PLOG338: DATENIGHT & SCHOEN ZETTEN

 In Persoonlijk

Goedemorgen! Leuk dat je er weer bent voor een nieuwe weekendplog. Deel 1 vandaag, want met ruim 80 foto’s werd het anders wel een heel lange. In deze zie je onze vrijdag en een groot deel van de zaterdag. Op vrijdag is mijn vrije dag met de jongens, maar die zijn tegenwoordig niet meer helemaal vrij. ‘s Ochtends ben ik aan het werk, maar mama heeft ons uitgenodigd om samen te lunchen, dus dat doen we. En dan MOET ik eruit, dus ook een fijne stok achter de deur. We lunchen, doen boodschappen en ‘s avonds hebben Koen en ik datenight! We doen veel leuke dingen, maar altijd met anderen. Vanavond zijn we een avond écht met z’n tweeën. Heel fijn. Zaterdag doen we pyjamadag. We kijken de intocht van de Sint, en Morris snapt voor het eerst echt wat er gaande is. Zo leuk. Ik legde ons weekend weer vast.

Vrijdagochtend. Morris wil z’n kleine broertje wakker maken. Dat proces gaat zo: eerst een aai.

Dan een knuffel.

Dan een kusje. Goedemorgen broertjes!

Baddertijd! Als we de tijd hebben is dat ‘s ochtends heel chill. Kunnen de jongens lekker lang spelen ook.

Simpel ontbijtje. Extra dunne rijstwafels met chilikip en pindakaas met hagelslag. Guilty pleasure.

Deze twee spelen weer de hele ochtend samen. Duplo bouwen en kleuren zijn favoriet. Ik ben er letterlijk iedere dag blij mee dat ze zo goed gaan samen. Als ze te moe zijn en ze allebei hetzelfde speelgoed willen kan Morris lekker dramatisch ‘ik vind het zoooo moeilijk om samen te delen mam’ uitkramen, maar verder mogen we echt niet klagen.

Klaar thuis! We gaan er even uit. Mama stelde voor om samen te lunchen. Daar zeggen we geen nee tegen. Vind dit een heel fijne outfit. Laagjes. En dit zijn de warmste schoenen die ik heb, dus die compenseren het niet dragen van een dikke jas dan.

We zijn bij Floryn. Niet voor de laatste keer vandaag. Fijn even met mama.

Favoriete gezelschap. De kindjes kleuren en wij kletsen bij. Soms echt niets beter dan je hart luchten bij je moedertje.

Oma moet wel ook even mee kleuren, tussen het kletsen door.

We nemen allebei een omeletje. Een dag zonder een eitje is een dag niet geleefd voor mij. Serieus, niet aan te slepen hier.

Daarna even door naar de drogist voor wat kleine dingetjes. Benjamin doet een goede poging om te helpen, maar dat blijft toch verdomd ingewikkeld als je net twee jaar bent en nog maar een minimensje.

Dit is met afstand het favoriete deel van de drogist van mijn kinderen. Het tandpastadeel. Hier zouden ze zich serieus een halve dag kunnen vermaken. Die tubes zijn life. GEEN idee waarom.

We gaan nog even naar de Hema, en dan gaat mama door met haar rondje. De jongens krijgen ineens haast met knuffelen als ze dat horen. Nooit fijn als oma naar huis gaat.

Van mij had ze vandaag ook wel lekker mogen blijven. Soms heb je van die buien dat je bij je moeder op schoot wil kruipen als een klein kind toch? Dat heb ik vandaag.

De roltrap blijft een fascinerend fenomeen.

We gaan boodschappen doen. Op naar de Appie. Morris in volle vaart voorop.

Altijd spelletjes doen samen. En dan gefrustreerd zijn als het niet lukt omdat die spelletjes voor grote kindjes zijn.

Koen is klaar met werken en komt ook naar de Ap. Hulp bij het boodschappen sjouwen.

We hebben vanavond datenight. Staat al heel lang in de agenda en zoveel zin in. Lekker even met z’n tweeën.

Hapje eten.

Ik neem een stoofpotje; Koen gamba’s.

Pasta met truffel. Zo. Lekker. Nooit genoeg truffel.

Half aangevreten toetje. Niet zo charmant op beeld maar cheesecake dus sowieso zó lekker. We hebben zo’n fijne avond samen. Echt echt genieten. Tijd voor goede gesprekken en voor elkaar.

Zaterdag. We houden pyjamadag vandaag. We kijken de intocht van Sinterklaas. Met een bakje pepernootjes voor de televisie.

Benjamin is niet zo onder de indruk als Morris is, dus hij neemt het ervan en plundert de verkleedkist. Met dit als resultaat. Hoi kokkie!

Wij zijn allemaal knéitermoe, dus als het tijd is voor Benjamin zijn middagdutje besluiten we die gewoon lekker samen te doen. En echt, ik vraag me meteen af waarom we dit niet vaker doen. Het is zó ontzettend fijn. En het geeft hem zo veel rust. En mij eigenlijk ook. Om gewoon even niks te hoeven of moeten behalve hem vasthouden. Is iets wat nou eenmaal niet iedere dag haalbaar is, maar zo af en toe samen een dutje. Zo fijn. Koen en Morris doen ondertussen een tukkie op de bank.

En na twee uur slapen zo wakker worden is het allerbeste.

Eind van de middag heis ik me van de bank: ik had nog geen schoencadeautjes gekocht. Ja lekker voorbereid; I know. Gewoon he-le-maal niet bij stil gestaan. Dus daar ga ik even iets aan doen.

En nog even kleine houtjes kopen voor de open haard, want anders kan ie niet aan en dat is wel echt een must nu.

Ik kom thuis bij dit. De jongens bouwen de wagon van de stoomtrein van Sinterklaas na waar het paard in zat. Morris is bang dat hij nog een keer los zal gaan, net als bij de intocht, dus ze bouwen ‘m na om hem ervan te overtuigen dat dat écht niet gaat gebeuren. Typisch Morris.

Het is etenstijd.

Deze twee zitten alvast samen aan tafel.

Terwijl Morris nog even aan zijn auto sleutelt. Kijk die voetjes. Of nouja, voetjes. Voeten. Met z’n maat 28.

Koen vindt bankhangdagen de perfecte gelegenheid voor frietjes. Zijn jongste zoon is dat roerend met hem eens. Zijn vrouw en oudste zoon niet. Dus dan krijg je dit. Frietjes voor Koen en B, pasta voor Morris en een uitsmijter voor mij. Morris wil er een paar frietjes bij ook, om samen met mij te delen. Goeie combi wel.

En dan doen we dit. Ze mogen hun schoentje zetten. Morris had er vorig jaar echt nog wel aanzienlijk minder idee bij dan nu. Hij vindt het zó spannend. Hij zet zijn zelfgebouwde trein er ook bij – ‘kan Sinterklaas die toch ook zien mam!’ – en zingt een paar liedjes om punten te scoren. En dan is het bedtijd voor de jongens. Ik vind dit zulke leuke momenten. Dat hij zich afvraagt of ze dan nu door de voordeur komen omdat de open haard aan is en dat wel héél warm is, óf ze überhaupt wel komen, want zo veel kindjes, en hoe wat ze dan komen brengen. Ik voel me ook weer ‘n klein kind. Zo leuk om samen mee te maken.

Leeft Sinterklaas bij jullie ook zo?

Er komt deze week nog ‘n plog, een vlog en een ander artikel online, dus mocht je dat leuk vinden zie ik je daar graag voor terug:)!

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Linda

  Heerlijke plog weer! Sinterklaas leeft hier ontzettend met een zesjarige in huis.. Leukste tijd van het jaar, zonder twijfel..

 • Lieke van Veen

  Dat kokspakje staat Benjamin zo schattig!
  Geweldig die opmerkingen van Morris.
  Je zou een boekje bij moeten houden. Dat is echt leuk voor later.

 • Sara

  Leuke plog! Mag ik vragen waar die mooie onderborden/placemats van zijn?

 • Yvonne

  Wat groot he maat 28. Mijn zoontje is twee maanden jonger dan Morris en heeft ook maat 28. Pas ging ik hem wat later naar de peuters brengen. De schoentjes van de andere peuters stonden al in de gang maar al die schoentjes waren een stuk kleiner haha. Hier leeft sinterklaas ook, de 30e gaan we naar het landgoed van sinterklaas bij Duinrell heel veel zin in!

 • Lotte Bent

  Leuke plog. Ik heb zelf al tienerdochters, maar door je plogs word ik er weer aan herinnerd hoe leuk die tijd is dat ze nog zo klein zijn. En gelukkig zijn die tieners hier ook heel leuk
  En tijd met je eigen moeder blijft fijn he! ♥️

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!