PLOG344: KAPPER KEER TWEE, BIEB & SINTERKLAAS

 In Persoonlijk

Leuk dat je er bent voor een nieuwe weekendplog! In deel 1 zie je onze vrijdag en een deel van de zaterdag. Op vrijdag ben ik bij de kapper, ga ik de auto wassen met de jongens, spenderen we daarna een hele poos in de bibliotheek, want een regenachtige bende en ik hoef niet te werken, en in de avond vieren we Sinterklaas bij papa en mama en dat is zó gezellig. Ik neem je mee in ons weekend.

Vrijdagochtend: om 8:30 bij de kapper. Mijn extensions zitten er acht weken in en moeten even omhoog gezet worden. Nog steeds zo blij mee! Dat één keer in de week hoeven wassen en föhnen bevalt echt uitstekend.

De jongens vinden het altijd gezellig bij Donna.

Ze spelen heel lief, en als ik klaar ben gaan we door naar de wasstraat. Ondanks dat het redelijk dweilen met de kraan open is met dit weer lijkt het toch een goed idee. En hoognodig ook.

Ik heb weer goede hulp. De jongens vinden de auto wassen serieus een uitje. Haha. Komt lekker uit.

In z’n element.

En nog een in z’n element. Die snoet. HOIIII.

Mijn haren zitten weer goed, de auto is gewassen: door naar de bibliotheek. We willen iets gezelligs doen samen en ik hoef niet te werken vandaag, maar met die regen ga je ook niet voor je lol in de speeltuin zitten. De bieb dus. Schot in de roos.

Boekjes kijken!

Zo’n mooi plaatje.

Ik houd echt van de bibliotheek. Als kind kon ik er uren rondstruinen en door boeken bladeren en daar is precies niks aan veranderd. Ik kom dit gedichtje tegen en vind het zo mooi. Van Hans & Monique Hagen.

Deze twee kijken ondertussen een soort luisterboek, maar dan met plaatjes.

En B slaat er ook even een boekje op open. Zo geïnteresseerd.

We zijn een hele poos in de bieb, en dan is het tijd om te gaan. De jongens zijn allebei heel moe, dus ik heb hoop dat ze in de auto even in slaap vallen. Maar eerst nog even de boekjes en het speelleermateriaal dat we mee willen nemen uitscannen.

Thuis. Morris en Benjamin vallen allebei in slaap in de auto, dus die leg ik over op de bank. Dat komt heel goed uit met vanavond Sinterklaas bij pap en mam in het vooruitzicht. Ik ruim ondertussen op. Dit huis bouwde ik gisteravond tijdens onze eigen Pakjesavond van Duplo. Drie keer raden wie dat het allerleukste vond. Haha.

Wasjes. Never geen wasjes.

Deze boekjes namen we mee bij de bieb. ‘Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren’ kennen we al en stond ook in het boekjestips artikel van vorige week, maar die blijft heel leuk.

Tante Lot komt spontaan even langs. Kan Benjamin meteen z’n boekjes laten zien.

En alsof het de dag van de boekjes is: dit pakketje ligt op de mat van Veltman Uitgevers. Superlief; ik neem zelden iets aan voor de kindjes, maar boekjes vind ik geweldig. Ik ben heel benieuwd. ‘Gewoon zoals je bent’ heb ik al heel vaak bijna aangeschaft, dus heel veel zin om die met de jongens te gaan lezen.

Lekker stoïcijnse blik erbij. De diertjes op de kaft an sich zijn al boeiend.

We gaan naar papa en mama voor Sinterklaasavond. We eten eerst lekker.

En daarna is het pakjestijd. Benjamin wordt zo afgeleverd. Ons grote cadeau. Haha.

Ze worden zo verwend. Het is zo leuk hoe Morris zich nu bewust is van het hele gebeuren. Het is allemaal heel spannend, maar ook heel gezellig.

Bouwen met tante Mees.

En boekjes kijken bij opa.

HOI PIRAAT. Wat een figuur is het toch.

Het is allang voorbij kinderbedtijd als we thuis zijn. Hij valt als een blok beton in slaap in zijn nieuwe Paw Patrol pyjama. Perfect cadeau. Zo leuk en lief hoe pap en mam hun best hebben gedaan er voor iedereen een mooie pakjesavond van te maken. Dat is in ieder geval meer dan geslaagd.

Zaterdagochtend. Alweer: de kapper. De jongens moeten alledrie geknipt vandaag.

Morris vindt het helemaal niet erg om in de stoel te gaan. Kijk dat gezichtje.

Hij blijft in dit standje vandaag denk ik. Haha. Schatje.

B speelt ondertussen met z’n Paw Patrol auto’s. Maar natuurlijk. Diehard fans.

Klaar! Knapperd! Zo mooi als dat koppie weer lekker fris is.

Na de kapper gaan we even door naar het dorp.

We besluiten even een broodje te eten.

En weer: zo moe. Worstenbroodje en een filmpje.

En voor ons brioche met zalm en gepocheerde eitjes en flammkuchen. 

We gaan op naar huis. Maar eerst nog even een rondje rijden in de hoop dat de jongens weer in slaap vallen in de auto, want vanavond vieren we Sinterklaas bij mijn schoonouders en daarna is het echt weer gedaan met de pret. Benjamin kunnen we ook wel in bed leggen maar Morris slaapt over het algemeen ‘s middags niet. Alleen in de auto dus. Daar maken we nu dankbaar gebruik van.

Ik haal bloemen bij de bloemist, en daarna rijden we gauw naar huis om allemaal iets anders aan te trekken en de cadeautjes voor vanavond te halen.

Onderweg naar Vught!

We zijn bij mijn schoonouders en de jongens hebben meteen hun speelgoed weer gevonden.

En dan wordt er op de deur gebonsd en ligt dit briefje op de mat. Het startsein voor de laatste pakjesavond van dit jaar. Hoe die was en hoe we onze zondag invulden zie je in deel twee van de weekendplog. Voor nu bedank ik je weer voor het lezen. Is toch bizar dat we volgende week gewoon al vakantie hebben? Ik verheug me heel erg op twee weken met z’n vieren. We hebben vrij weinig verplichtingen en Koen wordt 30, dus dat worden vast fijne dagen. Ik tel de nachtjes af. Hebben jullie ook vakantie met Kerst?

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Linda

    Super leuke plog weer.. Hier vinden ze de bieb ook altijd heel leuk.. Heerlijk die snoetjes met de sint..

  • Sara

    Zo leuk om te zien! Ik heb zelf een zoontje van 1,5 en hij begint zich steeds meer te interesseren voor boekjes, dus ik ga ook eens naar de bieb! Wij zijn ook lekker vrij 2 weken, kijk er enorm naar uit!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected!