat er dingen zijn die je eigenlijk graag een beetje anders zou willen doen? Nou, dat hadden wij dus van de week. Meteen doorgevoerd, met als resultaat een hartstikke zen huishouden. Allevier chill. Voelt fijn.

Slome zondag zo.

Koen en ik knallen er ff een paar vitamientjes in. Tijd van het jaar.

Van Loco Bambino naar een Duplo huis.

Wij installeren dit wifisysteem omdat we op bepaalde plekken in huis ruk bereik hebben. Review volgt!

De jongens willen in bad, dus dat doen we. Alle tijd voor vandaag.

Dit. Dat gezichtje.

Mees komt even langs voor een bakje koffie, dus die wordt meteen aan het werk gezet. Kijk die romper van B. Hij was hier welgeteld tien minuten uit bad.

Halverwege de middag rijden we naar Schijndel. Pim, het zoontje van Kim van Kiba, is twee geworden. Vandaag is zijn feestje.

Cadeautjes uitpakken. Heel. Veel. Cadeautjes.

EN heel veel kindjes en nog meer speelgoed, dus de jongens vermaken zich kostelijk.

Zakje chipjes erbij.

Niks meer aan doen.

Eenmaal thuis nog even bijkomen samen.

Met eerst een klein stukje Paw Patrol, en daarna heel veel knuffels. Allerbeste afsluiting van het weekend.

We brengen de jongens naar bed en maken de open haard aan. Alleen het berenvelletje mist nog;)!

Plaatpizzatje in de oven, benen omhoog en serie aan. Wat een rustig weekend was het, en wat heb ik daarvan genoten. En van die uren slaap! Die voelen als extra, dus ook extra fijn. De komende weken zijn redelijk volgepland omdat het voor zowel mijn ‘normale’ werk als het hele blog-instagramgebeuren richting het einde van het jaar altijd op z’n drukst is, maar dat geeft niet. Na een weekend als dit kunnen we er weer even tegen! Hoop dat jullie een lekker weekend hadden. Tot de volgende:)!

Bedankt voor het lezen.

Recommended Posts
Showing 17 comments
 • diny

  He hoi, leuk om elke week weer een nieuwe plog te lezen!
  Ik heb een vraagje hoe werkt dat precies met jullie bank reinigen? Komt daar een speciaal bedrijf voor?
  Wij zitten daar namelijk ook aan te denken en zag het al eerder bij jou voorbij komen.

  • bijzonderkleinwonder

   Hoi Diny! Ja, toen we de bank kochten hebben we dat erbij gekocht, en nu komen ze steeds als er een vlek in zit om ‘m schoon te maken! Echt ideaal.

   • Diny

    Thanx. Zeker ideaal!
    Ik ga maar eens op zoek naar een bedrijf voor onze bank.
    Hij zit nog zo lekker….

   • Lisette

    Ja, dat is echt ideaal! Die service hebben wij er ook bij gekocht, die vlek van jullie is er mooi uitgegaan!

 • Kim

  En nu zijn we natuurlijk met z’n allen benieuwd wat jullie dan precies hebben doorgevoerd waardoor iedereen chill is 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Gewoon wat andere regeltjes. Haha. Niks spannends, maar sommige dingen wat anders aanpakken met de kinderen! Beetje andere insteek. Is af en toe niet verkeerd.

 • Linda

  Leuk! Wat zit er voor lekkers op die plaatpizza?

  • bijzonderkleinwonder

   Op die van Koen tomatensaus, rode ui, Italiaanse ham, pittige salami en mozzarella. En op mijn deel Philadelphia light, knoflook, spinazie, kip, rode ui en mozzarella!

 • Daniëlle

  Die plaatpizza mislukt bij mij altijd! Zo zompig blijft het midden van de bodem en de randen worden keihard! Heb je de gouden tip? :))

 • Ellen Jansen

  Leuke vlog michelle en wat een leuk gezinnetje

 • Meake

  Wat een mooie woorden van Morris over Omi!! Tranen schoten me gelijk in de ogen…
  Mijn oma is dit jaar alweer 10 jaar overleden, het gemis en de tranen blijven zelfs na 10 jaar weer opkomen.

 • Henny

  Ah ik ben zomaar benieuwd wat jullie aan vitaminen slikken, weet nooit zo goed welke ok moet nemen, zijn er zoveel en zo veel verschillende en weet ook nooit waar je goed aan doet om zomaar op de gok iets te slikken, hoe doen jullie dat?

 • Irene

  Aaah wat een fantastisch lieve reactie van Morris bij het plekje van je omi. Fijne week!

  Liefs,
  Irene

 • Corrie

  Heerlijk, zo’n weekend even tot rust komen. Is je vinger alweer opgeknapt? Wat staat je nieuwe servies mooi op de tafel!

 • Marloes

  Stomme vraag hoor, maar ik heb het jurkje ook. Wat draag jij eronder? Met alleen een hemdje zweet het binnen een halve dag.. #tipvanflipgezocht 😉

  • bijzonderkleinwonder

   Haha nee joh is geen stomme vraag! Ik zweet sowieso snel, zelfs in katoen, dus ik merk niets anders dan anders. Vind dat halve dag van jou zeer lang. Als je daar geen last van heb wellicht een katoenen onderjurkje met mouwtjes proberen!

 • Lieke van Veen

  Wat lief dat dat Morris je zo steunt!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!