PLOG343: TIJD INHALEN & BOSWANDELING

 In Persoonlijk

Hoi! Leuk dat je er bent voor het tweede deel van de weekendplog. In dit deel zie je het vervolg van onze zaterdag, en de zondag met z’n vieren. We voeren eigenlijk vrij weinig uit, zijn vooral lekker samen, maken een boswandeling, bakken alweer koekjes en genieten van het niks op de agenda hebben. Stilte voor de storm met Sinterklaaswekeend in het vooruitzicht. Kijk mee:)!

Zaterdagmiddag: na de kleine boodschappen door naar de Appie voor de weekboodschappen.

Eenmaal thuis is dit bezorgd!

Nieuwe krultang! Ik leende deze van een vriendinnetje om ‘m te testen, en ik ben fan. Ik krulde mijn haar eerst altijd met de stijltang, maar ik zag het zo snel beschadigen dat ik iets anders wilde proberen. Is met deze dus totaal niet aan de orde en in verband met Black Friday was ie ook nog met korting, dus nu heb ik ‘m zelf ook. Heel blij mee. Vind dit een heel fijne tang voor niet al te strakke krullen die lekker lang blijven zitten.

Thuis zetten we dit in elkaar. Het winterdorp van de Appie. Zo ontzettend leuk weer deze actie. Bij iedere €15 dus zo’n huisje, en die onderplaat en lichtjes kun je voor heel weinig in de winkel kopen. En ook een bewaardoos. Ik word hier zelf echt een klein kind van. Vind het zo knus.

Dit is toch schattig? Inmiddels staat ie al een stuk voller met heel veel huisjes.

Ik heb trek dus ik neem dit soepje van Mees van gisteren. Bloemkoolkerrie.

Vanavond een avond samen! We leggen de kindjes in bed en kruipen op de bank voor een avond niks. The Voice terug kijken. Klef en Bef. Dat is héél fijn.

We eten broodjes kipshoarma. Koen had trek in friet, ik in pasta, dus ik maak dit. Gulden middenweg.

Haarballetje komt ook even knuffelen. Die kun je blijven borstelen op ‘t moment. Stofzuigen for life.

We zijn er inmiddels achter dat schoen zetten Morris heel heel veel spanning bezorgd, dus na Google en jullie tips besluiten we niets te zeggen en zelf hun schoentje te zetten. Geen spanning, gewoon lekker slapen, en des te groter morgenvroeg de verrassing.

Zo dus. We slapen uit: pas tegen half tien gaan we naar beneden. De jongens voorop. Helemaal door het dolle als ze hun schoentjes zien staan.

Twee Paw Patrol autootjes. Alweer een schot in de roos. Kijk dat gezichtje. Boekdelen.

En daarna dit. Op de bank, onder een dekentje, met thee en mijn mannen.

Het perfecte ei: hard wit en zacht geel. Deze had ‘n half minuutje korter gemogen, maar alsnog is ie lekker. Willen jullie je ei hard of zacht of tussenin? Vind ik net zo’n interessant onderwerp als dooier heel, kapot, of nanoseconde omgedraaid zodat het flubbertje eraf is, bij een gebakken ei:’).

Kind helemaal in zijn element met Rocky en Chase. Kijk dan, zelfs die pyjama is in stijl. Eerste keer dat ze ergens zó fan van zijn. Allebei.

Ik heb nog een hulp in het huishouden tegenwoordig.

‘ZO, klaar mam, alle kruimels weg’. En het is nog waar ook. Voor wie zich zorgen maakt over de omstandigheden waarin onze kinderen opgroeien: niet nodig. Haha. Dit was volledig op eigen initiatief.

De jongens gaan in bad, wij in de douche, en dan staan papa en mama spontaan voor de deur voor een kopje koffie. Heel gezellig.

EN heel vermoeiend, want Benjamin valt rond de middag zo bij Koen op de arm in slaap. Dutje op de bank dus.

En als hij wakker is samen door naar het bos. Het is al halverwege de middag, echt zo’n lambalzondag dit, maar we willen er nog even uit, dus hup, jassen en laarzen aan en gaan met die banaan. Onze boswachter voorop.

<3

Mooie blaadjes zoeken, ze in een tas stoppen en die hele tas vervolgens omkieperen – want ‘die blaadjes zijn vies mam, die hoeven niet mee naar huis’. Ehhh, oké Morris.

Klein mensje in een heel groot bos.

Duizend knuffels. We zoeken paddenstoelen. En die vinden we! Het bos is zo mooi deze tijd van het jaar.


En het is heerlijk om buiten te zijn. Kleine kanttekening: we hebben ons gruwelijk verkeken op de kou. Maar echt. We zijn vergeten de jongens een muts op te zetten en wantjes aan te doen, dus die hebben het koud, en wij idem dito. En dan begint het ook heel vroeg te schemeren. De jongens kruipen allebei in de kinderwagen en wij staaien door het bos alsof ons leven er vanaf hangt. Haha. Leer voor de volgende keer.

Toch nog ff een blaadje in de tas.


ZO MOOI.

Op tijd bij de auto voor het echt donker wordt. Een héél frisse neus rijker; lekker naar huis.

En als ik Morris vraag wat hij wil doen is het antwoord koekjes bakken. Dus voor de tweede keer dit weekend halen we de Kitchenaid tevoorschijn en duiken we de keuken in.

Goede hulp. Hij vindt dit zo leuk om te doen.

Ondertussen maakt Koen plaatpizza. Ook met hulp. De koekjes zitten in de oven.

Pizza is klaar! Wij eten pizza, de jongens pasta, en dan is het bedtijd voor ze.

De vraag van iedere dag: welke boekjes doen we vandaag! We lezen er twee, zoals iedere dag, voor allebei hun favorietje, en dan zit het weekend er weer op. Het was heerlijk om na een paar dagen weg zo veel tijd samen te zijn. Is uiteindelijk toch echt het allerbelangrijkste en het allerfijnst. En dan is het vandaag gewoon alweer weekend! Hebben jullie leuke plannen? Wij hebben vanavond en morgen nog Sinterklaas bij de opa’s en oma’s, en zondag gaan we naar Vitesse – Feyenoord. Wordt ondergetekende dan weer blij van. Of nouja, dat moet nog blijken, maar ik vind ‘t in ieder geval leuk om te gaan.

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe. Dankjewel voor het lezen!

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!